Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szóval lement a frissítés is, aztán újra elindult. De ezzel már nem szívesen offolok itt. Még reménykedem benne, hogy több külön frissítési csomagról van szó, és nem végtelen ciklusba ragadt win11 telepítőről.
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nyertél, w11 lenne rajta - illetve éppen folyamatban van.
A fizikai partíciót végül feladtam. Maradt a file. Az admin jogú futtatás nem jutott eszembe. Mondjuk szólhatott volna érte, mi a baja.
Egyenlőre elkezdtem felhúzni cd-ről, a telepítés lement, pár újraindulás után (már választottam nyelvet, billentyűzetet, gép nevet) most ott tart, hogy a frissitéseket keresi, és "3/1 lépés - Letöltés 100%". Hát, majd kiderül, hogyan lesz.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy új vm-et húzni file helyett a hdd-n lévő üres partícióra. A problémám vele annyi, hogy nem találom, hol adhatom meg a hdd létrehozásakor, hogy ne új file-t hozzon létre, hanem hdd-n használjon egy meglévő partíciót.
A verzió workstation pro 17 (Personal use). Lehet nincsen olyan lehetőségem ezzel a verzióval?
Tanácsoknak örülnék. Előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Akkor most okos és ügyes voltam

"VMware Workstation 16 Player (Non-commercial use only)", és azt írja, "Player 6" - azért arra kerestem google-val, és ezt dobta ki.
Gondolkodom rajta, hogy második kártyát beállítani csak azért, hogy adott guest os a host-on futó alkalmazások számára fixált ip címen látszódjon. Gány megoldás gyanánt azon gondolkodom, hogy ami ip4 címet a NAT alapértelmezetten beállít, az egészen biztos külön-külön cím-e mindegyik létező guest os alatt és stabilan az marad-e, amit létrehozáskor kapott? Linux host alá fél tucat guest kerülne, és teljesen random, mikor mennyi futna. Ami fontos lenne, hogy ha fut, akkor adott guest ugyan azt az ip-t kapja minden alkalommal. Windows host-on egy szem példán tesztelve ez jelenleg így tűnik, de megerősítésem nincsen rá. Ha meg tud lenni, nekem így megfelel, ha nem tud meglenni, akkor második network card mindegyik guest-be, és azt be kellene tudnom állítani valahogy. Ezt akartam user guide-ból kibogarászni. Ha erre célirányos guide / blog van, akkor arra lenne jó egy link.
Köszönöm.
-
coco2
őstag
User guide kérdés.
A player 6 user guide-ot itt találtam. Page 287-en van egy form, ahol a subnet állítást mutatja workstation alatt. Úgy kezdődik, lépjek be a workstation menü alatt a.. - a workstation-nek nincsen nálam menüje
Freeware workstation esetén nincs olyan, ahhoz fizetős kell? -
coco2
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Kérdeztem srácokat másik topikban, xp-nek nincs nagy baja ip6-al. Az volt az egyetlen gyenge pont, ahol nagyon elhasalhattam volna. De nem az történt
Kimehet az xp netre ipv6-on. Most még azon jár a buksi, hogy az xp-n lévő progival kommunikálni akarok. C-ben már egy csomó dolog kész, még egy udp szerver hiányzik, és utána már szórakoztatóbb dolgok következnek. Ha azzal el is hasalok, átírok mindent C-ről net-re, xp-re fel tudott menni net 3.5. Legrosszabb esetben. De szerintem nem fog odáig jutni a probléma, menni fog az udp socket C-ben. Épp csak ki kell tesztelnem valahogyan, és itthoni gépen az kényelmesebb, mint bérelt szerveren. Szóval most azon jár a buksi. Ha segíteni jöttél, tehetnéd rátermettebben. A negatív kisugárzás nem áll jól neked 
-
coco2
őstag
A hitvita threadet én nem kívánom folytatni.
Kérdés inkább. Tesztelném XP alatt a winapi-kat udp socket kezelésre (mezei udp echo app). Itthoni gép ip4 only hálózaton van (win10), olyat ad a szolgáltatóm (digi). Ip6 stack lehet, hogy nincs teljesen életben - nem tudom. Felhúznék XP-t local only hálóra, és ip6 címet adnék csak neki. Azon töröm a buksit, tudni fogok-e kapcsolódni hozzá host OS alól?
-
coco2
őstag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Szerintem a célzás inkább arra volt, hogy nem ártana egy újabb os-t szerezni. Ha mást nem, felraksz egy ubuntut X-el, az alá le tudod szedni a 16-ost.
Amikor anno én játszadoztam az oracle cuccosával, azt találtam, hogy a saját cuccosát kezeli mindkettő, de hogy átjárás lenne közöttük, azt nem tudom megerősíteni - bármit is írnak a blogok. Nagyon sok a szőnyeg alá söpört bug mindkettőben.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Van egy vmware workstation 16 player-em telepítve win10 alatt, és futtatok windows xp image-et (guest os). Az xp image külön mappában van, mindenféle file-ok vannak ott. Fogom az egész mappát, becsomagolom, és átcipelem linux alá (player-t telepítek oda is). Változatlanul tudni fogom használni azt az image-et? Vagy konvertálnom kell esetleg valamit?
Köszönöm
-
coco2
őstag
Köszönöm mindenkinek, mint kiderült, elfelejtettem kikapcsolni a tűzfalat, és az okozott problémát. Eh, béna egy hiba, de ez van

-
coco2
őstag
Sziasztok!
Windows 10 host / "VMware Workstation 16 Player", guest OS: Win XP, network adapter kérdés.
Az guest OS-n fut egy játék, aminek kell WAN elérés. Fut továbbá egy UDP szerver ismert porton, amit a host OS-ről kellene elérjek.
A Host gépen csak egy wifi adapter működik, nem tudok egész hardvert dedikálni a guest OS-nek. Egyenlőre NAT van megadva default beállításon, igény szerint átállíthatom.
Valami TODO blog lenne jó, mit hogyan állítsak / próbáljak / akármi.
Köszönöm.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Van VMWare-ből ingyenes verzió? Win XP kellene virtuális gépen. Semmi extra teljesítmény, másfél
évtizeddel ezelőtti játékot futtatnék rajta, épp csak el akarom szigetelni a host OS-től (win 7, munkacélokra). Jó lesz nekem a VMWare, vagy valami mást keressek?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD FX
- SONY LCD és LED TV-k
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- EAFC 26
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Antivírus szoftverek, VPN
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Freeware workstation esetén nincs olyan, ahhoz fizetős kell?
Kimehet az xp netre ipv6-on. Most még azon jár a buksi, hogy az xp-n lévő progival kommunikálni akarok. C-ben már egy csomó dolog kész, még egy udp szerver hiányzik, és utána már szórakoztatóbb dolgok következnek. Ha azzal el is hasalok, átírok mindent C-ről net-re, xp-re fel tudott menni net 3.5. Legrosszabb esetben. De szerintem nem fog odáig jutni a probléma, menni fog az udp socket C-ben. Épp csak ki kell tesztelnem valahogyan, és itthoni gépen az kényelmesebb, mint bérelt szerveren. Szóval most azon jár a buksi. Ha segíteni jöttél, tehetnéd rátermettebben. A negatív kisugárzás nem áll jól neked