Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
"normál licenszről" insiderre hogy tudok váltani? Simán frissítem egy insideres ISO-val a gépen lévő win10-et, vagy külön kulcs kell hozzá? (win7-es kulcsom van).
Azért csinálnám, mert M$ accounthoz szeretném kötni a kulcsot, uis jövőre lesz egy alaplapcsere - ezt pedig elvileg csak insiderben lehet megcsinálni.
-
vlevi
nagyúr
Nekem meg nem kapcsol ki.
De asszem, amikor a Win8-t próbáltam, már ott feltűnt.
Egész pontosan az én gépemen az a helyzet, hogy hiába van a gép power gombjára beállítva, hogy a gépet kell kikapcsolnia, a gépházon lévő power gombot csak akkor hajlandó érzékelni, ha a bekapcsolás óta nem volt altatva a gép. Ha már elaltattam, akkor onnantól kezdve csak a start menü leállással áll meg. Furcsa, mert egyszer volt nálam egy olyan billentyűzet, amin a sleep mellett powergomb is volt, és direkt kipróbáltam, altatástól függetlenül, azzal ki tudtam kapcsolni a gépet. Elindítottam a gépet, x idő után bealtattam, felébresztettem, és megnyomtam a gép power gombját, nem történt semmi. Ezután a billentyűzet kikapcsológombját nyomtam meg, és arra megállt.Win7 alatt soha ilyesmit nem vettem észre.
-
conqver
aktív tag
Szevasztok!
Tegnap alaplap csere után újrahúztam a Win 10-et.
A gép újraindítást követően nem tölt be.A gép megy ahogy kell csak fekete képernyő.A kikapcsoló gomb hosszú nyomva tartásával kikapcs, majd be és indul a gép.
Kicsit unalmas a gombos reboot.
Mi lehet a probléma?
Valamiért a Reset sem megy.....esetleg hardver?Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Tompie
üzenetére
Én még ezt szoktam néha használni, párszor már segített: Adware Removal Tool
-
Cifu
félisten
válasz
Tompie
üzenetére
Malwarebytes nekem legtöbbször megoldotta a problémákat. Persze találkoztam már olyannal, amikor már ő sem tudott segíteni.
-
Cifu
félisten
válasz
netpeti98
üzenetére
A másik oldalról nézve a hivatalos vírusírtók sokszor rohadtul nem képesek a malware-ekkel mit kezdeni. Nem egy esetben döbbentem meg azon, hogy McAffee vagy Avast közölte, hogy semmi probléma a géppel, miközben a háttérben ott futott a Realtek Audio nevű malware-miner, 60-80%-osan terhelve a VGA-t.
-
netpeti98
addikt
válasz
Hardver Arc
üzenetére
A Malwarebytes AM nem teljes értékű vírusirtó, hanem kiegészítővédelem, megfér egy másik termék mellett is. Nem zavarják egymást a Defenderrel és a Windows tűzfallal.
-
Hardver Arc
senior tag
sziasztok! vettem egy anti malwerbytes virusírtót ami kiszűrt azt amit a windows defender nem..
Az a kérdésem hogy a antimalware futhat együtt igy defenderrel is?! vagy tiltsam le? esetleg nehogy később összeomoljon a rendszer...valamint a windows tűzfalat is tiltsam akor?
-
xtend
senior tag
Sziasztok!
Feltenném ide is a kérdésemet, mert szvsz ide jobban illik mint a laptop topikjába, mert szerintem win "hiba".
Szóval adott egy Huawei mobilwifi kütyü. Erről kapja a laptopom (Acer, win10, qualcomm atheros driver) a wifit. De most nem tudom, hogy a win10 hibája, a laptop hibája v. mi, de ha a laptop érzékel másik wifi hálózatot a közelben, akkor az enyémet bontja. Nem kapcsolódik a másik wifi hálózathoz, csak bontja a jelenlegi kapcsolatot és mindig-mindig kézzel újra kell csatlakoznom...van hogy egy nap ez 10x is megtörténik. Mi a jó eget lehetne csinálni ez ellen, mert már kidobom az egészet a csába! Néha rohadt idegesítő tud lenni!
Automatikus csatlakozás pipa, driverek frissek. -
törölt tag
-
V60
aktív tag
válasz
istvankeresz
üzenetére
Köszi az ötletet, kipróbálom majd.

Üdv Zola
-
istvankeresz
aktív tag
Próbáld meg kábellel is ha van rá lehetőséged. Ha azzal megy, akkor a wifid szórakozik. Nézd meg az eszközkezelőben, hogy mi a szitu a wifikártyáddal. Felejtesd el vele a wifi hálózatot, majd ismertesd meg újra. Végső esetben töröld a wifi kártyád az eszközkezelőből, majs ismertesd fel a winnel újból. Iyenkor újradriverezi a win. Lehet megoldja.
-
Воланд
titán
-
raidx
őstag
Az utóbbi időben rengeteg gond van a rendszeremmel. A frontpanel USB-k csak úgy működnek, ha Win alatt berakom a pendrivot és reboot. Különben nem látja vagy 0-ásnak látja a kapacitást.
Megkértek, csináljak már egy telepítő pent. Letöltöm a MCT- progit és ahányszor elindítom annyi kékhalál. Hét elején még működött rendesen.
Elakarom távolítani a Win old mappát. Nagyon lassan halad majd kiírja, a maradékot reboot utánn. Mivel rendszerképbe feleslegesnek tartom az old mappát legyen restart. Igen sokáig dolgozik, kezdek gyanút fogni. Jogosan mert valamiéert a teljes SSD-t legyalulta. Alig sikerült visszaállítani lemezképből a rendszert.
11 hónapig megelédedetten használtam a Win 10-et. A 12. hónapba viszont szívtam annyit, hogy erősen gondolkodom a Win 7-re visszaálláson.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Feltelepült valami vírus, Google Chrome név alatt, és az összes böngészőben (Opera, IE) egy adott weboldal lett a kezdőlap. Ezt is megoldottam.Viszont a letörölt Google Chrome az alapértelmezett böngésző, és nem tudom átállítani Operára, sem IE-re, mert nem történik semmi, ha rámegyek. Mitől van?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére

-
Bogyó bá'
nagyúr
Hátha még nem volt: [link]
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni újra.
Adott Win10, egy ideje már idegesített, hogy akár Edge akár Chrome megnyitása után egy hely indítása közben rögtön valami reklámhelyre irányított át.
Köszönöm a válaszokat amit adtatok mert valóban ez kellett neki:
Malwarebytes keresés, ami talált is jónéhány kártevőt. Kitisztítás után viszont akármelyik böngészőt nyitnám meg azt írja, hogy nincs internet kapcsolat, üres ablak fogad. Wifis elérésem van a fenti központi épülettel nálam villog is meg világít a kivezetésen a led de semmi.
Ötleteket előre is köszönöm

Üdv Zola
-
worxland
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Annyiban szarkupac, hogy a sok régi fájlból dögivel marad a Windows mappában (nálam többéves használat után és folyamatosan frissítve 8 -> 8.1 -> 10 -> Threshold, már 35-40 GB méretű, ami azért ölég böcsületes), szóval néha érdemes lehet egy újratelepítés.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
geckowize
üzenetére
biztos van a te lapodnak is boot sorrendje, vagyis pl nekem asuson megnyomom bekapcsoláskor az F8-at, akkor nem lép be a UEFI-be, hanem csak feldob egy listát hogy miről és hogyan bootoljon, na már most a listába benne van a pendrivom neve pl E simán, meg úgy is hogy UEFI E, na neked is hasonlót kéne keresni és UEFI-be teleíteni, és úgy lesz a jó, a többit meg megoldja magának a bios
-
Szicskeee
tag
Sziasztok!
Hogy lehet azt beallitani, hogy ceges laptopon a ceges halora csatlakozzak ethernettel ha pedig a firefoxba bongeszek akkor wifi.
Wifi halozaton nincs semmi korlat, kulsos net.
Etherneten meg csatlakozok 2 NAShoz es fel vannak csatolva a meghajtok, de itt nincs net.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
ebbe én annyiba kötnék bele hogy, múltkor mikor összepakoltam egy új gépet, win7-et dobtam rá, azt frissítettem 10-re, aztán szólt a tulaj, hogy mikor nem nyúl hozzá X ideig, akkor az egér nem működik, csak újraindítás után, természetesen az újratelepítés után tökéletes lett, meg am is UEFI-be kell a 10-et telepíteni, és a frissítéssel nem úgy lesz telepítve
-
Döglött Róka
veterán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Akkor megegyszer...
Az inplace ugrade nem egymasra telepitett szarkupac, hanem egy friss rendszer. Az upgrade annyiban nyilvanul meg hogy a kompatibilis programokat megtartja es ujra beleirja az uj registrybe, valamint megtartja a useredet es annak adatait.
A windols.old mappa azert marad ott hogy vissza tudj allni ha nem tetszik, ezt kesobb egy scheduled task fogja eltavolitani amit te magad is elindithatsz kezzel.
Hihetetlen hogy egy ev utan is felesleges idot pazaroltok el tevhitek miatt...
-
bandi0000
nagyúr
hy
Egy kis tanács kellene, felfrissített win 10-em volt a laptopomon, viszont garanciába állítólag cserélték az alaplapot, na már most viszont azt írja hogy aktiválva van a windows, de elvileg valami alaplapi infót ment el nem? tehát akkor nem kellene aktiváltnak lennie nem?
-
vigyori78
őstag
-
half333
őstag
Üdv! 8.1-ről szeretnék frissiteni upgrade assinstance-el,de nem engedi: hibakód 0xc7700112
-
vlevi
nagyúr
Igen. Az kikapcsolja a hibernálást. És mivel a hibernálás ki van kapcsolva, ezzel együtt kikapcsolódik a fast startup is, mert leálláskor nincs hova mentenie a kernelt. És kikapcsol a hibrid alvás is, ami altatás előtt egy teljes hibernálási mentést is csinál, arra az esetre, ha alvás közben elmenne az áram, akkor is issza tudjon állni. De ha nem hagyod ott altatni a géped, miközben fontos dolgaid vannak benn, mentetlenül, akkor erre sincs szüksrg.
-
Üdv.
Egy kis segítséget kérnék.
Gondoltam egyet és frissítettem az asztali gépet win10-re, míg van erre lehetőség.
Az a gondom hogy, hogy nincs internet. Hibának azt írja, hogy "hibás lehet az Ethernet adapter illesztőprogramja". Az alaplap legutóbbi Lan drivere van fent, amit win10-re adtak ki.
Hogyan lehetne életet verni bele? Az alaplap Gigabyte H87-D3H.-
Win7 x64 professional-t frissítettem. -
embe
nagyúr
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Persze. Mint ahogy írta netpeti98 fórumtárs is, ha egyszer lefrissítetted, akkor a Microsoft megjegyzi, hogy ehhez az alaplaphoz már egy W10 lett aktiválva, így ha legközelebb egy UGYANOLYAN verziójú W10-et teszel fel ( pl. egy tszta W10 telepítővel ) , mihelyst netet kap aktiválni fogja.
Sőt ha megvan a kulcsod, akkor akár W7 kulccsal is lehet telepíteni a W10-et.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok. Asszony gépén előretlepített win 7 fut. Ha engedem neki a 10re frissítést akkor tudom azt valahogy olyan formában tenni, hogy "friss" rendszert kapjak és ne egy egymásratelepített sz*rkupacot, mint ahogy azt már több ismerős gépén tapasztaltam. Esetleg az megoldható, hogy frissítem 10re, és abbül egy olyan iso-t készíteni ami aztán telepíthető formázott vinyóra?
Köszi -
krealon
veterán
válasz
nonsen5e
üzenetére
"A 80 gigásról átmásoltam az adatokat a gépben maradt 500 gigásra, majd onnan a másfelesre.
Az új lemez 100/100, leparticionáltam Win alól, majd átmásoltam rá az adatokat. Azóta első alkalommal minden mappára külön engedélyt kért, továbbá bizonyos fájlokat (főként képeket, videókat, dokumentumokat, -programokat mind gond nélkül megnyit) egyszerűen nem enged megnyitni, mert nincs rá engedélyem."
Allitsd alapertelmezettre a biztonsagi engedelyeket a kulso meghajton, ami a peldadban az E betujelet viseli.
Win + X --> Adminisztrativ parancssor
Eloszor sajat tulajdonba vesszuk az osszes objektumot az E meghajton, hogy kepesek legyunk a hozzaferesi jogokat allitani:TAKEOWN /F E:\ /R /D YEzutan alaphelyzetbe allithatjuk a hozzaferesi jogokat:
ICACLS "E:\" /reset /THa vegigfutott, akkor utana nem szabad bozzaferesi hibanak elofordulnia.
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
A laptopra 2 Win t szeretnék tenni 2 külön háttértáron.
Hogy melyik induljon el, azt a bebkapcsolásnál az f12 re feljövő boot menuben szeretném kiválasztani.
Hogy lehet az itt feljövp menupontokat átnevezni, könnyen érthetőre ?
Tehát pl, Win 8.1 és a Win 10 jöjjön fel, ha eme 2 rendszert tartlmazó ssd van bent a gépben.
UEFI rendszerben lettek telepítve !
Most is feljön a Win 10 holott az a drive most nincs is benne ??
Hogy lehet ezt szerkeszteni ? -
Reinhardt
őstag
A tabletemen es az asztali gepemen ugyanaz a login, es hiaba kapcsolom ki a windows hangokat, mindig visszajonnek. Hogyan lehet megoldani, hogy ne?
(#41038) VoidXs: Koszi, szoval nem javithato?
-
Angel2014
addikt
Sziasztok mi lehet a baj win 10 64 bit telepítése egy asus m5a78lm alaplapon ahci re állítva kézzel csináltam az usb telepítését ntfs re formázva és örökké ezt a hibát dobja fel ...mi lehet a baj? Találkozott már valaki ilyennel?
usb . 2.0 usb 3.0 egyaránt csinálja...

-
half333
őstag
Üdv! Nem indul egy játék. Mi lehet a probléma? [link]
-
djstavross
tag
válasz
Joker88
üzenetére
Igen, minden! Már leszedtem a drivereket és újra felpakoltam, de ennél a notinál nem hoz automatikus fényerő csökkentési lehetőséget az energiagazdálkodáson belül. Az újabb Intel HD driverek meg nem akarnak felmenni erre hivatkozva: "A telepíteni kívánt illesztőprogram nincs bevizsgálva ehhez a számítógéphez. Szerezze be a megfelelő illesztőprogramot a számítógép gyártójától.
A telepítő leáll."Pedig megfelelő drivert szedek le az intel oldaláról (win és bit).
-
SteeWe
aktív tag
Sziasztok,
Win 7 64bit-ről váltanék Win 10 64bit-re az aláírásomban szereplő gépen. Ezen leírás alapján megvan a Win 7 kulcs: [link]. Értelem szerűen UEFI bios nincsen.
Vannak-e ajánlások, amiket érdemes betartani friss telepítésnél. Pl
1. Csak az 64 Gb-os SSD-t hagyjam telepítéskor, az 1 Terrás HDD-t addig húzzam le?
2. Szedjem ki a SB Audigy-t telepítés előtt?
Vagy bármi egyéb? -
Joker88
őstag
válasz
djstavross
üzenetére
az Asus-féle programok is telepítve vannak ?
-
V60
aktív tag
válasz
istvankeresz
üzenetére
Rendben, köszönöm.

-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Van valami mókolás arra hogy gyorsabban álljon le a gép? Hogy ne pörögjön félnapig a kör, illetve, illetve ne mutassa fél óráig, hogy ez vagy amiatt a program miatt nem tud leállni. -
istvankeresz
aktív tag
Szerintem szedd le az Essential-t és engedélyezd a Defendert, ha már úgy is ott van alapból. Futtass egy Malwarebytes-t és utána ha nem vagy extrém netező akkor nem lesz baj. Havonta átfuttatod az Anti-malware-t és nincs baj.
-
V60
aktív tag
válasz
istvankeresz
üzenetére
Rendben, kipróbálom és köszönöm.

-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni mert már kifogytam az ötletekből.
Adott az Edge és a Chrome is. Mindkettőnél ugyanezt csinálja: Egy bármilyen lapra történő belépés után kb. 10 másodperc után átlép egy reklámablakra. Felugró ablak tiltása mindkettő böngészőnél bekapcsolva.
Néha ha pl. az Origo.hu-ra lépek be akkor csak azután csinálja ezt ha a lapon valamire rákattintok de ugyanez a jelenség.
Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv Zola
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest