Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Úgy tűnik sikerült megtalálni a hibát. A P410 cache kártyája döglött meg. Amint kivettem megszűntek az anomáliák.
Ettől függetlenül le kell cserélni a kócerájt. Kiszolgálta az idejét. -
A gép egy Dell Precision T3500. Már amikor beüzemeltem sem volt fiatal. Ez a konfig 2017/2018 óta látja el a feladatát... Kb 2-3 éve kezdtem el összerakni a kiváltását és kb itt van majdnem a teljes Threadripper alapú konfig, de idő hiányában nem tudtam meglépni a cserét. 1-2 tesztig jutottam Windows alatt. Az új rendszer már proxmox lesz...stb.
Viszont amikor elindultam akkor is a korábbi utat kezdtem el és egy Megaraid 9460-as kártyát vettem, azért hogy a PCIE 3.0-s lap ellenére össze tudjak rakni vele egy jó gyors RAID 1 tömböt SSD-ből amire a VM-ek mennek majd. Hogy ez mennyire volt jó vagy rossz ötlet az más kérdés... Végülis az első teszteken hozta a kb 7K MB/s olvasási sebességet...
De azért mostanában megfordult a fejemben, hogy csinálok egy nagyon fájdalmas de racionálisnak tűnő hátraarcot, és eladok mindent... és elindulok egy friss Ryzen irányba... egy olyan lappal, ami több nvme-t fogad és végül sw raid lesz belőle...
Az évek alatt azért elértem arra a pontra, hogy a mostani egyáltalán nem hibatűrő, és mára már sok sebből csobog a vér...A konkrét problémával kapcsolatban köszi a tippeket.
Én még arra gondoltam esetleg, hogy a Mini-SAS to SATA kábel halódik...Tegnap esete kipróbáltam, hogy az Xpenology VM-et leállítottam. Tehát a hardver maradt a gépben és mást nem változtattam. Úgy tűnik ebben a helyzetben nem veszíti el az ESXI a volume-t. Nem kerül be a korábbi lost access az Events-be.
Viszont a webes felület többször meghal...
És putty-on keresztül is egy esxcli storage core device list parancs egyszerűen nem fut le...belefagy a műveletbe.
Ez egyáltalán nem néz ki jól... -
Sziasztok!
Van egy házi ESXI 6.7.1 U1 szerverem. Pár napja dobott az Eventsbe egy ilyen csodát.
Lost access to volume 5bcdf9e3-68936398-2ed0-001b21d5f3e8 (RaidDS) due to connectivity issues. Recovery attempt is in progress and outcome will be reported shortly.
A fent említett volume egy 2x2TB-os RAID 1 tömb egy HP P410-es kártyával.
Ezután kezdtem el nyomozni. A vmkernel-t is folyamatosan telenyomja...

Már szétszedtem a vasat, mert eleinte arra gondoltam öreg vas, régóta megy, talán érdemes a csatlakozókat megmozgatni. Nem nyert.
Viszont sikerült a jelenséget megfigyelni. Ha elindul az ESXI és utána a virtuális gépek, akkor változó ideig, de minden frankó. Majd hirtelen bedobja ezt Lost access.... kezdetű üzenetet. Ami ráadásul nem csak az Xpenology VM-t teszi elérhetetlenné ami alá a tömb be van adva, hanem az ESXI is totál megfekszik. Még putty console-al és direktben a gépre kötött billentyűzettel sem lehet újraindítani mert csak áll... Ugyanis az is kiderült, hogy a recovery attempt in progress közben ( akármi is legyen az) fullra terhel 1 cpu magot és kampó az egész. Ki kell nyomnom a szemét, hogy újra tudjam indítani.
Indításkor néztem a HP raid kártya menüjét. A tömb épp és nincs gond szerinte.
Ezt megerősíti az is, hogy az indulás utáni pár percben amikor még minden jó elérem róla az adatokat...Ami aggaszt, hogy a fenti vmkernel logban már a sandisk pendrive-ot is emlegeti amin maga az ESXI van... az nem lenne jó, ha meghalna( ugyanitt kérdés mivel lehet full copy-t csinálni róla backup céllal, ha megpusztul a mostani akkor elég legyen csak kicserélni? )
+bónusz: GPT ezt mondja a log elemzésre:
Előre is köszi ha van erre megoldás.

-

Homelab közösség azért most felsóhajtott a szemráncolás közben...
Mikortól lép elétbe? ( Mélyen nem olvastam most bele)
Egyébként várható volt... tipikusan azok a húzások mennek, ami felvásárlás után szokott.
Úgy tűnik tényleg mehetek át proxmoxra...amivel semmi bajom, csak még nem ismerem annyira.
-
-
Otthoni "játszós" 6.7.0 Update 1 -nél mostanában van egy fura jelenségem.
Az alábbi üzenetet dobja be a monitor->Events alá:
---
Lost network connectivity on virtual switch "WAN". Physical NIC vmnic1 is down. Affected portgroups:"WAN", "WAN".
---
Network connectivity restored on virtual switch "WAN", portgroups: "WAN". Physical NIC vmnic1 is up.
Ez egy 4 portos hálókártya és teljesen random néha a második portjára is ezt írja. Tehát vmnic2 és a WAN helyett LAN groupok esnek el...Az elnevezésekből kiderül, hogy ez egy OPNsense 2 lába is egyben. Amikor valamelyik lehal akkor elszáll az internethozzáférés... annak ellenére, hogy a fenti üzenet alapján újra üzemel a port.
Opnsenseben érdekes módon ugyanúgy mutatja az IP-t mintha mi sem történt volna...Gyakorlatilag nem érzékeli a szakadást...Van tippetek, hogy milyen irányba kezdjek nyomozni? A kártyának 3 portja van használatban, de csak 1-2 térdel le random.
-
Na akkor átjövök ide a másik topikból talán ide jobban illik a kérdés.
Van valami free vagy low budget megoldás, hogy 1 darab ESXI instance-t részletesen és normálisan tudjak managelni?
Az integrált webes felület kicsit karcsú...és ha keresgélek akkor nagyon kevés alkalommal mutatnak ezzel példát...szinte mindig vcenter van -
válasz
kraftxld
üzenetére
A weboldalról próbáltam tegnap letölteni. De ez mutatta: [kép]
És mivel én nem üzleti user vagyok, csak egy utcáról beesett magánszemély ezért feltételeztem, hogy már nem lesz ilyen opció.Az ingyenes sajnos teljes mértékben használhatatlan volt eddig is
Igen, PROD környezetben ezzel egyetértek... Én csak otthon játszósnak használnám. Ott elketyegtem 6.7-el is.
Persze mindig gondolkodom valami másik megoldáson...proxmox..stb.. De nagyon becsípődött a vsphere. Meg alapvetően tök jól működik... Viszont éreztem már hátrányát, hogy nincs olyan management eszközöm mint a vcenter és csak a sima webes van.
-
válasz
szpeti40
üzenetére
Én a békesség jegyében anno Intel hálókártyákat vettem... Azokkal nagy gond nem lehet gond. Ami külön vezérlő azt megnézném a kompatibilitási mátrixban, de a többit nagy eséllyel viszi... RAID kártyát mindenképp nézd...
Proxmoxot kipróbáltam volna, de egyszerűen ki akarja nyírni a monitorom...nem tudom rákötni, mert szétvibrálja az installer...
X-akta. -
Persze elengedhetném az ESXI-t...és nem mondom, hogy nem gondoltam már a Proxmox-ra váltáson...
Szerettem volna ha van egy saját virtualizált környezetem amivel tanulhatok...A munkahelyem profilja fejlesztés ezért oda ezt ne tudom bevinni... Csak a saját megoldás marad. Ugyanakkor egy csak alkalmi játszós gépet sem akarok mert ahhoz tényleg túl drága lenne, hogy ne csináljon semmit. Ezért húztam be OPNsense, pi-hole és Xpenology rendszereket VM-nek.
És van még pár olyan ami a hobbi fejlesztési projektjeimhez jönne jól... Miközben üzemeltetést is tanulgatok, úgy módjával...
A mostani szerver gépben egy HP P410 vezérlő van... egy RAID 1 tömbbel...Azt a két winyót is át kellene hoznom majd az új szerverbe. És hülyeség lenne a régi RAID kártyát áthozni egy lehetséges új mellé...amikor az újra is köthetném.
Csak nem fekszi meg a gyomrát két tömb.
-
Jogos. Pontatlan voltam, mert akkor még csak halvány infóim voltak... egy fél fórumszál alapján
Kicsit körülményes a helyzet. Most némileg próbálnám menteni a helyzetet... Tehát adott a 2db 1TB-os M.2 csatolós SSD. Ezeket szeretném RAID-ben használni datastoreként. Ezzel fürödtem be az Asus Hyper kártyájával...És azt a lehetőséget találtam, hogy ezt a két SSD-t berakom egy olyan keretben ami M.2-t konvertál U.2-es portra. Majd SFF-8643 to SFF-8639 kábellel ezt rá tudom kötni egy Tri-Mode RAID kártyára. Ekkor kb teljesül az amit szeretnék... Viszont apró szépséghiba hogy ilyen kártyák elég drágák...
-
Kb ezen a vonalon indulva bukkantam rá a Highpoint márka eszközeire... De ahhoz túl drága, hogy puszira berendeljem és vagy jó lesz vagy nem... Driver elvileg van hozzá...adják. És a weboldalukon is azt mondják ESXI okés... Viszont más okból sem ugranék bele ebbe a márkába. Pedig feature setben pont adják amit keresek.
Illetve keresgélés közben találtam U.2 portos kártyát...pontosabban arról szóló legendát, hogy mivel ez egy SAS kiterjesztést ezért frankón működik...
Illetve vannak M.2 to U.2 keretek, amihez egy U.2 to SAS(miniSAS) kábellel egy hagyományos RAID kártyával megoldható amit szeretnék...
Viszont ezt a megoldást még kicsi vizsgálom... mert végső soron olcsóbban ki tudnám hozni. -
HCL-en nincs rajta... és hallgatólagosan tudomásul vettem ennek a kockázatát... De sok más sincs rajta amivel simán megy hagyományos asztali környezetben is... Próba cseresznye alapon...
Én leginkább a fake RAID részbe szaladtam most bele... mert bár a kártyáról tudtam, hogy nem az adja a RAID képességeket az alaplapi RAID-ről viszont kicsit többet gondoltam volna... Egy RAID 1 vagy 0 nem egy atomfizika...azt adhatták volna azért kicsit használhatóbban...
-
Nemrég írtam [ide] a részletesen, hogy sikerült zátonyra raknom a homelab projektem.
Mivel ESXI 7u3c-t szeretném használni ezért gondoltam azt az utat ami ide vonatkozik inkább itt kérdezném meg...
Nagyon röviden az lenne a lényeg, hogy valahogy megoldható-e, hogy az X399-es alaplapi RAID vezérlővel létrehozott tömböt datastore-ként lássa az ESXI?
VAGY
A másik út amit lehetségesnek látok, hogy szerzek egy olyan hardveres RAID kártyát ami X16 pcie és képes fogadni 2db NVME SSD-t.
De ilyet sem találni minden bokorban, ahogy néztem... Ellenben horror áron vannak 4-8 portos szörnyek. De ESXI kompatibilitás ismét kérdéses. -
Homelab környezetben azon filózok, hogy megérné-e rendes SSD-re tenni az ESXI-t. Most pendriveról fut, de nem lenne nagy erőfeszítés SSD-re tenni. Persze a gond ott van, hogy beette magát a fejembe, hogy tök jó akár később is felhasználható lenne 15K-ért egy 512-es Samu pm981a. Ami meg overkillnek tűnik.
-
Köszi. Akkor egy 16c32t-es cpu-nál meg kell állni. Ezt mondjuk kifejezetten elfelejtettem.
Hálókártyát mindig valami intelt-t szoktam nézni. Raid-re külön kártyát kell néznem amit ismer. Alaplap marad mint kérdés. Önmagában a X399-en belül mi lehet a problémás rész?
Póbálok keresgélni de viszonylag régi találatokat kapok amikor megjelenés környéki időben voltak gondok. -
Ha szeretnék homelab-nek vsphere 7U1-et Threadripper alapon használni, akkor belefuthatok valami szörnyen nagy szopóágba, vagy menni fog?
-
Jó, de én wannabe vagyok itthoni játszós szerverrel...nincs ilyen irányú tapasztalatom... Szóval ha egyszer valaki nem írja le...akkor nem fogom tudni.

-
Akadt egy kis problémám az RDM-el. (ESXI 6.7 U1)
Van egy 2TB új HDD és Xpenology VM-hez szerettem volna hozzáadni.
vmkfstools -z /vmfs/devices/disks/vml.0100000000202020202057442d574341593030393734333634574432303033 /vmfs/volumes/XpenoDownloadDS/Xpenology/Xpenology_1.vmdk
A vmdk fájl létrejön. Amikor a VM-hez akarom adni akkor ezt kapom:
Failed to reconfigure virtual machine Xpenology. Incompatible device backing specified for device
vmkernel.log:
2020-05-09T07:10:57.714Z cpu8:2098767 opID=f2b5f1ae)World: 11943: VC opID 12764503 maps to vmkernel opID f2b5f1ae
2020-05-09T07:10:57.714Z cpu8:2098767 opID=f2b5f1ae)WARNING: RDM3: 125: Error opening device vml.0100000000202020202057442d574341593030393734333634574432303033: Busy
2020-05-09T07:10:57.714Z cpu8:2098767 opID=f2b5f1ae)FSS: 7052: Failed to open file 'Xpenology_1-rdmp.vmdk'; Requested flags 0x40001, world: 2098767 [hostd-worker], (Existing flags 0x0, world: 0 [unknown]): Busy -
Jó, hogy szóba került... Le kéne cserélnem ezt az öreg hardver ami a home server alatt van... Szívesen fordulnék AMD Ryzen 3xxx felé... Eddig annyit láttam, hogy Realtek kártyákkal nem unalmas az élet a valaki ESXI-t akar futtatni... Amit előszeretettel pakolnak minden mellé. Ez nem gond, mert van Intel LAN kártyám...
Compatibility Matrix-ba csak Epic van..mint Zen arhitektúra... Ha rákeresek googlebe, akkor azért vannak lilahalál problémák, meg passthrough gondok... ilyen-olyan apróságok tavalyról.
Van aki próbálkozott ilyen konfiggal? -
Nálam csak DIY jön szóba. Kell a lehetőség több portos hálókártyának meg RAID kártyának. Szóval maradjak Intel vonalon? A mostani CPU 95W TDP-s. Nyilván ennyit nem fogyaszt, de ha felpörgeti valami akkor azért szépen eszik... A kicsit lentebb tudnék menni az nem lenne rossz. De inkább az időtállóságra mennék rá kicsit... Az árakat most nem néztem, de kvázi új gépet építenék... A nagy kérdés, hogy merre menjek árak és a friss hardver szempontok alapján.
-
AMD-s Ryzen vonal mennyire stabil vsphere (esxi) -hez? Compatibility matrix oké, inkább a gyakorlati tapasztalatokra gondolok. Random fagyás...stb Az a helyzet, hogy az otthoni szervernek beállított Dell T3500-as kezd kikopni és lehet nem Intel vonalon mennék tovább. Nagyon szerver hardvert sem akarok mert túlzás lenne... Így maradnék az egyszerűbb hardverek vonalán.
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Közben utánaolvastam itt és mivel ezzel frissítettem: esxcli software profile update -p ESXi-6.7.0-20181002001-standard \ -d https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml ,
így ha jól értem akkor ez a legutolsó friss állapotot tartalmazza, tehát benne van a köztes build is. Jól értem? -
Kicsit elnéztem ma reggel a 6.7U1 frissítést. Nem figyeltem, hogy a patch-tracker.de oldalon van egy 10176879- build így kihagytam és feltettem a 10302608-ost. Ezután simán feldobhatom a kihagyott frissítést? Ha felrakom a kihagyott buildet akkor az elvileg felülcsapja a újabbat, de akkor megint felteszem a legújabbat?
-
Van egy Samsung 850 Pro SSD sima datastore-ként használva. Ezen vannak a guestek. Ma kiszedtem a szerverből kicsit és ránéztem HD Sentinellel. Minden oké leszámítva, hogy 80%-os teljesítményt becsült, mert a TRIM ugyan támogatott, de nem aktív...
Keresgéltem kicsit, de főleg ESXI 5.5 és egyéb régi találatokat dobott a google. Viszont azt láttam, hogy ez megint egy elég sokat vitatott téma.
Az tisztán látszik, hogy nem működik a TRIM, (vagy legalábbis annak a megfelelője) hogyan tudom bekapcsolni? -
A tűzfalat kinyitottam, és a gw is rendben volt. Internetelérést meg úgy teszteltem, hogy ping 8.8.8.8....de a dns-re nem figyeltem. Most, hogy írtad, megnéztem és domain nem tudtam pingelni. Beállítottam a dns-t és már az is megy. A frissítést délután próbálom meg újra.
Köszi a segítséget.
-
Ez a frissítés dolog valahogy nem akar menni. Innen próbáltam meg a frissítést. Korábban ezzel nem volt gond. Most viszont ez van a logban és nem értem.
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/Transaction.py", line 709, in InstallVibsFromProfile
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/Transaction.py", line 507, in GetProfileFromSources
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/Transaction.py", line 116, in ParseDepots
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/DepotCollection.py", line 167, in ConnectDepots
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/DepotCollection.py", line 198, in _connectDepots
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: vmware.esximage.Errors.MetadataDownloadError: ('https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml', '', "Could not download from depot at https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml, skipping (('https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml', '', '<urlopen error [Errno -2] Name or service not known>'))")Böngészőbe bedobva a https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml linket simán behozza az xml-t.
Mi lehet a gondja?
-
Megpróbáltam a bátrak módszerét, de nem sikerült. Indításkor kaptam egy szép lila halált, azzal az indokkal, hogy a TAR-al valami nem oké. Kétszer futottam neki, tippre nem biztos, hogy a Total Commander meg a Windows jó eszközkészlet volt erre... Aztán nem akartam ezen nagyon pörögni és inkább újrahúztam az ESXI-t.
-
Így van. A webes felületen a Devices résznél nincs is ott a pendrive. Mikor bekapcsoltam a passtrough-t, akkor kellett neki egy restart. A módosítást még lementette, de bármi amit utána módosítani már nem történik meg mert elveszíti a system disket. Másik gyanús rész az volt mikor maintenance módba tettem majd restart után nem abban indult el...
Nagyon nem akartam sokat tökölni vele. Szóval lehet ránézek a pendrive-ra, de ha nem látom a fényt pár percen belül akkor inkább reinstall mert az még kézi konfiggal is gyorsan megvan.
Viszont mostanában gondolkodtam raja, hogy áttenném pendriveról SSD-re. Viszont ha később átadnám a SATA vezérlőt akkor ott is ugyanez lenne? Úgy sejtem igen... Mert ugyanaz történik, csak arra vagyok kíváncsi van-e különbség SATA és USB kezelés között.
-
Csináltam egy baromságot... ESXI pendriveról fut. Én meg nem néztem utána és az összes USB vezérlőn bekapcsoltam a passtrough-t. Rájöttem, hogy mégsem akarom... és ki akartam kapcsolni, de a host restart után nem kapcsolja ki. Aztán ezt találtam.

Vissza lehet ezt állítani anélkül, hogy újra kellene telepíteni az egész ESXI-t?
-
Köszi, igazából csak képbe akartam kerülni amennyire lehet. Van most egy probléma, de nem biztos, hogy vmware oldalon kell keresnem a hibát. Xpenology az egyik guest és nem tudom kicserélni a network adaptert mert elérhetetlenné válik. Ha mellé rakok egy másikat akkor a rajta futó DLNA nem látható, amúgy elérhető a rendszer és a torrent is megy rajta. Eddig VM Network volt most a LAN portgroupot szeretném berakni alá. Viszont nem lehet vmxnet3 drivert választani csak e1000-et. Bár nem tudom ez lehet a probléma, az OPNsense és a CentOS simán engedi választani.
-
Ha a telepített image profile Dell, akkor jól értem, hogy nem tudok standard forrásból frissíteni?
-
Lassan 10 éve VMwarezek, láttam már pár dolgot, de olyan még soha nem adódott, hogy bármi közöm legyen az elektromos hálózathoz és az ups-hez szerver oldalon, és ez így is van jól (az meg tény ugye, és írták fentebb is, hogy a VMware nem lő soho területekre, ahol ez szempont lehet).
Jogos, hogy túlzás a SOHO irányra erőltetni azt amit nem arra szántak... Én csak próbálok megoldást találni egy helyzetre. Pl tegnap és ma is volt áramkimaradás. Kb 9-10 percig tudja tartani a jelenleg ráakasztott eszközöket a szünetmentes. Nagyjából a 8. percben jött vissza az áram. Ha már mindenképp le kell állni akkor legalább szabályos legyen és most ez nem megoldott.
Viszont az érdekes amit írsz az elmúlt 10 évedről. Ezt a problémát hogy kezeltétek? Milyen eszköz felelt a biztonságos leállításért?
Egyébként miért nem csinálsz az ups-nek egy management vm-et, és kezeled abból az egészet? Így bármilyen OS-ed lehet, az ups-t meg neki adod USB passthrough-val. Megfelelő eventre pedig egy egyszerű scripttel le tudod lőni a hostot valamelyik api-n, vagy szimplán csak ssh-n keresztül.
Ez volt a 'Z' terv. Ahogy láttam a free ESXI-ben csak úgy mint a backup esetén az API zárva van így az kilőve, de az ssh rendben van. Mások is hasonló megoldásra jutottak. Szóval ha nincs más akkor ráfordulok erre az irányra. Azért parkoltam eddig ezt a lehetőséget, mert nem akartam egy VM-et futtatni csak erre a feladatra.
Még talán az Xpenology talán képes lehet rá...de az már más téma. -
Ja, ez jogos... De ha most kicsit eltekintek a tartalék betáptól... Fordított irányra gondoltam. Tehát olyan UPS aminek a management alkalmazása képes megszólítani az ESXI-t és küldeni neki egy shutdown-t...
Keresgéltem de nagyon ingoványos talaj. Valmilyen APC-hez írtak egy scriptet ami putty-al belép ESXI-re és leállítja. De ez együttműködik a APC linux-os kliensével... Viszont ez az APC túl "nagy" lenne...Persze azt is elfogadom, ha a szerverszobai körülmények miatt ilyen felhasználásra nem gondolnak annyira. De azért látom, hogy netszerte küzdenek vele...
-
Úgy tűnik kicsit nagyobb szünetmentest kell az otthoni szerver alá tennem... de ha már így van akkor most szeretnék odafigyelni az ESXI kompatibilitásra mert ezt korábban nem tettem meg. Ezért nem tudok összehozni, egy olyan beállítást, hogy X%-ra merüléskor állítsa le magát szabályosan az ESXI...
Szóval most egy Eaton "3S 550 DIN" van ami USB-n képes csatlakozni és Win kliense van mindössze...
A kérdés, hogy otthoni környezetbe milyen típust ajánlanátok ami együttműködik ESXI-vel szépen?
Ne legyen aktív hűtése, de legyen egy szünetmentes ág és egy normál ág mert van aminek nem kell mennie. Ha lehet akkor rendes szinuszos jobb lenne de ez inkább előny mint feltétel.Előre is köszi.
-
Valaki frissített már 7967591 buildre?
-
Érdekes hibajelenség: Hp P410 DS1 narancs színű led valamiért menet közben elkezd égni. (Még nem néztem meg miért.) Viszont ilyenkor az esxi webes felület is működésképtelenné válik. A bejelentkezésig még el lehet jutni, de onnan már semmire sem lehet kattintani mert csak tölt a végtelenségig. A host újraindulása után mivel eltűnik a DS1 hibajelzés már megint működik a webes felület...
-
Úgy néz ki kell tennem egy low-power VGA-t a gépbe. Eddig az Nvidia passzív bordás 710-et néztem, hogy pont jó lesz... Erre látom, hogy a GPU pass. annyira nem sétagalopp nvidia kártyákkal. Sok helyen inkább ATI-t javasolnak, de ott meg úgy látom az alacsony fogyasztás nem prioritás... Szóval most tanácstalan vagyok kicsit. Bevállalhatom az nvidia kártyát, vagy tényleg keressek valami ATI-t?
-
Köszi. Kipróbálom majd. Egyelőre most hirtelen semmi sem akar működni ami eddig szépen ment.
A html5 web client lerohadt...Reggel még jó volt, semmi sem történt vele, aztán most estére nem lehet elérni az oldalt.
SSH-n belépve próbálkoztam ezzel:services.sh restartMint halottnak a csók. Újra lehet indítani valahogy a felületet, anélkül, hogy az egész ESXI-t újraindítanám?
A másik, hogy melyik logot kell nézegetnem, hogy kiderüljön mi lehet a gond? -
válasz
kraftxld
üzenetére
De az egészből tároló lesz. Akkor is hagyjak le valamennyit?
Elsőnek úgy próbálkoztam, hogy futott a VM...lehet ez nem volt egy nyerő ötlet...viszont most offline-ba elkezdtem újra létrehozni és megint berakta a fájlnévbe, hogy flat... most gyorsan rákerestem és valami pointer lesz ez...de minek, azt nem tudom.
Kell a full lemez, hogy a gyors legyen a kezdetektől...
-
Tegnap este betettem a gépbe egy RAID1 tömböt. Meg is jelenet (6.5U1) web client alatt. Ezután létrehoztam belőle egy datastore-t. Majd ezután az egyik VM-hez hozzáadtam az egész tömböt, hogy akkor használja mint új lemezt...El is kezdte létrehozni rajta a vmdk-t, ami 2TB méret miatt nem volt egy kapkodó idegbeteg, de gondoltam reggelig megcsinálja.
Még este azt tapasztaltam, hogy a web client kifagy és elérhetetlenné vált. Gondoltam csak nagyon belassult...volt már ilyen. Reggelre befejezi és okés is lesz... Viszont nem lett... Csak a fehér vmware felirat van a kék képernyőn és ennyi. Újraindítottam az egész hostot, de az elején még be tudok lépni, viszont a host infók már nem töltődnek be...
2 VM autostart-al fut rajta. Ezek hiba nélkül futnak és elérhetők a hálózaton.
Mi lehet a probléma?
-
Leszedtem a Dell image fájlt. Ezzel is ugyanaz a helyzet a monitor oldalon. IPMI...nem oké. Persze futtattam az engedélyezést meg vártam, volt restart is. Újra engedélyeztem a szolgáltatást. Változás nincs sajnos...
Szóval úgy tűnik egyszerűen nincs megfelelő support a dell részéről erre a hardverre. A nagy kérdés, ezek után már csak az, hogy származik-e ebből valami hátrányom? (Azon felül, hogy nem látom a hőmérsékleti adatokat.)
Van értelme így a dell image-el továbbmenni vagy maradjak a eredeti vmware-nél?Annyi jó volt a történetben, hogy csináltam egy backupot a configról, és utána sikerült visszatöltenem. Viszont visszatöltéskor elszállt párszor hibaüzenettel. Elsőre nem értettem mi a gondja, de aztán kiderült, hogy a fájlnévben nem szereti a kötőjelet...
-
Köszi minkettőtöknek. Újrapakolom... -
kraftxld & AiRLAC : Nem Dell image, sima. VMware-VMvisor-Installer-6.5.0.update01-5969303.x86_64.iso telepítettem frissen. Utána pár update ment fel. Sensor data nem volt...
Utólag telepíthetők ezek a Dell cuccok, vagy újra kell húznom egy Dell image-el?
-
Próbáltam az hőmérséklet és egyéb érzékelőket belőni, de nem találtam rá működő megoldást. Viszont annál több olyan találat volt, aki küzd a problémával. Nálam ezt írja.:
This system has no IPMI capabilities, you may need to install a driver to enable sensor data to be retrieved.Próbáltam abba az irányba menni, hogy esetleg utólag telepítek a Delltől IPMI driver-t de erről nem sokat találtam... Lehet utólag telepíteni egyáltalán?
-
Még egy béna kérdés sorozat.
Nem csináltam ilyesmit eddig. Szóval veszek miniSAS - SAS / SATA kábel(eke)t. Ha 2 lemezt használok akkor van különbség hogy 1 kábelt veszek és annak 2 ágát használom fel, vagy és így a kártya egyik portját használom fel, vagy a két portra külön kötöm a lemezeket?Rákötöm a két lemezt, és ESXI kap egy restartot, akkor várhatóan magától telepít driver-t vagy külön kell beadni neki?
FW update lehetséges ESXI alól vagy kell valami Win-es guest?
-
-
Milyen vezérlőt ajánlotok RAID1 tömbhöz ha fontos az ESXI kompatiblitás?
2x2TB lemez lenne rákötve, otthoni környezet saját célra. Backup lesz róla külön. Ami fontos, hogy ár/érték arányban jó legyen és gyors. -
Helló!
Köszi a választ.
Ne értsd félre nem kötekedésből írtam, de ugye én mind az esxi üzemeltetéssel mind a xpenology-val most ismerkedem. Így kb minden betűt komolyan veszek egy olyan leírásból amit többen is ajánlanak. (Xpeno topikban keresgéltem és téged linkeltek.) Ott meg ezt olvastam: Az így létrehozott RDM diszk ugyan nehezebben készíthető el, de jobb teljesítményt ad. Miközben lemezköltöztetés nincs említve... Ezért kavarodtam be egy kicsit. Ezt olvasgattam közben még. Pár dolgot sikerült helyretenni.A videót később megnézem még.

-
Közben kipróbáltam és kiderült, hogy össze voltak kuszálva a dolgok. A HDD-n egy teljesen másik ESXI volt, de az indult el ami a pendrive-on volt... Viszont a HDD-t ha lehúztam akkor nem indult a pendrive-os verzió. Így újra telepítettem ezúttal csak a pendrive volt a gépben...
Most mindkét HDD datastore-ként van felvéve. Viszont törölni akartam őket és nem engedi. Azt írja hibaüzenetnek, hogy használatban van. Ami kb lehetetlen mert ez egy teljesen friss telepítés. Se VM se semmit nem csináltam még. Se unmount, se delete nem megy. Ugyanaz az eredmény. -
Én meg eddig ezt vettem alapul, ezért kezdtem RDM irányba gondolkodni. De közben már máshol is látom, hogy ez totál tévedés.

Van viszont egy másik dolog amit nem tudok hová tenni. Egy 16GB-os pendrive-ra van telepítve az ESXI. Alapból volt még a gépben egy 320GB-os HDD. Ez utóbbi pedig így néz ki. Ezt a lemezt törölhetem anélkül, hogy lepukkanna a rendszer?
-
Végül sikerült megoldani. A VMware oldaláról már engedte letölteni az Update1-es ISO-t. Azt leszedtem és újratelepítettem. Ezután a maradék pár frissítést SSH-n feltettem kézzel. De az első hiba jelenség itt is megjelent, csak újabb verziójával ennek a csomagnak. Azt ugyanúgy sikerült megoldani mint az előző alkalommal. Végül felment az utolsó build is. Friss ropogós ESXI megy...
Egyébként a hiba ami megakasztott kapcsolatban van azzal, hogy egy pendrivera van telepítve és az usb driverrel volt probléma...
-
Hát ez annyira mégsem sima ügy. Most az Update 1 telepítésénél rohadt le a folyamat.
Ez jött ki nálam is. A végén ugyan van megoldási javaslat, de nálam nem működik. -
Itt volt egy elakadás: Imageprofile ESXi-6.5.0-20170701001s-standard (Build 5969300)
Más is belefutott. Így meg tudtam oldani.
-
Jelenleg 6.5.0 (Build 4887370) van telepítve free licensz kulcs is megadva rendben működik. Szerettem volna Update 1-re frissíteni. Gondoltam leszedem az ISO-t és újratelepítem. De nem engedi letölteni. Amikor bejelentkezek és rámegyek a letöltő oldalra akkor ez jelenik meg. De semmi magyarázatot nem találok rá, hogy miért. A másik ha bemegyek a myvmware-be ott látszik a ESXI 6 kulcsom, meg az eddigi letöltések, onnan sem tudok továbblépni. Hogyan tudok hozzájutni az ISO-hoz?
-
Sikerült feltolnom a kis házi játékomra (Dell T3500) az ESXI 6.5-öt. Ami telepítés közben kedvesen jelezte, hogy a jövőben lehet, hogy ezt a CPU-t nem fogják támogatni...

1. Rájöttem, bajban vagyok az elnevezésekkel esxi /vsphere / vcsa /vcenter... Valaki rendbe tudná tenni melyik termék mi, meg mire jó?

2. ESXI 5.5 -> 6.5 Melyiket érdemes, miért? Szeretném 60 napon túl használni tovább. Az ingyenes megoldás a prioritás. Ez otthoni játszós, meg NAS-os gép alá lesz... Szóval nem világmegváltó licence a szél... Hogyan kell ezt csinálni?
3. vsphere CLI fizetős licences termék? Mire jó még a backupon kívül? Mondhatjuk, hogy full manage funkcionalitás egy adott hostra? (csak nyilván parancssorból, nem guiból)
4. Korábbi hozzászólások alapján az ESXI kezelésére a host webes kliens és vmware workstation is szóba került. Van ezeknek valami limitációja? Pl egyik tudja X feature-t beállítani, míg a másik nem.
-
Köszi mindenkinek!

Tehát elég egy egyszerű pendrive, de a logokat át kell irányítani és akkor a pendrive sem döglik meg hamar. Ez eddig jól hangzik.
Mi történik ha mégis behal a pendrive. Van bármi config/meta adat amit itt tárol? Szóval elég ha fogok egy másik pendrive-ot és teszek rá egy ESXI-t és kész?
Új hozzászólás Aktív témák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Sweet.tv - internetes TV
- AliExpress tapasztalatok
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Persze mindig gondolkodom valami másik megoldáson...proxmox..stb.. De nagyon becsípődött a vsphere. Meg alapvetően tök jól működik... Viszont éreztem már hátrányát, hogy nincs olyan management eszközöm mint a vcenter és csak a sima webes van.
X-akta.
Nem csináltam ilyesmit eddig. Szóval veszek miniSAS - SAS / SATA kábel(eke)t. Ha 2 lemezt használok akkor van különbség hogy 1 kábelt veszek és annak 2 ágát használom fel, vagy és így a kártya egyik portját használom fel, vagy a két portra külön kötöm a lemezeket?