Hirdetés
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
powerray
tag
Sziasztok!
Van egy Debianom és a windowsos gépről próbálnék a vCenter Converterrel egy virtuális képet csinálni róla, de elakadtam. Remote Linux machine-ra megyek ugye, beírom az ip címet, majd a felhasználót és a jelszót. Majd ezt az üzenetet kapom: Unable to query the live Linux source machine. Make sure that you can run sudo without entering a password when logged in to the source machine over SSH as 'Debi'.
Próbáltam root felhasználót is, illetve beállítottam, hogy ne kérjen a sudohoz jelszót, de nem működött sajnos.
Köszi.
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Közben utánaolvastam itt és mivel ezzel frissítettem: esxcli software profile update -p ESXi-6.7.0-20181002001-standard \ -d https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml ,
így ha jól értem akkor ez a legutolsó friss állapotot tartalmazza, tehát benne van a köztes build is. Jól értem? -
Kicsit elnéztem ma reggel a 6.7U1 frissítést. Nem figyeltem, hogy a patch-tracker.de oldalon van egy 10176879- build így kihagytam és feltettem a 10302608-ost. Ezután simán feldobhatom a kihagyott frissítést? Ha felrakom a kihagyott buildet akkor az elvileg felülcsapja a újabbat, de akkor megint felteszem a legújabbat?
-
[Newman]
tag
válasz
Rocko007
üzenetére
Kérlek! Sok sikert!
Más dolog. Tett valaki mostanság 2V0-751 - VMware Certified Professional 7 - Desktop and Mobility vizsgát? Be vagyok rá regelve, de érdekelne pár tapasztalat róla.
Végre letölthető a 6.7U1, fel is tettem gyorsan. Szerintem a flash-es verzió a VCSA-ban tényleg gyorsult és bármennyire mondja a VMware hogy a HTML5-ös már teljes funkcionalitással bír, ez nem igaz. Illetve csak akkor, ha nem használsz például NSX-et. Annak pár része hiányzik és még mindig csak a Flash-ben elérhető.
A Horizon View is jó lenne ha kapna fullos H5 felületet végre.A Quick Boot nagyon király, Synergy SY480Gen9 és Gen10-en próbáltam frissítéskor, tényleg megkönnyíti a dolgokat.
-
[Newman]
tag
válasz
Rocko007
üzenetére
Ha nem ismered a VMware HOL-t, akkor mindenképpen nyomogasd. Ingyen van és én például rendszeresen ott tesztelek. Pl olyat hogy pl a 2 node-os VSAN ROBO-ból, hogy lehet 3 node-ost csinálni. Nagyon sok labor van - Challenge Lab is - és nem feltétlen kell azt csinálni benne, mint amit a script ír.
Tehát elindítasz egy ilyen What's new in vSphere 6.7 és kapsz benne egy pár node-os klasztert. Ott aztán tekergetheted szabadon, mivel a Edu cloud-ban fut, igazából nested ESXi-k, iSCSI közös storage-el. Pont az a platform mint amin a VCAP Deploy vizsgák mennek egyébként.
Tanfolyam nélkül ugye nem fogják jóváírni a VCP vizsgád, tehát arra egyébként is el kell menni.
-
Hello,
Hülye kérdés.
Gondoltam tanulás céljából felteszek egy free ESX-et egy kihasználatlan Core2-re. 5.5 támogatja is, de a Marvell hálókártyát nem ismeri. Customizerrel készítettem egy imaget, amiben benne van (ha beletette
) a sky2 driver. Ugyanazt a "No network adapters" üzenetet kapom, mint a gyári telepítővel.
...mit csinálok rosszul?
-
Rocko007
aktív tag
DCA-DCV, DCP-DCV 6.5 vizsgakra mibol/hogy erdemes tanulni?
-
erer1000
őstag
vmware-ben van lehetőség arra hogy a 2 dGPUból az egyiket ami a gépben van hozzá lehet rendelni valahogy a virtuális géphez, ahogy pl egy pendrive-ot vagy egeret?
-
kraftxld
félisten
válasz
[Newman]
üzenetére
Majd később talán, még a VSAN vizsga van, meg egy pár Microsoft idénre, de most belerángattak egy üzletág kivásárlás projectbe (2500 fős cég 450 fős üzletága megy egy 1400 fős cégbe), ez nagyon kócos lesz minimál VMware-ve.
Ezen kívül van pár esetleges VMware project de kevesebb mint szeretném, de majd meglássuk
-
M3kk
őstag
válasz
[Newman]
üzenetére
Jaja, ugy nez ki, hogy a P3605 el van a bibi. Megy ameddig megy, aztan ha valami kemenyebb terheles eri (pl mikor futott a Veeam), akkor belassult es vagy osszerogyott. Restart utan ismet ment egy darabig, aztan ujra. Ma valahogy leszedtem rola a dolgokat, aztan holnap bekerul egy Windowsba, lassuk ott latok-e tobbet (health, stb 100% on van, par hetig ment is popecul, stb.).
-
-
M3kk
őstag
Az elobb rosszul irtam: 4 x 525GB S-Ata, a P3605 a PIC-E.
-
M3kk
őstag
A SAS/S-Ata (M5015) firmwaren kivul minden a legfrisebb - ez azert nem, mert nem szerette a S-Ata SSD ket, POST nal belassult, aztan nem is akart bootolni (masnak is volt ilten baja, igy downgradeltem). A veeamet leallitottam, de csak jott egy Purple screen, most valami CPU errorokkal - letiltottam a HT -t most igy megy egy par oraja. A gind az, hogy heteknota stabilan megy, igazabol nem valtozott semmi (firmware, vagy valami), aztan a tegnap kezdte eldobalni.
-
-
ESX 5.5 EOL ha valakinek elkerülte volna a figyelmét (IT managerek, szevasztok!)
-
válasz
[Newman]
üzenetére
Na, akkor ezt tényleg érdemes pontosítani, én azért írtam, mert egyrészt a vizsgaközpontban megkérdeztem, de ott ugye sokszor teljesen nyilvánvaló kérdésekre se biztos hogy jó választ adnak, másrészt azt hittem, hogy tök ugyanaz a kategória mint az NSX, ami viszont tuti hogy hosszabbít.
Ha már így tanácsot adtam (és lehet hogy rosszat), akkor vállalom, hogy írok a cert. supportnak, amint megválaszolják a kérdést (ezer % hogy fel fog hívni egy indián
), jelentkezem 
-
-
kgymac
őstag
Köszönöm.
Tegnap néztem utána, van crontabs a /var könyvtárban, de pl. a zyxel nsa325-nél sem működik a direkt módosítás, egy újraindítás után elveszik a hozzáadott feladat.
Ezzel a módszerrel biztosan megmarad.
Már csak egy mail küldési módszer/alkalmazás hiányzik, mert az esxi alapból nem tud, korábban a vsphere-ben lehetett mail értesítést konfigurálni, de a 6.5 már nem menedzselhető vsphere-ből. Sajna, a nut kliens csomagjában lévő smtpblast hadilábon áll a tréhome smtp szerverével, nincs user/pass authentikáció, így nem mennek el a levelek. A megkerülő megoldás az ups-sel kapcsolatban elég (xpeno VM levelezget), de jó lenne mail értesítés az esxi host ups eseményekről, a host leállításáról, ill. a datastore hdd smart infóit is szívesebben olvasom mailban, akkor nem kell belépni a host-ra. -
kgymac
őstag
Nem voltam pontos: az ntp engedélyezve van (europe.pool.ntp.org), de UTC az időzóna. Ahogy olvasgatom, nem lehet átállítani esxi 6.5 alatt
vSphere nem játszik, bár ott lehetne állítani.szerk: cron vagy más, földi halandó által használható ütemező elérhető esxi alatt? Egy smart kiolvasó scriptet már összedobtam, már csak ütemeznem kéne. Meg, hogy megjelenjen a kimenete a logok alatt, mert bemásolni a /var/log-ba nem elég.
-
"Az óra persze nincs jól beállítva az esxi-n,"
#Set NTP servers, enable ntpd service
cat > /etc/ntp.conf << __NTP_CONFIG__
restrict default kod nomodify notrap noquerynopeer
restrict 127.0.0.1
server 0.pool.ntp.org
server 1.pool.ntp.org
__NTP_CONFIG__
/sbin/chkconfig ntpd on
esxcli network firewall ruleset set --ruleset-id ntpClient --enabled yes -
kgymac
őstag
Ma kipróbáltam egy áramszünetet az esxi nut klienssel. Szépen lekapcsolta magát a VM és a nut kliens is a gépet.
17:51-kor megjött a syno DSM első üzenete az aksis üzemmódról (VM)
17:53-kor jött egy üzenet a syno-ról a lekapcsolás elindításáról (VM, 2 perc volt beállítva a nut szerveren)
Az óra persze nincs jól beállítva az esxi-n, de azért működött. A syslog.log az ups szövegre szűrve:2018-08-30T15:50:06Z upsmon[71738]: UPS ups@192.168.0.236 on battery
2018-08-30T15:52:06Z upsmon[71738]: UPS ups@192.168.0.236: forced shutdown in progress
2018-08-30T15:52:06Z upsmon[71738]: Executing automatic power-fail shutdown
2018-08-30T15:52:06Z upsmon[71738]: Auto logout and shutdown proceeding
2018-08-30T16:00:26Z jumpstart[65818]: executing start plugin: restore-resource-groups
2018-08-30T16:00:45Z jumpstart[66438]: executing start plugin: upsmon
2018-08-30T16:00:46Z upsmon[66482]: Startup successful
2018-08-30T16:01:08Z jumpstart[66438]: executing start plugin: install-upsmon
2018-08-30T16:02:01Z upsmon[66483]: UPS [ups@192.168.0.236]: connect failed: Connection failure: Connection timed out
2018-08-30T16:02:01Z upsmon[66483]: Communications with UPS ups@192.168.0.236 lost
2018-08-30T16:02:06Z upsmon[66483]: UPS [ups@192.168.0.236]: connect failed: Connection failure: Connection refused
2018-08-30T16:02:11Z upsmon[66483]: Communications with UPS ups@192.168.0.236 establishedA lekapcsolás után visszadugtam a 230V-ot az ups-be
az ups el is indította mindkét rákötött gépet, az esxi-n pedig elindult a VM, ami az ups-t kezeli, majd helyreállt a kapcsolat.
Működik, már csak izmosabb ups-t kell beszereznem.
-
kgymac
őstag
Sikerült megoldani, jó nagy user error volt

A VM egy xpenology volt, jun 102b boot image-dzsel, ami a gépen korábban használt image-ből lett vmdk formára konvertálva. A probléma az, hogy a hostban (hp microserver gen8) lévő hálókártyák mac címét a bootimage-ben lévő grub.cfg alapján lecseréli, így hiába osztott ki új mac-et az esxi, a boot folyamán a grub helyreállította az eredetileg beállított, a fizikai mac-ekre paraméterezett lan mac címeket. Szerencsétlen vswitch pedig nem mindig tudta kezelni a helyzetet. A VM boot után kb. fél percig működött a ping a hostról, majd miután a switch beletanulhatott, melyik mac hol, melyik porton van, már nem küldte ki az irányába a csomagokat. Kívülről érkező csomagok persze átmentek a vswitch-en, a vlan=0 beállítás miatt.
A megoldás új boot image készítése, a grub-ban beállítva a fizikai mac-ektől eltérő címekkel, konvertálás vmdk-ba, upload to vm. A tanulság, a virtuális switchek is úgy működnek, mint a normál switchek, nem szabad a vm-eknek a fizikai mac-eket megadni, főleg olyan oprendszer esetén, ami cseréli a mac címeket.@sutszi:
A NUT-ban addig eljutottam, hogy látja az esxi host az upsmon-nal a hálózati szünetmentest, ami a VM-re van kapcsolva, a VM kezeli. Átadni az ups-t nem sikerült, bár a VM konfigban átadásra került, de a VM ssh terminálban az lsusb nem listázta. Csak úgy tudtam áthidalni, hogy a gépben lévő 3 pci usb eszköz (2 db usb2.0 + 1 db usb3) közül egyet átadtam: praktikusan a hátsó usb2-es vezérlőt, így a VM már megkapta az ups-t. NUT klienset telepítettem (6.x alá fordított verziót), esxi felületén beállítottam. Esxi host-on ssh-n belépve az /opt/nut/etc könyvtárban lévő template-ek alapján a két konfig file-t elő kell állítani (másolás cp-vel, majd editálás vi-vel). A nut kliens elindítása után a konfigok paraméterei frissülnek. A VM-ben persze meg kellett előtte osztani hálózati ups-t, felvéve az esxi host ip-jét az engedélyezett kliensek közé. Esxi-n tesztelni ssh-n tudod a/opt/nut/bin/upsc ups@ip_cimparanccsal. Lekapcsolást még nem próbáltam, jelenleg két microserver is van az ups-en, kicsit tartok tőle, hogy elfogy a szufla az ups-ből, mielőtt lekapcsolna. Talán a hétvégén, bár egy eaton 5e 1100 vagy 1500 beszerzése még folyamatban van. -
kgymac
őstag
Esxi tűzfal be van állítva. Külső gépekről pingelhető, a VM-ben futó xpenology (dsm 6.1.7u2-vel) pingelhető.
A VM-ben be tudom állítani a hálózatos ups szervert (synology fordította nut szerver), amivel a VM kliense simán kommunikál. Ugyanúgy működik az is, hogy a VM megkapja az ups-t usb-n (usb 2.0 vezérlő egyik felét átadva, mert az ups-t, mint usb-s eszközt nem lehetett átadni. Konfig szerint rendben volt, de az lsusb nem látta a VM-en, esxi alatt meg igen). Másik xpeno nas-t is be lehettett állítani hálózatos elérésre, a VM futtatta a NUT szervert (syno gyári csomag). Az esxi-n futó nut kliens is látja a másik nasra kapcsolt, hálón kiajánlott ups-t, esxi ssh konzolban lekérdezhető az ups a /opt/nut/usbc usb@192.168.0.238 paranccsal (másik nas ip címe). Csak akkor nem tud kommunikálni, ha a VM-en futó nut-ot akarom lekérdezni, ott timeout-ot kapok. Ezek után próbáltam pingelgetni, minden ping sikeres, kivéve esxi->vm ill. vm->esxi irányokat. Ezek alapján úgy gondolom, hogy nem tűzfal probléma. A VLAN=0 miatt elvileg a switch minden portra kiadja a csomagokat pingeléskor, de mégsincs kapcsolat. Továbbra is az a tippem, hogy a VM és a host le van választva egymásról,
valószínűleg "nem szokás" kommunikálni a VM-es és a host között, kis/közép/nagyvállalati felhasználáskor.
Mint ahogy a hp is ajánlja a menedzsment port (iLO) külön hálózatként kezelését, bár ők nem blokkolják a kapcsolatot, ha fizikailag azonos hálón vannak az iLO és a normál ethernet(ek).1 db vswitch
1 db kernel interfész
2 db fizikai hálókártya
2 db portgroup (management-be tette magát az esxi host), a másik portgroupban a VM-ek vannak. VLAN=0 (azaz nincs vlan).
3 db VM, ezek közül csak 1 megy, autostarttal (xpenology, dsm6.1.7u2-vel, két hálókártyával, a mac címei megyegyeznek a fizikai kártya mac-ekkel).
Esxi 6.5 (hp image) host-on a konzolban, telepítéskor lett megadva a 192.168.0.231 ip cím, azóta nem változtattam rajta. A konfig kb. 1-2 hónapja működik, az ups-t pár napja kezdtem bűvölni esxi alól (eaton 5e 850i usb din). A VM eredetileg a gen8-on futott, virtuális környezet nélkül, jelenleg delll h310-re vannak kötve a hdd-k (4x3TB), a vezérlő passtrought átadva az egyik usb2-es vezérlővel a VM-nek, 1TB-s datastore hp alaplapi sata-n, esxi belső sd kártyán, 8GB ECC memóriával.
Este ki fogom próbálni a VLAN=4095 beállítással, hátha az megoldja.szerk: a kikapcsolt esxi tűzfalat este kipróbálom. Kösz a tippet.
-
Én még mindig nem teljesen értem, ha nem nyúlsz semmihez, akkor ennek így mennie kéne, mert 1db vswitchről beszélünk, és egy azon zajló sima L2 forgalomról,1db vm, és az esxi vmkernel (mgmt) interfésze között. Szóval tuti, hogy csak 1db vswitch van, és abban 1db portgroup, meg egy vmkernel interface?
A másik, hogy az esxi-nek is van tűzfala, azzal tényleg minden oké? Ha nem vagy benne biztos, akkor nyomj egy "esxcli network firewall unload" parancsot ssh-n, és próbáld ki utána a kapcsolódást.
-
kgymac
őstag
válasz
MrSealRD
üzenetére
VM-ből nem megy az upsc, de nem VM gépről (hp gen7) le tudja kérni a hálózatos ups adatait.
Kikapcsolást még nem próbáltam, de a levélküldéshez is keveslem a paramétereket, to/from szvsz kevés, smtp ip, smtp port, user/pass param hiányzik. Az esxi host és a vm között jelenleg nincs kapcsolat, vszeg én nem állítottam be jó a hálót. Persze, az is lehet, hogy van egy kékvérű tiltás a host és a vm között a vmware részéről, ugyanazon okból, mint a hp ilo-nál (külön hálón illene lennie a két rendszernek - bár az egy hálón is működik). Ennyire még nem ismerem az esxi-t, csak - hobbi szinten - tanulgatom a hálózat kezelését. -
kgymac
őstag
Nem, mindkettőn azonos az alhálózat (VLAN=0, alháló maszk: 255.255.255.0). IP-k:
192.168.0.231 esxi
192.168.0.236 VM - xpeno
Kívülről mindkettő látszik, a cél az lenne, hogy az esxi-s címről elérhető legyen a VM. A tűzfal elvileg jól van beállítva, mert mindegyik rendben válaszol a pingre. Tuti, hogy vswitch beállítási problémám van, vlan=4095-öt, ill. több vswitch-et még nem próbáltam.
Jelenleg a VM-et le tudom kapcsoltatni áramkimaradás esetén, de az esxi-t is jó lenne lelőni. Úgy gondolom, előbb-utóbb sérült lesz a datastore kötete és nem fog elindulni a rendszer, ha visszajön az áram. A nut kliensen közben reszelt a fejlesztője, már működik esxi 6.x alatt is.
Mivel ez egy otthoni rendszer, nem megoldás több milliós, hetekre elég kapacitást biztosító ups beszerzése. Szóval nagyjából azzal küzdök, mint sutszi kollega kb. fél éve. -
kgymac
őstag
Sziasztok,
Abszólút kezdő vagyok wmvare esxi-ben, egy kis segítséget kell kérnem. Van egy gen8-as microserverem esxi 6.5-tel, 3 VM-mel, amelyek közül csak egy fut állandóan (xpenology). Hálózat alapbeállítás úgy van, ahogy az esxi telepítés beállította (vswitch0, két fizikai hálókártya, vlan=0 beállítással management és vm port group). A problémám az, hogy szükségem lenne arra, hogy az esxi-n futó nut cliens elérje a VM-et, de nem látja. Esxi-n kívüli géppel persze van kapcsolata, pingelhető a gép, nut kliens le is tudja kérdezni az állapotot (xpeno egy gen7-en, nut szerverrel). Van valami korlátozás az esxi-ben, hogy a menedzser és a vm portgroup-ok nem érik el egymást ? Sem a vm-ben, sem esxi ssh-ból nem tudom pingelni a "belső" gépet (vm-ből esxi host, esxi host-ból vm-et), míg minden külső gép elérhető (ahol az echo engedélyezett). -
Mercutio_
félisten
A második része a Ph-s cikknek...

-
válasz
kraftxld
üzenetére
Elég, én is NSX-el hosszabbítottam, az összes certemet kitolta 2 évvel. Ha nincs meg egyik sem, akkor ezekkel érdemes boostolni szerintem 4 évet (NSX + VSAN, először az egyiket, majd rá 2 évre a másikat). Talán jobb, mintha biztonsági játékkal megcsinálná az ember mindig ugyanazt a VCP-t vagy egyel újabbat (de én is voltam abban az élethelyzetben hogy nem volt idő tanulni/laborozni, szóval teljesen érthető ez a taktika is
). Amúgy szerintem ezek viszonylag egyszerű és rövid vizsgák. -
Idei VMworld Europe-ra jön valaki? November 5-8, ismét Barcelona.
-
Van egy Samsung 850 Pro SSD sima datastore-ként használva. Ezen vannak a guestek. Ma kiszedtem a szerverből kicsit és ránéztem HD Sentinellel. Minden oké leszámítva, hogy 80%-os teljesítményt becsült, mert a TRIM ugyan támogatott, de nem aktív...
Keresgéltem kicsit, de főleg ESXI 5.5 és egyéb régi találatokat dobott a google. Viszont azt láttam, hogy ez megint egy elég sokat vitatott téma.
Az tisztán látszik, hogy nem működik a TRIM, (vagy legalábbis annak a megfelelője) hogyan tudom bekapcsolni? -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Otthoni virtualizációra inkább az ingyenes VmWare Playert használnátok a VirtualBox helyett? A Virtualboxnak van snapshot opciója, de ha nekem az nem kell akkor általában azért megbízhatóbb és stabilabb a Player?
Nekem egyedül az USB eszközök (diagnosztikai, meg egyéb, nem sima adattároló) kezelése a lényeg. A Hyper-V cserben hagyott abban.
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
felraktam MAC OS-t a VMware-re, rament fel napom, (vegul ugy indult el ha CPU szamot 1-re allitottam, amugy bootolasnal nem jutott tovabb - de ez mindegy most).
Kerdesem, ha gepet cserelek (most I7 860/DDR3 --> Ryzen/DDR4), ujra kene installalnom,vagy a mostani image file-t siman indithatom es mennie kell(ene)?
-
hl225
tag
Sziasztok!
Működik egy ESXI, két virtuális gép fut rajta, egy xpenology és egy windows7. Mindkét virtuális gép ssd-ről fut aminek a kondíciója 10-15%-ra csökkent. Az esxi még elindul de a virtuális gépek nem. Megpróbálnám lementeni a virtuális gépek fájljait, de tanácstalan vagyok hogyan fogjak ehhez hozzá? Esetleg van valamilyen ingyenes program amivel ezt windows-on elvégezhetem? -
A tűzfalat kinyitottam, és a gw is rendben volt. Internetelérést meg úgy teszteltem, hogy ping 8.8.8.8....de a dns-re nem figyeltem. Most, hogy írtad, megnéztem és domain nem tudtam pingelni. Beállítottam a dns-t és már az is megy. A frissítést délután próbálom meg újra.
Köszi a segítséget.
-
Ez a frissítés dolog valahogy nem akar menni. Innen próbáltam meg a frissítést. Korábban ezzel nem volt gond. Most viszont ez van a logban és nem értem.
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/Transaction.py", line 709, in InstallVibsFromProfile
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/Transaction.py", line 507, in GetProfileFromSources
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/Transaction.py", line 116, in ParseDepots
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/DepotCollection.py", line 167, in ConnectDepots
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/DepotCollection.py", line 198, in _connectDepots
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: vmware.esximage.Errors.MetadataDownloadError: ('https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml', '', "Could not download from depot at https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml, skipping (('https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml', '', '<urlopen error [Errno -2] Name or service not known>'))")Böngészőbe bedobva a https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml linket simán behozza az xml-t.
Mi lehet a gondja?
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem volna melyben segítséget szeretnék kapni. Adott egy ESXI 6.7 Enterprise plus melyen 7vm fut. Szeretném ezeket a rendszereket automatikusan menteni egy NAS-ra hétvégente. Mily módon lehet ezt a leg egyszerűbben megoldani ? Lényegében egy másolás kell, plusz ha az előző képet mondjuk felül tudná írni az tökéletes lenne.
A második kérdésem pedig, hogy van a szerverhez egy APC Smart-UPS menedzsment kártyával. Milyen megoldást javasoltok a VM-ek biztonságos leállításához, vagy hibernálásához?
Segítségetek köszönöm!
Üdv. Ádám
-
Zizi123
senior tag
En a helyedben olyan olyan procit vennek, amiben sok mag van, legyen mit osztogatni a VM-eknek. Viszont az nem olcso. Azon nem csodalkozok, hogy az N3150 lassucska, mert szegenyt nem is arra terveztek, hogy ESXi-t rakjanak ra tobb VM-el. (a szereny 6W-os fogyasztas nem a szerverekre jellemzo
)A DDR3L szerintem notebook RAM, nem fogsz olyan normalis alaplapot talalni, amibe ez valo. S1151-ben pedig mar DDR3-as sincs igazan, s1151v2 -bol (Intel 8xxx szerias procik) pedig tuti 1000%, hogy csak DDR4 lesz.
Szerintem a 8xxx-es procik is mukodni fognak. En a helyedben i5-8400-at vennek, es minden VM-nek adnek 2 magot. +16Gb RAM, es fenyevekkel gyorsabb lesz, mint eddig volt. Esetleg ha meg eddig nem volt a gepben SSD, akkor meg azt is raknek bele.
Ha ezt mindet megszeretned venni, akkor nem lesz olcso, de uj lesz, es lesz mindenre garancia.
Vagy marad a hasznaltszerver piac, ahol siman tudsz mar ennyiert olyan szervert venni:
Supermicro X8DTU-6F 2x Intel Xeon Six Core X5650 2,67Ghz 12MB Cache 6,4 GT/s HT 12Threads, 32GB DDR3 RAM, SUPERMICRO CSE-216 Chassis 24x 2.5' SATA Hot Swap Hdd Bay + 24x HDD Tray (Keret)
Ebbe csak vinyo kell, es ez olcsobb is lesz. (12 mag, 24 szal
) Mas a feeling. 
-
hl225
tag
Sziasztok!
Működik egy ESXI N3150 alapokon. Két virtuális gép fut rajta, egy xpenology és egy windows7 amit távoli asztal eléréssel böngészésre használunk. A windows7 elég lassan működik rajta.
Ezért a költséghatékonyság elvét szem előtt tartva fejleszteni szeretném a rendszer, és még egy virtuális gép hozzájönne, windows 7-el, de ott csak egy adatbázist kellene elérni (a másiktól elválasztva)
Mire érni meg fejleszteni? Én G4560, i37100 vagy i38100-ban gondolkodom.
i3 8100 elég új processzor, ha jól sejtem nem támogatja az esxi.
i3 7100-at ha jól értelmezem a hálózatkezelésen kívül támogatja, tudok-e valahonnét letölteni hálózatkezeléssel kiegészített csomagot?
Tapasztalat, vélemény, ötlet a fentiekhez?
Ismer valaki olyan alaplapot LGA-1151 vonalon amelyik a DDR3L notebook memóriát támogatja? -
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Van 1 MicroServer gen8-am, benne LSI Raid kartya. MicroSD-rol bootol az ESXi. A raid kartyan van 1db 128Gb SSD (W10), es 4db 1TB WD Red HDD (Xpenology).
A Win10 kinotte a 128Gb SSD-t, szeretnem 256Gb-ra cserelni. Hogy tudnam legegyszerubben atmasolni ra a W10 VM-et, es kibovitenem a 128Gb-ot 256Gb-ra?
Koszonom elore is.
-
Jocikablack
tag
Sziasztok!
Kissé világtalan vagyok virtuális gép tekintetében.
Windows 10 alá szeretnék windows 7-et.
Sajnos van egy programom, ami a win10-el nem kompatibilis.
-vmware telepitéskor miket kell beállítani?
-a hardvereket automatikusan kezeli a win10 drivereivel?
-a win7-ben mentett adatokat elérem win10 alatt?Előre is köszönöm..
-
Megpróbáltam a bátrak módszerét, de nem sikerült. Indításkor kaptam egy szép lila halált, azzal az indokkal, hogy a TAR-al valami nem oké. Kétszer futottam neki, tippre nem biztos, hogy a Total Commander meg a Windows jó eszközkészlet volt erre... Aztán nem akartam ezen nagyon pörögni és inkább újrahúztam az ESXI-t.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Van VMWare-ből ingyenes verzió? Win XP kellene virtuális gépen. Semmi extra teljesítmény, másfél
évtizeddel ezelőtti játékot futtatnék rajta, épp csak el akarom szigetelni a host OS-től (win 7, munkacélokra). Jó lesz nekem a VMWare, vagy valami mást keressek? -
Így van. A webes felületen a Devices résznél nincs is ott a pendrive. Mikor bekapcsoltam a passtrough-t, akkor kellett neki egy restart. A módosítást még lementette, de bármi amit utána módosítani már nem történik meg mert elveszíti a system disket. Másik gyanús rész az volt mikor maintenance módba tettem majd restart után nem abban indult el...
Nagyon nem akartam sokat tökölni vele. Szóval lehet ránézek a pendrive-ra, de ha nem látom a fényt pár percen belül akkor inkább reinstall mert az még kézi konfiggal is gyorsan megvan.
Viszont mostanában gondolkodtam raja, hogy áttenném pendriveról SSD-re. Viszont ha később átadnám a SATA vezérlőt akkor ott is ugyanez lenne? Úgy sejtem igen... Mert ugyanaz történik, csak arra vagyok kíváncsi van-e különbség SATA és USB kezelés között.
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Ez elég érdekes, mert a bekapcsolás után az esxi gyakorlatilag elveszíti a system disket érthető okokból, így a configot sem tudja kiírni. Ezt írja egyébként a KB is, szóval restart után be kéne bootolnia a régi configgal, amiben még ki van kapcsolva az usb passthrough. Furcsa, hogy nálad sikerült kiírnia.
Ha ez mégis megtörtént valahogy, akkor én első körben mountolnám a pendrive-ot valahol, és belenéznénk az esx.cfg-be, szerintem egy true/false paraméter átbillentése megoldja a dolgot, de meg kell nézni. Arra figyelj, hogy a configok egy state.tgz nevű file-ban vannak, tehát ki kell tömöríteni, majd editálás után visszacsomagolni. Persze lehet hogy simán kevesebb idő egy host reinstall, még hostprofile nélkül is (azzal együtt meg kb. semmi), csak hát az a gyávák menedéke!

-
Csináltam egy baromságot... ESXI pendriveról fut. Én meg nem néztem utána és az összes USB vezérlőn bekapcsoltam a passtrough-t. Rájöttem, hogy mégsem akarom... és ki akartam kapcsolni, de a host restart után nem kapcsolja ki. Aztán ezt találtam.

Vissza lehet ezt állítani anélkül, hogy újra kellene telepíteni az egész ESXI-t?
-
TheProb
veterán
Ha update managerből indítok egy frissítést remedtion-nel, akkor van annyi esze, hogy a hoszton lévő VM-eket előtte átmozgatja a cluster másik hosztjára?
Amúgy eddig nagyon tetszik a 6.7, főleg az update manager marha jó.
u.i.: esxi-re van tippetek, hogy miért nem tudok bejelentkezni semmivel? se root, se domain admin, stb.
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
hostok rootja megvan. Viszont azóta haladtam.
kiderítettem, hogy az administrator@vsphere.local a fő-fő-über-führer. Viszont annak nem tudtuk a jelszavát (meg valszeg már rég le is járt), így kiütöttem ssh-n. Utána már be tudtam lépni és úgy már tényleg mindent láttam, hozzá is adtam a domain admint mindenhova. Holnap előröl kezdem a migrationt, remélehetőleg így már nem lehet sso jogosultság baja. -
kraftxld
félisten
válasz
TheProb
üzenetére
Ha nem sok host van és nem nagyon függ semmi a vcentertől akkor simán kezdd újra.
1, legyen meg a root password a host-okhoz. Ha nincs meg akkor most vCenteren keresztül resetelni tudod. Licenszeket mentsd le.
2, Régi vcenter, jobb klikk, delete from disk
3, Új vcenter-t telepítessz a 6.7 telepítőből, majd újra hozzáadod a hostokat, mentés beállít
4, Host-okat frissíted 6.7-re. -
TheProb
veterán
Elhasalt a tényleges migráció, log szerint az SSO credentials nem volt jó. Bár nem értem, akkor a pre-check-en miért fogadta el a megadott adatokat.
Az a fura, hogy admin jogot ír a domain admins groupra, ennek ellenére az administration/SSO tab-on semmit sem látok vcentern belül. Ami még furább, hogy root-tal is ugyan ez a helyzet. Illetve az fqdn/psc oldalon sem tudok belépni. wtf?
(u.i.: úgy örököltük az infrát egy előző IT-s cégtől, így az implementációt anno ők csinálták.)
-
TheProb
veterán
Nekem appliance2appliance kell. Amúgy ezt olvasom: [link]
Most végre sikerült tovább jutni a pre-check-en. U3 után már "csak" az agent manager volt error-os. Jól tippeltem, muszáj volt működésre bírni, így rittyenteni kellett hozzá egy komplett konfig fájlt.
Backupolni csak a DB-t lehet? Ezt a leírást találtam csak bizt.mentésre: [link]
+Csináltam egy snapshot-ot. a vm-ről.
-
TheProb
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 11 64GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

) a sky2 driver. Ugyanazt a "No network adapters" üzenetet kapom, mint a gyári telepítővel.

Na én már csak akkor frissítem a VCIX-eimet, ha kijön a 7. Ráadásul NV-ből nem jött új 
Ezzel a módszerrel biztosan megmarad.
vSphere nem játszik, bár ott lehetne állítani.
az ups el is indította mindkét rákötött gépet, az esxi-n pedig elindult a VM, ami az ups-t kezeli, majd helyreállt a kapcsolat.