Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
-
lajafix
addikt
válasz
Snoop-y
üzenetére
ha rosszul értettem, akkor bocs, szerintem
:ha 23 óra a futás (és nem soros modem a hálózat) , akkor az SSLt tedd falsera: [link]
ha jól rémlik ez a nem bootol probléma, akkor a forrás C: partícióját tedd bele egy új futtatásba és a converter beállításakor a storage vezérlőt ne autora hagyd, hanem direktben állítsd be a az LSI paralelt vagy LSI SASlogicot.(és bízom benen hogy a többi meghajtói a forrásnak külön fájlban vannak, amit csak hozzá kell adni az új virtuális géphez)
-
Snoop-y
veterán
Huhh kb 23-oranyi futas utan van egy clone-om a cel halozaton ami nem indul el

File: \Windows\system32\winload.exe
Status: 0xc0000225Ha jol latom a logban akkor a VMware alatt nem sikerult neki megcsinalni a boot szekciot.
Ezen a fixmbr es tarsai segithet? Vagy bcdedit ? ( este volt mar nagyon es nem ertem ra kiserletezni )
-
Snoop-y
veterán
-
kraftxld
félisten
-
-
Snoop-y
veterán
Standalone converter tud ugy convertalni on the fly P2V , hogy a cel ESXI egy masik szerveren van?
A konvertalando szerveren nincs eleg hely, hogy elferjen az image. -
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Virtuális gépet, hogyan érdemes klónozni: mehet menet közben, vagy inkább leállítva? Az mennyire gond, hogy már tartományba van léptetve? A customization-nél kap új SID-et illetve válasszam azt, hogy tartományba legyen, vagy először inkább csak workgroupba?

-
k_petya
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Úgy sem megy

Viszont próbáltam egy olyat, hogy a Virtuál PC-s gépet átkonvertáltam (érdekesség, fogy különbségi lemezt nem lehet konvertálni) erre az addig müködő nyomtató nem müködött. Viszont ha kikapcsoltam az AVIRAban a tűzfalat, akkor újra müködött. -
AthlonXP
őstag
válasz
Konflikt
üzenetére
Igen, a menüben ismeretlen eszközként szerepel. Win 8.1-es driver nincs hozzá, csak a 7-esre és a korábbiakra van.
Átnézem azt a leírást, bár gondolkoztam már, hogy valahogy megpróbálok feltenni egy vinyóra vmi win 7-et vagy xp-t, aztán megcsinálom azon.
Köszi a segítséget!

-
Konflikt
addikt
válasz
AthlonXP
üzenetére
Hogy tudnám beállítani a virtuális gépen azt, hogy a gazda géptől függetlenül kezelje az usb eszközöket?
ahhoz hogy beadj egy USB eszkozt a guest OS-nek le kell valasztani a host OS-tol. viszont GUI-bol csak olyan USB eszkozoket tudsz levalasztani, ami ebben a menuben is szerepel. tehat ezesetben feltetel, hogy a host OS megfeleloen lassa azt az USB-s eszkozt (win8.1 driver kell), amit le akarsz valasztani rola es oda akarod adni a guest-nek.
a megoldas talan az lehet, hogy az USB-s eszkozt a hardverazonositoja alapjan (VID, PID) a .vmx file-ban bedefinialni hogy auto csatlakoztassa a guest OS-hez. ezesetben ha mar latszik az eszkozkezeloben valami ismeretlen eszkoz amirol tudod hogy a mobil, akkor lehet redirect-elni a guest OS-nek. a meneterol erre van a vmware KB.
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Hogy tudnám beállítani a virtuális gépen azt, hogy a gazda géptől függetlenül kezelje az usb eszközöket?
Van egy Samsung telóm, amin szoftvert akarok frissíteni Odinnal, de ha csatlakoztatom a gépre a telefont akkor ismeretlen eszköznek látja. Hiába telepítem fel az usb drivert ami a telefonhoz van ( ezért a Kies sem látja ).
Korábban win 7-alatt gond nélkül működött a dolog, csak a win 8.1-en nem akar menni. Nem is lenne ez gond, mert, ha a virtuális gépre telepített win 7 tudná kezelni a fő géptől függetlenül az usb-t akkor rajta keresztül tudnám frissíteni a telefont, de mivel a fő gép ismeretlennek jelzi a telót, így a virtuális win 7 is azt írja já.
Ezért kéne valahogy megkerülni a gazda rendszert, ha lehet ilyet. -
-
k_petya
tag
Workstation alat futó xp-re szerettem volna hp 8750 printert telepíteni tcp/ip-vel de nem sikerült. Végtelen ciklusba került. Rákérdez, hogy usb vagy network printer, majd megkeresi a nyomtatót amit leokézok ezután vissza az elejére, hogy most akkor milyen printer is szeretnék. Normál xp alól simán települt.
Van vmi tipp, hogy mit csináljak? -
geckowize
őstag
Hello!
Egy piler nevű mail archiváló program doksijában látom ,hogy kompatibilis ezzel:
VMware appliance (OVA)
Ezt honnan lehet letölteni? -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Megoldódott, igen a setup nem volt meg csak a nagy kapkodásban elsőre nem találtam meg a google-ban

Ez alapján sikeresen beállítottam.~ # esxcli system snmp set --communities public
~ # esxcli system snmp set --targets ipcim@162/public
~ # esxcli system snmp set --enable trueEzután már ezt írta a testre:
~ # esxcli system snmp test
Comments: There is 1 target configured, send warmStart requested, test completed normally.Köszönöm mindkettőtöknek

ps: hja és a doksiban el van hibázva egy '-' jel, mert azt írja a példában, hogy:
esxcli system snmp set -communities public,internal
pedig a communities elé '--' kell![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
ESX-en nem tudom elindítani az snmpd-t. Azt hittem megtaláltam a megoldást de nem, ugyanaz a hibaüzi

Találkozott már valaki ilyennek?Köszönöm!

ps: parancssorban ezt látom:
/etc/vmware # esxcli system snmp test
Must first configure at least one v1|v2c|v3 trap targetps2: Dell szerver, ESX 5.1 Build: 1 065 491. Hibaüzi az ami a linken.
-
Konflikt
addikt
A laptopon fut egy Windows 7, ez maradna a host, alá menne egy másik W7. A laptophoz külső billt, egeret, monitort csatlakoztatva megoldható hogy 2 user egymástól függetlenül dolgozzon?

nem. ehhez min. egy masik gep kene, es arrol remote desktop mondjuk a VM-be. olyat en meg nem lattam, hogy egy gephez 2 eger van kotve, es kulon-kulon mind2-ot lehet parhuzamosan hasznalni
-
fasyrt
őstag
Üdvözlet a topiklakóknak,
mondani szokás, hogy a szükség nagy úr. Lehalt az itthoni gépből az egyik, áthidaló megoldásként virtuális pc-t akarok tenni a laptopomra.
(Laptop: Acer 3820TG: Intel i5-430M, 4 GB RAM, ATI 5650, 128 GB SSD)
A laptopon fut egy Windows 7, ez maradna a host, alá menne egy másik W7. A laptophoz külső billt, egeret, monitort csatlakoztatva megoldható hogy 2 user egymástól függetlenül dolgozzon?

És ha igen, melyik vmware változat kell?

Előre is köszönöm a gyors és segítőkész válaszokat!

-
earth
csendes tag
Sziasztok.
Hogyan tudom a VMware player beállításait lementeni hogy másnak elküldve meg tudja nézni, elvileg pár MB-os de nem tudom hogyan kell.
Tudtok segíteni, nagy segítség lenne.
Köszönöm -
Konflikt
addikt
válasz
qwertly
üzenetére
valoszinuleg azert, mert nem volt aktiv az ablak amikor nyomtad. sajnos ez egy eleg elcseszett helyzet, abban a nagyon rovid idointervallumban folyamatosan bele kell kattintani egerrel, hogy tenyleg az legyen az aktiv mikozben az F2-ot nyomod. de ha ez nemis megy, akkor fent van meg 2 masik opcio hogy lepj be
-
Konflikt
addikt
válasz
qwertly
üzenetére
be kell lepni BIOS-ba, es ott az ODD legyen az elso a boot orderben.
-ha workstation/player-t hasznalsz akkor baromi gyorsnak kell lenni, es F2-vel be lehet lepni. vagy:
-ha esxi-n fut, akkor jobb a helyzet, van egy "force BIOS setup" checkbox a VM edit-ben, igy a kov. boot-kor auto belep a BIOS-ba. +lehet a power on boot delay-t is novelni, igy van ido kenyelmesen nyomkodni az F2-ot, ha be kell menni kezzel.Na ezt a ket opciot workstation-be nem vezettek ki a GUI-ra, de a .vmx file-t ha editalod hozza lehet adni ezeket:
bios.forceSetupOnce = "TRUE"ez pedig ms-ben ertendo:
bios.bootDelay = "xxxx" -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudnám beállítani,hogy virtuális gép mindig a iso cd képfajról bootoljon ha van.Mert akárhogy akarok nem tudok a biosába belépni és indításkor hiába nyomkodom a F2 vagy Esc billentyűt mégsem akar a cd bootolni. -
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Van egy Mac guest machine vmware ws 10-ben, de egyszerűen sehogy sem tudok külső, fizikai pendrive-t felcsatolni a gépbe. A Removable Devices-nál egyszerűen nem jelenik meg, sehogy sem tudom becsatolni. Ez igaz linux és windows guestekre. A vicc az, hogy eddig simán ment mindenhol, most meg sehol semmi... mi lehet a gáz?
-
donatel
tag
És azt be lehet állítani valahol hogy felül a TAB-oknál csak a virtuális gépek jelenjenek meg? Ha bal oldalt rámegyek egy folder-ra akkor ez ne jelenjen meg csak a benne található virtuális gép jelenjen meg felül a TAB-on.
-
donatel
tag
Olyan kérdeésem lenne hogy ha egy Workstation 9-ben létrehozott virtuális gépet elindítottam worksation 10-ben (mikor feltett egy kérdést azt választotta I copied it) akkor azt a upgrade this virtual machine -ét (tehát 9-esről upgradelni 10-esre) meg kell csinálni vagy lehet így is hagyni jól fog működni.
-
kraftxld
félisten
-
mszl
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
(#2239) kraftxld
De tegyuk hozza, hogy ekkor csak egy konzol lesz a vekonykliens (egy tavoli billentyu es monitor kombo), nem rajta fog futni a VM.Erre gondoltam pont, hogy nem a kliensen fut, hanem valami távoli asztal szerűséggel csak pl. egy kis word, corel draw, (betőkivágás, roland szoftver stb...) stb így kisebb erőforrás igénnyel is beéri. "Ne legyen szükség" (persze valami kell) host op. rendszerre csak éppen annyira (pár MB, GB) ami az RDP-hez kell ami mehet esetleg USBről, stb..
-
krealon
veterán
A thin-client -re a kis fogyasztas es a keves eroforras jellemzo. A virtualizaciohoz meg viszonylag sok eroforras kell. Ezert is zavarba ejto a kerdesed.
Diskless thin client-en egyszeruen PXE -vel kell valami alacsony eroforras igenyu linux-ot bootolni es kesz.
De ha nem akarsz a PXE-vel kuzdeni, akkor egy pendrive-linux hipp-hopp eletre kelti a vasat.(#2239) kraftxld
De tegyuk hozza, hogy ekkor csak egy konzol lesz a vekonykliens (egy tavoli billentyu es monitor kombo), nem rajta fog futni a VM. -
mszl
aktív tag
válasz
krealon
üzenetére
Szia!
Mire gondolsz ? Nem véletlenül írtam kicsivel előbb, hogy teljesen kezdőként gondolkodom a virtualizációban.

Jöttem ide pár tanácsért és útmutatásért, hogy legyen min elindulnom. Nem akarok hülyeségeket kérdezni
Persze kell egy VM Player amivel indítom a gépet így gondolom.
De milyen módja lenne akkor, hogy egy diskless gépet használjak és a hálózatról bootoljak??
Vagy csak pxe van isoval?Előre is köszönöm a segítségeket és a fáradságotokat!!!!!!
-
Konflikt
addikt
igen. az esxi un. bare-metal arhitektura, azaz nincs koztes OS reteg, az ESXi maga az OS ami a harvert kezeli. a workstation/fusion/vmware player pedig hosted.
szinten a free ESXi hypervisort javasolnam, parhuzamosan nehany VM (koztuk a debian is) azon a vason elszaladhat
-
kraftxld
félisten
Az ESXi maga a host oprendszer, ezen futnak a virtuális gépek.
Sok szempontból sokkal jobb ha van külön host, és az nem csinál semmi mást csak a virtuális gépek futtatását.
Ha a host-ról is futnak dolgok, és mondjuk frissítés miatt újra kell indítani akkor viszi magával a virtuális gépet is, meg sokkal hatékonyabb a virtualizáció is. -
mszl
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Jól értelmezem, hogy az ESXI-nek nem kell host op. rendszer??
Én egy olyan megoldáson gondolkodtam, hogy van egy Linux op. rendszerem letöltöget, smb megosztások, és ezek mellett fut egy vm server.
Nem egy dedikát rendszert szeretnék csak vm szervernek fenntartva.Esetleg erre lehetőség??
-
kraftxld
félisten
Értelmes áron max 8GB memóriát lehet belerakni ha most nem 4x1GB van benne, én felturbóznám 8GB-ig, aztán egy ESXi 5.0 vagy 5.1 free-t, esetleg Hyper-V 2012 R2-t is érdemes bepróbálni, annak is elég jó már a linux támogatása.
Ezek ingyenes megoldások, nemúgy mint a VMware workstation
-
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni tőletek. Teljesen kezdő lévén a vmware-ben.
Van egy debian szerverem GUI nélkül( letöltés, smb) erre szeretnék virtuális szervert amin lenne 2 virtuális gép (minimális win7, és egy másik minimál guis debian v. ubuntu) egyszerre mindig egyet használnék azt sem nagy számítás igényes feladatra.
Kisérleti célra, tanulásra mélyülnék el egy kicsit a virtualizációban.Melyik vmware terméket ajánljátok a szerverre??
Az asztali gépen most próbálgatom a vmware workstation-t.Segítséget előre is köszönöm.
-
Konflikt
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
powercli, esxcli: sztem gond nelkul mennie kell. meg mi sem migraltunk 5.5-re, de nested van 5.5, igy ott nezegettem.
nemcsak hogy lehet a ws10-el, hanem a hw verziot is engedi lekonvertalni egeszen ws5.x-ig (azaz 4-es HW verzio-ig). most probaltam, gond nelkul ment, felbootolt. emlekeim szerint ez nem volt benne regebben a workstationban, vagy csak rosszul emelkszem
de ez egy ws-en futo VM volt, nem egy ESXi hoston futo VM-et massziroztam ws-en keresztul.edit: ezek szerint eleg lenne csak siman a inventory remove - .vmx download-edit-upload - vm add? ezt majd megnezem
-
kraftxld
félisten
-
Konflikt
addikt
egyreszt amit AiRLAC ir, masreszt ami fontos: az ingyenes ESXi hypervisornal a webclient nem elerheto, azaz nem tudod a 10es hw verzioju vm et editalni. es ez annak ellenere van igy, hogy a dotnet vsphere client (amit hasznalhatsz a free ESXi hez) engedi a hw verziot felhuzni 10-esre. azaz aki free ESXi t hasznal siman beleszaladhat hogy a v10 es VMjet tobbe nem tudja editalni.
de mintha lett volna szo arrol hogy megoldjak a hw verzio downgrade-et majd, utana lehet keresni hogy ez hol all.
edit: VM letrehozaskor tovabbra sem default a v10 dotnet vSphere clientbol. -
ha kell 32GBnál több ram->5.5
ha nem kell 32GBnál több ram->5.0/1Így tiszta?

Egy az egyben szerintem nem fogsz Fusion-ESXi között másolni de ne legyen igazam.
Mondjuk ott a VMware Converter az ilyen esetekre, gyors, ingyenes, általában működik.HW version 10-es VM-et pedig CSAK Webclient-ből tudsz managelni:
http://blog.rebelit.net/692
"Note: In a vSphere 5.5 environment, you must use the vSphere Web Client to upgrade the virtual hardware to version 10. However, when the virtual machine is using hardware version 10, you cannot edit the settings of the virtual machine if you connect directly to an ESXi with the vSphere Client. You must use the vSphere Web Client or connect to vCenter Server with the vSphere Client. If you connect directly to an ESXi host using the vSphere Client and try to edit virtual machine settings, you see the error"Nagyon ajánlott hw version 8-nál maradni, hacsak nem kell pár új feature, mint:
"Version 10 VMs now allow the mapping of USB 3.0 ports, larger than 2TB virtual drives, expanded vGPU features, and vSphere Flash Read Cache.." -
Immy
őstag
Ha egy teljesen új rendszert hozok létre, akkor is inkább a régebbi verziót használjam? (ez egy kicsit furán jön át..., persze tudom, hogy hallgatnom kéne a szakértőkre...)
Ha már fusion 6.0.2 van, akkor élnék a hardware version10-el. Így legalább ha pc-n létrehozok fusion-el egy virtuális gépet, azt tudom másolni az esxi-re és visszafelé is, bármiféle konverzió nélkül, ugye?! -
-
Immy
őstag
válasz
Konflikt
üzenetére
Többek között miért nem ajánlod az 5.5-öt?
Attól még hogy nem supportáltak régebbi OS-ek az még nem jelenti azt, hogy nem tudom feltelepíteni?! Bocsi, de a support sok helyen sok félét jelent és nem tudom, hogy ez a support azt jelenti, hogy fel se tudom telepíteni, vagy pedig azt jelenti, hogy ha valami problémád van, akkor a gyártó nem ad semmiféle segítséget. -
Konflikt
addikt
az 5.5-ot en sem javasolnam. az hogy nincs ott a HCL-en sokmindent jelenthet. legjobb esetben szo nelkul menni fog (nem teszteltek, nem certified), de van amikor hianyzik egy-egy dirver, vagy nemteljesen mukodik jol valamilyen eszkoz: random furcsa viselkedest produkal. nemjo ezeket tshoot-olni.
Az 5.1-et beprobalnam, de az 5.5ben driver oldalon tenyleg nagy valtozasok voltak es rengeteg eszkoz kikerult. tovabba sok regebbi OS tamogatasa is megszunt. -
kraftxld
félisten
Régi a szerver, az 5.5 lehet nem szeretné, a driver rész is teljesen más, meg minimális újdonság van benne ha egy szerverrel bütykölsz. Ha meg nincs vCentered hozzá akkor csak szopás van vele.
A 16GB alakul, de még messze van egy rendes ESXi host-tól
Jópár dologtól függ, hogy mennyit foglal maga a hypervisor a memóriából, általában 1GB-t érdemes ráhagyni. -
kraftxld
félisten
Ha korábbi verziókkal támogatott akkor nem szokott gond lenni. A 8GB elég sovány a virtualizációhoz, én ezzel a régi vassal max 5.1-ig mennék. A többi gyártónak (HP, Dell, IBM, Cisco, stb) van saját VMware ESXi telepítője, abban benne vannak a driverek, meg monitorozó cuccok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Milyen autót vegyek?
- Hardcore café
- Eredeti játékok OFF topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)