- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
A lényeg, hogy a Chrome mappájában kell lennie egy ilyen fájlnak:
chrome.VisualElementsManifest
. Ezt nevezd át vagy töröld.Utána lépj be a Start Menu mappájába
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs
Itt keresd meg a Chrome parancsikonját nevezd át valamire, majd vissza. Ez a második lépés azért szükséges, hogy érzékleje a változást a Start Menu. -
ToBeY
nagyúr
Igen, és nem működik.
Máté94: Ez mi pontosan, valamiféle hibabejlentő?Sajnos nem olyan jó az angolom...
andrasferenc:Akkor csak szimplán kicsi lesz,de nem úgy ahogy kéne,vagy ahogy eddig volt.
Remélem ha google sara,akkor egy update-el javítják,mert minden más ikon jó a nagy m$ update után.
-
52utas
csendes tag
Sziasztok
Van egy Acer aspire E1 -531g laptop
Win 8 volt azután meg win 10 egyik napról a másikra nem megy állandón javítja és diagnosztizálja a rendszert lásd videó
https://drive.google.com/file/d/0BwBKLvdTvtKHcE9jZHR6R3pEaWM/view?usp=sharing
Előre is koszi a segítséget -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Win 10 Pro ( 64 bit )
2 db FHD kijelzőm van.
Azt szeretném elérni, hogy az első képernyőn különböző háttérképek jelenjenek meg váltakozva, adott mappából......míg a második megjelenítőn csak egy egyszínű ( fekete ) háttér legyen.
Sajnos a Gépház / Háttér / Diavetítés funkcióval mindkét kijelzőre a képeket pakolja ki.
Megoldható valahogyan a 2. kijelzőre az "egyszínű" beállítás ?
-
-
andrasferenc
tag
Nálam is a SoftwareDistribution/download mappában nekem is ott vannak a fájlok, amit nem töröl le a lemezkarbantartáskor. Lehet, ez egy sajátossága a WIN10-nek. Elképzelhető, az is, hogy egy idő után törli csak le, vagyis időzáras, de ezt mint laikus mondhatom.
Szerintem, nem tanácsos belenyúlni abba a mappába. -
ToBeY
nagyúr
win 10-re jött valami frissítés,és azóta ilyen hatalmas lett a chromnak az ikonja a strart menüben.Valahogy vissza lehet állítani normális méretre?
-
ityam
őstag
Sziasztok.
Van egy kis problémám:
Van a win10 emen 2 rendszergazda fiók(plusz a beépített) és egy általános felhasználó fiók.
Bármelyik rendszergazdai fiókkal próbálok megnyitni egy képernyőbeállítást vagy személyre szabást ez a kép fogad:
Először még a beépített rendszergazda le volt tiltva. azért engedélyeztem most hogy hátha ettől elmúlik a probléma.Jelenleg mind3 rendszergazda fióknál ezt a hibaüzenetet megkapom de ettől függetlenül megnyílik a képernyőbeállítás vagy személyreszabás. de idegesít ez az üzenet mindig. Mi lehet a megoldás?
ha az általános jogú felhasználóval nyitom meg akkor nincs hibaüzenet és ha a használt rendszergazdai fiókom is átállítom áltlalános jogú felhasználóra, akkor sem jelenik meg a hiba.
Ettől függetlenül szeretném inkább rendszergazdának használni magam és nem szeretném ezt a hibaüzit.Szívesen fogadok minden ötletet.
Köszi
-
saelin
veterán
Picit off, de valaki tud a win10 dizájnjához igazodó dockot mondani? Hasonlóra gondolok, mint ami linux vagy osx alatt van. Próbáltam keresni googleval, de csak ilyen idióta osx yosemite skineket meg mittomén miket találok. Annyire nem akarom szétberhelni a rendszerem...
-
Orlin
addikt
válasz
andrasferenc #40270 üzenetére
Hmmm.Akkor az érdekes.Remélem a szakiknak lesz valami ötlete!
Amúgy most nézegettem a neten.Elvileg a Windows 7 óta ott kellene lenni a listában.
A SoftwareDistribution mappában viszont ott vannak.Ergó nem értem a lemezkarbatrató miért nem látja.Köszi!
-
vlevi
nagyúr
-
netpeti98
addikt
válasz
Speeedfire #40266 üzenetére
Több lehetőséged van:
1. Felrakod a megfelelő verziójú Windows 10-et és aktiválod a régebbi verzió kulcsával.
2. ISO-ból/Media Creation Tool-al frissítesz és a Keep Nothing lehetőséget választod, így egy tiszta rendszert kapsz frissítéssel.
3. Frissítesz, majd csinálsz egy tiszta telepítést DVD-ről/Pendriveról, amikor kulcsot kér átugrod azt a lépést. Frissítéskor a rendszer regisztrálja a generált HWID alapján magát, a következő tiszta telepítésnél nem kell kulcsot megadni.Lehetőleg egyből a legfrissebb 1511-es ISO-val essél neki a folyamatnak, bármelyik lehetőséget is választod.
