Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Hello,
Mik a feltételei annak, hogy egy PCI eszközt át tudjak adni egy guestnek? Konkrétan egy PCI nyomtatóport kártyát adnék oda egy Windowsnak, de PCI eszközt nem is tudok neki bekattintani. 6.5-ös home licences ESXI, és konzumer AMD procin, konzumer alaplapon fut
-
-
Hello,
Használ valaki AMD procis asztali gépet hostnak?
Lett egy jóféle AM2+ nForce 560 chipsetes lapom van 6GB RAM, procim nincs (meg pénzem se
). A kérdés az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata 4 magos AMD AM2/AM2+ procival ESXi alatt, esetleg mit lenne érdemes (azon kívül, hogy VT támogatásút)? -
-
-
válasz
Adamo_sx
üzenetére
Melóben szívtunk ilyennel, Linux alatt Adaptec RAI kártya, ugyanígy nem működik a SMART, magáról a kártyáról kell lekérni, hogy van-e baja a diszknek.
Amit tudsz csinálni, diszk ki, megnézed valamivel, ami direktben látja.
De nekem gyanús, hogy azért mond predictive failure-t, mert nem tudja kiolvasni. -
válasz
Ablakos
üzenetére
Külön hostom van 6-os ESXi-vel
Nem indul automatán semmi. A Vmware Workstation-t csak konzolnak használom.
Az egy dolog, hogy a te tulajdonodban van a meghajtó, de nem tudom, milyen user nevében akarnak hozzáférni a WS? Netán nincs-e neki sajátja (bár akkor meg ugyanaz enne a jelenség ha ő indítja a gépeket, akkor is)... -
-
-
-
-
x86 nyűg? A legtöbb OS le tudja kezelni a háló változásait... Xen is...
Amúgy nem cseréltem hálókártyát. Kivettem a hostot a helyéről
, beletettem egy PCIE VGA-t, (hálóról bootoltam egy windózt, hogy lássam, megy-e a VGA) majd kivettem, és ment vissza a helyére. A hálókártyákhoz nem lett nyúlva.@bugizozi : Ismerem, írtam is róla a Logoutra
A meglevő PCIE kártya supportja is így került bele. Ez egy "Sima PC"-n van, annyi csavarral, hogy a ház 1U magas. -
válasz
bugizozi
üzenetére
és @AiRLAC : Jaja, újraraktam, gépek megmaradtak, de ez nekem nagyon meredek.
Valóban a PCIE kártya lett a második. A telepítő sem tudott DHCP-n IP-t kapni (holott eddig igen, és ezért nem bootolt valószínűleg a telepített ESXi sem), amíg rá nem nyomtam, hogy mind a két kártya méltóztatik management network lenni.De az igazán durva az, hogy
- miért nem tud elindulni háló nélkül :S
- az alaplapi kártyát papíron nem tudja kezelni... (azért került bele a PCIE, mert nem is tudta)
- azt már nem is mondom, hogy nem hiszem el, hogy ehhez muszáj újrarakni
Köszi a segítséget

-
Hello,
Segítséget kunyiznék

Volt egy működő Vmware 6 hostom. Beletettem egy PCIE videokártyát (ebben a gépben tudom tesztelni). Elindítottam hálóról egy Win10 PE-t, majd miután működött a VGA, visszakerült a sajátja, és elindítottam a Vmware-t. Nem indult. Az nfs4client betöltésénél megáll, a konzolon a Tcpip_Vmk: 125: nd6_rs_timer: no routers on 'vmk0'. Giving up fogadNa most külön management háló eddig sem volt, mert ha jól értem, a vmk0 az. Mit lehet ezzel kezdeni? :S Host persze nem elérhető (pingelhető különben, de se ssh, se http felület).
-
-
Hello,
Konfigolt már valaki WOL/DPM-et? ESXi 5.5-tel lazán működött a Wake on Lan, 6-tal nem... Más nem változott, csak a ESXi upgrade volt.
Köszi minden ötletet

-
-
Köszi!
Ez is jó lett volna, s azért az a 2400Ft nem sok - az se zavart volna, ha januárig várni kell, addig elketyegett volna a host 5.5-tel, ami eddig volt rajta (custom ISO volt az is, csak pöccre működött).
Viszont közben sikerült az upgrade, és maradt a Realtek
A lényeg : nekem gyanús, hogy a
.\ESXi-Customizer-PS-v2.3.ps1 -v60 -load net51-driversnem igazán jó ISO-t tölt le. Ugyanis még egyszer megnéztem a letöltött ISO-val a bootot, és nem indult.
Letöltöttem egy 6.0u3 ISO-t a Vmware-től, és az indult.
Közben találtam még pár leírást a customizerre, és valamelyikben odabökték, hogy a -vft kapcsolóval a V-Front-ból tölt le.
És bingó, működött is, mind a standard, mind a custom ISO....\ESXi-Customizer-PS-v2.3.ps1 -vft -load net51-drivers -v60volt a megoldás, innenHa kellett volna, oké a hálókártyacsere, de ugyan már, nem szeretem, ha szoftveres jellegű problémák miatt hardvert kell cserélni...
A customizer amúgy azért is érdekes, mert sok egyéb dolgot is lehet vele alkotni

-
válasz
kraftxld
üzenetére
Hm, ez jó, köszi

Kb. két hónapja néztem ebay-en kártyát, akkor nem találtam ilyet, csak 10 ezer körül - ha lesz rá keret, akkor majd rendelek, de az se most lesz.Ugyanakkor a custom ISO hibát még mindig nem értem :S Mert azért azt nem csak driver pótlásra használják...
-
-
-
Hello,
Valakinek van ötlete, hogy a custom ESXi 6.0 telepítő miért nem hajlandó bebootolni nálam? Core2 E8400 van alatta (nem érdekes, itthoni tesztgép). Ha minden igaz, akkor a gyári bebootolt, de az nem ismeri a gépben levő hálókártyát, így customizerrel kellett belepakolni Realtek drivert (8168-at). A Customizer PS ki is írja, hogy függőség bajok lehetnek, a GUI-s szó nélkül összerakja az ISO-t, de mind a kettővel készólt ISO megáll a vmkernel betöltésénél.
Pendrive-ra kirakva indítanám (de be tudok kötni CD-t is).Van valakinek esetleg ötlete, hogy mit lehetne kezdeni ezzel...? Azt látom, hogy csomó leírásban simán megy a .\ESXi-Customizer-PS-v2.3.ps1 -v60 -load net-r8168,net-r8169 után a telepítés/upgrade
Szóval nem kéne, hogy a háló driverek gondot okozzanak.Köszimindenötletet

-
Hello,
Összekalapáltam egy Vmware 5.5 hostot itthon. Core2 van alatta, így a 6.0-nak is kéne mennie, de nem teszi. Az alapvető problem az, hogy a 6.0 nem ismeri a hálókártyákat, így mindenképpen ESXi Customizer-rel kell image-t létrehozni, az viszont nem bootol be (kernel betöltésénél megáll). Valószínűleg a Customizer által létrehozott image a baj, mert a 6.0 standard telepítő simán elindul, csak háló hiányában nem hajlandó működni.
Kérdés, hogyan tudnék jó 6.0 imaget alkotni, vagy megupgradelni a hostot?...amúgy meglepő, hogy az eddig kipróbált host megoldások közül ezen a régi gépen a Vmware a leginkább gördülékeny, Xen-en sokkal lassabbak voltak a virtuálgépek.
-
Hello,
Hülye kérdés.
Gondoltam tanulás céljából felteszek egy free ESX-et egy kihasználatlan Core2-re. 5.5 támogatja is, de a Marvell hálókártyát nem ismeri. Customizerrel készítettem egy imaget, amiben benne van (ha beletette
) a sky2 driver. Ugyanazt a "No network adapters" üzenetet kapom, mint a gyári telepítővel.
...mit csinálok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Revolut
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

). A kérdés az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata 4 magos AMD AM2/AM2+ procival ESXi alatt, esetleg mit lenne érdemes (azon kívül, hogy VT támogatásút)?