Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoz
őstag
válasz inf3rno #51090 üzenetére
Hasonlóval szívtam én is tegnap: egy laptop istennek nem akart a wifire csatlakozni. Még azt is megnéztem, hogy wordbe írva jó a jelszó... 0 is volt benne, végül a numlock használatával beírva jó lett. Csak arra tudok gondolni, hogy a wifi jelszó bekérésnél nem használta a magyar kiosztást.
-
SP4C3
veterán
válasz inf3rno #51115 üzenetére
Én kigyomláltam spyware-t.. Már rég linux-ot használnák, ha lenne olyan áttekinthető mint az ms nt operációs rendszerei + csak ott nincs DirectX, az meg ugye nem árt a játékoknak. OpenGL néha csúnyácskább és rosszabban teljesít. :/
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
-
törölt tag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz inf3rno #55646 üzenetére
Bakker én is ezért jövök.
Alapból 1000us korul van ami magában is magas, de 1-2-3 óra mulva felmaszik 6-7000 koré és elkezd backurálni a hang...
bcdedit /set disabledynamictick yes megvolt
HPET letiltas megvolt
Realtek LAN letiltas megvolt, ilyenkor visszaesik 1000us-ra ha magasabb
alaplap+kulso hangkartya tiltas megvoltGyk. 1000us az alap mint itt egy embernek....
A minimumra allitva kevesebb lesz de messze van a normalistol igy is...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
TheProb
veterán
válasz inf3rno #55691 üzenetére
Jah, én is erre gondoltam. Most felraktam egy natív Plex Home Theater-t, ahogy nézem ez is OpenElec alapú. Viszont a FHD tartalom itt is szaggat :/
Ennél lightweight-tebb OS-t már szerintem aligha találok.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Redneck
nagyúr
válasz inf3rno #55742 üzenetére
Frankó, valahogy éreztem. Szóltam az eladónak hogy boltoljuk vissza. Ráadásul kettőt vettem... Az is lehet másoknak azért ment, mert régebben még kevésbé volt szigorú az aktiváló rendszer.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #125643 üzenetére
Ahogy nézem, nem hoz létre automatikusan visszaállítási pontot update előtt, úgyhogy ez úszott. Nem tudom, hogyha egy évvel ezelőttire állítanám vissza, akkor törlődnének e az azóta telepített alkalmazások, vagy hogy ez mivel jár, de pl a thunderbird-nél nem lenne jó, ha elveszne a teljes levelezés, úgyhogy nem kockáztatok. A tulaja azt mondta, hogy elviszi valami céghez, aztán majd ott megcsinálják. Nagy valószínűséggel egy mostani frissítés cseszte szét.
Buliban hasznos! =]
-
zolee001
őstag
válasz inf3rno #125643 üzenetére
Maga a hardare jó e,pl másik gépen az adott usb hangkari avagy a gép amelyik betegeskedik másik oprendszerrel ad e hangot?
Emlékeim szerint Dell gép igy van benne hardware diagnosztika (bios mellett vmi hasonló )Amennyiben driver probléma akkor a jelenlegi letakarit és azt telepiteni amit a géphez mellékeltek
Esetlegesen a "headphone jack" aljzat nincs véletlenül beszorulva mintha füles lenne beledugva?
-
King Unique
titán
válasz inf3rno #125646 üzenetére
De, ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás, akkor normál esetben automatikusan létrejön visszaállítási pont egy havi kumulatív frissítés telepítése előtt. Akkor nem jön létre, ha van már egy közeli visszaállítási pont, pl. ha a .NET kumulatív frissítésnél létrejött, akkor közvetlenül utána az LCU telepítése után már nem jön létre még 1 külön.
A rendszer-visszaállítás a Windowst érintő rendszerszintű módosításokat, programtelepítéseket érinti, azokat állítja/vonja vissza a megadott korábbi időpontra, a személyes fájlokat nem módosítja. -
King Unique
titán
válasz inf3rno #125650 üzenetére
Na ugye, akkor nálad is mégiscsak létrejött visszaállítási pont a frissítés után. De ha most október 10. a legutóbbi, akkor pl. az ahhoz közeli holnapi patch kedden (13.) nem feltétlen fog automatikusan, de manuálisan nyilván létrehozható. Bár ha most visszaállítás történt, akkor vsz létrejön majd.
Hát mondjuk azért, hogy ne a felhasználónak kelljen szöszölni vele, hanem megoldja azt is a Windows Update. De amúgy kikapcsolható a driverek automatikus telepítése/frissítése, elrejthetők az egyes illesztőprogram-frissítések ha az a cél (bővebben).
-
King Unique
titán
válasz inf3rno #125653 üzenetére
Ja, hát ha 3rd party antivírus szoftver van telepítve, akkor nem meglepő, ha sikertelen a rendszer-visszaállítás a külső AV, annak önvédelme miatt.
Miért kellene okvetlenül újratelepíteni az egész Windows 10-et a 0-ról? Ha az a gond, hogy az audio driver frissült és amiatt nem jó, akkor eltávolítod és újratelepíted a megfelelő verziójú drivert, majd letiltod a driverfrissítést az előző válaszban linkelt módon. + Ott van a "javító upgrade" MCT-vel, vagy a már letöltött W10 ISO felcsatolása a fájlkezelőben és a
setup.exe
fájl futtatása a személyes fájlok, telepített alkalmazások megtartása módszerrel. Vagy ha volt korábbi mentésed, akkor abból visszaállítani (példa). De ha annyira újra akarod telepíteni a 0-ról, még nincsen nagyon belakva a rendszer, stb., akkor azt is lehet.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz inf3rno #125662 üzenetére
Mármint mi nem, driverek telepítésének/frissítésének letiltása megfelelően beállítva, Windows alóli in-place upgrade, vagy mi? Az, hogy a rendszer-visszaállítás nem működik, az már ki lett tárgyalva, aminek az oka az ESET, ha a beépített Defender lett volna használva, annál nem lenne ilyen gond. Az alaphelyzetbe állításnak meg ez esetben akkor lehet értelme, ha a személyes fájlok megtartása is cél, mert ügyesen minden a C-re lett pakolva és nincs hova lementeni, ellenkező esetben szvsz felesleges, egyszerűbb és gyorsabb a hagyományos újratelepítés pendrive-ról bootolva.
De ugye már mindegy, ha visszakerült a gép a tulajhoz, illetve egy hozzáértő szakértő majd vélhetően csak elboldogul vele.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz inf3rno #125664 üzenetére
De, figyelek. Ha sikertelen a rendszer-visszaállítás, akkor igen, arról, annak visszavonásáról is létrejön visszaállítási pont. De attól még a 3rd party AV továbbra is problémás ilyen téren, ami ha el is van utólag távolítva (csökkentett módban a saját eltávolítójával), attól még a korábbi visszaállítási pontra visszaállásnál ugyanúgy telepítve lesz. Meg a külső védelmi szoftverek nemcsak a rendszer-visszaállításnál, hanem a funkciófrissítésnél is gondot okozhatnak, nagyon beeszik magukat a rendszerbe, aki ilyeneket használ, az számoljon ezzel, előtte szükség esetén távolítsa el, máskülönben eleve sikertelen lehet a művelet.
Ha állítólag egy kumulatív, vagy ki tudja milyen frissítés után jelentkezett a probléma, akkor azt lehet távolítani, valamint a driverek automatikus telepítését /frissítését is letiltani, mint már szemléltetve volt. Ha az utóbbi megtörtént és a hardvergyártó weboldaláról letöltött driverrel sem működik a hang, akkor ott lehet egyéb probléma van. Meg az ilyen állítólag eseteknél ki tudja mi történt valójában, pláne ha egy laikus user a tulaj és esetleg összevissza nyomkodott mindent, vagy valami optimalizáló programmal sikerült ezt-azt letiltani...
A Microsoft weboldalán egyébként elég összetett leírás van a hangproblémák megoldására, lásd a Windows 10 hanggal kapcsolatos problémáinak javítása, kezdésnek azokon célszerű végigmenni. -
King Unique
titán
válasz inf3rno #125669 üzenetére
Hát ha te mondod, akkor biztos. Bár azért abban a 13 pontban sok minden le van írva, meg elég érdekes, ha több driverrel, illetve a megfelelő driverrel sem működik. Az a cikk meg szép és jó, csak az történetesen 3 éves és 1511-es verzió, bár ha azt használ - a jelen esetnél még a Windows 10 verziója és frissítettségi állapota sem derült ki - , akkor releváns lehet, + a W7-nél is előfordult, akkor ugye nem W10 specifikus.
-
King Unique
titán
válasz inf3rno #125678 üzenetére
Ha nem tudod megoldani, akkor nem világos mégis milyen alapon rovod fel és célozgatsz másnak, pláne ha jellemzően alapvető információk nincsenek megadva, amik már nem is fognak kiderülni, meg ez itt nem a telejósda, hogy távolról kelljen kitalálni...
A rendszer-visszaállítást meg egyértelműen az ESET kaszálta el, amiatt nem működött, a beépített Defendernél gond nélkül ment volna, szóval ezt sem kell csak a Windowsra fogni. Meg aztán létezik mondjuk komplett rendszermentés is lemezképfájlba és abból visszaállítás, ehhez még a Windowsban is van beépített eszköz.
Ez a megszűnik a hang és utána állítólag sehogyan nem lehet helyrehozni, még újratelepítéssel sem, meg nyilván inkább csak ilyen tippelgetés, szóval ezt is hagyjuk. Ha esetleg a hardvergyártó nem tudott normális drivert írni, akkor meg lehet menni azokhoz reklamálni.
Engem sem érint, meg ha jól tudom nem te próbáltál nekem segíteni, hanem fordítva. De persze előadhatod itt a szokásos hőzengést, meg azért mert nem sikerült megoldani és bántja az egódat, de majd az lesz az érdekes, ha másnak sikerül.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz inf3rno #125683 üzenetére
Attól, hogy leírod még egyszer, az még nem feltétlen lesz minden téren helytálló. A sikertelen rendszer-visszaállítás oka eleve az ESET volt, ahol ha a sikertelen visszaállítás lesz utána visszavonva, akkor nem meglepő, ha az eredeti állapotra áll vissza és nem a korábban kiválasztott visszaállítási pontra. Régebbi visszaállítási pont meg amiatt is törlődhet, ha kezd betelni az ehhez fenntartott lemezterület, hogy később új visszaállítási pontokat lehessen létrehozni. Ez a logikai hiba van a kódban zöldséget meg inkább hagyjuk...
+ Ugye említve volt a frissítés eltávolításának lehetősége, aztán javító in-place upgrade is és akkor minden telepített program és beállítás megmarad, stb., nem csak az alaphelyzetbe állítás és az újratelepítés a 0-ról lehetett volna opció. Vagy eleve lett volna komplett rendszermentés, akkor az a legjobb, abból 1:1-ben visszaállítható a korábbi, jól működő állapot.Az, hogy annál a példánál mi volt a W7-nél, az a jelen esetnél nem mintha teljes mértékben releváns lenne, meg hogy a 3 évvel korábbinál a 1511-es verziónál mi volt... Meg itt az előbb a válasz, a célzás arra ment, miszerint hirtelen megszűnik a hang és azt állítólag nem lehet sehogyan sem megoldani, semmi nem használ, holott de, bizonyára meg lehet oldani, sőt az utólag leírtak alapján egy hozzáértőnek végül csak sikerült.
Szívesen!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz inf3rno #125687 üzenetére
Az már le volt írva az előbb, hogy ha sikertelen a visszaállítás, arról is létrejön bejegyzés és azt választva értelemszerűen a sikertelen művelet előtti állapotra lehet visszaállni, ami nem újdonság. Ha rendben lezajlott volna és nem kavar be az ESET, akkor nem lenne téma.
A rendszermentés arra vonatkozott, hogy készíteni kellett volna, pláne ha 3rd party AV van telepítve, ami miatt eleve sikertelen lehet a rendszer-visszaállítás és a funkciófrissítés. Az világos, hogy nem volt mentés a jól működő állapotról, máskülönben eleve az lett volna használva és akkor szintén nem lenne téma. De akkor már legalább ezt is tudod és legközelebb lehet célirányosan mentést készíteni az ilyen esetekre felkészülve.Azt írtad, hogy állítólag egy frissítés telepítése után jelentkezett a probléma, aminél ha létrejött visszaállítási pont, akkor lehet egy havi kumulatív frissítés volt, ami eltávolítható, visszavonható többféleképpen is. Az illesztőprogram-frissítéseknél meg le volt írva, linkelve a leírás, hogyan lehet letiltani, majd aztán a meglévőt értelemszerűen eltávolítani - ha az okozza a problémát - és telepíteni a megfelelő drivert.
De, részben ez volt, mert előzőleg az volt állítva, hogy nem sikerült megoldani és vsz az egyéb módszerek sem oldották volna meg a problémát, aztán kiderült, hogy mégis meg lehetett oldani. A hogyan felől meg értelemszerűen azt kell kérdezni, aki csinálni, meg ott volt nála a gép, ott ült előtte, mert más távolról és bizonyos + infók nélkül nem igazán tudhatja, hogy annál pontosan mi és hogyan volt.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz inf3rno #125690 üzenetére
Annak a rendszer-visszaállításnak a 3rd party AV miatt úgyis meszeltek, ez esetben eleve a rendszermentés lett volna a jobb, ami ugye nem volt.
Nem világos milyen "security update-ek.", a frissítési előzményeknél 3 kategória (feature-quality-driver) szerint vannak csoportosítva a frissítések, ahol külön kategória a driver updates, lásd az alábbi screenshoton.
-
King Unique
titán
válasz inf3rno #125695 üzenetére
Hát nem tudom milyen Windows 10-verzió volt az (ugye ez sem derült ki), de tudtommal az a 3, illetve pontosabban 5 (+ definíció és egyéb) kategória van a frissítési előzményeknél, ami az itt lévő képen is szemléltetve van. De a lényeg nem is feltétlen a név, hanem hogy a gépházban + vezérlőpultban, valamint parancssorban is eleve lecsekkolható a teljes frissítési lista.
Vagy lehet mégsem, meg a korábbi visszaállítási pontnál gondolom ugyanúgy telepítve volt az ESET, olyan állapotra lehetne csak visszaállni. Az ideális nyilván az lett volna, ha egyáltalán nincsen telepítve, vagy még a visszaállítási pont létrehozása előtt megfelelően el van távolítva csökkentett módban a saját eszközével és akkor eleve nem kavar be.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
Zoz
őstag
válasz inf3rno #125750 üzenetére
Éppen ezért a mai laptopos BIOS frissítő programok csak feltöltött aksival és/vagy csatlakoztatott töltővel hajlandóak nekiállni.
(Találkoztam olyan géppel, ahol az és esete forgott fent, döglött volt az aksi, és nem lehetett BIOS-t frissíteni, mert a töltő neki nem volt elég, követelte a legalább 90%-ra töltött aksit is.) -
nagyúr
válasz inf3rno #125753 üzenetére
"annyit láttam, hogy DVD-t kér hozzá. Nem egy 21. századi megoldás"
Ott van az opciók között a "Merevlemezre"-lehetőség is.
Most vettem csak észre, mi az, ami ott van a tetején, hogy "Biztonsági mentés és visszaállítás (Windows7)?" Ez 10-es rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz inf3rno #125758 üzenetére
Most bekapcsoltam az egyik adattároló vinyómat, és nekem simán betallózta a merevlemez lehetőségbe.
Szerk.:
"Lehet, hogy a rendszer meghajtóra nem tud menteni, csak másikra?"
Persze, hogy nem tud/akar a rendszermeghajtóra menteni, nyilván másik tároló kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
-
Doky586
nagyúr
válasz inf3rno #125766 üzenetére
Gondolom DVD-nek nevez minden ODD-t köztük az 50GB Blu-Ray-t is.
Egyébként a linkelt kép szerint darabol is. Igaz ezt nem teszteltem. A hdd egyszerűbb.
Az is igaz hogy csak a meghajtó gyökerét fogadja el. Macriumnál bármely alkönyvtárat is választhatod. Ez se hátrány pl vállalati jogosultságkezelés közt.
-
szilvásbukta
tag
válasz inf3rno #125789 üzenetére
Természetes, hogy rögtön ezzel indítanék, de sajnos nincs benne hibakód, ami mentén elindulhatnék. A szomorú arcos változatát látom, de az is ugyanúgy BSOD nem?
A QR kódot is megnéztem, hátha van benne valami hasznos...Közben gondoltam egyet, és újrahúztam a gépet, de ezúttal csak a wi-fi drivert tettem fel, a többit hagytam, hogy leszedje magának, hátha jobbat talál. Sajnos nem nyert, ugyanaz a vége.
Még megpróbálkozom a Win frissítésekkel, hátha jön hozzá valami javítás, de ha az se válik be, akkor passz...
-
szilvásbukta
tag
válasz inf3rno #125818 üzenetére
Igen, azt elfelejtettem írni korábban, hogy az eseménynaplót néztem már az 1. kékhalál után, talán azért maradt le, mert nulla hasznos infó volt benne.
Köszönöm a linkeket és tippet a BSOD View-ről, nem ismertem és nagyon hasznos! Kipróbáltam. Ezt a hibakódot tudtam kiszedni belőle: 0x000000EF (CRITICAL PROCESS DIED). Ez alapján azt gondolom, hogy a rossz driverekkel van a baj, de mi a fenét csinálhatnék, ha ezek a gyári driverei? Várjak, amíg X idő után jön 1 javítás, aztán a javítás javítása és majd 10 patch-csel később talán működni fog?
A BSOD View-en túl végigcsináltam [EZT] is, a Windows 10 SDK-val. Ezt kaptam: FAILURE_BUCKET_ID: 0xEF_csrss.exe_BUGCHECK_CRITICAL_PROCESS_99e7d0c0_ntdll!RtlDispatchException
Kicsi google után megtaláltam, hogy ez a "csrss.exe Ügyfél-kiszolgáló futásidejű folyamat", ezt nyilván nem tilthatom le szolgáltatások közt, mert elvileg laptopoknál ez az energiagazdálkodásért felelős folyamat...Továbbra sem tudom, melyik driver okozhatja ezt...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest