Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
regler19
csendes tag
Sziasztok!
Van egy VMem. Konkrétan egy Mikrotik routerOS, faszán is megy minden oké vele csak ebből az egész történetből egy fizikai gépre telepithető verziót szeretnék készíteni. Még ha nem is telepithető csak valahogy induljon már el vmware nélkül ez az egész.
Van valami megoldás rá? neten keresgélve a clonezillát javasolják, de hiába adom hozzá az Isot akkor is a RouterOS bootol be... -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
vCenter 6.7 frissítése hibát írt ki a pre-upgrade checknél.
Az első két kitakart név az szervernev.domain.local, a végén a server certificate-nél meg csak a szervernev van.
Elvileg a hostname és a pnid egyezik, szervernev.domain.local mindkettő.
Kipróbáltam, hogy újragenerálom a cert-et szervernev.domain.local névvel, de az után nem tudtam belépni a webes felületre, a szervizek sem indultak el. Utána megcsináltam simán szervernev névvel és jó lett.
Rémlik, hogy korábban is volt gond ezzel a vCenter-rel amikor lejárt a tanúsítványa, akkor is csak a szervernev-vel tudtam megújítani.
Amit észrevettem, hogy a vCenter Advanced settings-nél itt csak sima szervernev van. Ha itt kicserélem valamelyiket (mindkettőt?!) szervernev.domain.local-ra, akkor újra tudnám generálni a cert-et szervernev.domain.local-lal és lefutna a frissítés? Vagy mit lehetne csinálni ilyen esetben?
Köszönöm a segítséget!

-
[Newman]
tag
válasz
szpeti40
üzenetére
Akkor szerintem nem para ha ugyanabban a vCenter-ben vannak, de lehet a külön klaszter jó ötlet, de lehet egyben is. A dynamic directpath IO-nál nincs vMotion, a VM bekapcsolásakor olyan hoszton indítaná el csak a VM-et, ahol annak a labelnek megfelelő GPU is található, mint ami a VM konfigjában van.
-
válasz
[Newman]
üzenetére
3D virtualizációra lesznek majd a GPU-k használva Ubuntu VM-ek alatt. Nem lenne hátrány, ha pl az egyik telephelyről le kell migrálnunk, akkor a "sima" VM-ek is tudnának futni ezeken a GPU-s hosztokon. Azt még nem döntöttük el, hogy hogy lesz odaadva a gépeknek a vidikari, ez majd le lesz tesztelve.
VDI nincsen nálunk.A dynamic directpath IO esetén a VM át tud mászni egy másik GPU-s hosztra futás közben?
Akár egy vm/host rule-al lekorlátozni ezekre a hosztokra, így működhet akár a fully DRS is? -
[Newman]
tag
válasz
szpeti40
üzenetére
Nem írod, hogy VDI vagy valamilyen AI/ML okból kell a GPU a VM-ekbe. VDI projektekben mindenképpen javallott külön klaszterbe, sőt néha még külön vCenter-be is tenni az adott klasztert (van egy szint, ami felett annyi provisioning, reconfig művelet indul, hogy másképp kell méretezni). Ha nem VDI, akkor én lehet másik klaszterbe tenném őket - gondolom más is lesz kicsit a proci/ram egyéb konfig - bár nem kötelező. Az dynamic directpath IO-val, nem homogén klaszterben is lehet szépen kezelni ezeket a GPUs gépeket. De pusztán a VM-ek RAM-jának rezervációja miatt hajlok a külön klaszterre.
Legjobb tudomásom a vMotion úgy van ahogy írod.
-
Sziasztok!
A meglévő céges szerverek mellé, érkeznek GPU-val rendelkező hosztok is, mivel igény lett GPU-t használó vm-ekre is.
Ahogy nézem 2 féle módszerrel lehet odaadni a GPU-t a virtuális gépnek.
DirectPath I/O-val, ilyenkor átadja a teljes vidikarit és mással nem használható, cserébe az erőforrás 100%-a rendelkezésre áll. És van a vGPU megoldás, ami viszont előfizus.Olyan kérdésem lenne, hogy ezeket a GPU-s hosztokat rakhatjuk a már meglévő clusterbe, vagy érdemes lenne csinálni egy külön GPU-s clustert?
A DRS hogyan viselkedik, amikor oda van adva a vm-nek egy GPU, mindkét esetben?
Ha jól gondolom DirectPath I/O esetén az adott hoszthoz van láncolva a vm.
vGPU esetén lehetőség van fully automated DRS-re?Előre is köszönöm a választ!
-
válasz
kraftxld
üzenetére
EUC üzletágat (HV) állítólag az Okta veszi meg. Nincs igazán alternatíva ha az Enterprise Plus szolgáltatásokat nézzük. Talán ha a Proxmox annyira megnő hogy lesz hasonló funktionalitás (NSX-ük nem lesz sehogy se szerintem)
Mi megnézzük jövőre a Nutanix-et, de azzal inkább a kis vSAN lokációinkat tudnánk kiváltani. Meglátjuk, még 2.5 év a következő ELA megújításunk. -
kraftxld
félisten
Na, megtörtént a felvásárlás. Ki mire tippel vagy mire migrál?
A Horizon View sztem kuka vagy eladják, carbon black megy a többi AV termékbe.
A Microsoft elkezdte tolni az Azure migrate szolgáltatást ESXi => Stack HCI irányban -
kraftxld
félisten
válasz
Kruppmityu
üzenetére
E1000-es hálókártyát adj a gépnek.
-
Kruppmityu
csendes tag
Sziasztok!
A Player-ben hogyan tudom beállítani, hogy a virtuális gépen lévő windows telepítőlemez>hibalehárítás/speciális lehetőségek>parancssor-ban legyen internet kapcsolat? (A virtuális gép most NAT-olva van.)
Válaszaitok előre is köszönöm
-
bugizozi
őstag
vCenter sérülékenység - 9.8 pontos - lehet patch-elni
-
Lesz valaki idén VMware Explore-on Barcelonában?
-
kraftxld
félisten
VCSA 7.0 U3 => 8.0 U2 upgrade, második fázisnál találkozott már valaki ilyen hibával?
-
babszon
csendes tag
válasz
_csocso_
üzenetére
Esxi alatt?
vgpu kell neked
https://www.techtarget.com/searchitoperations/tip/Assign-GPUs-to-virtual-machines-with-VMware-vGPU-mode -
_csocso_
senior tag
Sziasztok! Egy programnak VMware-n szüksége lenne dedikált videokártyára. Nem vagyok pro, olvasgattam a fórumot, ill. rákerestem de nem sok használható dolgot találtam. [link] ezt találtam itt, megoldható valami módon? Köszönöm.
-
CsodaPOK
senior tag
(#5977) bugizozi
Nem tudom, hogy Lenovo-éknál hogyan nevezik, de biztos van nekik is BOSS kártyájuk. HPE-nél ez az ns204i. Szvsz inkább ilyet vetess a szerverbe, mint diszkdobozt, kábelezést, RAID kártyát, akkut, diszkeket, stb. -
bugizozi
őstag
Ettől tartottam, köszönöm a megerősítést

-
válasz
bugizozi
üzenetére
Fakeraid fos, ezeknél a driver biztosítja szoftveresen a raid funkciót, ha nincs driver, külön látod a diskeket. Szóval az nem teljesen igaz, hogy az esxi nem támogat sw raidet. Ő maga nem tud létrehozni (nincs benne olyan funkció mint pl. Linuxnál az md), de ha kalapál drivert a gyártó, akkor megy, rengeteg ilyen vezérlő van, amihez van vib, és utána látod a raid volume-ot.
Nézz kürül a Lenovonál, de tartok tőle hogy eleve Lenovo custom imaget használsz, amiben benne kellene lennie, ha létezik. Szóval ha így van, akkor semmit nem fogsz tudni kezdeni vele. Illetve de, az egyik diskre telepítesz

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Lenovo SR630 v2 szerverre szeretnék ESXi 8.0u1 telepíteni.
Új a gép, most bontottam ki, én úgy értelmezem, hogy a RAID1 már be van állítva rajta, viszont az ESXi 2 diszket lát
Aszongya a zinternet népe, hogy: "VRoc is a software solution. Esxi doesn't support software Raid. " [link]
Ilyenkor mit lehet csinálni?Köszönöm!

-
-
kraftxld
félisten
válasz
kisfischer
üzenetére
Rengeteg ilyen projetet csináltam VMware / Hyper-V / Azure között, és eléggé szopás mindegyik, nagyon nehezen scriptelhető, a kvázi seamless migrációs cuccok (DoubleTake) meg drágák.
A backupot lehet még nagyon benézni, jön az audit, kellene cucc 3 évről, restore és nincs hová meg tök más az egész
-
Otthoni "játszós" 6.7.0 Update 1 -nél mostanában van egy fura jelenségem.
Az alábbi üzenetet dobja be a monitor->Events alá:
---
Lost network connectivity on virtual switch "WAN". Physical NIC vmnic1 is down. Affected portgroups:"WAN", "WAN".
---
Network connectivity restored on virtual switch "WAN", portgroups: "WAN". Physical NIC vmnic1 is up.
Ez egy 4 portos hálókártya és teljesen random néha a második portjára is ezt írja. Tehát vmnic2 és a WAN helyett LAN groupok esnek el...Az elnevezésekből kiderül, hogy ez egy OPNsense 2 lába is egyben. Amikor valamelyik lehal akkor elszáll az internethozzáférés... annak ellenére, hogy a fenti üzenet alapján újra üzemel a port.
Opnsenseben érdekes módon ugyanúgy mutatja az IP-t mintha mi sem történt volna...Gyakorlatilag nem érzékeli a szakadást...Van tippetek, hogy milyen irányba kezdjek nyomozni? A kártyának 3 portja van használatban, de csak 1-2 térdel le random.
-
kisfischer
friss újonc
Szia
Igen feldobtam a temat Proxmox topicban is, meg nem nagyon jott valasz ezert gondoltam itt is rakerdezek.
Mindenkepp megerne valtnani arra jutottunk, de egyenlore migralas tesztelesenel tartunk.. veszunk licencet is termeszetesen, meg nem kerult ra sor, es Proxmox supporttal is kapcsolatba lepek ..de elobb mashol probalok valaszt talalni, mert en ilyen vagyok
-
válasz
kisfischer
üzenetére
Van Proxmox topic, ott érdeklődj esetleg.
Persze ilyen környezetbe gondolom vesztek Proxmox licenszet meg supportot is, esetleg őket is megkérdezheted hogy van-e valami tool-juk rá.Annyira nem ismerem a Proxmox-ot hogy mennyire vannak megvalósítva enterprise funkciók (HA gondolom, esetleg DRS is, na de Storage VMotion, DVS stb?).
Csináltatok valamiféle költség/funkció összehasonlítást? (ideértve a betanulási fázis/képzés költségét is) -
kisfischer
friss újonc
Igen, koltseg csokkentesi projekt celjabol kezdtunk el ebbe bele nezni.
Scriptelesen meg nem gondolkoztam, egyenlore valami bejart utat keresek.
Proxmox kipipal szinte mindent amire szuksegunk van, de kozel 600 VM--et nem szivesen forgatnek at egyesevel ha nem muszaj. -
válasz
kisfischer
üzenetére
"nem az OVF eszkozzel egyenkenti konvertalasra."
Ezt nem lehet scriptelni?Szerk.: ez valami költségcsökkentési projekt egyébként? Csúnyán pofára lehet esni vele ha nincs tapasztalat benne, mi is nézegettünk alternatívákat de nem igazán volt a piacon semmi hasonló egy ~3000VMes környezethez (cloud nem igazán játszik).
-
kisfischer
friss újonc
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ESX - Proxmox-ra migralasaban?
Nagyobb mennyisegu VM csoportos migralasara gondolok, nem az OVF eszkozzel egyenkenti konvertalasra.
Koszi a valaszokat elore is!
Fischer -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Pár éve írtam egy PS script-et, ami kvázi egy TUI-t állít elő egy json-ből. A json-be a megadott struktúra alapján fel lehet venni környezeteket (ELM supported) és ezekhez lehet a menüből gyorsan PCLI session-t nyitni. Mivel a username-et is eltárolod, így csatlakozáskor csak a jelszót kell megadni.
Ezt most feltoltam github-ra, hátha másnak is hasznos lehet. Én határozatlan időre megszabadultam a vSphere üzemeltetéstől.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Ha nem egy nagy VM-ről van szó, akkor tegyél egy tizenezres bármilyen SSD-t a gépbe és arra rakd át a VM-et.
-
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Szerintem ez ilyen, a Win10 már eleve nagyon rosszul muzsikál hdd-n, és ha még ehhez párosul egy folyamatos egyéb i/o load is... Ne csak a throghputot nézd, gondolom nem 15k rpm enterprise diskről van szó. Egy desktop sata hdd elhervad ilyesmitől könnyen, mivel seekelnie kell folyamatosan. A Win10 bootkor rányom egy masszív random olvasást, miközben a lemez teljesen más területére írnia kellene folyamatosan, még ha nem is túl gyorsan. Ehhez még hozzájön a multi layer fs (ntfs -> vmdk -> linuxon használt fs). Ha netán valami alacsony fordulatszámos "green" hdd-ről van szó, akkor az pláne megadja a kegyelemdöfést.
Az biztos amúgy, hogy swapel? Kapcsold ki a swapet a Windowsban. De szerintem a fő probléma az, amit fentebb írtam. Esetleg a Linuxon lehet tekergetni az i/o schedulert. Lehet hogy van jobb infó forrás is, de nagy hirtelen: link (ha jobban érdekel, akkor gugli, dunát lehet rekeszteni az i/o scheduler tuning tutorialokkal), de nagy csodát ne várj.
-
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Az alábbira mi a megfejtés?
Host: Linux Mint 19.3
Guest: Win10VMWare Workstation 17 Player.
A nyűgöm az, hogy a Win10-es VM egy hagyományos HDD-ről fut, szerencsétlen módon az a vinyó egyben a letöltögetős tárolóm is. Ami azt jelenti, hogy ha fut valami letöltés (akár csak ilyen piszlicsáré 10 MB/sec tempóval), akkor a VM használhatatlanná válik, amit nem értek, mert:
- a host gépen 16GB memória van
- a VM kap 8-at
- viszont a Win10 feladatkezelő szerint, bár 8GB-ot lát, csak alig 3-at használ.(Amúgy ettől eltekintve nem zavaró, hogy hdd-n van, reggel elindítom, amíg megkávézok betölt, este kilövöm.)
Egyelőre nem látom át, hogy miféle varázslat miatt kell állandóan swap-pelni, amikor bőven van memória.
Valahogy be tudnám rugdalni az egész Win10-et a memóriába?

-
#Morcosmedve
veterán
Sziasztok,
Van egy VMware Workstation 17 Pro-m, Windows 11 Pro alól, aminél, ha kézzel indítom a Linux-os kis virtuális gépem faszán működik az USB-Dongle csatlakoztatása, mert egyszer már hozzá társítottam (fizikai csatlakoztatáskor), hogy mindig az adott VM-hez automatikusan csatolja.
Na most a services-en belül és egyébként automatára állított Linux VM szépen elindul, de nem csatolja fel az USB-Dongle-t.Hogy tudom elérni, hogy ezt megtegye?
Köszi szépen! Minden szoftver eredeti.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
Zsolt_16
üzenetére
El kell szépen magyarázni, hogy a való világban nem Besenyő Pista bácsi logikája alapján mennek a dolgok. Itt kérem a semmi, az semmi és nem valami. Ha vannak igények, akkor azokat meg kell támogatni a megfelelő pénzmaggal.
Két út lehet:
1. rendes shared storage
2. valami szoftveres replikáció, pl Veeam.Mindkettőnek van előnye-hátránya.
-
CsodaPOK
senior tag
Hagyd a francba. 6.5 se támogatott már.
Jó eséllyel ami vason 5.5 fut, az nem lesz támogatott 7-es alatt. Vagy kora miatt egyszerűen nem éri meg a vesződést. Ha erre a tesztlaborra "elfelejtettek" az elmúlt 5-10 évben költeni, akkor itt van most a lehetőség... Vagy ki kell húzni a konnektorból. -
kraftxld
félisten
Szerver típusa? A Hardware compatibilty list-en rajta van legalább az 5.5?

1, Ha van vCenter, és kettő host ami között tudod migrálni a VM-eket akkor először vcenter frissítés, host firmware frissítés, majd update managerrel ESXi frissítés.
2, Ha nincs vcenter és csak egy fizikai host, akkor első körben szerezz egy out of band management hozzáférést (IMM, iDRAC, iLO, stb). Ha ez megvan akkor maintenance mode, majd firmware frissítés. Ha ez kész, akkor a hardverhez tartozó 6.5-ös legfrissebb ISO-val boot-olsz, és a telepítéskor kiválasztod az upgrade-ot.
3, Van még jópár másik lehetőség is, de a fenti kettő a reális. -
Zsolt_16
tag
Sziasztok,
Adott 2 szerver egyik kicsit erősebb másik gyengébb mind kettőn vSphere 7 Enterprise Plus licensz van a gyengébben futtatunk egy vcentert amibe bekötöttük mind kettőt. Az lenne a cél ha a erős elhalálozik menetközben akkor a másodikon elérhetőek legyenek a vmek nem feltétlenül kell h 2 peres kiesés után átvegye a helyét mert nem fogja tudni. Fontos lenne hogy az adatt mind kettő helyen megtalálható legyen.
Erre esetleg valakinek lenne valami ötlete hogyan oldaná meg?
-
Sziasztok,
Remélem tudtok nekem segíteni mert teljesen elakadtam. Melóhelyen rámsóztak egy régi tesztlabort ami valami távoli-régi szervergépen fut.A hoston egy VMware ESXi 5.5 van ami már évek óta nem is supportált ha jól láttam, ezt szerettem volna frissíteni legalább egy 6.5-s verzióra de sajnos nem jövök rá hogyan lehetne ezt kivitelezni.
Én a szerver IP-jén keresztül elérem a kezelőfelületet böngészőben ahol látom a virtuális szervereket illetve azokhoz hozzáférek illetve tudom őket használni.
Viszont nem jövök rá, hogy hogyan tudnám magát a hostot is upgradelni erről a felületről.
Ajánlották a Vmware Workstation Pro-t, hogy azon keresztül lehet azonban ott sem jutottam előrébb nagyjából ugyanazt a felületet találom ott mint a bőngészőben IP-n keresztül.
Sajnos 3 napos ismertségem van csak a VMWare szoftverekkel. -
kraftxld
félisten
Kijött a 8.0 U1, kipróbálta már valaki?
Amúgy nagy a csend a vSphere+ meg a vSAN+ témakörben, erről tud valaki valamit? -
Van USB controller hozzáadva a VM-hez? Ha igen, akkor a jobb alsó sarokban levő ikonok között lesz egy olyan (bekapcsolt VM-nél) amivel USB eszközöket tudsz csatlakoztatni.
Playert nem ismerem annyira (Workstation-nél tuti így megy), de ahogy elnézem annál is kellene működjön. -
Sziasztok!
Adott egy Xamarin.Android projekt. Ezt korábban a fejlesztők lokál gépen Visual Studioban fejlesztették, USB-n debuggolták. Most változott a környezet, minden gépünkre VmWare került fel Win11 image-el, azon van a VS22. Mit kéne tegyek annak érdekében, hogy a VM-en lássam a laptopra dugott eszközt?
Adb platform-tools segítségével néztem, hogy a fizikai gép látja, de a VM nem.
-
Konflikt
addikt
válasz
bugizozi
üzenetére
gratula!
Jelenleg is ugy nez ki a helyzet, hogy 3 ev az "elevules", hiszen a 2019-eshez mar kell egy tanfolyam (Required), mig a 2020-hoz mar nem (csak Recommended) -
kraftxld
félisten
De miért csak Okta federáció van?

Semmibe nem került volna egy rendes SAML 2.0 idP-t beletenni a 8.0 U1-be. És akkor mondjuk Azure AD-t is rá lehetne húzni.
[link]Más, kaptam egy kérdőívet, ami arról szólt, hogy kb mi lenne a reakció ha a 9.0-s vSphere a jövőben csak Broadcom hardvereket támogatna (nic, storage adapter), elég fura elgondolás.... én tuti felpörgetném a migrációt más platformra mindenhol egy ilyen húzás után.
-
Ablakos
addikt
Windows + vmwp-ban a virtuális gépeknek szeretnék dedikált hálózatot adni. Lehet ezt úgy elkövetni, hogy a windowsban ne látszódjon ez a ded. kártya? Hogyan?
-
-
Konflikt
addikt
egyebkent par honapja uzemel VMware HU Discord szerver is, (a linkkel lehet csatlakozni).
fixet ne ott kerjetek
de ilyen csevegosebb temakat ott is ki lehet beszelni, illetve amolyan kontent repokent is szolgal. -
Konflikt
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
És hogy tetszettek az előadások?
Jo esellyel fel lesznek majd rakva kesobb az eloadasok (ahogy a 2021-es is, bar azt online csinaltuk) Balazs varhatoan szetkuldi oket a VMware HU hirlevelre.
Amire egyebkent itt tudtok feliratkozni
-
Visormail
addikt
Ez mi? [Map or Mount a Virtual Disk to a Drive on the Host System]
Workstation Pro 17-en nekem nincs "File > Map Virtual Disks", explorerben vmdk fájlon jobb gombos menüben nincs "Map Virtual Disk"
[Map or Mount a Virtual Disk to a Drive on the Host System] ez meg a Player-re vonatkozó leírás. "Player > Manage > Virtual Machine Settings. On the Hardware tab, select Hard Disk, click Utilities, and select Map" Nekem abba sincs Utilities a leírt helyen.
Ok [link] "Map Virtual Disk was removed in version 17. And did not work after 16.1.2." még jó, hogy az első linkemen pedig a hivatalos oldal a 17esre vonatkoztatja a leírást, csak a playeres linknél ír 16ot, de ott sem említi, hogy később már kivették.
-
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Letöltöd az ISO filet, becsatolod a VMnek, bootolsz róla. Majd a megfelelő eszközzel (ddrescue, Testdisk stb) megkeresed a törölt fileokat és visszaállítod.
-
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Valamilyen adatmentő programot futtass a VM-en (pl Systemrescue), de előtte kikapcsolt állapotban csinálj róla egy másolatot.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
VMware workstationben futó eplan softveren töröltem egy projektet ami nem volt mentve külön (eplannak elég sajátos ui-ja van, mondhatni szar) mind1.
Van bármi megoldás arra, hogy a VMware-t visszaállítsam korábbi állapotra? Sajnos a workstationre installált winen se volt beállítva visszaállítási pont és elég sok melóm veszett most.

-
kraftxld
félisten
Kis site, 2 host, ESXi 7.0, vSphere Essentials, nincs shared storage. A licensz miatt ugyebár vMotion sincs nagyon

Jött egy új szerver, R6515, AMD.
Hogy lehetne a VM-eket átteni a legkevesebb fájdalommal az új szerverre?
Itt leginkább a vCenter az érdekes. -
kraftxld
félisten
Jaja, én is olvastam, az Amazon-os sztoriról nem tudtam. Szerintem az is valami licenszes variáláson bukhatott meg

Amúgy én nem látom annyira rózsásan a jövőt, mindenhol a VMware on AWS, Azure, stb-t tolják, és ezek a megoldások a legtöbb helyen nem elsődleges célplatform. Nálunk is csak azért van, mert van még pár dolog amit nem tudunk cloud native-ra vagy IaaS-ra tenni, de pár év mulva már nem szeretnénk vele foglalkozni.
A site-okon lévő host-ok is kihalóban vannak, max a nagyon termelés közeliek fognak maradni nálunk. -
válasz
tasiadam
üzenetére
Szerintem engedd el, a Proxmox megváltás lesz. Ott legalább támogatott minden, arról nem is beszélve, hogy patchelni is tudod amikor csak kell a jövőben. A 6.5/6.7 idén novemberben end of tech support státuszba megy, és ha lesz megint valami security bug, akkor jövőre fogod a Proxmoxot telepíteni, az addigra már belakott rendszeren. Sokkal jobban fog fájni.
-
tasiadam
veterán
6.7-el is NIC probléma
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ezer köszi!