Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
hl225
tag
Sziasztok!
ESXI-n használok Xpenology-t.
A merevlemezt az itteni leírások szerint RDM-ként csatlakoztattam a virtuális géphez.
Azonban pár nap használat után az jelent meg, hogy a kötet tönkrement és csak olvasható.
Hogyan tudom kijavítani?
Egyelőre arra gondoltam, hogy berakom egy másik gépbe és valamilyen scandisk-hez hasonló programmal megpróbálom kijavítani. Ez működhet? Milyen programot javasoltok? Gondolom valami linux-os progi lenne erre a célra jó. -
hl225
tag
Sziasztok!
Működik egy ESXI, két virtuális gép fut rajta, egy xpenology és egy windows7. Mindkét virtuális gép ssd-ről fut aminek a kondíciója 10-15%-ra csökkent. Az esxi még elindul de a virtuális gépek nem. Megpróbálnám lementeni a virtuális gépek fájljait, de tanácstalan vagyok hogyan fogjak ehhez hozzá? Esetleg van valamilyen ingyenes program amivel ezt windows-on elvégezhetem? -
hl225
tag
Sziasztok!
Működik egy ESXI N3150 alapokon. Két virtuális gép fut rajta, egy xpenology és egy windows7 amit távoli asztal eléréssel böngészésre használunk. A windows7 elég lassan működik rajta.
Ezért a költséghatékonyság elvét szem előtt tartva fejleszteni szeretném a rendszer, és még egy virtuális gép hozzájönne, windows 7-el, de ott csak egy adatbázist kellene elérni (a másiktól elválasztva)
Mire érni meg fejleszteni? Én G4560, i37100 vagy i38100-ban gondolkodom.
i3 8100 elég új processzor, ha jól sejtem nem támogatja az esxi.
i3 7100-at ha jól értelmezem a hálózatkezelésen kívül támogatja, tudok-e valahonnét letölteni hálózatkezeléssel kiegészített csomagot?
Tapasztalat, vélemény, ötlet a fentiekhez?
Ismer valaki olyan alaplapot LGA-1151 vonalon amelyik a DDR3L notebook memóriát támogatja? -
hl225
tag
Sziasztok!
Futtatok egy Esxi 6.0 rendszeren egy xpenologyt és windows7-t.
Olyan két hónapig minden hiba nélkül működött a rendszer, mostanában viszont szarakodik.
Egyszer csak se az esxi, se a további két rendszer nem volt elérhető. Újraindítás megoldotta. De sajnos naponta újra ez lesz a helyzet. A konzolon a felület megjelenik, de hálózatból nem érhető el. Egyik esetben az pendrive-t (arról indul az esxi rendszer) sem látta újraindítás után a gép.
A kérdésem van-e valami ötlet mi okozza a hibát, elindulás után olvass-e az esxi a pendriveról, mert akkor lehet azzal van a probléma.
A válaszokat, ötleteket előre is köszönöm. -
hl225
tag
Sziasztok!
Esxi-n szeretnék futtatni 3 db virtuális gépet. Mindegyik virtuális gépnek 2 GB memória lett kiosztva, de a gépben összesen csak 4 GB memória van. Egyáltalán működhet ez rendesen így? Ha mindhárom virtuális gép fut egyszerre néha-néha az egyik leáll. Lehet azért mert elfogy a memória? -
hl225
tag
Sziasztok!
ESXi 6.5 alatt szeretnék virtuális gépet futtatni windows 10-et.
A rendszer J3455 alaplap lenne, aminek a procija 1,5GHz-es és turbo módban tudna 2,2-2,3GHz-et.
A probléma, hogy az esxi képernyője is csak 1,5 Ghz ír ki, illetve windows alatt a hardvermonitor is teljes terhelésnél is csak 1,5 GHz-et ír ki.
Mit kell esetleg beállítani, hogy a turbo mód aktiválódjon az ESXi illetve annak virtuális gépe alatt?
(Az alaplap Gigabyte a biosban nincs ilyen kapcsoló amúgy nyomtam egy alapállapotra visszaállítást is, de úgy gondolom szoftveres gond lehet) -
hl225
tag
Sziasztok!
N3150-en szeretnék ESXI-t futatni, amin 2 virtuális gép lenne egy Xpenology és egy Windows7.
Tárolóként egy ssd lenne és egy 3 TB-os lemez.
Amikor létrehozom a virtuális gépet akkor az egész ssd-t „odadhatom” mindkét rendszernek vagy valahogy fel kellene osztani 2 részre? (próbáltam, de a storage készítésnél ha egyet létrehoztam ugyanazon az eszközön már nem tudtam újat létrehozni)
A 4 magos processzor 2-2 magját kell egy-egy rendszernek odaadni, vagy mindegyikhez rendelhetem a 4-et és valahol tudok majd beállítani prioritást? Illetve ugyanez a kérdés a memóriával is. -
hl225
tag
Sziasztok!
Tudok valahonnét olyan esxi telepítőt letölteni ami módosítás nélkül működik N3150 rendszeren? (azaz a szükséges driverek is benne vannak.
A [link] oldalon lévőt elvileg módosított iso-t próbáltam, de a telepítés továbbra sem fut végig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- PC Game Pass előfizetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest