Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Igazából ez kéne, de bármit szenvedek, ssl problémára futok.
.\ESXi-Customizer-PS-v2.6.0.ps1 -v65 -vft -load net-igb,net-e1000e,net55-r8168,net51-drivers,net-r8101,esx-tools-for-esxi,esx-ui,fw-ntpd,cpu-microcode -NoSignatureCheck
Azért raknék fel ennyi NIC-et, mert van egy usb 3.0-rj45 kábel is, ami elv jó, míg az integrált elv nem, vagyis nem tudták éeltre kelteni. Én még nem próbáltam linux alatt, de nekem mindegy melyik műxik. előző gajdáza azt mondta, hogy proxmox alatt jó volt. Ha már nem, megyek oda vissza, pedig nagyon nem akarok. -
tasiadam
veterán
Na most gépről pontosítok. Intel NUC6i5SYH-t vettem, benne NVME, HDD, SD krátya, amire az ESXi menne. Vagy engedjem el, és proxmox újra?
Ez alapján estem neki -
tasiadam
veterán
Van valakinek 6.5 ESXi minden lehetsehes driverrel? Megvan ax uj NUC-om, amire szeretnem felrakni, de mindig hibaba futok powershellbol, ami egyre nagyobb nyulureg. Most ujabban ssl cert baja van. Tobb ido ezt megcsinalni, mint felrakni. Foleg hogy max 1x kene
-
kraftxld
félisten
A mai VMware eseményen az Akváriumban volt valaki még ?
-
fido75
tag
Sziasztok! Windows 11 hoston szeretnék szintén Windows 11 guestet a lehető legnagyobb teljesítménnyel használni. Az alapgép I7 12700K 64GB ram. Mennyi processzort, magot és memóriát kellene beállítanom a guestnek?
-
Attix82
addikt
-
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Adott egy gép, VMWare workstationnal és egy NOX playerel, mindkettő futott szépen. Hogy melyik került föl előbb, azt nem tudom Viszont volt egy restart, onnantól a Nox olyan rendszerösszeomlást csinált, hogy reset kellett. Sokat gyakorlatoztam vele, a lényeg hogy a két program üti egymást, és a NOX húzza a rövidebbet. Ráadásul hiába uninstallálom a WMWare-t, az nem elég, rendszervisszaállítást kell csinálni a telepítés előtti állapotra. Van a megoldásra valami ötletetek? (W8.1 Hyper-V on, 10 core, 32GB ram)
-
válasz
Attix82
üzenetére
Félreérted az üzenetet. Egyszerűen látja (bele van írva egy fileba) hogy milyen gépen futott ezt a VM (file készlet) legutoljára, és az nem ez a gép volt. Hogy ezt most klónoztad vagy másoltad vagy mozgattad az igazából mindegy, végeredmény ugyanez.
Take ownership egyszer megnyomod, beleírja a mostani gép azonosítóját és működik rendesen.Persze ha nem ugyanazt a könyvtárat akarod kétszer futtatni ugyanazon a gépen.
-
metaldog
senior tag
Sziasztok
Az lenne a kérdés hogy egy VM-ről készűlt snapshot-ot be lehet-e állítani úgy hogy egy másik diskre kerüljenek? ESXI-t használok.
Előre is köszi a választ?
-
tasiadam
veterán
Van valakinek kész 6.5, 6.7 vagy 7.0 ESXi realtek driverrel készen, működően?
-
Faby
senior tag
Egyszer már egy ilyen verzióváltást megszívtam az XP -> Win7 esetében, most nem akarok ezzel foglalkozni.
Szerencsére már nem aktív a könyvelés, csak ha szükséges, kell az adatoknak elérhetőnek lennie, azt meg alkalmanként a virtuális gép megoldja.#5839Chal
Gépváltás nem lenne, csak kap egy új SSD-t meg arra egy Win10, így talán nem lesz nagy változás a HW-ben.#5837kraftxld és #5840AiRLAC
Esetleg azt meg tudnátok mondani, melyik verzió tudja a Win7-et? Elérhetősége?Kösz mindenkinek, ezen a vonalon már el tudok indulni.
-
Tamy
őstag
Én inkább annak néznék utána, hogy a könyvelőprogramnak van-e Win10 alatt működő változata. Ha igen, akkor már csak azt kell megtalálni, hogy jelenleg hová van elmentve az adatbázis. Ha ezek megvannak, mehet fel a Win10 (esetleg egy biztonsági mentés nem árt a mostani rendszerről), rá a könyvelőprogram. Emiatt szerintem tök felesleges a virtualizálás, továbbá ott van még kérdésnek, hogy a vas bírná-e egyáltalán?
-
Vagy a legprimitívebb módszer:
Szereld be az új gépbe a régi fizikai disket, hozz létre egy üres vm-et a Vmware Workstationben, add neki a régi fizikai disket (persze legyen neki egy megfelelő méretű üres virtuális diskje is), majd bootolj a vm-en egy bármilyen számodra szimpi disk klónozó eszközt iso-ból (pl. Gparted), és klónozd át a fizikai disket a virtuálisra.
Ennek ugye annyi hátulütője lehet, hogy a Win7 számára gyakorlatilag szinte az összes hardver meg fog változni, ha ezt jól viseli és talpra tudja állítja magát az első bootkor (+ esetleg utána némi driver telepítgetéssel kézzel), akkor szerencséd van, és ennyi volt az egész.
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem röviden:
Van-e arra lehetőség, hogy egy jelenleg is üzemelő, fizikai gépet (win7) virtualizálni tudjak adatvesztés nélkül, és utána Win10, később 11 alatt tudjam futtatni?Bővebben:
Jelenleg van egy könyvelésre használt win7-et futtató gép, aminek az előírások miatt még jópár évig elérhetőnek kell lennie az adatok, ellenőrzések miatt. Pár éve már az XP -> Win7 migrálás is egy rémálom volt, most nem akarok ennek nekikezdeni újra.
Arra gondoltam, hogy a win7 lecsupaszítása után (az oprendszer plusz a könyvelő program maradna rajta meg ami feltétlenül kell) át lehetne-e tenni az egészet virtuális gépbe, amivel lehetne biztosítani szükség szerint az adatok elérhetőségét, de a gazdagépet tudnám frissíteni, naprakészen tartani.Kösz.
-
Na akkor átjövök ide a másik topikból talán ide jobban illik a kérdés.
Van valami free vagy low budget megoldás, hogy 1 darab ESXI instance-t részletesen és normálisan tudjak managelni?
Az integrált webes felület kicsit karcsú...és ha keresgélek akkor nagyon kevés alkalommal mutatnak ezzel példát...szinte mindig vcenter van -
Érdekes kis doboz, alacsony fogyasztás, ESXi 8.0 kompatibilitás
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Látom akkor ugyan azt látjuk kb.
Részemről amúgy egyre inkább mennék a DevOps irányba, bár az annyira tág fogalom, hogy kb mindenki mást ért alatta. Magam részéről a konténeres világba kóstolnék bele, csak eddig falakba ütköztem, mert tapasztalatom híján átestem a szitán a megpályázott poziknál. -
kraftxld
félisten
válasz
TheProb
üzenetére
A VMware most eléggé keresi a helyét a piacon, a tradicionális datacenter / on-prem virtualizálunk dolog kezd eléggé marginális lenni. Mindig fog maradni cucc a site-on, de szinte csak a nagyon kritikus, gyártásközeli rendszerek.
Amennyi hülyeséget felvásároltak, meg ahány irányban kapkodtak az elmult 2-3 évben, kíváncsi vagyok mi fog a piaci részesedésből maradni.
Mi most teszteljük az Azure Stack HCI-t (ami egy bugos fos még technikai oldalról, de brutál potenciál van benne), és ha vállalható lesz, a site-okon lévő cucc 90%-át lecseréljük erre. Vagy megfelelő sávszél esetén megy cloud-ba az egész.Plusz semmi igazán egetrengető dolgot nem tettek be a termékbe mostanában, a vCenter is egyre nagyobb bloatware, picit mennek a cloud based management felé, de még nagyon messze vannak a normális megoldástól (ESXi direkt bekötése, vCenter meg minden egyéb nélkül)
-
válasz
babszon
üzenetére
Qlogic firmware/driver a megfelelő verziók? HP szokott kiadni egy PDF-et a custom ESXi verziójukhoz hogy milyen driver verziók vannak benne és ahhoz milyen firmware verzió kell.
Upgrade volt vagy friss telepítés?
Ezt nézd meg esetlegJa igen, miről bootolnak? USB vagy SSD vagy BFS?
Ha USB akkor ez is lehet -
babszon
csendes tag
Sziasztok,
Találkozott esetleg valaki az alábbi problémával?
2 node-os cluster - ESXI 7.0 U3 - legfrisebb HPE image - 2 db Nimble storage ISCSI-n felkötve.
Ha a hostokat újraindítom körülbelül 1 óra mire felbootolnak. Mind a 2 host ezt játsza el.
Egyik host újra lett a telepítve, egészen addig 5 perc a boot, amíg nem kapja meg a storage-ot vcenter alatt, utána 1 óra ismét...
FCoE funkció letiltva a HBA-n esxi alól, illetbe bios alól is.Ha 1db storage van akkor a hiba nem jön elő.
kernel log
Ezekkel dobálja tele magát miközben áll nfs4client nél.2021-06-28T14:20:43.790Z cpu34:2098167)WARNING: ql_fcoe:vmhba67:FipVlanTimeoutWork:249: FIP VLAN Max Retries reached, cur vlan and pri: 10022021-06-28T14:20:43.986Z cpu2:2098159)WARNING: ql_fcoe:vmhba65:FipVlanTimeoutWork:249: FIP VLAN Max Retries reached, cur vlan and pri: 10022021-06-28T14:20:49.795Z cpu34:2098167)WARNING: ql_fcoe:vmhba67:FipDiscoveryTimeoutWork:126: Max retry exhausted for Fabric = 0x4311a2700000 vlan_id = 0x3ea2021-06-28T14:20:49.992Z cpu2:2098159)WARNING: ql_fcoe:vmhba65:FipDiscoveryTimeoutWork:126: Max retry exhausted for Fabric = 0x4311a2702000 vlan_id = 0x3ea2021-06-28T14:20:55.802Z cpu34:2098167)WARNING: ql_fcoe:vmhba67:FipVlanTimeoutWork:249: FIP VLAN Max Retries reached, cur vlan and pri: 10022021-06-28T14:20:55.998Z cpu2:2098159)WARNING: ql_fcoe:vmhba65:FipVlanTimeoutWork:249: FIP VLAN Max Retries reached, cur vlan and pri: 1002 -
Attix82
addikt
válasz
[Newman]
üzenetére
Üdv.
Ezt telepítettem: VMware.Workstation.Pro.v17.0.0.20800274.x64
Win 11-et raktam rá.
Tools nem telepítettem.
Max 4 szálon dolgozik, ennél többet nem tudtam beállítani.Régebben raktam már fel VMware programot , de ott minden úgy működött ahogy kell. Drivert lehetett telepíteni stb. Vagy más verziót kéne?
-
[Newman]
tag
válasz
Attix82
üzenetére
Akkor ha jól értem VMware Workstation-t tettél fel. A VMware gyártó, nem egy termék.
Pár kérdés, hogy ne magaddal beszégess:
- milyen guest-et telepítettél a virtuális gépedbe?
- telepítetted tényleg a VMware Tools-t abba a guest oprendszerbe?
- beállítottad már ezt? https://docs.vmware.com/en/VMware-Workstation-Pro/17/com.vmware.ws.using.doc/GUID-EA588485-718A-4FD8-81F5-B6E1F04C5788.html
- mi az hogy 1/4 CPU? -
Attix82
addikt
Ahogy olvasom nem is kell neki AMD Driver, mondjuk nekem valami szabványos VGA megy. Ezen lehet segíteni? Érezhető is , hogy kb semmit se használ a VGA-ból ami egy RX6800 16Gbos.
Beállításoknál ezt látni: You must update tools to enable 3d acceleration in this virtual machine
-
Attix82
addikt
Üdv.
Felraktam a 17-es verziós Vmware-t. Viszont nagyon lassú az egész. 12. genes 12600-as CPU -val. Hiába állítóm magasabbra a magok számát a programba mintha nem érne semmit.
Esetleg ötlet mit lehetne kezdeni ezzel a problémával?
-
Tegyél fel egy vCenter-t, evaluation módban elvileg minden funkcióhoz hozzáférsz, aztán Storage VMotion (szerintem az SCP thin diskből thick-et csinál, legalábbis pár éve még így volt). A vCenter telepítés remekül scripthelhető:
vcsa_example.json
{
"__version": "2.13.0",
"new_vcsa": {
"esxi": {
"hostname": "HOSTNAME",
"username": "root",
"password": "PASSWORD",
"deployment_network": "NETWORKNAME",
"datastore": "DATASTORENAME"
},
"appliance": {
"thin_disk_mode": true,
"deployment_option": "small",
"name": "VMNAME"
},
"network": {
"ip_family": "ipv4",
"mode": "static",
"ip": "1.2.3.4",
"dns_servers": [
"4.5.6.7"
],
"prefix": "24",
"gateway": "2.3.4.5",
"system_name": "VMNAME"
},
"os": {
"password": "ROOTPASSWORD",
"ntp_servers": "1.2.3.4",
"ssh_enable": true
},
"sso": {
"password": "SSOPASSWORD",
"domain_name": "vsphere.local"
}
},
"ceip": {
"description": {
"__comments": [
"++++VMware Customer Experience Improvement Program (CEIP)++++",
"VMware's Customer Experience Improvement Program (CEIP) ",
"provides VMware with information that enables VMware to ",
"improve its products and services, to fix problems, ",
"and to advise you on how best to deploy and use our ",
"products. As part of CEIP, VMware collects technical ",
"information about your organization's use of VMware ",
"products and services on a regular basis in association ",
"with your organization's VMware license key(s). This ",
"information does not personally identify any individual. ",
"",
"Additional information regarding the data collected ",
"through CEIP and the purposes for which it is used by ",
"VMware is set forth in the Trust & Assurance Center at ",
"http://www.vmware.com/trustvmware/ceip.html . If you ",
"prefer not to participate in VMware's CEIP for this ",
"product, you should disable CEIP by setting ",
"'ceip_enabled': false. You may join or leave VMware's ",
"CEIP for this product at any time. Please confirm your ",
"acknowledgement by passing in the parameter ",
"--acknowledge-ceip in the command line.",
"++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++"
]
},
"settings": {
"ceip_enabled": true
}
}
}vcsa_deploy.cmd
vcsa-deploy.exe install --no-ssl-certificate-verification --accept-eula --acknowledge-ceip .\vcsa_example.json -
ratkaics
senior tag
Köszi, egy intel-es hálókarival már sikerült feltelepíteni a 7.0U3-at!
Most jönne az a dolog, hogy áttenném a VM-eket rá.
SCP-vel próbálkozok és a kisebb VM-ekkel nincs is baj, de lenne kettő nagyobb (~50GB), amik mindig másolás közben megszakadnak.
Nem mindig ugyan ott, mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen monitort vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Minecraft
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

2 mag 4 szálas CPU kéne, de 17w környékén alig akar ilyen ami elérhető