-
raidx
őstag
válasz
BullKoxa #40254 üzenetére
Úgy látszik ez alaplapfüggő. Az én QC5000 BIOS/UEFI-mbe nincs Hotplug. 2*2 Sata3 van két fajta vezérlővel.
Amit az ESMedia vezérlőhöz csatlakoztatok azt kivehető eszköznek tekinti. A másik kettő nem kivehető és nem is konfigolható. Az elődje egy Asrock AMD Brazos alaplap volt és ott konfigolhattam, hogy kivehető e.
-
netpeti98
addikt
válasz
Speeedfire #40263 üzenetére
Érdemes lenne megnézni egy tisztán telepített rendszert is. Sajnos a frissítés nem mindig lesz 100%-os.
-
netpeti98
addikt
válasz
Speeedfire #40261 üzenetére
Frissített vagy tisztán telepített rendszerről beszélünk?
-
Speeedfire
félisten
Mennyire stabil jelenleg a rendszer? 2 laptoppal is próbáltam már, de elég sok probléma volt vele. Nem lépett be, nem lépett ki, nem kapcsolt ki, nem volt start gomb, fagyások stb
-
törölt tag
üdv
Lehet úgy duplikálni kijelzőt w10 alatt hogy különböző a felbontása, de mind a kettőn jól jelenjen meg? 1024x768 a plazma, a monitorom meg 1680x1050.
-
Sziasztok!
Jelenleg win 7 fut a gépemen, és egy E8200-as proci, 4gb ram, valamint egy 8800Gt van a gépben.
A kérdésem az, hogy ezen a konfigon futna-e a win10 összes "mezei" átlag felhasználó számára fontos funkciója?
Köszönöm
-
BullKoxa
őstag
válasz
vigyori78 #40248 üzenetére
Köszi ezek Disableden voltak, de az a HOT ... az Enableden. ezt a HOT-t is Disabledre tettem és most jó, nem USB-nek látja a belső tárolókat.
Köszönöm, remélem most minden jó lesz !! Has nem jelentkezem, azért van a fórum.
Köszi mindenkinek aki segített vagy tanácsot adott.
-
King Unique
titán
válasz
#97246720 #40222 üzenetére
Erre? Szerintem nem nagyon van... Nálam is tegnap állt egy kicsit a letöltés 0%-on, de aztán beindult, majd aszem 98%-nál beakadt.
Restart után már jó volt és lement újra hamar.
Amúgy ilyen téren az utóbbi időben a Win7 lett szétbarmolva... újabban a havi patch keddeken elég sokáig keresi a frissítéseket, a tegnapin is másfél óráig (!) tartott, míg megtalálta őket... A tiszta telepítés még rosszabb, mert ott nem ritka, hogy egynéhány óráig elteker csak a kereséssel. Ellenben 8.1/10 alatt érdekes módon nem nagyon van ilyen probléma. Szóval újabb indok arra, hogy mért is frissítsen mindenki Win10-re....
-
-
törölt tag
Segítsen valaki please
Ébred a Skynet probléma: tegnap frissítettem a mostani adagot, meccs közben csinálja csak. Újraindítás minden ok, neteztem még, megnyitogattam a programjaim. Később lefekvéskor altattam a gépet szokás szerint de a win10 éjjel fél háromkor gondolt valamit szarakodni! Asztali gép tőlem 3 méterre a csöndes éjszakában bootol hát nem voltam boldog. El is aludtam ma kicsit, szerencsére ma belefért.
Event log a systemnél azt írja 2:29:31-kor a rendszer ideje szinkronizál a hardveres órával
2:29:33 másodperckor The system has returned from a low power state. Wake Source: Unknown
2:29:46 The Software Protection service is starting. Parameters:caller=wmiprvse.exe
The Software Protection service has completed licensing status check.Ez most mi a fasz lehet, a nappali update közben nem tudta csekkolni? Másodpercek alapján az óra sync is lehet a kiváltó ok vagy mégis license check ha már valamiért bekapcsolt a gép, akkor elindult az a service? Mert akkor előtte a wake source miért ismeretlen. Ha mégis ez a kiváltó ok muszáj neki éjjel?
powercfg waketimers semmi feladat nincs, update és karbantartás sem ébreszthet, eszközkezelőben világosan be van állítva sem egér, se hálózat, se más, csak és kizárólag a billentyűzet ébresztheti a gépet. Ezenkívül mit csináljak még, szokjak vissza a 90-es évekre hogy minden este bezárom a programokat és kikapcsolom a gépet sleep helyett? Írjak emlékeztetőt frissítések után bolond a gép, húzzam ki a konnektorból?
-
waslaw
tag
válasz
BullKoxa #40233 üzenetére
Abban az esetben lesz problemad ha a kerdeses meghajton leteznek olyan dolgok amiktol mas meghajton levo dolgok fugnek, ilyen peldaul a java vagy a vc redistributable package-ok. Mivel ilyen esetben az OS nem tudja a hard linkeket javitani a mar feltelepitett third party appokban. Ha azon a meghajton nincs sofware illetve azok onallo appok akkor nincs min izgulni.
