Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ot93
senior tag
válasz
MrSealRD #39389 üzenetére
Ahogy átfutottam a leírást, úgy gondolom, hogy nem szedi le csak inaktiválja, tehát nem lesz látható sehol sem, meg nem is fut a háttérben sem... de rajt van a gépen, éppen ezért lehetséges, hogy az .exe fájl elindításával újraaktiválódik... azt, hogy egy frissítés során vissza állítódik-e, nem tudom...
-
ripla
addikt
válasz
edeleny #39223 üzenetére
"Amióta az uj verzió feltelepült a 10-es ből, a jelszó beírása után legalább egy percet gondolkodik mielőtt beengedne! xxx@hotmail.com-t használok!
Van erre valami megoldás? Csak tekeri a homokórát!"nálam dettó ugyanez van, annyi különbséggel, hogy nálam nincsen jelszó meg belépési név. egyik napról a másikra úgy döntött, hogy ezentúl így fog elindulni, hogy miért, ne kérdezd. én nem nyúltam semmihez, ugyanúgy kapcsoltam ki, mint előtte rengetegszer, másnap reggel meg így indult, ahogy te is leírtad. forog a homokóra vagy 1 percig, közben nem történik semmi, a vinyóled sem villog, aztán hirtelen gondol egyet, és 2 másodperc alatt bedob az asztalra.
pedig egy 120-as crucial ssd-n van a rendszer, tehát még az sem lehet, hogy lassan tölt.
a probléma megjelenése előtt kb. 15 másodperc volt, amíg a bekapcsolástól eljutottam az asztalig, ez most nagyjából 1,5 percre nőtt......
a probléma megjelenése előtt 2 nappal volt egy frissítés, én inkább attól félek, hogy megint elcsesztek valamit. -
ph2012
senior tag
Sziasztok.
A mappa ablak tetején van egy keresés fül. Sikerült bezárnom. Hogy lehet visszaállítani?
Erre gondolok:Köszi.
-
raidx
őstag
válasz
MrSealRD #39389 üzenetére
1, Nekem még nem jött vissza!
2, A frissítési mechanizmus elég agresszív és nem sok minden tehető meg. Csoportházirendbe vagy regisztribe lehet buherálni, hogy csak akkor települjön amikor te akarod. Ennyi. Vagy kompletten tiltod az updatet és időnként engedéjezed és keresd a frissítéseket.
3, Nem. -
Viszonylag ismerkedős fázisban vagyok Win10-el. Adott egy friss telepítés és van pár dolog amit nem teljesen értek.
1. OneDrive: Nagyon irritáló, hogy ezt telepíti alapból. Leszedtem egy OneDrive eltávolító leírás alapján. Persze a végén, ott van, hogy ha mégis vissza akarom tenni akkor csak beírom a parancsot és kész...
Szóval ez a megoldás tényleg leszedi hosszú távú, és nincs semmiféle MS trükk amivel mégis visszakerül mondjuk frissítés után?2. Windows Update: Ha már frissítés. Korábban nálam az az opció volt aktív, hogy én mondom meg mikor töltse le és telepítse a frissítéseket. Ezt nagyon durván "leegyszerűsítették". Van arra megoldás, hogy bármilyen frissítéshez kapcsolódó művelet (akár a frissítések keresése is) csak akkor fusson ha én azt mondom?
3. Van 1-2 gyártói szoftver a Store-ban amire szükségem van. Ehhez viszont kér egy live accountot. Nem lehet valahogy megkerülni ezt?
-
idegen lény
addikt
válasz
saelin #39387 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen megoldásokra gondolsz, de alapból a Windowsokon eddig nem volt szerencsés egyidőben két vírusirtót futtatni. Nem véletlenül kapcsolták ki eddig a beépítettet, ha fölraktál egy másikat. Engem speciel megnyugtat a tudat, ha a Defender is ott figyel.
-
saelin
veterán
válasz
idegen lény #39381 üzenetére
Ennek mi értelme van?
Főleg az olyan megoldások mellett, ami több motorral is tud dolgozni...
-
lugosi111
csendes tag
Dobozos(! (FPP)) 8.1-ről tértem át, tiszta telepítéssel. A 8.1 kulcsával simán fel is ment a Win10.
Aztán megtörtént az elkerülhetetlen. Gépcsere. (Alaplap, processzor, RAM.)
Először a fent lévő Win10 gond nélkül elindult, meg se kottyant neki a hardverváltozás (bár később még jöhettek volna gondok - már nem derül ki...). Az aktiválás volt kissé körülményes és egyelőre sikertelen is.
Ez után újratelepítettem az eredeti FPP Win 8.1-emet, a hozzá kapott termék-kulccsal. A telepítés során el is fogadta, de jelen státusza: "A Windows nincs aktiválva."
Aktiváljuk, nosza!
"Ez a termékkulcs egy másik gépen már aktiválva van." - végül is ez igaz...
Felajánlott lehetőségek:
-Új kulcs megadása - ezt kipróbáltam, hátha csak elütöttem valahol, de nem fogadta el (egy másik gépen használatban van).
Úgyhogy jelenleg a díszes, dobozos, eredeti, kártyácskás Winem egy drága szobadísz?-Új kulcs vásárlása: Erre a netikett szabályai miatt nem válaszolnék...
-Ügyfélszolgálat hívása telefonon. Na ezt is kipróbáltam, vicces volt. Először meg kellett adnom a teljes Fibonacci-számsort vagy a Pi első 72 tizedesét - már nem is tudom. Sokáig tartott és csak annyit értem el, hogy közölték, hétvégén nem melóznak, mert nehogy már, meg minek? (Az internetszolgáltatómnál 24 órás a készenlét - de hát az egy kis cég és nincs monopolhelyzetben...) Esetleg , ha az angoltudásom kellő szintű megpróbálhatom angolul - ajánlották (nem ember, csak felvételről) . (Mert angol nyelvterületen jobb a munkamorál?)
ÖÖÖ... Hello! MS? Plíz áktivét máj originál vindóz éjgt dot van! Áj heve nyú méjnbord. Mit mondjak? ÖÖÖ... Hello! MS? Plíz áktivét máj originál vindóz éjgt dot van! ÖÖÖ... Hello! MS? Plíz áktivét máj originál vindóz éjgt dot van!
Most várom a hétfőt...és imádkozom. -
vlevi
nagyúr
válasz
idegen lény #39381 üzenetére
Nnnaaa.
Errő jut eszembe, hogy felraktam azinsider verziót.
Fel akartam telepiteni a far managert ( farmanager.com oldalrolletoltve), de a defender kivágta a pixába, merthogy locky ransomware wan benne!
Aztabüdösk....
Nemmellesleg megjegyzem, hogy a melóhelyen 1-2 honapja bekeveredett valahonnan ez a locky, pedig orrbaszájba noddal (abbol is a vállalati endpoint) ellenörizve van minden. -
idegen lény
addikt
Sosem volt még ilyen biztonságos a Windows! [Augusztustól két vírusirtó párhuzamos használatát is támogatja a Windows 10!]
-
vlevi
nagyúr
válasz
piadex2 #39373 üzenetére
Vistahoz képest rengeteg dolog valtozott a hetesben, még akkor is, ha ez kivulrol nem nagyon látszik.
8(.1) után a tizes is nagyon át lett gyúrva. Azonban ellentétben a hetessel, ami a nem tul népszerű vista után mondhatni bankot robbantott, a tizes sajnos sokkal instabilabb, kiforratlanabb, mint az a nyócas, ami megközeliteni sem tudra a hetes sikerét. Ha nem lenne az automatikus update, akkor szerintem a tizesből még annyi sem futna a gépeken, mint 8(.1)-ből. -
-
saelin
veterán
válasz
idegen lény #39367 üzenetére
"vagyis már nem kell többet operációs rendszerre költeni"
Erre nem vennék mérget. Simán megeshet, hogy egy update pénzes lesz. (Bár gondolom nem kérnek el érte még egyszer annyit.)
-
piadex2
senior tag
válasz
piadex2 #39365 üzenetére
Tiszteletem!
Úgy értem, hogy a Windows 10 melyiken alapul?
A 7 a vistán alapult pl...Azt tudom, hogy miért nem 9 stb.
Ezt azért kérdem, hogyha nincs a 10-hez driver, akkor melyik korábbi windowsét érdemes próbálni.
kösz.
üdv.piadex2
ps:
viszont a vista nem az xp-n alapult, bár az volt előtte... -
Sakab
senior tag
Sziasztok van egy Acer aspire 725-m. Nem egy erő gép, általános felhasználásra szeretném használni, net film zene, torrent, képkezelés. Szerintetek erőforrás felhasználásban van különbség mondjuk a home és az education között?
-
idegen lény
addikt
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
A Win10 végülis melyik windowst viszi tovább?
Esetleg teljesen új?
Kösz előre is:piadex2
-
ph2012
senior tag
Ilyen órát és dátumot hogy lehet beállítani?
-
törölt tag
válasz
netpeti98 #39359 üzenetére
Nekem is így tűnt, talán a májusi pakkot kapta épp. Biztos halasztgatta, nem hallgatott Liam Neesonra:
"I don't care who you are. I don't care what you want. If you are looking for a "Never Install" option, I can tell you I don't have one. But what I do have are a very particular set of updates. Updates I have acquired after a very long download. Updates that make me a nightmare for people like you. If you let my updates run now that'll be the end of it. I will not look for them, I will not prompt you. But if you don't, I will look for them, I will find them, and I will begin installing update 1 of 89..."
-
törölt tag
Profi játékos közvetítését tette tönkre a Windows 10
lol, Így járnak a makacs W7 felhasználók
-
Gombair
csendes tag
Sziasztok,
Windows 10 Education verzióm van, kb 2-3 hete jelentkezett egy problémám. Indulás után kb 5 perccel a GPU használat felemelkedik 90-95%-ra úgy (CPU nem emelkedik meg), akkor is ha éppen nem csinálok semmit. A feladatkezelőben ha leállítom a Virtual disk service manager programot, akkor a GPU használat visszaáll a normál szintre.
ennek tudja valaki az okát, vagy hogyan lehet végleg kikapcsolni a fenti programot?Köszönettel,
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #39343 üzenetére
tárgytalan, megoldódott
-
Pokesz007
senior tag
válasz
idegen lény #39349 üzenetére
Gép gyorsaságával nincs gond. Tudom SSD -vel lehetne még gyorsítani. Majd ha lesz rá pénz,veszek.
-
ph2012
senior tag
Be lehet állítani, hogy a tálcán az ikonok (pl. két táblázat ikonja) ne egymás fölött legyen? Erre gondolok:
Jó lenne ha egymás mellett lennének az azonos programok ikonjai a tálcán.
Köszi.
-
idegen lény
addikt
válasz
Pokesz007 #39347 üzenetére
Nem hiszem, hogy létezne akár csak két hajszálra egyforma bootidő, sok minden befolyásolhatja. Szerintem ne törődj vele!
"Az olyan technológiák, mint pl. az InstantGo lehetővé teszik a rendszer gyors indítását vagy a munka gyors folytatását." De ez nagyon hardware-függő.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
idegen lény #39346 üzenetére
jaaa, értem
az egy kedves fórumtársam szavai, szal ő a hibás az elgépelését és/vagy hibáért
és a klasszikusokat szó szerint kell idézni, még akkor is ha hibásan írta
de köszi az észrevételt -
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Létezik olyan,hogy a Windows 10 Pro x64-nak gyorsabb a boot ideje,mint a Windows 10 Home x64-nek egy kicsivel? Ugyanaz az a hardver,driver felszereltség. Esetleg valami nem okés? Friss Újratelepítés után. -
idegen lény
addikt
válasz
Lacielvtárs #39345 üzenetére
Az aláírásodba eggyel több t csúszott.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
idegen lény #39344 üzenetére
no ezt nem vágom, mire gondolsz
-
idegen lény
addikt
válasz
Lacielvtárs #39343 üzenetére
ehetetlen
-
Lacielvtárs
nagyúr
jó reggelt Urak, üdv a topikbvan...
remélem jó helyre írok.
adott egy asus m5a97 r2.0 (2501 bios) lap benne egy fx-6100 cpu és egy radeon r9 270X
win 8.1 prot akarnak win 10-re frissíteni.
minden a telepítés kezdetéig végig megy, majd amikor újra indul a gép a telepítéshez, akkor a gép hibernálási állapotba lépés újra indul, majd magától indul el, bejön az asus logó, és újra kikapcsol, majd újra indúl és ez ismétlődik.
tudtok valamit mondani mi lehet a gond?
valaki találkozott már ilyen jelenséggel?
mi lehet a megoldás? előre is köszönöm a segítséget -
Cry0
őstag
Sziasztok
windows 10 hez tudtok valami programot ami hang javító hatással lenne ? -
törölt tag
válasz
idegen lény #39329 üzenetére
Mivel bárki hozzáfér a telepítőkhöz, és a telepítés nincs kódhoz kötve, így egyszerűen fogták, és telepítették a Home verziót. Nem tudom, hogy honnan veszed, talán kötelező valamilyen rendszert tenniük rá, vagy csak simán Windowszal adják, mert azt érdemes használni rajta. Ettől még csak egy aktiválatlan rendszer lesz, a többi rajtad múlik.
-
vlevi
nagyúr
válasz
idegen lény #39329 üzenetére
Szerintem Home verzió lesz rajta, nem Enterprise.
A Home verzió telepítése közben is van lehetőség arra, hogy átugord a sorozatszám beírását, így kerül telepítésre aktiválatlanul a win10. Ez nem 90 napos próbaverzió, ezt lehet, sőt kell is aktiválni. Az aktiváláshoz viszont venned egy kell win10-t. -
törölt tag
válasz
idegen lény #39320 üzenetére
Vállalati ügyfeleknek szánják a próbát, mert átlagban kicsit nagyobb a tétje a frissítésnek, mint az otthoni felhasználóknál
A Store elvileg működik (legalábbis nem írták, hogy nem), viszont a fiókkal kapcsolatos dolgokat nem szinkronizálja a Gépházban, így például nem lehet hátteret váltani sem gépről, sem felhőből.
-
python1
veterán
Szívtam a W10-es felrakásával egy régi vasra mire kiderült,hogy a processzor nem támogatta.
-
cigam
titán
válasz
kemotox #39312 üzenetére
Mert ftp protokolt nem tudsz "felmappolni", csak akkor ha samba (windows) fájlmegosztást használsz.
Léteznek külső gyártók megoldásai (programja) ami állítólag az ftp kapcsolatnak is tud betűjelet adni, de nem volt annyira használható, hogy megjegyezzem a nevét.bitpork
Pár nap múlva 1 éves SSD-re több mint 13TB adat lett írva, és semmi baja. -
törölt tag
válasz
idegen lény #39313 üzenetére
Home-ból nincs próbaverzió, a 10-nél meg már nincs türelmi időszak (aktiválás nélkül 30 nap volt korábban). Azonnal letilt bizonyos dolgokat (háttér, személyre szabás, MS fiókkal kapcsolatos dolgok), az asztalon megjelenő vízjelen túl ott lesz az üzenet, hogy aktiváld a rendszert, ez pedig minden alkalmazás felett látszódni fog. Ezen felül elvileg nem fog korlátozni semmiben. A türelmi időszak nem próbaidőszak.
A 90 napos Enterprise-t nem lehet aktiválni, és azt kell törölni a próba után. Az Insideres buildek nem ilyenek.
-
SP4C3
veterán
válasz
Milestone2 #39302 üzenetére
Él mind2 project, remix os még beta stádiumban van. Valami nálad blockolja a linkeket, milyen antivírusod van?
-
hape60
aktív tag
39303-ra valaki ?
-
kemotox
addikt
Üdv!
Gyári fájlkezelőben egy ftp://192.blabla címre simán rá tudok csatlakozni, viszont hozzáadni (Map Network Drive) már nem engedi. Van erre megoldás? Illetve mi az oka? Azt írja, hogy nem találja. Köszi -
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Ha a jelenlegi W10-et alapállapotba állítanám, akkor újra végigvisz a telepítési folyamaton, vagy automatikusan megy minden és nem tudok beleavatkozni a folyamatba?
Kösz a segítséget.
-
vigyori78
őstag
válasz
#45553408 #39306 üzenetére
Két lehetőséged is van.
1. Lefuttatod a frissítést win10-re ekkor megmaradnak a régi dolgaid,vagy csak részben windows OLD mappában, de a Microsoftnál regisztrálva lesz a géped win10-re és ezután már csinálhatsz tiszta telepítést.
2. A legújabb win10-et letöltöd és azt telepíted tiszta telepítéssel, a telepítés során el fogja fogadni a win7 kulcsodat.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Milestone2 #39302 üzenetére
Próbáld meg mással.
FF, IE, mindkettő alól megy.
Krómból nem tudom kipróbálni. -
hape60
aktív tag
Win10 asztal háttérképét sötétre változtattam. Az ikonok jól látszanak, de a nevük továbbra is fekete betűvel van írva. Hol lehet a betűszint változtatni? Nem találom...
Most látom, hogy feljebb ugyanilyen kérdés van. A megoldást keressük.... -
vlevi
nagyúr
válasz
Milestone2 #39298 üzenetére
Nem, még megvan.
De elég kezdetleges. Nézegetni lehet, de komolyabb használatra egyelőre még nem.Az valóban jó lenne, ha az androidos minipc-ken ezt lehetne használni.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest