Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Nyitlocker
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
VCP vizsgát érdemes még csinálni, van valami értelme vagy ha van ilyen "never expire" papírom akkor nem kell vele foglalkoznom?

Mondjuk van valami Architecture, aminek a dátuma a VCP vizsgámhoz köthető, az lejár, de ilyenem eddig még nem volt.
Köszi!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Jól látom, hogy ez az ESXi helyi belső SD kártyáról bootol?
[root@ESXi:~] ls -la /bootbanklrwxrwxrwx 1 root root 49 Jul 4 13:40 /bootbank -> /vmfs/volumes/9a0184d1-504e1a79-5183-e15cfb2ef646[root@ESXi:~] vmkfstools -P /vmfs/volumes/9a0184d1-504e1a79-5183-e15cfb2ef646/vfat-0.04 (Raw Major Version: 0) file system spanning 1 partitions.File system label (if any): BOOTBANK1Mode: privateCapacity 4293591040 (65515 file blocks * 65536), 4072800256 (62146 blocks) avail, max supported file size 0Disk Block Size: 512/0/0UUID: 9a0184d1-504e1a79-5183-e15cfb2ef646Partitions spanned (on "disks"):mpx.vmhba32:C0:T0:L0:5Is Native Snapshot Capable: NO[root@ESXi:~] esxcli storage core device list | grep mpxmpx.vmhba32:C0:T0:L0Display Name: Local USB Direct-Access (mpx.vmhba32:C0:T0:L0)Devfs Path: /vmfs/devices/disks/mpx.vmhba32:C0:T0:L0Illetve találtam ilyet leírást: How to Identify where VMware ESXi is installed – on USB, SD, HD or PXE
You can see several disks, but only one has like more than 3 partitions, right? That’s the one we’re interested in.
Nálam ez így néz ki:
Akkor ez lesz?
Köszi!
-
bugizozi
őstag
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
VDI rendszer leállást hogyan kell kivitelezni?
Vagy egy 3 host-ból álló cluster, az egyik szerveren 1 pool van, csak VDI gépek. Connection broker, vCenter másik host-on futnak. Ez a szerver meghibásodott, support küldött alkatrészt, ki kellene cserélni.
Redditen ezt olvastam:I just did this a few weeks ago for an array move, here is the process for VDI:
Disable all of your pools
Disable provisioning for your pools
Set the maximum desktop quantity to 1 and let the extra desktops complete deletion.
Power down your remaining 1 desktop per pool
If you have persistent desktops just power those all down.
If you are shutting down your VDI hosts you can now power all of those down.
A gépszámot muszáj visszavenni, nem lehet csak simán shut down-t nyomni az összes VM-re aztán maintenance módba rakni az ESXi-t?Köszi!

-
bugizozi
őstag
A malicious actor with local administrative privileges on a virtual machine with VMXNET3 virtual network adapter may exploit this issue to execute code on the host. Non VMXNET3 virtual adapters are not affected by this issue.
-
bugizozi
őstag
IP-vel sem ment.
Most a legfrissebb 7-es verzióra próbálnám patch-elni, de azt se sikerült. Reboot volt de nem segített
-
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi
üzenetére
User error...vagyis nemom...
A Request Access résznél nem volt ügyfél felvéve, csak annak a cégnek a siteID-ja ahol dolgozom. De úgy rémlik korábban tudtam így letölteni, viszont azt néztem, hogy My Downloads résznél nem volt semmi
(előtte 99% hogy volt)
Most hozzáadtam az egyik ügyfél siteID-ját, akinek van aktív support-ja, így már az ahhoz tartozó dolgokhoz hozzáférek. (és le tudom tölteni ezt a patch-et is, amit azóta LM-el megoldottam amúgy, de ez is hasznos, hogy most már - újra - tudok letölteni) -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
VDI környezettel lenne problémám, Horizon klienssel nem tudnak a felhasználók csatlakozni, azt írja, hogy nem elérhető az erőforrás. Ez igaz is, vCenter-en azt látom, hogy 169.254.x.x IP-t kapott a VM. Kiderült azért, mert DHCP-n elfogyott a kiadható IP, megnöveltem a pool-t, VM-et újraindítottam, kapott szép IP-t, viszont a Horizon még mindig Error státuszt mond a gépre
Újraindítottam, próbáltam, hogy adtam neki másik hálókártyát, de nem segített. A recompose után viszont megjavul. Csak nem tudom, hogy a felhasználóknak vannak-e doksik a gépükön, mert ha igen, akkor az elveszik. (elvileg a szerverre kell dolgozniuk, de mindig találok 1-2 Excel-t lokálban)
Van valakinek ötleten, hogy ez mitől lehet?Köszi!

Ilyen IP-je volt, de most már kapott normálisat, a Horizon webes felületén mégis error van. Tegnap még működött ez a gép rendes IP-vel, amik mára nem kaptak a pool-ból azok a gépek romlottak el.
-
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi
üzenetére
Kicseréltem próbából a QLE2692 FC kártyát egy QLogic BR-1860 típusúra és minden zokszó nélkül működött - nem dobott a vCenter hibaüzenetet a Passthrough konfigurálásánál, nincs ESXi PSOD, Linux-os Tape szerver egyből látta a Library-t, szalagos mentés is fut.
Lovas Balázs ezt a táblázatot küldte, miszerint az Essential licensz nem is támogatja a Passthrough-t, ezt nem tudtam, de általában működött.
Csak sajnos kicsiny hazánkban mindenhol a spórolás megy. Mondjuk amennyi munkaórám ráment erre, abból már egy használt 1U akármilyen szervert vehettek volna. Vagyis mi nekik, mert fix díjas projekt. -
bugizozi
őstag
Sajna elkiabáltam, megint lilahalál volt egy reboot-nál. Support írta, hogy régi fw-rel küldték le a kártyát, frissítettem, de ugyanúgy dobja ezt a hibát a vCenter a passthrough konfigurálásnál, mint amit itt írtam. Ha egy PCI hálókártyán állítom be a passthrugh-t, akkor nincs ilyen.
Akkor be kellene jelenteni a VMware-nél is, csak macera, mert nemrég ment el, aki ott az IT-ért felelt, és most nem tudunk belépni a névben, gondolom a Broadcom oldalán kellene regisztrálni az új emberrel és megadni a neve alatt a cég site ID-ját?! -
bugizozi
őstag
"Maga a passthrough enabled lett host reboot után, de a bekapcsoláskor a fenti hibaüzenetet kaptad?"
Igen.
"A kártyára direktben van kötve"
Igen.
Kósza tippet próbáltam, már mindent mindenhogy újraindítani. Volt már kártya reseat, másik PCI slotba is raktuk, másik kábel, másik sfp. Amúgy a VM-hez hozzá tudom rendelni a kártyát, de nyilván nem látja a Tape-t, mert nincs link. Rányomok, hogy Toggle Passthrough, reboot és egyből van újra link.

Tegnap eljutottam oda, hogy az ESXi dobott egy PSOD-t, és hibaüzenet is megjelent az xClarity logban, Lenovo-nál bejelentettem, most várjuk az úgy kártyát, hátha hardver hiba. Ha nem akkor VMware support lesz belőle. (korábban amúgy egy Dell szerver üzemelt SAS kártyával, SAS drive-val ugyanígy odaadva a Veeam VM-nek és működött)
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy ha egy QLE2692 FC kártyán beállítom a passthrough-t, akkor elmegy a link?
Egy TS4300 Tape Library-vel van összekötve (LTO9 drive)Előtte:
Passthrough beállítás, hibaüzenet:
Utána:
VMware szerint támogatott: [link]
Firmware, driver frissítés megvolt, mindkettő a legújabb verzió, ESXi szintúgy (8.0.3, 24280767) Lenovo custom, a vas egy ThinkSystem SR630 V2.
Próbáltam, hogy a Drive-on átállítom a port type-ot Fabric-ra auto-ról de az sem segített
Hibaüzenetre rákeresve nem lettem okosabb.Merre keressem a hibát? Vagy valami alap dolgot nézek be?
Köszi!

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
vCenter-t költöztettem egyik datastore-ról a másikra egy szerveren belül úgy, hogy leállítottam és ESXi-n, kiregisztráltam, átmogattam, beregisztráltam. [link]
Minden szuper, csak ennek az lett az eredménye, hogy Thick diszk lett és 2TB helyet foglal
Hogy lehetne ezt visszacsinálni Thin-re?
vmkfstools-szal már csináltam ilyet, de jelen esetben ezt 17 db diszkkel kellene eljátszani, nincs esetleg valami egyszerűbb módszer? [link] 
Köszönöm!

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo SR650 V2 szerver NVIDIA A16 videókártyával, ESXi 7.0.3, 22348816.
Sajnos a VGA nem igazán akar működni, elindul, látszódik aztán előjön aGPU has fallen off the busüzenet.
nvidia-smi -qUnable to determine the device handle for GPU0000:69:00.0: GPU is lost. Reboot the system to recover this GPUValaki találkozott már ilyen hibával?
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy a VDI gépen nem működik a webcamera néhány felhasználónál? Kép van, de csak egy képkocka, utána megfagy és nem mozdul. Az aktuális állapotot mindig látom, de utána ugyanaz a kép van. Teams esetén is ugyanez a helyzet. Direktben a laptopon jól működik, csak a VDI gépen nem. Horizon kliens frissítve a legújabb verzióra, de nem segített. Blast dekódolást próbáltam állítgatni, mintha egyszer segített volna, de most nem.
Még egy recompose-t próbálok majd meg holnap, csak a felhasználónak nem volt már több szabad ideje rám.
Valakinek valami ötlet esetleg, hogy mit nézzek még meg?Köszi!

-
bugizozi
őstag
Ja olvasni "jó" sztorikat: Congrats Broadcom, you played yourself.
His annual renewal is usually around 160K and they were happy to pay it. His forced migration to Term SKUs will cost them 1.6 million. Literally a 10x increase in price for them for basically zero additional benefit. They are already talking about moving to Nutanix.
-
bugizozi
őstag
/var/log/vmware/vmcad/certificate-manager.log mit mond?
Ugyanezt: Error Message : Access denied, reason = rpc_s_auth_method (0x16c9a0f6).
____________"A lényeg hogy hostonként disconnectelni kell a meglévő vCenter-től"
Ez az amit nem tudok megtenni, mert nem tudok belépni a vCenter-re mert lejárt a cert

-
bugizozi
őstag
Lehet valamit nem értek akkor, vagy rosszul fogalmazok

root-tal belépek SSH-n, elindítom a certificate-manager-t és ott az administrator@vsphere.local -t kéri.
3. Type the administrator@vsphere.local password when prompted.
De most kipróbáltam hogy ott is a root-ot adom meg, de nem jó.
-
bugizozi
őstag
A VMware oldalon administrator@vsphere.local felhasználóval írja, meg én is úgy szoktam, de akkor megpróbáljuk root-tal.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannak, hogy a vCenter tanúsítványát nem lehet megújítani, mert nincs hozzá jogosultság? Google nem segített...
Log-ban ugyanezek a sorok vannak kb. administrator@cegdomain.local felhasználó van, nincs más user, ennek elfogadja a jelszavát, csak hibára fut.
Ha esetleg újratelepíteném a vCenter-t, akkor az ESX-ek mit szólnának hozzá ha hozzá akarnám adni az újhoz, nem sikítana, hogy ők már egy másik vCenter tagjai?Köszi!

You are going to regenerate Root Certificate and all other certificates using VMCA
Continue operation : Option[Y/N] ? : y
Status : 0% Completed [Replacing Root Cert...]
Using config file : /var/tmp/vmware/root.cfg
Error: 382312694, VMCAAddRootCertificatePrivate() failedError: 382312694, Failed to add root certificate
Status : Failed
Error Code : 382312694
Error Message : Access denied, reason = rpc_s_auth_method (0x16c9a0f6).
Status : 0% Completed [Operation failed, performing automatic rollback]
Error while performing Cert Replacement operation, please see /var/log/vmware/vmcad/certificate-manager.log for more information.
Performing rollback of Root Cert...
Rollback Status : 0% Completed [Rollback Root Cert...]
Error: 382312694, VMCAAddRootCertificatePrivate() failedStatus : Failed
Error Code : 382312694
Error Message : Access denied, reason = rpc_s_auth_method (0x16c9a0f6).
Error while reverting Root certificate, please see /var/log/vmware/vmcad/certificate-manager.log for more information.
Rollback Status : 0% Completed [Rollback operation failed]
Error while performing rollback operation, please try Reset operation...
please see /var/log/vmware/vmcad/certificate-manager.log for more information. -
bugizozi
őstag
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Szia!
Igen, itt írtam róla: [link]
"a hostname és a pnid egyezik,
szervernev.domain.localmindkettő.
Kipróbáltam, hogy újragenerálom a cert-etszervernev.domain.localnévvel, de az után nem tudtam belépni a webes felületre, a szervizek sem indultak el. Utána megcsináltam simánszervernevnévvel és jó lett.
Rémlik, hogy korábban is volt gond ezzel a vCenter-rel amikor lejárt a tanúsítványa, akkor is csak aszervernev-vel tudtam megújítani."
Napi szinten működik a vCenter.
Mindegy, feladtam én is és a VMware support is, marad az új vCenter egy új full backup Veeam mentéssel.
-
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Ja igen, az kimaradt, hogy ha újrahúzom a vCenter-t, akkor meg lehetne valahogy mókolni a Veeam-et, hogy ne tekintse teljesen "új" környezetnek, mert akkor lementi fullba az egészet ha jól tudom
igazából ez a baj, ezért küzdök vele.
Amúgy az járható út, hogy vCenter 8 install, régiből remove-olom a host-ot, hozzáadom az újhoz, Veeam-be felveszem az új vCenter 8-t, módosítom a Backup job-ba a forrást, csak ismerje már fel a Repository-ban, hogy ezek ugyanazok a VM-ek
Köszi!
-
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi
üzenetére
Sziasztok!
Ez a vCenter 6.7 -> 7.0 vagy 8.0 frissítés még mindig nem megy, VMware support se tud segíteni hetek óta

Odáig jutottam, hogy legalább a stage 2-ig eljut, de az STS service nem indul el. Kiolvastam már a fél google-t:- SSO admin groupban ott van az admin (tényleg nem volt ott) [link]
- vsphere.local domain-t default-ra raktam [link] [link]
- tényleg volt AD-ban korábban, de már nincs, kipucoltam [link]
- futattam vdt toolt az kiköpte ezt:SSO Site: default-first-site[PASS] Node: ##NO_HOSTNAME##[FAIL] Node: budapest70 (Embedded)- PROBLEM: Port 7444 Found: Please run python lsdoctor.py --stalefix option on this node.- futtattam lsdoctor-t, fixsts-t, fixcers-t
- felhúztam a 6.7 legfrissebb verzióraDe semmi se segített, a hiba még mindig ugyanez

Van valakinek valami ötlete?

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra nem tudok belépni a vCenter 5.5 (appliance) felületére vSphere klienssel. (mentés se futott le, onnan vettük észre)
A log-ban megtaláltam ugyanazt a részt amit itt írnak: Sudden problem logging in in old vCenter
2023-12-12T11:09:00.465Z [7F4575EEF700 info '[SSO]' opID=5d39c3e] [UserDirectorySso] Authenticate(svc_backup, "not shown")2023-12-12T11:09:00.510Z [7F4575EEF700 error '[SSO]' opID=5d39c3e] [UserDirectorySso] AcquireToken exception: N9SsoClient12SsoExceptionE(Unexpected SOAP fault: ns0:InvalidTimeRange; request failed.)2023-12-12T11:09:00.510Z [7F4575EEF700 error 'authvpxdUser' opID=5d39c3e] Failed to authenticate user <svc_backup>2023-12-12T11:09:03.038Z [7F4575FF1700 info 'commonvpxLro' opID=261BD030-00000004-de] [VpxLRO] -- FINISH task-internal-213 -- -- vim.SessionManager.login --2023-12-12T11:09:03.038Z [7F4575FF1700 info 'Default' opID=261BD030-00000004-de] [VpxLRO] -- ERROR task-internal-213 -- -- vim.SessionManager.login: vim.fault.InvalidLogin:--> Result:--> (vim.fault.InvalidLogin) {--> dynamicType = <unset>,--> faultCause = (vmodl.MethodFault) null,--> msg = "",--> }--> Args:-->A weboldal tanúsítványa elvileg jó:
Kezdete Thu, 21 Feb 2019 14:55:47 GMT
Vége Mon, 19 Feb 2029 14:55:47 GMTAz idő rendben, tárhely van, szervizek futnak, menedzsment weboldalra (https://vcenter:5480) be tudok lépni meg SSH-n is, jelszó biztos jó.
Mit lehetne még ellenőrizni?

Ami gyanús, hogy kb ~10 éve, 2013 decemberében telepítettük ezt a rendszert, lehet pont 11-én.
Köszönöm!

(tudom-tudom, 5.5, mindenkinek a reddites poszt első kommentje jut eszébe, dobjam ki és használjanak supportált verziót)
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
vCenter 6.7 frissítése hibát írt ki a pre-upgrade checknél.
Az első két kitakart név az szervernev.domain.local, a végén a server certificate-nél meg csak a szervernev van.
Elvileg a hostname és a pnid egyezik, szervernev.domain.local mindkettő.
Kipróbáltam, hogy újragenerálom a cert-et szervernev.domain.local névvel, de az után nem tudtam belépni a webes felületre, a szervizek sem indultak el. Utána megcsináltam simán szervernev névvel és jó lett.
Rémlik, hogy korábban is volt gond ezzel a vCenter-rel amikor lejárt a tanúsítványa, akkor is csak a szervernev-vel tudtam megújítani.
Amit észrevettem, hogy a vCenter Advanced settings-nél itt csak sima szervernev van. Ha itt kicserélem valamelyiket (mindkettőt?!) szervernev.domain.local-ra, akkor újra tudnám generálni a cert-et szervernev.domain.local-lal és lefutna a frissítés? Vagy mit lehetne csinálni ilyen esetben?
Köszönöm a segítséget!

-
bugizozi
őstag
vCenter sérülékenység - 9.8 pontos - lehet patch-elni
-
bugizozi
őstag
Ettől tartottam, köszönöm a megerősítést

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Lenovo SR630 v2 szerverre szeretnék ESXi 8.0u1 telepíteni.
Új a gép, most bontottam ki, én úgy értelmezem, hogy a RAID1 már be van állítva rajta, viszont az ESXi 2 diszket lát
Aszongya a zinternet népe, hogy: "VRoc is a software solution. Esxi doesn't support software Raid. " [link]
Ilyenkor mit lehet csinálni?Köszönöm!

-
bugizozi
őstag
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Szia!
Köszi, kipróbáltam, de ezzel sem kerek valami

PS C:\Users\Administrator> Get-VMHostFirmware -vmhost server -BackupConfigurationcmdlet Get-VMHostFirmware at command pipeline position 1Supply values for the following parameters:DestinationPath: C:\tempGet-VMHostFirmware : 2022. 10. 24. 18:26:42 Get-VMHostFirmware A general system error occurred: Internal errorAt line:1 char:1+ Get-VMHostFirmware -vmhost server -BackupConfiguration+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~+ CategoryInfo : NotSpecified: (:) [Get-VMHostFirmware], SystemError+ FullyQualifiedErrorId : Client20_SystemManagementServiceImpl_BackupVmHostFirmware_ViError,VMware.VimAutomation.ViCore.Cmdlets.Commands.Host.GetVMHostFirmwareEz rendben lefutott:
PS C:\Users\Administrator> Test-NetConnection -Port 80 -ComputerName serverComputerName : serverRemoteAddress : 192.168.106.6RemotePort : 80InterfaceAlias : Ethernet0SourceAddress : 192.168.106.60TcpTestSucceeded : True -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
ESXi configját szeretném lementeni de nem sikerül.
[root@szerver:~] vim-cmd hostsvc/firmware/backup_config
(vmodl.fault.SystemError) {
faultCause = (vmodl.MethodFault) null,
faultMessage = <unset>,
reason = "Internal error"
msg = "Received SOAP response fault from [<cs p:0000006d41c86c30, TCP:localhost:8307>]: backupConfiguration
A general system error occurred: Internal error"
}Találtam kér cikket miszerint a Downloads folder hiányozhat, de nem tudom létrehozni
[link] [link] A hostd.log fájlban nálam is van ilyen hibaüzenet
--> FileNotFoundError: [Errno 2] No such file or directory: '/usr/lib/vmware/hostd/docroot/downloads/5202883f-8f83-a919-b792-97280b2c21fc'Én ezt látom:
[root@szerver:/usr/lib/vmware/hostd/docroot] ls -lh
total 60
-rw-r--r-- 1 root root 36.1K Oct 23 2021 boot_imgdb.tgz
drwxr-xr-x 1 root root 512 Oct 23 2021 client
lrwxrwxrwx 1 root root 19 Feb 1 2021 downloads -> /scratch/downloads/
-r--r--r-- 1 root root 258 Feb 1 2021 index.html
drwxr-xr-x 1 root root 512 Oct 23 2021 sdk
drwxr-xr-x 1 root root 512 Oct 23 2021 uiValaki ezt írta: "So i created the downloads folder with command: mkdir /scratch/downloads"
De az nálam nem fut le:[root@szerver:~] mkdir /scratch/downloads
mkdir: can't create directory '/scratch/downloads': No such file or directoryA datastore-ra van beállítva a scratch egy mappába, elvileg működik is.
Próbáltam, hogy ide csinálok a downloads mappát, de ígysem fut le a backup.
Valakinek esetleg valami ötlet?

Köszönöm!

ui: Dell R530 szerver, Dell custum ESXi 7.0.1, 17551050
-
bugizozi
őstag
-
bugizozi
őstag
"xy egyszer csak a kezét tördelve megjelenik, hogy főnök, az van hogy benéztem/elfelejtettem, és akkor most 5 napra el kellene mennem egy 600 ezres tanfolyamra"
Pont ezen aggódom, hogy ne én legyek az az xy ember

Valahol meg lehet nézni a VMware oldalán, ahol van egy dátum, hogy yyyy.mm.dd -ig van időm elmenni vizsgázni, addig él a mostani cert-em? -
bugizozi
őstag
-
bugizozi
őstag
válasz
[Newman]
üzenetére
Szia!
Újabb snapshot-ra szeretnénk menni.
Igen, H7 esetén linked clone van, most tanulunk bele a H8-ba.
Eddig úgy csináltuk, hogy Golden Image frissítés, snapshot, és csak a mi VDI gépünket recompose-oltuk a pool-ban az újabb snapshotból és néztük meg minden rendben van-e.
Namármost a H8 esetén nem találok olyat, hogy csak egy gépet recompose-oljak egy újabb snapshotból a pool-ban csak az van amit te mondasz: vagy az egész pool-t recompose-olom vagy csinálok egy új pool.
Akkor ezek szerint ez "normális" a H8 Instant Clone esetén?!Köszi!

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
VMware Horizon 8 verzióban lehet egy adott gépet recompose-olni másik snapshotból?
A 7-es verzióban lehetett, a 8-asban csak egy Recover menü van
[link] The desktop is recreated from the current base image.
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Horizon téma: találkoztatok már olyannal, hogy nem lehet új VDI gépet létrehozni? Recompose előtt kevés hely volt a datastore-okon, de mostmár 20-30% a szabad hely és ilyet ír: Datastores unable to accommodate the new virtual machine because of one or more errors. Space reserved for expansion of VMs.
Megcsináltam amit itt írtak, de nem segített. [link] [link]
setting storage commit levels to Aggressive and then back to Conservative fixed it for me.
try selecting the storage commit levels to Aggressive or Unbounded"
Este megpróbáljuk, hogy újraindítjuk a Connection Brokereket hátha segít... -
bugizozi
őstag
Igen, az igaz, de a 6.5 meg 2 patch-et is kapott azóta (2021/07/13, 2021/10/12)
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
ESXi 6.7-hez mikor várható újabb frissítés? Fura hogy 2021/03/18-án volt a legutolsó.
Köszi!

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy vCenter 7.0.2 Update Planner hibát ír? Unexpected error occurred while fetching the updates.
Google azt dobta, hogy töröljem a /etc/applmgmt/appliance/software_update_state.conf fájlt, de nekem nem segített
[link]
Van erre esetleg valami más megoldás?Köszönöm!

-
bugizozi
őstag
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
A Veeam replica job dobott egy hibaüzenetet
2021.08.09. 17:00:42 :: Task failed. Error: Found replica VM vm-139518 with connection state orphaned. Cannot proceed furtherMegnéztem, és a vCenteren tényleg orphaned státuszú a replika VM, viszont az a fura hogy az ESXi host-ra belépve nem ír semmit: el tudnám indítani, illetve látom a snapshot-okat is.
Vissza lehet hozni ezt a VM-et valahogy a vCenter-en, vagy kuka? Attól tartok, ha remove-olom az inventory-ból majd újra hozzáadom, akkor kap egy új ID-t ami a Veeam-nek nem tetszene.Köszönöm a segítséget!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Microsoft to fully remove Adobe Flash from Windows 10 in July
Van rá mód hogy valahogy visszahekkeljem a Flash Playert egy Windows Server 2012 R2-re?
(régi VMware Horizon admin webes felületéhez kellene)
Eddig Internet Explorer-ben ment, de most csak Windows 7-hez találtam telepítőt
Feltelepítettem a 32.0.0.465 Firefox-os verziót, meg a 90.0.1 Firefox-ot, de azzal nem akar menni. A régi mms.cfg fájlok megmaradtak úgy látom.
A Product Licensing and Usage részt kellene megnéznem, de azt a 7.6.0 HTML5 felületen nem találom. Neten találtam róla képet, hogy a Settings alatt van, de nekem nem ilyen lenyílós (még?!) az a menü

Köszönöm a segítséget!
-
bugizozi
őstag
-
bugizozi
őstag
"Bár az éles környezetet még semmivel sem csesztem szét! "
Elég egyszer elrontani, ha előtte nem, utána tuti rászoksz erre

Esetleg ha a VMware Workstation Pro-t teszed fel, ott pillanatképet is tudsz készíteni a VM-ről egy nagyobb művelet előtt, így ha valami balul sülne el egy kattintással vissza tudsz állni az eredeti, működő állapotra. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ha valaki azt tapasztalja a VDI alatt, hogy az USB eszközök eltűnnek akkor a Chrome a ludas

“USB Unavailable” randomly occurring (Horizon)
Open up Google Chrome type in chrome://flags in your address bar and search for “new usb backend” and force it to be disabled. Then restart your chrome app and your horizon session and you should be good to go.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- Beszámítás! Acer Nitro V16 ANV16 120Hz Gamer notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4480
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4504
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

(előtte 99% hogy volt)