-
törölt tag
válasz
BullKoxa #40233 üzenetére
Ne folytasd. Ha elveszed a betűjelet, akkor elérhetetlenné válik az adott partíció addig, amíg újra nem adsz neki egyet.
Valószínűleg be van kapcsolva a hot swap/hot-plug funkció a gépeden a BIOS-ban vagy az UEFI-ben. Be kéne lépned oda, és kikapcsolnod. Amúgy nem engedné kiadni a rendszermeghajtót akkor sem, ha rákattintanál.
-
Üdv!
Valami miatt ez most nálam se működött. Ma reggel települtek a frissítések, utána a lemezkarbantartó rendszerfájlok törlése opcióval ki akartam takarítani azt a kb. 1 GB-nyi cuccot, amit talált, de a törlés indítása után, úgy 99 %-nál megállt az egész folyamat. Több perc várakozás után bezártam, majd megkerestem a C/Windows/SoftwareDistribution/Download mappát, és az abban lévő cuccot manuálisan töröltem, majd futtattam újra a lemezkarbantartót, és most már szépen kitakarította a maradékot is. -
Sziasztok,
Ha microsoft.hu-n veszek új windows 10-et (az év végén mondjuk), az milyen verzió? Hozzá köti magát az alaplaphoz, vagy nem?
Köszi előre is a választ.
-
törölt tag
Megjött az új frissítés, de úgy látom, az Edge még mindig nem tudja a kiegészítőket! Agyam eldobom, hogy egy ilyen alap funkciót, amit minden böngésző tud, a Microsoft ennyi ideig pakol bele a böngészőjébe.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Szoktam látni itt a fórumon és párszor én is csináltam,hogy a windows update után a lemezkarbantaróban el lehet távolítani a frissítések maradványait.De nekem most sem sikerült.Megnyitom a rendszerfájlok részt,de ott sincs.Néha régebben talált a frissítések után maradékot,de sokszor nem.Ez miért lehet?
Köszi!
-
törölt tag
válasz
King Unique #40220 üzenetére
jogos
next-next-next-...
más:
45perce a windows update 6 frissítést jelez de 0%-on vesztegel, valami ötlet? -
Skacok. Már rég nem figyelem az újabb híreket és nem gondoltam arra, hogy záros határidőn belül alaplapot cserélek. Most viszont úgy tűnik, hogy egy jobb deszka kerül a PC-m be és innen érdekes a dolog. A regisztrált win 10-em tudtommal pont az alaplap után azonosítja be a gépemet. Ha kicserélem a lapot akkor hogy tudom újra legálissá tenni a windowsom? Megmondom az őszintét az eredeti win 8.1-em már a habokban és fogalmam nincs a serialról.......
-
-
törölt tag
válasz
King Unique #40217 üzenetére
nem fogja meg jobb av sem... ha nem érzékel kártékony kódokat...viszont akár 5-10,15 kéretlen app is felmehet a user tudta nélkül
-
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #40217 üzenetére
Elsőnek mindig az Uncheckyt rakom fel. Gyorsan települ, semmi cicó, utána gond letudva. Habár nem sok programot használok, de már egy Java install is telenyomná "lózungokkal" a gépet.
-
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #40209 üzenetére
Az Unchecky megelőzi a kéretlenül besunnyogó hozadék progik feltelepülését.
-
vigyori78
őstag
Mai update :
-
törölt tag
hát ez az insider build nem rossz, de csak 1szer használatos és nem lehet frissíteni az új build-ra mert valamiért a brachename extarnal-ra van beállítva ha átírom rs1_release-re akkor a windows update már nem tölt be :/
-
Polllen
nagyúr
Üdv!
Nem tudja valaki, mivel állíthatnék be a windows update-knek egy letöltési sebesség korlátot? Stream-ről nézek eb-t és ez a gyökér simán elveszi a teljes sávszélességet, mert ÚRISTEN valamit le kell tölteni...
-
huan
őstag
Sziasztok!
A startmenüben a csempék 2 oszlopban szerepelnek alapból. Ha töröltem a jobboldaliakat és keskenyebb, 1 oszlopos lett a startmenü csempéi, akkor hogyan tudok ismét 2 oszlopost csinálni?
1 oszlopos
2 oszlopos -
Zola007
veterán
legújabb Comodo tűzfalat nem engedi telepíteni, mert a rendszer szerint nem kompatibilis a 10-el, valakinek van hasonló tapasztalata?
-
törölt tag
válasz
#58000384 #40199 üzenetére
Jó tudni, azt hittem alapból megy net felé is. Eredeti terv még az volt, lehet a hiszti miatt változtattak. Azt a wifi megosztás funkciót se tudták elmagyarázni a népnek, aztán jöttek a cikkek "a windows megosztja a jelszavakat"...
Az eredeti kérdésre visszatérve szerintem túlzás aggódni a "kémkedés" miatt. És felőlem hadd lássa az MS a telemetrián keresztül marhára nem vagyok elájulva az újdonságaiktól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged