Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Gerincsérv műtéti kezelése
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Utka
aktív tag
Még mindíg ESXi ...és USB
Virtuális gépet hogy tudok a hostba dugott USB -ről bootolni?
Tudok?
-
Utka
aktív tag
(#3193) krealon és (#3195) AiRLAC köszönöm.
Így tettem / teszem.
Csak lassú. Naggyon lassú (10/100 ). HarmincSok Gb 4,5 óra...
-
krealon
veterán
"Elképzelés:
1./
Fizikai gépről készít egy VHD külső usbre. Usb feldug az ESXi -re, Kép-file felcsatol, örül.2./
Macriummal készitettem egy mentést és egy rescue image -t.
A készített isot és mentést rátettem egy usb lemezre.
ISO- fölcsatol virtuális gépre, bebútol, majd innen behúz a mentés."3. Az USB tarolot egy PC-re kotod, a tartalmat megosztod, es halozati meghajtorol olvasod a kepfajlt.
Egy kicsit lasabb, mint a kozvetlen kapcsolat, de ugyis csak egyszer kell megcsinalni.
Szerk: Az USB-n keresztul, eszmeletlenul kicsi I/O erheto el, igy az elso verzio felejtos.
-
Utka
aktív tag
-
Utka
aktív tag
válasz
balaaa88
üzenetére
Nem, csak simán USB-ről feltenni imaget
Elképzelés:
1./
Fizikai gépről készít egy VHD külső usbre. Usb feldug az ESXi -re, Kép-file felcsatol, örül.2./
Macriummal készitettem egy mentést és egy rescue image -t.
A készített isot és mentést rátettem egy usb lemezre.
ISO- fölcsatol virtuális gépre, bebútol, majd innen behúz a mentés. -
Utka
aktív tag
válasz
balaaa88
üzenetére
Üdv!
Próbálnék virtualizálódni ....
Csak nem értek hozzá. Olyan alap dolognál akadtam el, hogy hogy tudok egy külső USB meghajtót catlakoztatni ESXi 5.1 alá ( Gyenge vas miatt nem 6 ). Arról szeretnék egy fizikai gépről készült mentést felrakni.Próbáltam utánakeresnei, Ilyeneket leltem, de a leírtak nem működtek.
Konzolba belépek, de már a 'tail' sor sem műxik ...
Hol találok szájbarágós leírást az ESCi -ről? (Az sem bej ha magyar, v- angol.)Köszönöm szépen.
-
bkpijoter
csendes tag
Sziasztok!
Vmware alatt szeretnék futtatni egy Synology DSM-et.
2db fizikai lemezt hogy tudok hozzáadni???Köszi, üdv
-
kraftxld
félisten
válasz
gardener
üzenetére
VMware workstation vagy ESXi?
Ha nagyon küzdessz vele mint malac a jégen a hálózat miatt akkor egy működő VM alól tudod a .tib file-t egy másik .vmdk-ra másolni (simán hozzáadsz egy új lemezt) majd ezt a másik gépre másolod.Próbálkozhatsz még .vmdk mount-al, vagy usb passthrough-al is.
[link] -
válasz
gardener
üzenetére
USB disked nincs amire rá tudnád másolni? Illetve ha esetleg van egyéb működő vm-ed, akkor csinálj ahhoz egy plusz disket, másold bele a file-t, vedd el tőle az új disket, majd add oda az Acronisos vm-nek. Azt nézd meg azért mindkét esetben hogy milyen fs-t szeret, de ha jól rémlik megeszi az ntfs-t is.
-
gardener
senior tag
válasz
kraftxld
üzenetére
ok. Tetszik. Thx. Nem gondoltam, hogy ezt is meg lehet tenni.

viszont a "visszatöltöd " itt akadtam el. Mivel a "shared folders" felvett könyvátrat nem hozza fel, hálózatban meg nem bírok belépni se a fizikai gépemre (nem is látszódik) se a serveremre (egyszer beengedi utána meg újra kéri a felh/jelszót és már nem fogadja el újra). Így nem tudom az 58Gb-s .tib fileomat betölteni. Pendriveom 64Gb-s nincs... (persze ha azt látná...?)
kifogytam az ötletből. -
törölt tag
válasz mindenkinek:
Mert nem tudom felrakni a legfrissebb xpenologyt se, pedig másik konfigra gond nélkül felment Abból is már több mint fél éves a rendszer. Virtualizáció mögött meg működnie kellene. Ezért szeretném kipróbálni így.
Akkor inkább küzdök még egy 5.5 upgraddel is, mert elvileg 5.0-ról 5.5 -re még lehet ezeket frissíteni. Még ha a telepítés nem is megy. -
balaaa88
aktív tag
Sziasztok!
A következő a helyzet:
adott egy Supermicro Twin E5 szerver (link), melyben egy "LSI 3108 Hardware RAID 2GB cache" vezérlő ül BBU nélkül. A szerverre telepítve van egy ESXi 6.0.0-s környezet.
Szeretnénk a szerverben lévő 6 db 240 GB SSD-t cserélni nagyobb SSD-re (6 x 480 GB); RAID5-ös konfigurációt megtartva. A problémám az, hogy az ESXi nem látja rendesen sem a RAID vezérlőt, sem a RAID tömböt alkotó SSD-ket, így a cseréhez sem tudom "megvillogtatni" őket, mivel MegaRaid Storage Manager sem látja rendesen a dolgokat. Jelenleg így fest a dolog vSphere-ben:Van valakinek tippe, hogy hogyan tudnám normálisan életre kelteni a RAID vezérlőt, hogy a RAID tömb bővítése on lány mehetne?
Köszi előre is. -
törölt tag
válasz
kraftxld
üzenetére
persze free-t tennék fel. Egy J1800-as itx alaplap + 4 GB RAM lenne amire fel szeretném tenni. De az asztali gépemen próbálkoztam (G31 + i5 3470), ugyanaz a sata vezérlő meg a hálókártya rajtuk.
Akkor neki futok az 5.0-nak. Köszi.
Szóval akkor ennek a frissítése még nincs teljesen abbahagyva? Nincsenek benne felejtve ismert kritikus hibák? -
törölt tag
Szabad még esxi 5.0-t használni?
Próbálnék telepíteni házi szerverre esxi-t, de a 6.0 és az 5.5 is fagy random helyeken a telepítés közben. (szükséges drivereket beletettem, de amúgy nem jut el odáig se, hogy kellene a driver. Egyszer láttam összesen rendes hibaüzenetet, egyébként csak megáll. Fél óra után meg lelövöm.)Viszont az 5.0 szó nélkül felmegy. De használhatom "éles" rendszerben? Fent lenne a neten, igaz csak Xpenology-t szeretnék rárakni. Szóval túl sok port nem lesz nyitva felé.
-
gardener
senior tag
Acronis 2014-el mentettem le két gépem rendszermentését.
Converből 6.0.0 -val a tib file-t fel akartam szippantani, de nem engedi.
A 2011es Acronis tib file-aimat simán lekezeli.
Létezik, hogy a 2014et még nem ismeri a 6.00.converter?
Hogyan tudnám rávenni hogy futtathassam a régi gépem mentését virtuálisként?
-
"Másrészt meg tegye már fel a kezét aki MINDIG automatizáltan vagy shellben configol esxi-t, és pl. egy friss install esetén ott állít be vswitchet meg egyebeket. "
Jelen
kickstart a barátod 
Szerk: viccet félretéve a Flash a legnagyobb fájdalom, remélhetőleg minél hamarabb átállnak róla.
-
válasz
joysefke
üzenetére
Tudni kell olvasni a sorok között
Egyrészt preview verzió (tehát még csak nem is beta), így a featurekről kár beszélni még. Másrészt végre vmware alkalmazottak ismerik el nyíltan, hogy a mostani megoldások rosszak. Persze nem így direktben, de az egész ezt sugallja ("better than any of the existing solutions", pure HTML/js kiemelése, stb..) Ez már így önmagában is örömre ad okot
WTS meg miért kéne hogy ennyire default opció legyen? Egyáltalán miért van ekkora windows kötödése a vSpherenek? Sokaknak ez mindig is fájt, érthető okokból.Másrészt meg tegye már fel a kezét aki MINDIG automatizáltan vagy shellben configol esxi-t, és pl. egy friss install esetén ott állít be vswitchet meg egyebeket. Szóval ha csak a hostconfig kapja meg, már az is öröm, de mernék rá fogadni hogy a végső cél úgyis a flash száműzése lesz a Webclientből ezzel. Csak közben azért dolgozzanak még a GUI-n is, mert nem csak az gond hogy nem pure html/js, lenne még ott egyéb tennivaló is bőven

-
joysefke
veterán
válasz
Konflikt
üzenetére
Ez miért annyira jó?
Most van egy a CLI klienseket nem számítva harmadik kliens ami a featureöknek szintén csak részhalmazát tudja? Ha közvetlenül eléred az ESXi-t akkor annyi erővel éppen elérhetsz egy WTS-t is ami futtat egy .NET klienst. Vagy rosszul látok valamit? (ezt még nem próbáltam)
J.
-
Embedded Host Client fling, ha valakit érdekel

-
Konflikt
addikt
akinek netan a jovo het kedd delutanja szabad es erdekli a vSphere, terheleses tesztek, akkor gyertek, errol fogok beszelni egy kicsit meetup-on.

-
haromegesz14
senior tag
Hello!
Lehet valamit buherálni a Player-nek, hogy olyan Intel procival is tudja futtatni a 64-bites rendszert amely nem támogatja a VT-x-t? (Importálni kellene a virtuális gépet, csak hát a proci nem támogatja a szükséges technológiát.)
-
RogerP
csendes tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Igen, ESXi (bocs, most készítettem előzetes dokumentációt, amiben az új nevét használtuk).
A célközönség inkább belső használat, hogy évek múlva ha a rendszerhez más - akár VMware-hez annyira nem értő ember - fog a rendszerhez kerülni legyen előtte egy dokumentáció, hogy mi lett feltepeítve, felkonfigurálva.
-
kraftxld
félisten
válasz
marositech
üzenetére
[link]
Kicsit megvariálták, a player pro lett a sima 12, workstation lett a 12 pro, ezt meg jól eldugták. -
marositech
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy egy nagyon buta kérdést fogok feltenni...nem elérhető már a sima VMware Player?

(az oldalon keresve már nem találom...)Üdv.
-
RogerP
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy virtuális rendszer (vCenter + 3-5 vSphere Server) telepítéséhez ti milyen szintű dokumentációt készítetek?
Sajnos nem találtam megfelelő mintát keresés után se, tudna valaki küldeni/linkelni? -
_NCT
addikt
WDR3600 van egy terás vinyó van rárakva, illetve egy 1 GB-os pendrive amin extroot van. Openwrt amúgy, Chaos Calmer van rajta, van Squid is rá, de amint újraindítom a squid process-t elszáll a config, szóval nem valami ügyes még.
Amúgy igazad van, a lan -> wan irányt kellene proxyzni, holnap rákeresek, eddig szarul csináltam, wan->lan irányt akartam proxyzni.
Bocsi a hülye kérdésekért és köszi a segítséget!
Igazából azt sikerült belőnöm, hogy manuális beállítással megy a Proxy, csak a transzparens módot nem igazán értettem. Főleg hogy megkavartak azzal, hogy a transparent helyett intercept lett, ami NAT-olással operál. -
Rajzold le, vagy fogalmazd meg pontosabban, mert ez így elég érthetetlen
Ha az otthoni gépeknek akarsz proxyt, akkor hogy érted hogy a "WAN-ról", meg a "80-as portról" JÖVŐ forgalmat akarod proxyzni? Akkor az reverse http proxy lenne. Nem inkább az ebbe az irányba MENŐ forgalmat akarod proxyzni?Ha igen, akkor ez nem fog menni így, mert a LAN-odon levő gépek mit sem tudnak a squid-odról, ők a routerhez fordulnak, hiszen az a default gw. Illetve ezen kívül eleve nem is látja most senki a debianod IP-jét, mivel NAT mögött van, csak a host tud vele kommunikálni.
Tehát valami ilyesmit kéne inkább csinálni:
- Openwrt-ben felveszel egy szabályt, ami minden kifelé menő HTTP forgalmat átirányít a squid IP-jére (kivéve a squidét). Ettől lesz ugye transzparens a dolog. Erre keress valami tutorialt, tuti van egy halom.
- A vmware-ben bridged networkot adsz a debianos vm-nek, így lesz tisztességes IP-je, amit elér a többi géped, és a router is.Pro tipp: ha elég combos a routered, és tudsz rá valami háttértárat is csatlakoztatni, akkor lehet azon is a squid, egy fokkal egyszerűbb, illetve kompaktabb lenne.
-
_NCT
addikt
Proxy-t akarok tenni, vagyis már tettem Debian-ra. Squid transparent proxy-t akarok, csak még most tanulgatom iptables és úgy az egészet, hogy hogyan is kell elképzelni. Igazából az a célom, hogy ne kelljen itthon manuálisan beállítgatni proxy-t, hanem transparens menjen az adott portra.
Az összes wan-on 80-as portról jövő http kérést át akarom irányítani a virtuális gép 3130-as portjára. De ezek szerint ez nem fog menni NAT-al?
-
Akkor lenne probléma ha tudnád pingelni kintről
Ha NAT mögött van, akkor nem fog menni, érthető okokból. Bridgeld inkább, és akkor egy szegmensben lesz mindenki (router, host, vm). B verzió hogy static routeokat veszel fel ahol kell, vagy natolod visszafelé is, de neked kell tudni, hogy pontosan mit szeretnél. -
_NCT
addikt
Sziasztok!
Linux mint alatt futtatok VmWare Workstation -t. Van egy Debian virtuális gép, amely NAT-olva van.
Ez az egész egy openwrt-s router mögött csücsül.
Tehát Router: 192.168.10.1
Host: 192.168.10.128 Linux Mint
Vmware Debian:192.168.288.128A gondom az, hogy vmware guest-ből egészen el tudok pingelni a routerig, visszafelé pedig nem. Router nem "látja", nem tudja pingelni a Debian-t. A Host már tudja pingelni a virtuális gépet. Már néztem wireshark-al, tcpdump-al, de semmi.
Mi a túrót kéne beállítani még? Openwrt-ből mikor pingelni akarom Debian-os gépet, el sem indul a pingelés, mintha nem látná azt az alhálót. Gondolom valami címfordítást kéne még eszközölni, vagy ilyesmit....
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Free ESXi SSD host swap cache funkcióját használta már valaki?
-
-
-
-
-
válasz
kraftxld
üzenetére
Vmware Player természetesen

-
-
Linux Host - Win8 Guest esetén vmware alatt van 3D gyorsítás? Mert VirtualBox-ban nincs.
szerk.
Intel i3 HD Graphics van csak. -
válasz
Rocko007
üzenetére
VMFS5 a fájlrendszer?
: VDP comes in 3 different OVA sizes: 0.5 TB, 1 TB, and 2 TB. Why is this, and is this all the space I need for the appliance?
VDP comes preconfigured with the destination datastores already attached. The OVA sizes indicate the size of the destination datastore. Additional space is required for the operating system and VDP operations (checkpoints, logs, etc). The amount of disk space required is:OVA Size Disk Space Required
0.5 TB 850 GB
1 TB 1600 GB (1.57 TB)
2 TB 3100 GB (3.02 TB)Notes:
In VDP 5.5 one OVA size is available, you will be prompted to choose the size of your deduplication store during configuration.
When a VDP appliance is deployed, additional space cannot be added to an existing appliance. If more destination datastore capacity is needed, a new VDP appliance can be deployed (up to 10 appliances can be deployed per vCenter Server).
When sizing a datastore to house a VDP appliance, consider if the virtual machine swap file will also reside here and allocate sufficient space. -
Rocko007
aktív tag
vDP 6-ot probalok beizzitani. A host es a vcenter 6.0, license aktivalva. Ha a legutolso vdp-t szeretnem deploy-olni, ezt a hibauzenetet kapom:
A fatal error occurred during the storage configuration and the appliance is unrecoverable. This could be due to the datastore not having enough free space, does not support the required VMDK size, or is in inactive state. Check the vCenter Tasks pane for the exact error and redeploy a new VDP Appliance.
A VM 3 TB-os iSCSI targetrol fut, 2 TB-os appliance-t szeretnek letrehozni.
Van-e otletetek, hogy mi lehet a gond? Az iscsi target teljesen ures, a vm-et thin provision-be hoztam letre.
Van-e otletetek, hogy mit csinalok rosszul?
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Telepítettetek már Update Managert Windows 7 oprendszerre? Ez így elvileg működhet? [link]
Köszi!

-
sto1911
veterán
Cloud certified lettem, akit erint: VMware.Braindumps.VCPC550.v2015-03-09.by.Mary.320q.vce meg valid volt

-
bugizozi
őstag
Csodálkozom, hogy miért nem indul el a szalagos mentés, miért nem tudja felcsatolni a VMware az összes mentendő datastore snapshot-ját... hát ezért:
The vSphere ESXi/ESX default configuration allows for only eight NFS mounts per ESXi/ESX host. [link]

-
zal981
csendes tag

Köszönöm a segítséget !
Közben megtaláltam hogy mi generálta a nagy hálózati forgalmat ami előhozhatta a hibát .
Vmxnet remélem átmenetileg tényleg megoldja a problémát.Következő lépés a frissítés lesz , már csak az a kérdés hogy nyugodtan mehet az 5.5U2 vagy akár a 6.0 is ?
Tényleg régi a vas irreális RAM használatról és lassulásról panaszkodtak egyesen vagy ennek nincs
alapja ,mit javasoltok ?A vas: IBM System x3650 7979KPG Intel(R) Xeon(R) CPU E5405 @ 2.00GHz

-
kraftxld
félisten
Mostanában nem volt senkinek gondja 2012 (nem R2) szerverekkel VMware alatt?
Az elmult napokban 3 db is elhullott win frissítés után de úgy, hogy induláskor teljesen lefagy a VM. -
Nem, PSOD alapján 100% hogy az e1000 vmnic bug.
IBM-nek sincs köze hozzá, illetve a kolléga a Vmware supportra gondolt.
Egyébként nálam is hasonló volt a helyzet anno. 150-200 linux és freebsd vm futott azon a clusteren már jó régóta, és egyszer egy win 2012 R2 került rá, aztán jött a meglepetés.
Vmxnet vmnic használata a Windows vm-eken átmenetileg megoldás, ahogy írtad is. De a legjobb a frissítés, illetve esetedben egy akár egy szűz 5.5u2 install (netán 6.0), hiszen nincs clustered, vcentered, pár perc a configja egy friss esxi-nek. Persze a datastore(ok)-ra figyelj, nehogy formázd őket a friss telepítésnél.
-
zal981
csendes tag
Köszönöm !
Ingyenes verzió igen .
Átmenetileg kipróbálom az utolsó javaslatodat és hétvégén valami véglegest .
Még az jutott eszembe hogy egy 8GB pendrive -ra van telepítve az esxi lehet hogy
az évek során megadta magát és ez okozza a problémát ?
persze nem tudom hogy mennyit használja azt a tárterületet vagy boot után beül a
memóriába és kész (?)
-
zal981
csendes tag
válasz
Konflikt
üzenetére
Szia !
Köszönöm a választ ! Egy kb 5-6 éves IBM szerver szóval a gyártónál már hiába kopogtatnék ha jól gondolom. Az a furcsa hogy semmi gond nem volt vele 2 éve legalább .
Változás kb 2 hónapja az volt hogy bekerült egy új VM 2012 és P2V vel egy 2003 szerver .
De ezek után sem volt hiba minden rendben ment majd egyszer napközben elhasalt
majd a hétvégén aztán ma reggelre és most megint mert már nem érem el.
Ha jól értem lehet valami hw hiba is amit sem maga a vas nem jelez sem az ESXi ?
Voltak gondok a vas kora miatt és azt javasolták hogy 5.1 legyen a verzió
ti mit szóltok ehhez az ötlethez ?
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Eredeti játékok OFF topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Vigneau interaktív lokálblogja
- LEGO klub
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Bittorrent topik
- Cyberpunk 2077
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

kifogytam az ötletből.
) egy webexes remote support kozben kerdezgtem h megis h gondoljak ezt a flashes klienst? aszonta h o se erti, cegen belul is utaljak

Azért írtam, hogy természetesen, mert ingyenes megoldást keresek.
(plusz a dual monitor kezelése egy vicc)