Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a VMware programot és egy XP-t összehoztam. Viszont nem nagyon működik rendesen.
Ott kezdődött hogy 3 vagy 4 óra volt a telepítés. Meglett azért. De nagyon lassú az XP, akadozik az egér, meg minden. A betöltése is nagyon lassú.Mit csináltam rosszul?
Köszönöm! -
almi
senior tag
Köszönöm!
Közben kipróbáltam, VirtualBox-ban feltettem egy ESXi-t és tényleg csinált egy kb 2 gigás datastore-t.
Viszont ugyan erre a virtuális disc-re nem tudtam rátenni még egy datastore-t, mert nem látta. Biztos azért, mert VirtualBox disc. (.vdi).Holnap megcsinálom .vmdk-ra és úgy már valószínű jó lesz. Persze teszt jelleggel megy az egész..

-
almi
senior tag
válasz
Konflikt
üzenetére
Értem, köszönöm szépen!
Most a telepítéssel kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem.
Bérelt, hosztolt szerverre telepíteném, így sajnos nem megoldott az ESXi pendrive-ra való telepítése. 2x1TB SSD áll rendelkezésre, amiből már csináltam egy RAID1-es tömböt. Hogy érdemes feltenni? Simán mehet rá az SSD-re? Vagy ha nincs másik drive-om, nem is tudnám máshogy? -
almi
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat.
Mindenképpen szükségünk van rá sajnos, mert a meglévő rendszer VMWare alapú, Kubernetes clustert és govc-t használ.
Ehhez kell majd egy kisebb tesztkörnyezetet felépíteni.Szerintem ez az Essential pont megfelel nekünk. Gyanítom, ha bejön netán egy 2. host és szükségünk lesz vMotion-re és HA-re, akkor lesz lehetőség bővíteni a meglévő licensz-t.
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Írtam már korábban ESXi-vel kapcsolatban, de most annyit változott a dolog, hogy csak fizetős licenszet fogunk venni, mert szükségünk van vCenterre.
A kérdésem az az, hogy pontosan hogy is van ez a licensz dolog.
Egy ilyet néztem ki: [link]
Egy 2 procis hostunk lenne, szóval annak a feltételnek megfelel ugye. Viszont ez tartalmaz vCenter licenszt, vagy azt még pluszban venni kell? Ez hogy működik?
Illetve ha jól értelmezem a dolgokat a vCSA az vCenter csak Linuxra? Windows-t nem nagyon szeretne használni a cég szervernek.- Visszaolvastam és megtaláltam, hogy erre igen a válasz.
Köszönöm!
Üdv.,
almi -
Sikerült feltolnom a kis házi játékomra (Dell T3500) az ESXI 6.5-öt. Ami telepítés közben kedvesen jelezte, hogy a jövőben lehet, hogy ezt a CPU-t nem fogják támogatni...

1. Rájöttem, bajban vagyok az elnevezésekkel esxi /vsphere / vcsa /vcenter... Valaki rendbe tudná tenni melyik termék mi, meg mire jó?

2. ESXI 5.5 -> 6.5 Melyiket érdemes, miért? Szeretném 60 napon túl használni tovább. Az ingyenes megoldás a prioritás. Ez otthoni játszós, meg NAS-os gép alá lesz... Szóval nem világmegváltó licence a szél... Hogyan kell ezt csinálni?
3. vsphere CLI fizetős licences termék? Mire jó még a backupon kívül? Mondhatjuk, hogy full manage funkcionalitás egy adott hostra? (csak nyilván parancssorból, nem guiból)
4. Korábbi hozzászólások alapján az ESXI kezelésére a host webes kliens és vmware workstation is szóba került. Van ezeknek valami limitációja? Pl egyik tudja X feature-t beállítani, míg a másik nem.
-
VMworld Europe 2017 - Barcelona, jövő héten, jön valaki?

-
-
almi
senior tag
Értem, köszönöm!
Igen, de ha eleinte 2*1SSD-m lenne és a későbbiekben szeretnék hozzá venni még 2-t, akkor viszont már mehetne 5-ös RAID-ben, vagy 10-ban, szóval akkor mindenképpen teljesen új RAID tömb kell. Ez időre pedig akkor le kell menteni a VM-et, és a diszket is valahova, gondolom.
-
Tudsz, bármelyik VM bármelyik virtuális lemezét teheted bármelyikre.
Utólag is tudsz új virtuális diszket a VMhez futás közben hozzáadni, ott is meg tudod adni hogy melyik datastore-ra kerülön.DE
Storage VMotion-od vCenter és megfelelő licensz nélkül nem lesz, szóval online nem lesz lehetőséged mozgatni a free licenszeddel.
Ha le tudod állítani a VM-et a mozgatás idejére, akkor pl.
vmkfstools -i /vmfs/volumes/régidatastore/vmneve/diszkneve.vmdk /vmfs/volumes/újdatastore/vmneve/diszkneve.vmdk -d thinparanccsal tudod másolni a diszkedet.
Dell HW Raid kártyáknál általában nem tudsz RAID módot változtatni egy már létező tömbön. Diszket se tudsz hozzá adni, marad az új tömb. De most írtad hogy csak 4 diszk lehet, szóval ez elméleti probléma csak

-
almi
senior tag
Lehetséges, hogy ez lenne most a legjobb megoldás.

De tegyük fel, hogy most SSD+HDD kombót veszünk.
Olyat tudok csinálni, hogy az SSD-n mennek az OS-ek és a másik DataStore-on lévő diszkeket csatolok fel ezekhez?Más: Utólag nem bonyolult hozzáadni lemezeket? Több lemezből pl új RAID-et érdemes csinálni. Át tudom költöztetni az új DataStore-ra az addig használt virtuális diszkeket és utána ugyan úgy működik minden, mint előtte?
-
almi
senior tag
Szia!
Egy induló kis cég, kb. 15 fős dolgozói létszámmal.
Egyelőre nincs sok adatunk, max 40-50 giga lehet, de ez persze szaporodni fog, ha beindul a project.
(Szerintem egy jó darabig meglennénk így 2-3 TB tárhellyel.)3-4 vm-nek kellene futnia a szerveren. Vagyis hát attól függ, hogy hogy lehet csoportosítani a funkciókat.
Szeretnék egy DC-t, egy fileservert, valamelyik gépen egy weblapnak kellene futnia állandó jelleggel, egy mail szerver is jó lenne, illetve egy fejlesztő szervert. Egy backup szerver pedig valahol majd a felhőben lesz, szerintem. -
"amiken aztán tudok virtuális diszkeket csinálni" így jobb, a többi kb. rendben van.
Nem a RAID milyensége miatt van sebességkülönbség, hanem az hogy amíg a SATA HDD tud ~90 IOPS-ot 10ms elérésel addig az SSD tud 50K+ IOPS-ot 1ms alatti eléréssel. Azért írtam RAID 1-et mert kétféle diszkből 4 diszkhelyre csak így tudsz valamilyen adatvédelmet kialakítani.
Mekkor adatmennyiségről és milyen gépekről/alkalmazásokról beszélünk?
-
almi
senior tag
Huh, elég kezdő vagyok virtualizáció téren, szóval egyelőre nem teljesen vagyok tisztában a köv. mondat jelentésével: "aztán lehet a különböző diszkeket különböző sebességű datastore-ra tenni."
A lényeg, hogy mondjuk ha lenne 2*250GB SSD-m és 2*2TB HDD-m, akkor 2 DB RAID1-es tömböm lenne, egyik 250GB a másik 2TB és ebből tudok csinálni 1-1 DataStore-t, amiken aztán tudok partíciókat csinálni?
Valami ilyesmi?
Nem kevés az a RAID1 3-4 VM alá? Mondjuk Raid 5-ben is véglis csak 1 diszk eshet ki, csak ott jobb a tárhely kihasználás.
-
almi
senior tag
A Dell-nek szerintem annyi a hátránya, hogy csak 4 HDD-a max, amit bele lehet tenni, illetve 64 GB ram, a gyártó szerint. (Itt a linken valószínű el van írva.) Mondjuk nem tudom, hogy kell-e egyáltalán 64GB-nál több nekünk.SSD-t egyelőre nem terveztem. Akkor abból is minimum 3 kellene a RAID 5 miatt, az meg már zsebbe nyúlós.

Viszont a RAID controller talán combosabb, mint a HP esetében.
Én kezdő vagyok a témában, szóval hallgatok rád!

Köszi az infókat.Ha van a Szerverben SD kártya olvasó, SD kártyára szokták tenni az ESXi-t? Vagy ez hülyeség?
-
Az az E5 ugyanúgy 8 thread-et tud mint az E3, nem hiszem hogy számítana a teljesítménykülönbség általános használatra.
Mi 6 évig HP-ket használtunk, Gen8-ig, fölötte nincs tapasztalatom. Dell-re váltottunk, eddig nem bántuk meg.
Én a Dell-t venném, olcsóbb és a maradékot tudod RAM-ra és SSD-re költeni
-
almi
senior tag
Sajnos elég szűkös a keret eleinte. Még idén az is lesz sajna.
Viszont, ha beindul a dolog, akkor neki lehet állni bővíteni. +RAM, + HDD, stb. Nekem pl. azért volt szimpatikusabb a HP, mert azt jobban lehet bővíteni. De Te pont a Dell-t emelted ki, jobb választás a Dell?
A HP hardware-s RAID vezérlője nem az igazi?Azt néztem, hogy a HP még nem kompatibilis az ESXi 6.5-el. Ez a későbbiekben minden további nélkül updateolható, ha a gyártó is úgy dönt? (Mondjuk nem hiszem, hogy kihasználnám a 6.5 nyújtotta plusz lehetőségeket.
) -
Az a H330-as a Dell-ben teljesen jó, nálunk VSAN node-okban fut (mondjuk ott sima HBA-ként
)Szerk: "Jótállás 5 év gyártói helyszíni garancia
A HDD-re 1 év mysoft garancia van!
A memóriára 5 év mysoft garancia van!
"Ez gáz, ha nem akarsz szívni meg dell-mysoft egymásramutotagást akkor mindent a dell-től (vagy hp-től whatever)
-
Ennek a nézegetését javaslom: link
Különös tekintettel a raid vezérlőre. CPU egyébként biztosan számát? Futni fog cpu igényes alkalmazás? Szerintem az általad leírtak alapján 10% alatt fog malmozni a kisebb xeon is. Szóval én inkább egy normális raid controllerbe tenném a pénzt (ne fakeraid legyen és cache + battery/supercap legyen hozzá) és ram-ba.
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Nagyjából 2 configra szűkült a dolog.
Melyik az ajánlott? Egyáltalán ajánlottak-e ezek a típusok?
Az első egy Dell ami 32Gb Rammal kezdetben és 4x1TB HDD-ve, Xeon E3-al.
Ez olyan Br. ~650kA második pedig egy HP config, ami szerintem jobb lenne, Xeon E5 és a jobb bővíthetőség miatt, de ez egy kicsit drágább és csak 16GB rammal fér bele a kezdő keretbe (Ez is 4x1TB HDD-vel menne):
Ez sztem olyan Br. ~700k
ESXi menne rajta ugye, és 2-3 VM. Aminek futnia kellene: Fileserver, DC, Mail server, egy weblap futna + egy fejlesztő szerver. (Ezeket kell majd okosan kisakkozni, hogy mi mivel, stb.
)Köszi!
-
bugizozi
őstag
Kicsit az volt, de valahol olvastam, hogy 90%-os funkcionalitású, bíztam benne hogy nem a 10%-ban van a VUM

Köszi az infókat, végül úgy döntöttünk, hogy legyaluljuk a Win-t és Appliance-t telepítünk, úgyse volt sok minden beállítva még.
csináljátok itt a plusz munkát nekem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
válasz
bugizozi
üzenetére
"vSphere Client (HTML5) - partial functionality"
Ez nem volt gyanús?

Amúgy az Appliance nagyságrendekkel gyorsabb mint a Windows verzió, az upgrade-k is problémamentesek (na jó, aki már upgradelt vCenter 5.1-re, az látott mindent, annál bármi jobb
).Mi 6.0 óta Appliance-ekt használunk (külön PSC-kel), meg vagyok vele elégedve (még a Flash is működik normálisan a Chrome beépített pluginjével).
-
bugizozi
őstag
Kellett egy menedzsment gép a zügyfélnél, amire rá tudunk jelentkezni és elérjük a rendszerüket. Ez tűnt a legegyszerűbb módszernek így hirtelen.
Bár Windows Serverből Datacentert vettek úh akkor elvileg annyi VM-et telepítünk amennyit elbír a host...
Ezt az infot nem tudtam, köszi nektek, megvitatjuk házon belül. -
Konflikt
addikt
válasz
bugizozi
üzenetére
valoban a VCSA az irany, olyannyira hogy ki is vezetik a wint. kerdes hogy onnan majd a migracio milyen lesz, egyertelmuen VCSAra mennek uj telepitesnel.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Windows Server 2016-ra telepítettem egy vCenter 6.5-t és az Update Managert. A Flash-es webes felületem megtaláltam a hozzá tartozó menüpontot, viszont a HTML5-ösben nem. Nincs is még benne, vagy csak én nem látom?

Köszi!

-
almi
senior tag
Nagyon kedves tőletek!

Köszi, mindenképp írok, ha a vásárlásra fog kerülni a sor.
Egyelőre annak próbálok utánajárni, hogy hogyan érdemes választani a storage-ot.
Gondolom a hardweres raid lenne az igazi.
Sajnos pl. 2db 1 TB-os SSD elég drága. Annak van értelme, hogy mondjuk 2*250GB SSD és 2*1TB HDD?
Raid 1-ben mondjuk.Nem tudom, hogy ennek a megvitatására melyik fórum lenne a legjobb.

Próbálkozok azért a Milyen winchestert vegyek topicban is, hátha. -
almi
senior tag
Most egy kicsit utána olvastam és elvileg vCenter nélkül is tudok kapcsolódni vSphere klienssel közvetlenül az ESXi szerverhez.
Ha ez így ingyen van, Nekem valóban tökéletes lenne. Majd, ha a későbbiekben fejlődik, bővül a cég, akkor lehet, hogy lesz értelme beruházni vCenter licenszre is, de így fölösleges.Ez egy kicsit már off ide, de arra esetleg van valamilyen hasznos tipped, hogy hogy érdemes haszálni az SSD + HDD kombót?
Köszi!

-
Nem tudod vCenter-hez kötni (aminek most örülj, amíg Flash kell neki addig szar marad
).
De tudod használni az ESXi Embedded Host Client-et ami HTML5 és már gyárilag benne van az új verziókban:
(https://labs.vmware.com/flings/esxi-embedded-host-client)https://esxihostodcíme/ui oldalon tudod elérni.
-
almi
senior tag
Igen, ezt én is néztem, hogy max 32 GB. Bár Xenon E3-as procinál ez a max, ha jól tudom.
Xenon E5-ös procival szerelt szerverek pedig már elég jó áron vannak sajnos.Szerk.: Most láttam csak, hogy szerkesztettél. Akkor ezek szerint mehet bele a 64 GB is. Az jó hír.
Ó, ez elég jól hangzik, de így további kérdéseim vetődnek fel.

Van ez a sor, hogy: Free ESXi cannot be added to a vCenter Server. Tehát így nem tudom majd kezelni vSphere Client-en keresztül? Ez esetben csak az a webes felület van, ami a cikkben is látszik és ott tudom kezelni a rendszert? Ez valami hasonlóan néz ki, mint vSphere Client?
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok Vmware téren, viszont most adódott egy olyan lehetőség, hogy beszerezhetek egy szervert, amire szerintem érdemes lenne vmware-t tenni a jobb kihasználás miatt.
Valami hasonló szervert szeretnék venni: [link]
15 fős irodába lenne a cucc, futna róla egy weboldal, fileservernek is jó lenne, mailserver, vpn, stb.
A kérdésem az, hogy egy ilyen szerverhez milyen Licencet érdemes vennem ha fel szeretnék tenni rá egy ESXi-t? Illetve ha jól tudom létezik vagy létezett valamilyen ingyenes licenc. Az hogy működik?
Előre is köszönöm!
Üdv.,
almi -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
bugizozi
üzenetére
Igen, hozzá tudok adni további hard disket. És úgy tűnik, az lett volna a megoldás, hogy a 2TB-os HDD-t egyben csináltam volna meg datastore-nak, és akkor azon lehet csinálni másik hard disket, amit odaadhatok az OMV gépnek.
Nos akkor a következő kérdés, hogy hogyan tudom a meglevő datastore-t kibővíteni úgy, hogy az adatok ne vesszenek el róla:
Adott egy 2 TB-os HDD, amin van egy 1,1 TB-os partíció, amiből készült egy datastore (és ezen van is egy rendszer), és most szeretném a maradék ~0,9 TB-ot is hozzáadni ehhez a datastore-hoz. -
bugizozi
őstag
válasz
Adamo_sx
üzenetére
Az OMV nevű virtuális géphez hozzá tudsz adni plusz egy hard disk-ket?
Ha igen, akkor lehetne azt, hogy létrehozol egy másik 900GB-is datastore-t (vagy a meglévő 1,1 TB-osat kibővíted kettőre) és amikor létrehozod az új diszket (900 GB v kisebbet hogy kényelmesen elférjen) akkor kiválasztod ezt a datastore-t amin van a szabad hely, az OMV-n belül meg azt csinálsz vele amit akarsz. -
Adamo_sx
aktív tag
Kis segítségre lenne szükségem ESXi, datastore témakörben. Adott a következő rendszer:
ESXi - SD kártyáról fut
1 virtuális gép (OMV) egy SSD-ről és tartozik hozzá egy 4 TB-os HDD (legyen mondjuk WD40 néven), amit raw device-ként ér el.
Lenne 1 másik virtuális gép, aminek viszont 1 TB-os az image-e, így nem fér el az SSD-n. De, van egy másik HDD (2 TB-os, ez meg WD20), amin létrehoztam egy 1,1 TB-os partíciót, ebből csináltam egy datastore-t és erre felkerült a virtuális gép (workstation-ből upload-dal). Mind a 2 gép működik is.
A WD20 HDD, azonban maradt ugye kb. 900 GB partícionálatlan terület, amit szeretnék felhasználni, hogy az OMV elérhesse, mint adat területet.
Mi lenne erre a legjobb megoldás? Jöhet az is, hogy mit kellett volna másképp csinálnom, még csak most tanulgatom a virtualizálást...
-
sto1911
veterán
válasz
.Farkas.
üzenetére
RDP-n szerintem max a passziansz megy at

Ha a jatekos videokartyat meg billentyuzetet+egeret passthrough at tudod adni a jatekos VM-nek, akkor elvileg tudsz rajta jatszani ugy, hogy a jatekos VM virtualizalva van.
De pl. ki kell talalni, hogy a VGA egyaltalan atmegy-e passthrough, nagyon ugy nez ki, hogy az nvidia nem engedi.
-
.Farkas.
tag
válasz
bugizozi
üzenetére
Igazabol az nem olyan nagy baj, mert egesz nap kb notirol vagyok otthon, csak akkor ulok a gephez ha neha jatszok + inkabb munkabol szoktam csinalni az ilyeneket ha unatkozom, RDP-vel.
Mondjuk nem tudom, hogy mivel jobb az Xpenology-s NAS megoldas mint igy siman, megosztott mappa..
-
bugizozi
őstag
válasz
.Farkas.
üzenetére
Szvsz ez kicsit ágyúval verébre.
Maradj a fizikai gépen Win10-nél, ott megy a Dota meg a NAS is (DLNA, fájlmegosztás stb).
Virtuálisan meg telepíts egy linuxot játszani VMware player-re vagy Workstation-re. De ha nagyon mókolni akarsz kipróbálhatod virtuálisan az Xpenlogy-t is.Az a baj, ha erre a fizikai gépre feltelepítesz egy ESXi-t akkor egy kell egy másik gép amiről majd menedzseled, illetve eléred a VM-eket.
-
.Farkas.
tag
Sziasztok!
Van egy HP 8300(i5 3570, 16gb ram, GTX 750Ti) gepem otthon amit most epp Windows10es NASkent hasznalok + hetente 1-2 Dota 2 ot jatszok.
Szoval utana olvasgattam az ESXI-nek, es elinditottam bennem vmi mokolasi kenyszert

Amit: szeretnek
1. Xpenology NASnak
2. Windows 10 ha Dotazni akarok
3. valami linux ha epp probalgatni akarok vmitSzerintetek ezzel a hardware-el megoldato? Igazabol csak a Dota2-tol felek, hogy nagyon nagy lesz a kulombseg.
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Backup:
Using the ESXi Command LineTo synchronize the configuration changed with persistent storage, run this command:
vim-cmd hostsvc/firmware/sync_config
To backup the configuration data for an ESXi host, run this command:
vim-cmd hostsvc/firmware/backup_config
Note: The command should output a URL in which a web browser may be used to download the file. The backup file is located in the /scratch/downloads directory as configBundle-HostFQDN.tgz
Restore:
Using the ESXi Command Line:Note: When restoring configuration data, the build number of the host must match the build number of the host on backup file and UUID (can be obtained using the command "esxcfg-info -u") of the host should match the UUID of the host on backup file.
Use numeric 1 as force option to override the UUID mismatch.
Example: vim-cmd hostsvc/firmware/restore_config 1 /tmp/configBundle.tgzPut the host into maintenance mode by running the command:
vim-cmd hostsvc/maintenance_mode_enter
Copy the backup configuration file to a location accessible by the host and run the command:
In this case, the configuration file was copied to the host's /tmp directory. For more information, see Using SCP to copy files to or from an ESX host (1918).
vim-cmd hostsvc/firmware/restore_config /tmp/configBundle.tgzNote: Executing this command will initiate an automatic reboot of the host after command completion.
-
Köszi mindenkinek!

Tehát elég egy egyszerű pendrive, de a logokat át kell irányítani és akkor a pendrive sem döglik meg hamar. Ez eddig jól hangzik.
Mi történik ha mégis behal a pendrive. Van bármi config/meta adat amit itt tárol? Szóval elég ha fogok egy másik pendrive-ot és teszek rá egy ESXI-t és kész?
-
-
Persze, mert csak a boothoz használja, ha menet közben kihúzod alóla, akkor is vígan működik tovább, max sír, hogy nem tudja írni a logot meg az esetleges coredump-ot.
Szóval a boot device típusa kb. semmit nem befolyásol performancia téren. Viszont azt nem árt figyelembe venni, hogy ha megdöglik (és erről egy USB/SD eszköz esetén lehet hogy nem is fogsz tudomást szerezni), akkor nyilván nem tud a host bootolni többé róla.
-
bpx
őstag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Vagy fél évig használtam egy 16 GB-os USB3-as pendrive-ra telepítve, működött tökéletesen. Most SSD-n van, semmi különbség nincs sebességben, értsd: ugyanolyan szar lassú így is a webes felület (6.5), amit nem a háttértár korlátoz.
Lehet egyébként nyugodtan SSD/HDD-re is tenni, az elejéről lecsíp magának pár GB-ot, a maradék pedig használható simán másra.
-
Eddig Workstation-be telepítgettem a ESXI-t gyakorlás képpen, most viszont gépre szeretném tenni. Mekkora hely kell neki? Mekkora I/O igénye van? (Tényleg elég lehet egy pendrive?) Érdemes SSD-re, vagy HDD-re tenni?
-
rii
nagyúr
válasz
kraftxld
üzenetére
egy felhasználó van, az az admin
passwd nincs, mert amit én akarok jelszónak, az neki nemjó ...jobb klikk
run as administrator
uac -nak: yes
95%-ig elszalad a bitkolbász 2 mp alatt
majd vár 20 mp-et, figyeli ahogy kezd megfagyni az ereimben a vér, hogy ez is megáll már itt
de aztán hirtelen továbblép:
Welcome to the WMware Workstation Pro Setup Wizzard
ablak üdvözöl, bla-bla-lala szöveg, alatta Next vagy Cancel gombok hitetik el velem, hogy vége minden szenvedésnek, jön a kánaánNext, ------ és a pofámba röhög .....
hogy: váhááhháá .. f.szt képzeltél te magadról ... teeee ... teeeeee ...gondoltam kéne a képre még a task manager - miután éementettem már, de csak azt látni, hogy fut a vmware.exe *32
(gondolom a 64 bites win-nek nem baj, hogy 32 bites a vmware ... )
-
rii
nagyúr
válasz
kraftxld
üzenetére
heyy .. most látom elősszörre jól írtam

de tény, hogy mindig rosszul akarom írni .....
(#3915) kraftxld :
mindkét próbálkozás a 12-essel történt ....
(vagyis próbálkozás már számtalanszor volt)probáltam keresni system reqirementsizét .... de semmit se találtam
dotnet framework esetleg?
win 7 sp2? (xp -t használtam utoljára, ott sp3 volt az utolsó, w7 nem gtudom hogy hol tart sp ügyileg)
registry? -
rii
nagyúr
sziasztok
egy os telepítés miatt a vmware-t ajánlották
wm-ware_player: install gyorsan szalad, de a progress bar megall 95%-nal kb, és 20-30 percen at semmi, több win 7 alatt is probaltam ugyanazon a gépen (i7-7700K, ascrock z270 k4)
később adminként is ezt írta
The system adminstrator has set to prevent this insataqllation.wm-ware_workstation_pro:
ez némi hercehurca után tullépett a progress bar-on, de aztan az első _next_-et nyomnám, és ezt mondja:the installation can not continue until the following processes are shutdown: vmware.exe
win 7 enterprise 64 bit - sp1
a gép nincs még hálón
tűzfal tiltva teljesen----
esetleg a defender?
vagy az sp1 a gond? -
kraftxld
félisten
6.5 U1 megjelent, lehet tolni az upgrade-t

[link] -
kraftxld
félisten
válasz
Bigdaddy22
üzenetére
Bios frissítés, meg a BIOS-ban a virtualizáció normálisan engedélyezésé, plusz egy teljes power cycle.
[link] -
Bigdaddy22
újonc
Sziasztok!
Felraktam az ESXI 6.5-t. Olyan problémám lenne vele, hogy nem enged létrehozni 64bit-es virtuális gépet. Vagy is engedi létrehozni de amikor el akarom indítani akkor kidob egy CPUID hibát és nem indul el. A 32bit-es rendszerekkel nincsen probléma azok szépen elindulnak csak azoknál ugye 4gb ramnál többet nem enged hozzárendelni. A gép amin fut tudja a 64bit-es rendszert. Alaplap: intel s5000xvn, Proci: E5405, Ram: 32gb ecc. Valaki találkozott már ilyen problémával? -
válasz
kraftxld
üzenetére
Sziasztok!
Sikerült az elmúlt pár napban a témát kicsit körbejárni - Lenovo T400 ESXi és Kernel-based Virtual Machine (KVM), Intel VT-x/EPT támogatás témában. Gondoltam megosztom Veletek, hátha más szeretne hasonlót megvalósítani.
Röviden: az derült ki, hogy a Lenovo T400 (BIOS-ban is állítható módon) valóban támogatja az Intel (VT-d) virtualizációt (esetembern egy Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8400 @ 2.26GHz CPU-val), de NEM nested virtualizáció esetén. Vagyis, ez a következőket jelenti:
• Ha a T400-on telepített Vmware ESXi fut, akkor sajnos a VM-ek NEM kapnak KVM és VT-x támogatást, így az esetemben tervezett GNS3 emulátor futtatása céljából az ESXi nem opció.
• Ha a T400-on VMware Workstation fut Windows 7 vagy Ubuntu alatt, akkor a helyzet ugyanaz: a VM-ek nem kapnak KVM és VT-x támogatást.
• Ha a T400-on Ubuntu fut és arra közvetlenül csomagként telepítettem a GNS3-server-t / EVE-NG-t (QEMU alapú network virtualizációs platformok), akkor szépen működik - a GNS3-ban futó QEMU VM-ek ki tudják használni a CPU virtualizáció támogatását. Pedig a T400 a mai teljesítményekhez képest már azért elég soványka, a QEMU VM-ek sebessége még így is többszöröződött a KVM támogatással

@kraftxld - Az Általad említett "Virtualize Intel VT-x/EPT" opció a VMware Workstation-ben ott van ugyan, de sajnos hiába van engedélyezve, a VM nem indul el, amíg a paramétert le nem tiltod. Ha letiltod, akkor fut ugyan, de KVM support nélkül.
Üdv,
Bélabácsi -
Jön bárki VMworld Europe-ra idén?

Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lexus, Toyota topik
- ZEN.com
- Torrent meghívó kunyeráló
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kés topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 128GB 98% (3 hónap Garancia)
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)