Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
akosxyz
senior tag
Sziasztok, full kezdőként elkezdtem a dolgokat egy virtualgéppel. De win7-nél is és win10-nél is 64biteseket telepítettem. Neten keresgéltem, hogy hogyan kell beállítani, megcsináltam ugyanazt. De mindig nagyon lassú. Úgy tűnik, ha adok neki hálózatot, akkor jobban működik, de akkor is lassú. Adtam neki 2 mag 2 procit, de még így is nagyon szarul fut a win10. Képernyő felbontás váltakozik indulásnál és kb az egér mozgatása is akad és késik.
A segítségeket előre is köszönöm

-
bugizozi
őstag
Nekem is ezen akadt meg a szemem

Más: ha esetleg a vCenter telepítésnél hibára fut az a rész, amikor a target ESXi-t adod meg, akkor elképzelhető, hogy az segít, ha a Proxyt kiveszed a böngésző beállításoknál. Ma sikerült egy ilyenbe belefutni.
VCSA 6.5 Installation – A problem occurred while logging in. Verify the connection details.
-
Logan
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy a Vmware Infrastructure client-en hogy tudom a windows 10-et telepíteni mert a kék logóig eljut de a nyelv választás menü rész már nem jön be csak újraindulgat 1-1,5 percenként a virtuálisgép.
Windows telepítő lemezzel is illetve windows iso fájllal is próbáltam és mind a kettőnél ugyanez a helyzet, hogy a kék logónál megáll.
A windows 8 és 8.1-nek sem indul el a telepítője csak áll a windows logónál és újraindulgat.
Egyedül a Windows7-et tudnám telepíteni de mivel 2020-ban lejár a támogatottsága így ez nem lehet opció.
Asztali gépben kipróbáltam mind a kettőt és szuperül ment a telepítés.
Vmware Infrastructure Client verzió: 2.5.0 míg a
Vmware ESX server verzió: 3.5.0Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Sirjames73
csendes tag
Frissen telepített Vmware 6.7 U2-nél belefutottam abba a hibába, hogy a web kliensen keresztül nem tudtam importálni a Powerchute Network Shutdown ova-ját.
A hibaüzenet ugyanez mint itt: [link]
A javaslat az volt, hogy frissíts a klienst 1.33.1-re. (nekem már az 1.33.3 volt.) szóval ez max downgrade lett volna.
Ha valaki hasonló cipőbe lépne, javaslom inkább a legfrissebb ovftools-t (ha minden igaz, akkor 4.3 a verzió), azzal csont nélkül megoldotta. -
törölt tag
Nem ártana ha átadná ez is az információt mert ha VMware-ben nem fix méretet állítok be hanem dinamikusan növekvőt és telepítgetek törölgetek op rendszereket akkor a TRIM nem működik megfelelően a gazda gépen.
pl 300GB partíción van 50GB adat és kiírja a rendszer, hogy 180GB szabad hely van.
Gazdagép 70GB nem tud mit kezdeni úgy látja mintha még meglenne. -
6.7-el még nincs tapasztalatom, még 6.5-öt és legacy boot-ot használunk BFS-el, sose láttam ilyent (mondjuk telepítéskor én csak az egy szem BFS lun-t prezentálom a gépnek, sohaselehessen tudhatni alapon. Na meg fiatalkoromban írtam már felül production lun-t telepítővel
). -
Belefutottam egy furcsa dologba 6.7u2 san boot kapcsán: HPE DL* gen10, qlogic kártya, fc lun-ok. Az installer nem lát egy darab lunt se. Rommá konfiguráltam már a kártya és a gép biosát is, de semmi. Kínomban bootoltam egy linuxot, az látta a lun-t, és települt/bootolt is róla. Ezek után az esxi installer is látta
Gondolom az lehet a háttérben, hogy a linux létrehozta az uefi boot partíciót, meg a megfelelő flageket, és így már tetszett az esxi-nek is.ESXi-nél ezek szerint előre kellene inicializálni a lun-t valamivel, ha telepíteni szeretnék rá? Az installerben nincs erre mód? HPE custom iso amúgy, és legacy bios módban is ugyanez vele a helyzet. 2-3 éve telepítettem utoljára san lun-ra esxi-t, de akkor mintha nem lett volna vele ilyen gond.
-
válasz
üzenetére
Egyik se kell neked, hacsak nem akarsz nested virtualizációt, pl. virtuális ESXi-t vagy Hyper-V-t. A virtuális diszket ha SSD-re teszed, akkor onnan fut
Alapból azt hiszem a Workstation a C-re teszi.Egyébként otthoni felhasználásra a Virtualbox teljesen jó, illetve nagy előnye hogy ingyenes.
-
törölt tag
Üdv. Alap kérdéssekkel fordulok hozzátok.
Hol lehet beállítani, hogy SSD-ről menjen a rendszer?
I5 3470 procinál mind a két alsó be kell állítani sárgával jelölve akár windows akár linux alatt? [link]
Hétköznapi használatra megéri erre váltani VirtualBox-ról pl teljesítmény javulás? -
kraftxld
félisten
Tegnapi szopás megoldása:
Volt 2 db Windows-os vCenter 6.0 (mellé SRM 6.1 + VRA 6.1) külön site-on.
Persze mióta a kollega telepítette 2015-ben semmi se volt még újraindítva
Na mindegy, ezt frissítettem VCSA 6.7 U2-re + VRA 8.2 + SRM 8.2-re.
Szerencsére az SRM dolgokat újra akarták csinálni, úgyhogy nem kellett vele küzdeni.Ügyködés előtt snapshot, majd a /mob szerkesztőben kigyalultam az SRM meg a VRA extension-t.
[link]
A migrációs cucc szépen észre is vette, hogy az SRM meg a VRA már nincs.Sikeres migráció után próbálom regisztrálni az új VRA-t, kövér két oldal hosszú hibát dobott az appliance, a kulcsszó: DuplicateSolutionCertificateFault
A vCenterben meg visszajött a régi 6.1-es VRA plugin és sírt, hogy nem kompatibilis.A megoldás:
- Megint ki kell szedni a /mob -on keresztül a VRA extensiont
- Majd a flash konzolon keresztül (ez nincs benne a html-ben
) a solution users-ből ki kell törölni a vSphere Replication usert
- Újra regisztrálni a VRA-t, majd minden szép és jó lesz.

-
kraftxld
félisten
válasz
szallasi007
üzenetére
Mehet menet közben is.
-
válasz
szallasi007
üzenetére
Érdemes a trial idejére a DRS-t is bekapcsolni, aztán megnézni/logolni minden nap hogy hogy osztja szét a VM-eket, kb. az a felállás maradhat az Evaluation period utánra is.
-
kraftxld
félisten
válasz
szallasi007
üzenetére
Az essentials plus-ban csak sima vmotion van, storage vmotion nincs.
Sima essentials-ban meg lóf*sz sincs
-
kraftxld
félisten
válasz
szallasi007
üzenetére
Arra figyelj, hogy a 60 napos trial licensz alatt mozgasd a VM-eket, mert utána nincs nagyon vmotion meg storage vmotion

Én már 6.7 U2-t raknék, nemrég csináltam hasonlót egy amcsi tanácsnál, ott 4 db kócos régi R710, R610 és társai voltak 2 TrueNAS storage-el.
2 db R630 jött, és mindent újracsináltunk 6.7 U2-vel. -
[Newman]
tag
válasz
szallasi007
üzenetére
A VM-et át tudod majd mozgatni az új datastore-ra. Ha a régi hoszt a HCL szerint kompatibilis a 6.7U1-el akkor én nem váltanék másra. Szóval én firmware-elném a régi hosztokat és újra tenném 6.7U1-el, de az upgrade-el sincs amúgy semmi baj.
-
szallasi007
őstag
válasz
[Newman]
üzenetére
Köszi a választ.
A jelenlegi Host-hoz "kötött" vm-ekkel mi a helyzet? Mikor a HA létrehozásra kerül meg az SAN mint datastore, akkor oda át kell mozgatni a létező vmeket? Ha ez meg van akkor meg a jelenlegi host-ot érdemes 6.0-ról 6.7-re felpeccselni vagy azt érdemes letúrni ha minden működik és adni neki egy friss 6.7-es installt?Érdemes 6.7-et feltenni vagy az még annyira nem okés és a 6.5 legutóbbi verzióját használni?
-
[Newman]
tag
válasz
szallasi007
üzenetére
Hacsak nem datastore cluster-eid vannak - ahogy olvason nincsenek- akkor a datastore-ok az ESXi-khez "kötődnek", azaz mikor hozzáadod például egy vCenter-hez az adott hosztot, akkor semmit sem kell tenni, "hozza" magával.
Kiegészítő megoldás/szoftver nélkül nem tudsz VM szintű mentést végezni.
-
szallasi007
őstag
Sziasztok,
jelenleg van egy R730 Esxi 6.0 rajta 8 vm és egy Dell MD3420 SAS HBA-val van összekötve, valamint az R730 RAID5-ben létrehozva egy tömb ami mint datastore látszik a host-on. A 730-as store-ban az egyik vm egyik lemeze ott van. Azt nem tudom miért így lett kialakítva de így örököltem meg.
Elvileg jön egy szaki segíteni, de kíváncsi lennék a véleményekre illetve hogyan lenne érdemes megcsinálni az alábbi tervet?
Szóval ez a terv:
Van parlagon 2 db R630, amik kapnának ugyanannyi ramot mint ami most az R730-ban van és egy új Dell storage fiberen brocade switchekkel. A procik megegyeznek mindhárom fizikai gépben.
vmware 6.7 Essential + Essential Kit megvéve, 3 Host 6 CPU, elvileg ezzel megoldva a liszensz para.Az R630-okra 6.7-et és egy vCenter is telepítésre kerülne, minden fizikai gép kap FC kártyákat. Redundánsan bekötésre kerülnek 2 Brocade-be.
Az R630-ok és a jelenlegi 730 bekerülne a vcenter alá.
A jelenlegi vm-eket át szeretném mozgatni az új nagyobb storage-ra. HA kialakítása.Amit nem tudok, hogy mikor az R730 bekerül a Vcenter alá mi fog történni a jelenlegi datastore-al? Azt külön fel kell venni a vcenterbe? Egyáltalán ezt hogy szoktátok megoldani? A régi storage-ot valahogy be lehet állítani mondjuk backup-nak ahová a vmware automatikusan csinál valamilyen mentést vagy ehhez külön szoftver kéne?
köszi
-
ricsi99
addikt
Üdv Mesterek.
Amatör módon kicsit szoktam használni a Vmwar-et
Most a workstation 15 pro-t.
Virtuális gép megy azzal nincsen gond előző verziókban már begyakoroltam.
Most megpróbáltam a "Shared vm" opciót is
Odáig eljutottam hogy szépen csatlakoztattam is.Viszont sehogy nem tudok rácsatlakozni sehol sem ... nem fogad el semminemű jelszót.
Elöször egy másik gépről probáltam ,aztán a saját gépen a böngészőből is.Most itt valahol valami felhasználoi fiókot/ jelszot valahol még meg kell adnom?
Vagy amit csatlakozásnál kért a windows felhasználonév/jelszót kell megadnom? -
kraftxld
félisten
válasz
[Newman]
üzenetére
A storage network-el nincs gond, ott simán megvan a 10Gbit.
Az 1Gbit-es adapterekkel van a gáz, ahol a VM traffic, a régi cuccról jövő migráció meg a management megy. Amikor beraktunk egy sima konfigurálatlan switch-et, simán megvolt az 1Gbit. Majd rugdalom a hálózatos arcokat kicsit
-
kraftxld
félisten
Mult héten összedobtam egy vSAN miniclustert (2 node direct connect).
Már az első nap gyanús volt, hogy valami nem 100-as a hálózattal. A hálózatos legények tagadtak persze
Valami istenverte QoS van a core switcheken...
Jobb oldalt a tényleges sebesség, ha elindítottam bármit (ISO feltöltés, vMotion, replikáció Veeam-el.) úgy max 20-30Mbit-et tudott a gigabites háló, a latency meg felment 300ms fölé.
A végén már ugrattam is a legényket, hogy küldjék már haza a takkernénét aki 10 megabites D-link hubokat kötöget össze mindennel a szerverszobában
Bal oldal alján némi rugdalás után már elértük a mágikus 230Mbit-es sebességet a core switcheken, felette meg a 10Gbites VSAN háló rendes sebessége, azt szerencsére nem a core-on hajtjuk át.
Valaki nagyon elkefélt valamit a Juniper switcheken....
-
bugizozi
őstag
Szia!
A reboot nem segített, de ez a resignature igen, bár nem sikerült 100% megcsinálnom.
Ezek voltak a lépések:
1) VM-ek leállítása
2) tároló snapshot a volume-on (biztos ami biztos)
3) VM-ek kiregisztrálása invenoty-ból
4) datastore unmount (mindkét host-on)
5) esxcli storage vmfs snapshot list – parancs futtatása, adott találatot
6) esxcli storage vmfs snapshot resignature -l volumenév --- ezzel felcsatol egy másik Datastore-t a VMware-re, snap-xyz névvel
7) VM-ek beregisztrálása a az Inventory-ba
8) VM-ek elindítsása
9) új datastore méretének megnövelése – ha direkt-be a host-on lévő VMware felületen csináltam akkor nem sikerült, el kellett hozzá indítani a vCenter-t és azon keresztül ment - szerencsére az pont ezen a datastore-on volt (ez csak nekem új infó vagy én bénáztam vmit?!)Ami még hibádzik, hogy a régi datastore-t is látom, és nem tudom hogyan kell kipucolni
attól félek ha rányomok, hogy delete datastore akkor kitörli mindkettőt. 
Nem lenne rossz ha erre is kitérne a VMware KB mint csinálj előtte és utána...
viszont ez már a holnap zenéje lesz (már ha le lehett állni) mert ma még hullám tetőlemez cserénél is kellett segítkeznem, meg annak a korlátját festeni... pedig még hátra lenne 2 ilyen datastore ráadásul azon jóval több VM van.. aztán jöhet újra a hétfő üdén frissen fiatalosan

-
bugizozi
őstag
Találtam egy leírást a HP oldalán, lehet ez kell nekem?!
How to Resignature a LUN Detected as a Snapshot
Itt kitér arra az 1-2 pontban, hogy mit csináljak a jelenlegi Datastore-on: VM-ek leállítása, inventory-ból törlése, majd a datastore unmountolása minden host-on. Ezután látom majd az
esxcli storage vmfs snapshot listparanccsal a snapshot-okat és tudom resignature-ölni aesxcli storage vmfs snapshot resignature –volume-label=<label>|–volume-uuid=<id>paranccsal, mint ahogy írják abban a cikkben amit küldél?!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Megkaptam egy jó kis problémát, amibe munkatársam futott bele, csak ő közben elment szabira.
Annyit tudok, hogy volt egy tároló hiba, ami miatt elvileg az ESXi 6.5 snapshotnak detektálja a lunokat, így nem lehet datastore-t növelni. Átküldte a következő leírás: vSphere handling of LUNs detected as snapshot LUNs (1011387) illetve azt mondta, hogy umountolni kéne a datastore-okat, majd újra mountolni resignature-el.
Gondoltam létrehozok egy teszt Datastore-t, unmountoltam majd mount, de a az UUID nem változott. Ha meg rányomta, hogy delete datastore akkor ugye törölte a tartalmát is. A leírásban nem említi, hogy mit csináljak a már meglévő datastore-ral (jelenleg használatban van, éles gépek futnak rajta)
A régi vSphere kliensben emlékszem, hogy volt ilyen Assign a new signature opció, de ezen a webes felületen nem ajánl fel ilyet. Mi lehet a megoldás ilyenkor? Hogy tudom úgy újracsatolni a datastore-t, hogy a tartalma megmaradjon, de az UUID megváltozzon?Köszönöm!

-
letix
senior tag
-
kraftxld
félisten
Hát a free licenszen már nem sokat lehet rontani

Simán menni fog, de ilyen régi vason én már nem bűvészkednék. Maradjon úgy ahogy van, aztán egy normálisabb cuccot venni. Párszor láttam már, hogy ilyen régi szerverek a leállítás után el se indultak, alaplap megrottyant, tápegység, stb. -
letix
senior tag
Üdv a szakiknak!
Gyors kérdés:
Ingyenes licensz-el rendelkező ESX 5.0.0-n elszáll-e a licensz kulcs ha a gépben lévő 2db CPU-t uppgrade-elném?
Csak órajel különbség van, a CPU pont ugyanolyan osztályból jön..
Kell bármire figyelnem az upgrade során?Köszönöm szépen!
udv,
Balazs -
bugizozi
őstag
válasz
Sirjames73
üzenetére
Köszi, igen, azt tettem fel

-
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi
üzenetére
Emellett sikerült egy hibába belefutni, a vCenter telepítése elszállt a következő hibaüzenettel:
Unable to connect to vCenter Single Sign-On: Failed to connect to SSO; uri:https://vcenter/sso-adminserver/sdk/vsphere.localA megoldást itthagyom az utókor számára:
Short tip: vCenter Server 6.5 UI installer: Failed to connect to SSO
Workaround
The vCSA installation consists of two stages. While the first stage simply deploys the OVA template, the second stage automatically configures the services. If errors occur during the second stage, the appliance is erroneous and needs to be re-deployed – so creating a snapshot at this stage is basically a good idea.
The assistant of the second stage needs to be filled. Before starting the configuration process, the appliance command-line needs to be accessed – e.g. using the VM console or SSH (which needs to be enabled first using the VM console). Enter the following commands:
> shell
# echo "::1 localhost.localdom localhost" >> /etc/hostsThis extends the local host resolution by an IPv6 entry.
Without this entry, the localhost entry cannot be resolved into an IPv6 address forcing the installation to crash. Don’t remove this entry after the installation as SSO won’t start again – as a result, vCenter Server will not start either.
-
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Szia!
Végül sikerült elintézni, hogy még előző nap este el lehessen kezdeni, így otthonról elindítottam, 40 perc alatt ment át a ~120 GB szóval nem volt vészes.
Sajnos a Veeam nem volt opció, mert nem volt (még) nekik. Egy db Dell szerverük van, amin futott ez a Windows. Kivittem egy másik szervert a raktárunkból ideiglenesen, arra virtualizáltam be, majd telepítettem VMware ESXi-t az ő Dell szervererükre, aztán egy vCentert, felvettem alá a 2 host-ot és átmigráltam a VM-et a miénkről a Dell-re. Lebontottam a mi gépünket, felraktam a Veeam-et arra Windows-ra és beállítottam a mentést egy NAS-ra. Lesz még pár VM létrehozva nemsokára, azért is kellett ezt megcsinálni. A host-ok közötti migráció még gyorsabb volt, kihajtotta fullra a gigabites hálózatot.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
A VMWare Workstation 15 támogatja már natívan az USB-s eszközökről való bootolást vagy még mindig a ploppal kell szenvedni?
-
kraftxld
félisten
válasz
bugizozi
üzenetére
Én mostanában Veeam agent-el szoktam.
Csinálok egy teljes mentést egy hálózati meghajtóra ahová a gép menni fog, majd a leállás előtt egy gyors incremental mentést. Bebootolom a cél VM-et és az már a Veeam Recovery ISO-t betöltve vár.
Utána gép kikapcs, a VM-ből betallózom a mentést, átvariálom a partíciókat hogy ne legyen több egy virtuális disk-en, visszaállítás indít.
A Veeam egész jól tömörít, és persze, az üres helyet nem menti.
Miután elkészült, hálózat nélkül újraindít, kipucolom a fizikai drivereket, meg egyéb szemetet, vmware tools fel, vmxnet3 hálókártyát beállítom, leállítás. Majd hálózattal indít. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Fizikai szervert szervert szeretnék virtualizálni VMware-re. Korábban csináltam már ilyet VMware Converter-rel úgy hogy bejelentkeztem távolról, elindítottam aztán futott amíg futott. Most viszont a helyszínen kellene csinálnom így fontos lenne tudni h kb mennyi ideig tart. Szóval aki mostanság csinált ilyet megírná nekem, hogy mit tapasztalt? 2 db 2 TB SATA diszkről lenne szó, amin 2-200 GB foglalt ténylegesen, és ezt kellene gigabites hálózaton áthajtani. Ilyenkor ugye csak a tényleges foglalt adattal (200GB) kell számolnom ugye, nem az egész diszkkel?
Köszönöm a segítséget!

-
Magnat
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Természetesen fent van, de nem úgy működik. Ha a Vmware ablak az aktív akkor ha kihúzom az egeret a host asztal fölé és vissza a guestre, akkor jó, de ha már a host asztalra klikkelek akkor ha visszaviszem az egeret a guest fölé, akkor egy nyitott hüvelyk- és mutatóujjas kurzor lesz a sima nyílból és először kell egyet a guestre kattintani hogy aktív legyen és csak a következő klikkelésnek lesz hatása. Virtualboxnál viszont akkor is egyből aktív az egér a guest fölött ha nem az az aktív ablak.
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
sorry ha már elhangzott a kérdés, VmWare Playernél van lehetőség vhogy elérni, h úgy működjön az egér integráció mint a Virtualboxban, tehát ha nem aktív a Vmware ablak akkor ne kelljen egyet belekattintani az aktiváláshoz hanem azonnal "hatása" legyen az első kattintásnak is?
-
Fboy
aktív tag
Sziasztok,
Remélem jó helyre írok, az előző gépemen win 7 volt, amin minden gond nélkül tudtam az xp mode-t futtatni.
Most Windows 10 pro oprendszer alól szeretnék windows xp-t futtatni, viszont guglizás után egyelőre arra jutottam, hogy a win 7-n működő xp mode itt már nem fog menni, vagy ha valamilyen virtuális gépre telepítek xp-t, ahhoz telepítő kód fog kelleni.
Van arra valamilyen módszer, hogy xp-t futtassak win 10 alól, akár olyan egyszerűen mint win 7 alól?
Egy egészségügyi program futtatása miatt lenne rá szükség. -
sto1911
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Nálunk hyperflex alatt sarki üzletben vett SD kártyák mentek hibátlanul, de egyszer szólt a Cisco hogy az úgy nem éri meg nekik, cseréljük csak ki.
Kimegy a technikus cserélni, csinálja szorgalmasan, de csak nem bootolt be a gép. Kiderült, hogy kivette mindkettőt és betette a két újat, üresen.
A harmadik szervereit jutott, mire észrevettem
-
Szerintem technológiában nincs semmi eltérés, mert ugyanúgy nandflash, ugyanúgy usb-n csatlakozik (a HP/Dell-es integrált sd slot is). Szerintem az van, hogy default valamilyen industrial grade kártyával érkeznek ezek, amik azért nincsenek pariban az apróról vagy az XY PC boltból/nagykerből beszerzett pendrive-okkal
Amúgy én már láttam HP-ban meghalni ilyen kártyát, igaz nagyon nagy darabszám mellett csak 1db-ot. -
válasz
TheProb
üzenetére
Valószínűleg eldobta az USB eszközt, ha újraindítod lehet újra bebootol rendesen és megy minden tovább.
Láttam már ilyent Cisco UCS bladeken (mondjuk olyant is hogy tényleg megdöglött a flash). Mi mondjuk váltottunk BFS-re, a standalone node-okon meg jönnek a BOSS kártyák. -
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Tudom valahogy csekkolni, hogy a pendrive, amiről az ESXi fut megkotlott-e vagy sem? Friss telepítés, pár napt után ezzel fogadott:

WinSCP-n elérem a fájlrendszert, viszont pl. VMware tools-t már nem tudtam telepíteni, mert nem találta az .ISO-t.
PowerCLI-n kereszütl gyorsan csináltam is egy cfg bkp-t. De ez azért poén, hogy 2 napot bírt a pendrive.Mi a legsmooth-abb megoldás erre? friss pendrive telepít, restore cfg, pendrive-ot kicserél és custom package-ek újrarakása (OMSA, racadm, stb)? Teljesen transzparensen, leállás nélkül cserélhető a cucc?
Bár félek tőle, hogy következő bootkor nem fogja magától bebootolni a rendszert az új pendrive-ról. -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Van valami oldal ahol lehet kalkulálni, hogy egy adott vas mennyi VPS-t bír el?
2x Intel Xeon W3520 (8/16x2.66Ghz), 16 GB DDR3 1333 MHz

Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby rádiós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen autót vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

).

) a solution users-ből ki kell törölni a vSphere Replication usert

attól félek ha rányomok, hogy delete datastore akkor kitörli mindkettőt.