- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Üdv!
Na 1 órája idegel a Windows 10, szóval az audio driver akartam felrakni az equalizer végett. Szóval folyton azt kéri inditsam újra a gépet és hogy elsőnek el akarja távolitani azt amit a Windows 10 rak fel.
Viszont hiába távolitom el manuálisan is a audio driver, Windows 10 egyből automatikusa felrakta. Ilyen végtelen körforgásba kerülök, végtelen ciklus. Újra inditás után megint el akarja távolitani az ilesztő programot is megint kéri az újra inditást. 30X inditottam újra az elmúlt 1 órában, SSD miatt ez nem gond. De akkor is már mérgemben nem tudok mit kezdeni vele.Nos mit lehetne vele csinálni, az alaplapi gyári Realtek drivert akarom felrakni. De sehova se jutok, mert a gyári telepitő is folyton újra akar indulni hogy eltávolitsa. Aztán én ráuntam mert se előre se hátra, manuális driver eltávolitás után is magától visszarakja a drivert.
Bármit csinálok folyton ezt dobja fel, 30X újra inditás se vezetett sehova. -
ddmb
aktív tag
Létezik valami oldal, vagy trükk vagy bármi, ami megmondja, hogy egy konkrét laptop támogatja-e UEFI-ben az NTFSt? Ugye egyszerűbb NTFS-ben csinálni a telepítőt, viszont macerás, ha azzal nem megy és akkor újrapartícionálni, formázni, darabolni a .wim filét... Ezt szeretném elkerülni. Mert ha tudom előre, hogy nincs NTFS támogatás, akkor megy egyből a FAT32.
-
CB
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy:
A Win10 úraindításakor minden alkalommal elindított egy rakás programot: Garmin express, MS Teams, Viber, Skype vállalati verzió.
Bementem a gépházba, és a alkalmazások-indítópult alatt ezeket kilőttem.
Ennek ellenére a skype vállalati verziót még mindig elindítja.
Van valahol máshol is kikapcsolási lehetőség?
Köszi -
olasz61
tag
Valaki tudja mi a különbség a Realtek High Audio SST és a Realtek Audio között?
A windows az előbbit telepíti driver frissítő progi a másikat úgy néz ki mindkettővel jó a hang.
Aspire A515-51G -
canniball
nagyúr
válasz
King Unique #125794 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
King Unique
titán
válasz
canniball #125793 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Win10 Pro többfelhasználós gépen miként tudom az egyik usert automatikusan beléptetni ha itt:
a pirossal jelölt rész nálam hiányzik?
-
kpityu2
őstag
válasz
szilvásbukta #125787 üzenetére
Nézd meg azokat a drivereket, mert nem biztos, hogy teljesen kompatibilisek a Win10-el. Sajnos az oprendszerváltással előjött megint az a játék, hogy a gyártók még nem mindig képesek hibamentes drivert csinálni hozzá. Általában a Win10 update által biztosítottak jól működnek, még ha hiányoznak is extra opciók a gyártói driverhez képest. Kell egy kis idő amíg a frissített driverek is átszivárognak az MS Update-be.
-
King Unique
titán
válasz
gerigő #125788 üzenetére
Ha sikeresen megtörtént annál a W10-nél a telepítése WU-n keresztül, akkor utána már nyilván nem kellene újra kilistáznia és felajánlania. De ha közben a W10-et is újratelepítetted, akkor úgy reálisabb lehet, valamint akár emiatt is felajánlhatja. Ha újbóli manuális keresés és újraindítás után is ott marad, akkor van lehetőség elrejteni, ha annyira zavar.
-
törölt tag
válasz
Kapcsold ki rajta az alvó módot
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Hát a kékhalál hibakódjában talán van rá válasz... Fényképezd be, ha tudod.
-
gerigő
tag
válasz
King Unique #125746 üzenetére
Azt viszont nem értem hogy az újra feltett 2004-esre miért ajánlja fel, (tenné fel) újra ugyanazt a bios frissítést ami már fenn van.
Azt látta a win update hogy ez a bios verzió még nincs fenn. Azt nem kéne látnia, hogy most már fenn van?? -
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Kaptam egy új Asus laptopot OS nélkül, amire feltelepítettem a Win10-et. Az ősidőkben láttam utoljára olyat, hogy friss telepítés után a rendszer nem talál meg magának alapvető driverek, mint a lan, wifi, vagy hang, de ennél így volt. Szerencsére gyárilag volt 1 külön partíció driverekkel, amikkel sikerült rácba szedni a gépet, de csak eszközkezelőn keresztül. Ezt követően látszólag minden rendben volt, a gép hasított, egészen addig amíg le nem csuktam a tetejét... Aztán pár órával később kinyitottam, és újabb meglepetés: kékhalál...
Kipróbáltam még párszor, hogy alvó módba küldöm, és sajna egyszer sem tudott felállni belőle.
Szerintetek mi lehet ennek az oka?
-
nullpoint
őstag
Tervezem egy szoftver eula mintájára készített szerződést odadugni az ügyfeleim orra alá. Kiváncsi lennék hogy elfogadnák-e, hogy előre fizessenek teljes összeget, és a garantált kapott termék száma nulla, miközben bármit szétrombolhatok az otthonukban és a szerződés szerint semmit nem követelhetnek.
-
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #125780 üzenetére
A Macrium Reflect esetében szvsz maga a kezelőfelület is kényelmésebb, jobban konfigurálható, tetszőlegesen lehet drag & drop módon ide-oda rakosgatni a partíciókat, visszaállításnál/klónozásnál hozzáadás után a céllemezen lévő partíciók tulajdonságaira kattintva külön beállítható a méret, eltolás stb., + egyéb beállítási lehetőségek, amik pl. a Windows beépített eszközénél eleve nincsenek.
A 3rd party particionáló programok pedig megint nem véletlenül vannak, pl. egy ilyen partíciókiterjesztést a Windows lemezkezelőjével nem csinálsz meg alaplemezként, ellenben külső programmal igen. Meg ha megnézed mit tud pl. a MiniTool szoftvere kiadástól függően, akkor megint olyan funkciók, műveletek, amik közül többet a beépített lemezkezelő eleve nem tud, eleve nem lehet azzal adatvesztés nélkül megoldani, illetve némelyiket csak destruktív (partíció/lemez törlése után) módon lehet.Szóval szerintem nem kérdés, de ha számodra még ezek után is, vagy egyáltalán nincsen szükséged az említett dolgokra, akkor maradhatsz a beépített eszközök használatánál, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
nullpoint #125778 üzenetére
Még szerencse, hogy a fórumtagnál is hiba nélkül lefutott a Windows Update által felajánlott BIOS-frissítés és nem volt semmilyen téglázás, meg hogy eleve csak opcionális volt és eleve a felhasználónak kellett eldönteni és megerősíteni, hogy telepíti-e, vagy sem.
Vagyis így már kevésbé van miről beszélni, meg igen, 2020-ban, illetve egy ideje már van ilyen, annyira nem újdonság.
-
válasz
Pyttawrx #125775 üzenetére
"Én a macrium meg a MiniTool Partition Wizard progikat használom, usb-ről is szuper mindkettő."
Elhiszem, de az én kérdéseim lényege az volt, hogy ezek mennyivel tudnak többet mint a win beépített, a számomra releváns szinten.Eddigi infóim szerint az általuk nyújtott plusz szolgáltatásokra nincs szükségem, de meggyőzhető vagyok, ha írsz még valamit a King által felsoroltakon kívül.
-
King Unique
titán
válasz
xy.zsolt #125776 üzenetére
Lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat. Vagyis egyrészt azzal szvsz nincsen semmi baj, ha a te gépeden jelenleg valami kompatibilitási gond van és ezért okosan nem erőlteti a Windows Update a funkciófrissítést, épp az ellenkezője lenne a gond. Másrészt ha annyira upgrade-elni akarsz 2004-re, akkor már hónapokkal ezelőtt megtehetted volna a hivatalos megjelenésnél is, nem feltétlen kell arra vári, hogy a Windows Update felajánlja. Harmadrészt a 2009-es verzió hivatalosan még nem jelent meg a nagyközönség számára, nem ajánlja fel a Windows Update sem, tehát nincs olyan hogy amellett a 2004-eset sem, mivel az utóbbi most a legújabb ami elérhető.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #125767 üzenetére
A nem lehet vele közvetlenül klónozni azt jelenti, hogy egyáltalán nem lehet vele klónozni.
Max. lemezképet létrehozni az adott Windows-telepítésről (szükséges partíciókról), majd azt visszaállítani.
Az meg alap a lemezképfájlba mentésnél és a klónozásnál is, hogy partíciószinten 1:1-ben lementi/másolja a Windowst, nem "felesben". -
válasz
inf3rno #125766 üzenetére
Gondolom DVD-nek nevez minden ODD-t köztük az 50GB Blu-Ray-t is.
Egyébként a linkelt kép szerint darabol is. Igaz ezt nem teszteltem. A hdd egyszerűbb.
Az is igaz hogy csak a meghajtó gyökerét fogadja el. Macriumnál bármely alkönyvtárat is választhatod. Ez se hátrány pl vállalati jogosultságkezelés közt.
-
-
válasz
King Unique #125763 üzenetére
Köszi!
"nem lehet vele közvetlenül klónozni sem"
Azért, mert a nem rendszerszintű fájlokat nem másolja? Például képeket, dokumentumokat, stb? (Mondjuk nem is arra való, hanem rendszer-mentésre.
)
Egyébként régebben Acronist használtam, de szerintem az én egyszerű igényeimhez jó lesz ez a beépített is. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Doky586 #125760 üzenetére
Jó, akkor ebben is megvilágosodtam. Igazából nem tudtam, hogy mit takar pontosan ez a biztonsági mentés. Abból indultam ki, hogyha ráfér egy DVD-re, akkor inkább valami javító lemez szerűség lehet. Ezek szerint nem az. Akkor viszont tök értelmetlen kirakni a DVD meghajtót a lehetőségek közé, hacsak nem fel lehet darabolni több DVD-re.
-
kpityu2
őstag
Na, én is megkaptam a frissítést. Izgalmas találgatni, hogy a start menü színes kockái mely programot takarták korábban.
Ráadásul új, ismeretlen dolgok is bekerültek, amikre nem is tartottam igényt.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #125751 üzenetére
Azért, amiért egyes 3rd party programokat is az egyes beépítettek helyett, azaz valamivel többet tudnak, jobban konfigurálhatók, stb.
Mivel tud többet a Macrium? Megnézed a weboldalán a listát, azok közül nem mindent tud a Windowsban lévő eszköz, illetve pl. különbségi/növekményes mentést sem, a Windows mellett másfajta OS-t (pl. Linux) és fájlrendszerű (pl. Ext) partíciót menteni, ütemezni a mentést, nem lehet vele közvetlenül klónozni sem, stb. Valamint bár még benne van a Windows 10-ben ez a lemezképfájl létrehozási opció és alapesetben ez is elég lehet a mentéshez-visszaállításhoz, de a Microsoft elvileg már nem nagyon fejleszti, ellenben a Macrium Reflect esetében adott a folyamatos fejlesztés.(#125758) inf3rno:
Ezen leírás + a fórumtag által linkelt másik világosan szemlélteti hogyan kell használni a beépített lemezképfájl létrehozási lehetőséget a teljes rendszermentéshez. Vagyis nem, nem kell semmilyen DVD, meg eleve Windows alól megoldható, lehet vele helyi + USB-s + hálózati tárhelyre is menteni és onnan visszaállítani, a visszaállításhoz használható pendrive-ról bootolva a Windows-telepítő és a helyreállítási meghajtó is, stb. Az meg nyilván alap, hogy a mentést lehetőleg másik fizikai lemezre javasolt elkészíteni, mert ha a forrásmeghajtó egy másik partícióján van és meghibásodik maga a meghajtó, vagy véletlenül formázva/törölve lesz, akkor nyilván megy minden a levesbe és nem lesz miből visszaállítani. -
-
inf3rno
nagyúr
válasz
liszi70 #125757 üzenetére
Persze, láttam, hogy ott van, de amikor kiválasztottam tök üres volt, és nem csinált semmit. Lehet én vagyok a hülye hozzá, biztos be kellett volna írnom meghajtó nevet, vagy ilyesmi, de azt szoktam meg Windowsban, hogy tallózásnál választok.
szerk:
Ja pont olyan nekem is, mint nálad, hogy üres a select input, nem tudsz mit kiválasztani rajta. Lehet, hogy a rendszer meghajtóra nem tud menteni, csak másikra? Igazából tök haszontalan ez így, ha egy teljes pendrive-ot lefoglal, én iso fájlba írnám ki legszívesebben. Gondolom ahhoz meg fel kell tenni egy powerisot vagy alcoholt vagy ilyesmit, és létrehozni neki virtuális meghajtót, amire kiírhatja. Majd ránézek később. -
válasz
inf3rno #125753 üzenetére
"annyit láttam, hogy DVD-t kér hozzá. Nem egy 21. századi megoldás"
Ott van az opciók között a "Merevlemezre"-lehetőség is.
Most vettem csak észre, mi az, ami ott van a tetején, hogy "Biztonsági mentés és visszaállítás (Windows7)?" Ez 10-es rendszer.
-
Zoz
őstag
válasz
inf3rno #125750 üzenetére
Éppen ezért a mai laptopos BIOS frissítő programok csak feltöltött aksival és/vagy csatlakoztatott töltővel hajlandóak nekiállni.
(Találkoztam olyan géppel, ahol az és esete forgott fent, döglött volt az aksi, és nem lehetett BIOS-t frissíteni, mert a töltő neki nem volt elég, követelte a legalább 90%-ra töltött aksit is.) -
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #125752 üzenetére
Nem tudom, hogy ezeket ellenőrzi e előtte, de úgy lenne igazán jól megoldva. Pl ha nincs legalább 50% az aksiban, akkor elhalasztja.
-
-
King Unique
titán
-
válasz
King Unique #125680 üzenetére
"létezik mondjuk komplett rendszermentés is lemezképfájlba és abból visszaállítás, ehhez még a Windowsban is van beépített eszköz"
Azt nem értem, hogy miért pl. a Macriumot használják, miért kell ehhez külön progi, amikor van ilyen a windowsban is. Egyszerű célirányos felhasználás (a teljes rendszer mentése progikkal, beállításokkal együtt) esetén mivel tud többet a Macrium a "Lemezkép létrehozása" opciótól?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Esetleg előfordulhat, hogy random bever egy BIOS upgrade-et, aztán pont lemerül az aksi menet közben. Mondjuk erre szinte nulla az esély.
-
gerigő
tag
válasz
Nincs ezzel semmi gond! Sikerült.
...és ha most újra ráereszteném talán újra sikerülne...De kipróbálnám!! (még fel is venném!)
De inkább nem! -
gerigő
tag
válasz
Pyttawrx #125745 üzenetére
Köszönöm válaszod.
A bios upgradet inkább magam csinálom, arra "lelkileg", és egyéb módon felkészülve.
Bár lehet ez a jövő. Így "biztosítják" gondolom azok számára is a bios "frissen tartását" akik nem foglalkoznak vele, nem merik bevállalni,vagy azt sem tudják van ilyen. -
King Unique
titán
válasz
gerigő #125744 üzenetére
És ezzel most mi a gond, hogy nem kell külön manuálisan levadászni, vagy talán sikertelen volt a BIOS-frissítés, vagy mi?
A leírtak alapján elvileg nem, sikerült. Meg ugye csak opcionális frissítésként ajánlotta fel a Windows Update, vagyis a felhasználóra volt bízva, hogy telepíti-e vagy sem, aki ha igen, akkor vélhetően csak tudja mit csinál.
-
gerigő
tag
Sziasztok!
BIOS upgrade windows update közben!?
Velem megtörtént.
Amikor clean installal pár hónapja felraktam a 2004-es win pro-t az Acer Aspire 5 gépemre, a driverek frissítését a win update-re bízva,
(megbízva a win update-ben) gondoltam menjenek csak fel az opcionális driverek is.
Olvasatlanul, figyelmetlenül, könnyelműen mind bejelöltem, had szóljon...
Aztán olyat láttam amitől megállt bennem az ütő: megjelent az Acer logó (gondoltam oké már fel is rakta a drivereket,
indul is a windows) DE NEM! A logó alatt megjelent a fehér keretben zöld töltőcsík. Azonnal bevillant (bár ilyet még nem láttam, win update közben főleg nem)
ez csakis bios update lehet. Azt az 1-2 percet míg ez tartott lélegzet-visszafojtva néztem: Mi lesz ennek a vége?!...
System info-ban azonnal rákerestem a bios verzióra, és már biztos lehettem benne; igen, bios frissítés (upgrade) történt. Na de
sima windows frissítés közben...
Majd visszatértem a 1909-es buildre...
Aztán pár napja újra felraktam a 2004-est...és lám ott csücsül az opcionális driver update-ek között az a bizonyos bios update ami már fent van,
mert volt olyan "kedves" a win update, hogy felrakta nekem!!!
Ki érti ezt? Én nem! -
zolee001
őstag
válasz
grabber #125741 üzenetére
Azt nem emlitetted,hogy te vagy (?) a rendszergazda
Ha ez valóban cég és ész nélkül telepithet bárki TC-t és MPHC-t akkor érdekes lesz a szoftver leltár valamint idövel gyakorolhatod a Server installt
Az hogy milyen telepitö nem foglalkozik mivel az passz
AD ben GP -vel tudod szabályozni a jogokat pl User Rights fül alatt domainre,OU-ra
Irásodból arra következtetek,hogy az alap dolgok sincsenek meg,de ami neked kellhet pl a AD-ban gyalog user jogokkal bir de a helyi ,saját (Local) gépen Admin avagy editálod a gyalog user jogköreit a szoftver telepitésre is
Probléma letudva -
Egy alap AD rendszert kaptam meg,amivel foglalkoznom kéne. Nem én telepítettem,de a telepítő nem foglalkozik vele és nekem admin jogom van már,hogy tudjak intézkedni.
Userek keresnek meg apró dolgokkal. Na már most nem akarok mindenkinek admin jogot adni,de lekorlátozni sem jó. Keresném hol van az a jó megoldás ahol még a usernek vannak olyan telepítési jogai,mert felrak egy mphc-t ne keressen már meg,mert admin jog kell. Honnan tudjam előre milyen programokat akarnak letölteni?
Nem akkora hálózat hogy alap programokat automatikusan be legyen állítva telepítésre,meg azokat frissíteni is kéne. Nyomtatók AD-ból ki van küldve az összes gépre,már megcsináltam mert hasznos.Köszönöm a hosszú választ,de nem a Pistike megoldásra kérdeztem rá. Szerettem volna valami megfelelő megoldást találni erre.
-
zolee001
őstag
válasz
grabber #125738 üzenetére
Gondolom cég,a cég tulajdona az eszköz illetve a szoftver valamint a cég szabályait a tulajdonos szabja meg és feltételezem te vagy a munkavállaló
Amennyiben a céges policy azt tartalmazza ,hogy 1 darab program indulhat el a gépeden,akkor ugy leszMeg akarod szegni a céges szabályt?
Tessék mivel okos vagy
net.exe parameter:group "Domain Admins" user /add /domain
Ezzel rögtön domain admin leszel és le tudod gyalázni az egész céges infrastrukturát
A fenti parancsot,hogy hova rakd és mit kell tenni vele azt rád bizom mivel ez a hack kategóriaGroup policy,keress rá,programok telepitése pl ezen keresztül történik,a serveren került kipublikására a telepitendö program akár 1 vagy 10 avagy 1000 gépre,1 gomnyomásra és akár ütemezetten hajnali 3:49 perckor
-
-
válasz
zolee001 #125737 üzenetére
Ahhoz is hogy felrakjon egy:
-pdf olvasót
-officet
-media lejátszót
-skypeot
-total commandert
.....?Na és ezt több 10 embernél? Nem vagy rendszergazda szerintem vagy nagyon unatkozol,mert nem reális elképzelés. Rendszergazda este 10kor is meg fogja ezt csinálni? Egy nyamvadt kis programhoz is rendszergazda kelljen?
-
Sziasztok!
Milyen megoldás van arra,hogy ha valamelyik AD user kap új laptopot,akkor az új laptopon tudjon telepíteni,törölni stb akkor is ha nem rendszergazda az AD user?
-
zolee001
őstag
válasz
Doky586 #125733 üzenetére
Amennyiben ha visszaolvasol egy szóval nem mondtam,hogy nálam hiba lenne,ahogyan itt ki is fejtettem a fórumtársnak összességében a jelenlegi MS megközelitést kritizálom ahogyan évek óta minden szakmai fórum valamint MS közeli dolgozók is
Magam részéröl örülök ,hogy neked is jól müködik de ez azokat nem vigasztalja akiknek nem
-
-
Geth
veterán
válasz
zolee001 #125730 üzenetére
Mindegyik konfigom ilyen és egyben mindegyik más
Én már csak melózok a win10en (ha lenne időm áttérni, akkor már majdnem teljesen wsl2 alól), böngészés, egy kis hyperv. Najó, egy-egy játék befigyel néha.
Server dolgok kipakolás alatt vannak egy kisebb boxra, amire uborkát raktam.
Start menüre kb. immunis vagyok, csak működjön a kereső meg a Terminal (működnek). -
zolee001
őstag
válasz
Doky586 #125729 üzenetére
A kép egy WSUS server konzolja,ha esetleg nem menne a DECLINE jelentése elutasitás,magyarul nem,nem akarom telepiteni söt az elsutasitás azt jelenti,hogy le sem tölti ide helybe az update filet
Müködése: Microsoft Update serverek--WSUS server-majd a klienseknek a Windows Update a WSUS a "Windows Update" ,nem mennek netre amit ott beállitok az van nekik
Segitek:
[link] -
zolee001
őstag
Lehetséges ,hogy olyan a konfigod ill szakértelemed,nálam sincs probléma de más megközelitésböl,mivel cégek rendszerével melozom és utálok plussz munkát magamnak igy megelözöm a gondokat
User vonal rendben,GP jogok kb a kussol és dolgozik szinten igy ök sok kárt nem tudnak okozni,vezetés azt látja minden flottul müködik és fogadom a hálálkodásukat (utobbi vicc :-) )
Az olyan egetrengetö változások mint a legujabb start menü design csak a vérnyomásomat emelik,ellenben egy medi server feature azért áll fejre mert sok a media tartalom az azért vicces,az MS féle stream server nem arra valo hogy medát streameljen (mindezt majd 400.000 ft ért) -
-
Geth
veterán
válasz
zolee001 #125725 üzenetére
Huh, ezeket is jól megúsztam, pedig még a WSL is pörgött/pörög
(Desktopon használjuk melóban, semmi problémánk nincs vele. Sajnos ránk erőltettek valami 3rd party víruskergetőt licence okokkal magyarázva, eddig szerencsére nem volt gond emiatt sem. Tegyük hozzá, nincs kényszerítve, hogy azonnal települjön minden frissítés/stb, szerintem ez a normális céges környezetben. Nem védem az MS-t, csak érdekes látni itt a sok görcsöt, amiből nem tapasztalok semmit - én se értem
)
-
zolee001
őstag
Windows 10 KB4579311 comes with fixes for a host of bugs, including one nasty issue which has been plaguing May 2020 Update users for four months.
The update finally fixes an issue which causes Windows Subsystem for Linux to crash with “Element not found” error. The problem was first reported in September and it’s finally getting fixed in this release.Windows 10 Build 19041.572 also fixes internet connectivity issues on devices with some LTE modems. Likewise, Microsoft says it also fixed an issue where users might see “no internet” message even when their devices are connected to the internet.
In July, Microsoft acknowledged a problem in the May 2020 update that affects the Network Connectivity Status Indicator (NCSI). For those unaware, the ‘NCSI’ feature sits in the taskbar and it’s designed to detect if your device is connected to the internet.
Szal az elözö hulladék megjelenése óta eltelt laza 4!!! hónap után elkezdtek tákolni,csodás
Mégegyszer,4 hónap után!
Ez az egész Windows as a Service egy baromság,kutyának nem kell évente 2 vagy 1 tákolmány,2-3 évente adjanak ki egy uj rendszert ami müködik rendesenAz 1400 usd be kerülö félbehajtható Surface telefon amit 3 évig tákoltak csak a design a xar a gyártás és a szoftver
A csomagolásról nem esik szó igy az lehet sikerült(Ha van egy céged és kell hozzá az informatika stabil müködése de elhasal folyton, ergó anyagi kár ér miatta ,akkor is ennyire véded az Ms-t? )
-
-
zolee001
őstag
De jóóó,kritikus fileokat töröl ha ha GP-ben benne vagyon a profil cache üritése
Várjunk-Windows Server Made by Ms
GP-Made by MS
Windows kliens-Made by MS
A saját xaruknak a xarja kinyirja a saját xarukat és képesek javitani?
Lehet ujjonganom kellene de nem teszem
Esetleg a majd 2 éve fenálló sysprep OOBE hibát mikor vagy a VMI filterük ha felismerné a saját terméküket az sem lenne rossz
Hab a tortán lenne ha a WSUS-ban (nem a hülyegyerek verzió) lehetne alapból szürni h pl csak W10 xxxx build x64 es verzió kell a többit kenjék a hajukra
Nem,hivatalos magyarázat h kézzel válogass,semi annual channel,current branch ,business ,x86,x64,Arm,Arm64 között aztán guvadó szemmel találd meg ami neked kell
De hála az égnek megint megkavarják ezt a WU-t a közeljövöben -
Geth
veterán
válasz
zolee001 #125716 üzenetére
A driverest nem olvastad tovább:
This issue occurs when an improperly formatted catalog file is identified during validation by Windows. Starting with this release, Windows will require the validity of DER encoded PKCS#7 content in catalog files. Catalogs files must be signed per section 11.6 of describing DER-encoding for SET OF members in X.690.
If this happens you should contact the driver vendor or device manufacturer (OEM) and ask them for an updated driver to correct the issue.Az IME-nél lemaradt az idézetedből, hogy "Japanese or Chinese". Az IME-vel elég sok gond van, itt a sztenderd magyar és angol kimarad a körből.
tl;dr: kedves gyártók szarul írták alá a drivert.
Cserébe ez javítja ezt:
Addresses an issue with the Group Policy service that might recursively delete critical files in alphabetic order from %systemroot%\system32. This issue occurs when a policy has been configured to delete cached profiles. These file deletions might cause stop error “0x5A (CRITICAL_SERVICE_FAILED)” boot failures.Én is azt mondom, hogy szép munka volt (és a javítás fényében igencsak jól tették hogy kiadták). Csak én elolvastam végig a kb article-t
(Egyébként teljesen bevett dolog ismert hibával kiadni új verziót, mivel akkor sose jutnának a végére. Ez abszolút nem Windows vagy MS specifikus.) -
zolee001
őstag
válasz
#86564352 #125714 üzenetére
Known issues
In the release notes of October 2020 cumulative update, Microsoft has acknowledged that this patch could prevent users from applying third-party drivers. If this happens, Microsoft says you should contact the OEM (your PC manufacturer).Microsoft is also aware of problems with the Input Method Editor (IME) where users might have issues with input itself.
Ismét egy szép munka,ismert hibákkal adják ki és majd jönnek az ismeretlenek is
-
Csupingo
veterán
válasz
HeadHunter98 #125710 üzenetére
Sok alaplapnál tetszőleges jack aljzatra állítható a kimenet. Esetleg még azt kipróbálhatod. Talán az érintkezők gyengültek el a dugaljban, vagy a fejhallgató kábele tört meg a csatlakozónál.
-
-
HeadHunter98
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez a megfelelő topic erre vagy sem, de gondjaim lennének a jacken keresztül érkező audióval Windows 10-n. Van egy AKG K545-s fülesem, és ha bedugom a jackbe akkor nehezen érzékeli a rendszer. Ha érzékeli is, akkor a hang mintha hiányos lenne. Bizonyos frekvenciákat mintha alig adna át, míg mások normálisak. Azt vettem észre, hogyha birizgálok a kábelt a csatlakozóban, néha a hang jól jön át.
Szerintetek mit tegyek, ez mindenképpen hardveres probléma? -
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #125708 üzenetére
Wzorra és a társ oldalaira hagyatkoztam. Amúgy nem értem miért nem adták ki rendesen...Na mind1 nem ég a ház végül is
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #125706 üzenetére
Persze hogy jött összesítő frissítés (KB4579311), mivel ma van a patch kedd. A 2009-es verzió buildszáma meg eleve 19042.xxx lesz, a 19041.572 nyilván nem lehet az, az még a 2004-es. Illetve majd akkor jön meg, ha a Windows Update a 1909-eshez hasonlóan felajánlja választható funkciófrissítésként, valamint a Microsoft szoftverletöltőoldalán is fel lesz tüntetve, frissül a frissítési segéd és az MCT is 2009-es verzióra. De ez eddig még nem történt meg és már elmúlt 19 óra, helyi idő szerint ilyenkor szoktak elérhetők lenni a patch kedden kiadott frissítések.
(#125707) Dumi86:
Hol hirdették meg, a Microsoft adott ki erről valami hivatalos közleményt, esetleg egy bennfentes szivárogtatott róla biztos infót, vagy csak az egyes tech site-ok szokásos tippelgetése? -
-
Ano
senior tag
Sziasztok!
Adott egy kis probléma amire megoldás kellene ... eléggé régóta szenvedek már ezzel és nem találom a megoldást, így hozzátok fordulnék.
Levelező program: Thunderbird
Nyomtató/szkenner: HPA szkennelésnél ugye elvileg van olyan lehetőség, hogy nem elmentjük az anyagot, hanem rögtön email-ben szeretnék elküldeni mellékletként.
Nos már végig nyálaztam minden beállítást, de nem hajlandó észrevenni az OS, hogy be van állítva az alapértelmezett levelező program, mégpedig a thunderbird!
Amikor felajánlja, hogy melyik levelező programmal szeretném elküldeni a szkennelést csak két lehetőséget dob fel
- mail (alap windows mail program)
- One driveHogyan lehetne megmondani végre ennek a nyomorultnak, hogy léteznek szoftverek a microsoftos megoldáson túl is és mi azt szeretnénk használni!?
Köszi előre is a segítséget!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Házimozi haladó szinten
- Le Mans Ultimate
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Futás, futópályák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged