Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Az említett appokat én ritkán használtam / használom, de eleve nem csak az alapján kell megítélni egy rendszert. Keresőjével különösebb gondom nincsen, bár lehetne talán jobb is. Viszont ilyen téren a többié se penge, mivel pl. egy Linuxban lévő helyenként jobban használható.
A Win8.x-nél nem volt semmilyen erőltetett upgrade, ha jól tudom. Maximum csak a 8 —► 8.1, amit azóta újraértelmeztek és kiterjesztettek...
Továbbá Win7-nél az állandó frissítési mizéria, a baromi lassú (akár több órás!) keresés telepítés után, valamint havonta is, már egyre idegesítőbb...
Ez a hiba érdekes módon 8.1/10 esetén nem jellemző...
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #39589 üzenetére
Alapvetően nekem is megyeget, de van, amiben rosszabby mint a hetes. Peldaul azok az alkalmazásoky amikre a hetesben volt progi, annak az uwp megfelelője egy kalap kaki. Outlook express, vagy windows live mail az új posta és naptár, vagy a windows media player ésaz uj videó, zene appok, satöbbi. Walójában az egész uwp nem ér egy fabatkát sem asztali gépen.
Keresője valami miatt butább, mint ahetesé, a start gomb keresés sokkal kevesebbet talál, mint régebben.
6-7 évvel egy rendszer megjelenése után már tényleg időszerű elgondolkodni egy frissebb rendszer hsználatán, de ahogy a hetes után a 8, úgy a 10-es se lenne fasorban sem, ha nem lenne ez az agresszív frissitese. De jobban belegondolva, ne bántsuk a Microsoftot azért mert firssiti az os-t, mert mondhatjuk, hogy a cég ezzel csak az almát másolja, apple körökben teljesen természetes, hogy felkerül a gépre a legujabb macos. -
válasz
python1 #39593 üzenetére
Nem teljesen. Én a hdd-n lévő 3 mappát állítottam be, ezekben vannak a filmek/zenék.
Látja is mindkét tv, de ha új fájl kerül valamelyik mappába, akkor napokig nem frissül!
Lehet rosszul van beállítva, tudnál esetleg segíteni a Media Server helyes beállításban?
A baj az, hogy nem frissül a mappák tartalma!A képen bal alul látszik, hogy meg van osztva a 3 mappa:
-
netpeti98
addikt
válasz
Heisenberg69 #39594 üzenetére
"A rendszer minden egyes bejelentkezéskor jelszót kér, hogyan tudom ezt kikapcsolni?
Nyisd meg a futtatást és írd be, hogy "netplwiz", a megjelenő ablakban vedd ki a pipát a "A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni" jelölőnégyzetből majd kattints az OK gombra és add meg a bejelentkezéshez használt felhasználónevet/e-mail címet és jelszót."
A W8.1 topik összefoglalóból származik, de itt is pont így működik.
-
snooze
veterán
válasz
Heisenberg69 #39591 üzenetére
Ki lehet..üresen hagyod a jelszó rubrikát..
-
Heisenberg69
senior tag
Üdv!
Ki lehet valahogy kapcsolni a jelszót a bejelentkezéskor?
Tehát bekapcsolom a laptopot, és mindenféle adatmegadás nélkül jöjjön be a win. Anyósom nem ért hozzá..Köszönet!
Valamint hol tudom kipróbálni a webkamerát?
-
Sziasztok.
A Win 10-ben beállítottam a media szervert (de már nem tudom hol/hogyan sikerült).
Két smart tv van rácsatlakozva.
Kérdésem, hogy ha új fájl kerül a megosztott mappá(k)ba, akkor hogyan tudom frissíteni a mappák tartalmát, hogy a tv-k is lássák?
Ha a pc-t újra indítom az nem mindig segít!Így néz ki a hálózati szerver beállításom:
-
King Unique
titán
-
python1
veterán
válasz
dgyuri0123 #39587 üzenetére
Nem nagyon hallgatok PC-n zenét,de akik áttértek és sokan emiatt,azok mind pozitívan nyilatkoztak.
Mozin egyértelmű a javulás és még amit észrevettem,hogy kevesebb energiával beéri mint a 7-es.King Uniqe: Szerencsére nekem sem volt vele problémám,eddig csak pozitívan tudok róla nyilatkozni.
Irobai munkára is tökéletesen megfelel. Gyerkőcöknek,asszonynak is 10-esek mennek,bolondbiztosra állítottam mindent nekik,tehát egyszerű mint a faék. -
bandi0000
nagyúr
hy
most vettem egy laptopot, win 7 et felraktam rá, frissítettem 10-re, de nem kért email címet, amit máskor igen, aztán csináltam egy tiszta telepítést, és akkor se kért,de viszont azt jelzi hogy aktivált a windows, a laptop használt, lehet volt ár frissítve és azért jelzi aktiváltnak?
-
python1
veterán
válasz
King Unique #39574 üzenetére
Nálam jelenleg 5 gépen win10-es fut 7-ről váltottam,de eddig semmi negatívumot nem tudnék felhozni ellene.
Még a szeverre is 10-est nyomtam fel. -
janesart
tag
Sziasztok
Az mitől lehet hogy kb 3 hóónapja frissítettem a Win 10-re és egéssz eddig maximálisan meg voltam elégedve vele, de mostanában hiába kattintok a start menüre pár másodperc mulva jön csak fel, a tálácán a keresőre nem reagál semmit, az értesítések alul a tálcán ha arra is kattintok van hogy 2 perc mulva nyilik fel az ablak. stb. Más funkcióban nem vettem észre változást. erős gépem van nem az lehet a gond. Nem értem mitől lehet. A Win 8 ról frissítettem fel, tehát nem külön telepítettem a 10 est. Van ötletetek? A vírusírtók nem találnak semmit se az AVG, se a Malvarebytes sem. -
junior11
veterán
válasz
King Unique #39579 üzenetére
Szerintem is... De majd az idő mindent megold
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #39574 üzenetére
Hisz tudod, mindig a Win7 lesz a tuti
-
hazai68
csendes tag
Sziasztok!
A Windows 10 egy csomó programot nem enged alapértelmezett alkalmazássá tenni, lehet ez ellen tenni valamit?
Példa: a Faststone Maxview-et használtam alapértelmezett képnézegetőként és képszerkesztőként, de nem engedi alapértelmezett alkalmazássá tenni .... amiket enged, azok nagyon egyszerű, kezdetleges, primitív programok, amelyek semmilyen munkára sem alkalmasak - például a beépített képnéző.
Az Xnview-ot sem tudom alapértelmezetté tenni (pedig digitálisan aláírt program).
-
bobalazs
nagyúr
válasz
turbokappa #39572 üzenetére
ha van extra particiód/meghajtód, macrium reflect free egy frissen telepített, frissített, mindennapi programjaiddal telerakott, rendszeren, és nincs ilyen gond.
Nekem egy w7 és w10 mentésem van, az egész foglal 30 gb-ot talán.
Egy lassú wincseszterről is előbb visszadobod a lementett rendszert, mint újratelepíted meg javítgatod. Amennyi idő elmegy egy vírusos baki miatt, annak a töredéke alatt szűz rendszert visszadobod. -
King Unique
titán
válasz
turbokappa #39573 üzenetére
"a win7 fényévekkel jobb ,és egyszerűbb"
Ja, meg itt-ott annyival elavultabb és ez majd fokozódik a jövőben egyre inkább...
-
turbokappa
senior tag
válasz
turbokappa #39572 üzenetére
Sajnos a win10- nek nagyon sok hiányossága van,a win7 fényévekkel jobb ,és egyszerűbb.
-
turbokappa
senior tag
válasz
bobalazs #39568 üzenetére
Hi
Meglett a hiba. Kaptam egy viceice böngésző eltérítőt,majd vagy 3 db vírusirtót töltöttem le,az egyik kb 2 perc alatt leszedte,meg a bitdefender is működik. Az msi afterburner riva tuning része volt vírusos. Kœzben a videókártya driverébe is beette magát,azonban sérült az is. Az msi oldaláról letœltöttem az újat,ott bepipáltam a windowsal való indítást. Most viszont nagyon lassan áll fel a rendszer. -
skyli
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy az eddigi 13 mp körüli boot idő 21mp-re nőtt. Eléggé észre lehet venni, mert eddig csak feketeség volt, majd bejött az asztal, de most látszik a betöltő kör is és tényleg több idő.
Ami ezt kiváltotta, az szerintem az, hogy feltettem az Intel rapid storage technology-t, de már le is töröltem, de nem állt vissza. Ezen kívül az ssd-hez töltöttem le a samsung magician-t, de azt is letöröltem már, illetve visszaállítást is csináltam 3-4 nappal ezelőttre, de az se segített.
Van olyan, amit a visszaállítási pont nem old meg?Ja és ami fura, hogy ha újraindítást nyomok, vagy ha a biosba belépek és onnan indítom a gépet, akkor amikor elfeketedik a képernyő, onnan mérve ugyanannyi idő alatt bejön mint régen (13mp). Azt hittem, hogy köze van a fast startuphoz, de az ki van kapcsolva. Ha bekapcsolom, tovább nő a boot idő még kb 5-6 mp-el.
Szerintetek mi okozza és hogy lehet megszüntetni? Újratelepíteni nem szeretném a gépet. És a hiba nem a biosban van.
-
betyar1974
senior tag
válasz
turbokappa #39555 üzenetére
Megnyitod, general-general properties-start with windows(pipáld ki).
-
bobalazs
nagyúr
válasz
turbokappa #39555 üzenetére
Indítsd el task scheduler/feladatütemezővel. Bejelentkezéskor, 1x, indítsa el az adott programot, nézz utána, egyszerű.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
betyar1974 #39564 üzenetére
500mbit netem,és legalább 4-5 napja ott van.
-
törölt tag
válasz
betyar1974 #39563 üzenetére
SpeedFan, szerintem elég jó program.
-
törölt tag
válasz
betyar1974 #39560 üzenetére
Hát, akkor lődd ki a futó alkalmazásokból, vagy próbálkozz az operációs rendszer csökkentett módban való indításával és úgy próbáld meg eltávolítani (ha nem megy, akkor előtte telepítsd fel és aztán távolítsd el).
-
python1
veterán
válasz
betyar1974 #39558 üzenetére
Minden program /All suite/uninstal volt?
Töröld az egész asus szarságait,indítsd újra a rendszert. -
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom törölni az AI SUITE 3-at!
'Programok törlése' és itt még az IObit Uninst. sem törölte maradéktalanul.Programokból eltünt, viszont fut a háttérbe és meg is tudom nyitni! Törlésem oka: FAN TUNNING-ra ráléptem és nem tudom már kézzel szabályozni a ventiket. -
oszi666
őstag
Sziasztok!
Word 2016-nál nem hajlandó rendesen megnyitni a dokumentumom egy üres oldalt mutat, meg a megjegyzéseket de semmit a dokumentumból. Közben a tulajdonságokban látszik, hogy 10 mega tehát biztos nem üres, a részleteknél pedig h 400 bekezdés stb, mintha rosszul olvasná. Ennek mi lehet az oka? -
turbokappa
senior tag
Hi
Tudnátok segíteni? Win10-re váltottam,és annyi a problémám,hogy az Msi Afterburnert szeretném a win10-el együtt indítani,de már mindent próbáltam,az indítópultba az alkalmazást a mappából,ill a parancsikont is,de nem indul el.
A segítséget előre is köszi.
Üdv:V -
castiels
addikt
Sziasztok.
Windows 10 a rendszer. Ssd lett betéve a laptopba de nem ismeri fel a rajta levo adatokat a windows de viszont a helyet foglalja. Egy masik gepbe lett bedugva az ssd es onnam lett atmasolv a meghajto . mit csinaljak h lassa?
-
Wucky
senior tag
Nekem egyre jobban tetszik ez a 10-es win. Igaz tegnap elment némi idő míg hajlandó volt engedni hogy saját vga driver menjen fel,de utánna nagyon jó lett.
Ráadásul egy olyan régi gépen kísérletezem hogy el sem hinnétek. -
Rimuru
veterán
Amugy azt lehet tudni hogy mikor jon stabil buildbe a bash?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
MaCS_70 #39547 üzenetére
a boot loadert nem jol tölti be. nekem is ez van mióta ubuntut w7 mellé telepítettem.
Annyi különbséggel hogy én ki tudom választani biosba hogy windows boot loader vagy ssd/ubuntu boot loader induljon. (OFF)Mindkettő ssd-n van természetesen, csak gondolom meg van kavarva a particionálás, és nem foglalkoztam vele.(/OFF)Ja nem bocsi, ez egy teljesen más hibaképernyő...
-
Popes
őstag
válasz
MaCS_70 #39547 üzenetére
Gondolom régebbi gép lehet ezért ahogy fentebb is szerkesztettem, PAE kiterjesztéssel lehet gondja.
De első körben próbáld meg a telepítővel javítani.(ja és azért nem jelent semmi jót mert amíg a 8.1-nél nagyon sok mindent megoldott a telepítővel való javítás a 10-nél már nincs ennyi jó tapasztalatom a javítás terén)
-
-
Popes
őstag
válasz
MaCS_70 #39544 üzenetére
Próbáld meg egy telepítővel a javítást ahogy írja, viszont ez semmi jót nem jelent így kezdésnek.
Viszont azt inkább nem akarom érteni hogy miért próbálsz egy tiszta 7-est frissíteni ahelyett hogy tiszta 10-et raknál.Közbe ránéztem a hibára, nem tudom milyen proci van a gépbe de valószínű hogy a PAE kiterjesztéssel van gondja.
-
-
Popes
őstag
válasz
viktor82 #39542 üzenetére
Gépház - Rendszer - Tárterület-nél nézd meg hogy mi foglalja a helyet. Vagy a Glary Utilityes-nek van részletesebb tárhely elemzője amivel könnyű kideríteni hogy hol a bibi.
-
viktor82
őstag
Üdv,olyan problémám van ,hogz az egyik napról a másikra elfogyott a hely a C meghajtón mitől fogyhatott le a szabad helyet ami 60gb-t szokott lenni ?
-
python1
veterán
Üdv!
Már írtam,hogy nem támogatja a procim a W10-et,az alaplap asus p5n-d.
Hánytam bele egy e7500-as procit,feltettem a lapra a legújabb biost,de most jött az agygörcs,
ablak bejött a képernyőre,de nem akart ismét elindulni a telepítés,usb-ről próbáltam.
Na ok gondoltam egyet,és win7-alól usb-ről indítottam a telepítést érdekes,hogy így tudom telepíteni.Szerintetek mi a f@...lehet ez,találkozott már valaki hasonló szarsággal?
-
Wucky
senior tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi javaslatokat az bekapcsolás utáni boot eszköz kiválasztásával kapcsolatban!
Végül meg lett a megoldás: a Samsung Magician program okozta a gondot, pontosabban az egyik beállítása és azt átállítva, most már Windows 10 alatt is tudom bekapcsoláskor, újraindításkor az F8-cal a boot eszközt kiválasztani.
KissA
-
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Teljesen új nekem a win 10,így lenne pár kérdésem.
Az első banális: Itt merre van az áruház?2: Tegnap lett frissítve a win7 win 10-re hivatalos Microsoft oldalról. Sajnos nem tudom hogy a win7 legális volt e,mert elfelejtettem megnézni. Hogyan tudhatom meg hogy a win 10 most legális e,vagy kalóz win7-re települt?
-
törölt tag
Az eszközkezelő látja, működik is, de légvonalban <10 m távolságból, két egyszerű téglafal és egy fafödém túl nagy sokszor falat neki, míg egy fallal messzebb a mobilom és a laptopom izmosabban wifizik. Bár néha az Acer is megtáltosodik, és úgy tesz, mintha jó lenne.
W8.1 volt rajta, az még csak nem is látta a kártyát. Emiatt januárban vitték Prágába szervizelni, de úgy küldték vissza, hogy semmi baja. De a wifi drivert feltuszkolták rá. Az egyik Acer boltban mondták, hogy ezeket már W10-zel adták ki, azzal lesz csak jó. Hát azzal sem az. Nyilván újra szerviz lesz.
De a Bolt egy más kérdés, a lényeg igazából az volt. Miért nem települ semmi onnan?Különben meg ma volt egy érdekes tapasztalat. Letöltöttem egy pdf-et, ráduplakatt, de nem megnyitotta a már rég fent lévő Acrobat Readerrel, hanem válasszak alkalmazást, blablabla. És a listában véletlenül sem volt a Reader.
Az Analyzerrel konkrétan azt szeretném, hogy legyen egy rögzítése a hullámzó teljesítménynek, a szakadozásnak, hogy legyen mit küldeni az Acernek. Vagy ilyesmi.
-
enterlaci
senior tag
Sziasztok!
Van itt olyan aki Dell monitort használ és működik az auto pivot, vagy legalább van jó ötlete hogyan tudnám működtetni?
....esetleg egy hotkey képernyő tájolásra?A num lock problémára gondolom frissítés híján semmi..?
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Adott egy toshiba laptop ami annak idején win 8-al lett véve. Aztán valamikor update-n keresztül frissítve lett 8.1-re. A kódot valószínűleg a bios ( uefi ) tárolja, mert matrica nincs rajta. Sosem volt még tiszta telepítés rajta.
Hogy lehet a leggyorsabban win 10-re frissíteni ? Valahogy, rögtön tiszta telepítéssel megoldható???
-
saelin
veterán
válasz
dgyuri0123 #39503 üzenetére
Ha nem adsz/adtál meg vpn kapcsolatot, akkor nem is lehet bekapcsolni. Ha a speciális beállításokra gondolsz, az meg lehet hogy a rendszer bugja, hogy mindig visszakapcsolja.
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Mondja meg valaki legyen kedves, miért kapcsol be állandóan a VPN szolgáltatás magától a Gépházban a "hálózatnál" ? Kell nekem VPN egyáltalán?
Köszönöm szépen...
-
King Unique
titán
válasz
netpeti98 #39501 üzenetére
Azt tudom, hogy működik, csak az a kérdéses, hogy milyen mértékben, illetve mennyire lesz stabil? Meg aztán eleve kicsit röhejes az egész, S.B. idejében ilyen szóba se jöhetett volna...
(#39500) bogyo112: csak a fejlesztők miatt rakták bele, őket akarják átcsábítani a másik platformról. Bár azt kétlem, hogy tömeges szinten összejönne, főleg egy ilyen szörnyszülött megoldással...
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #39499 üzenetére
A grafikus alkalmazásokat időközben meg is oldották: [link].
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest