Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
drugbaron1
üzenetére
Igen, így kicsit más a dolog, nézd én jelenleg egy 7 éves Lenovo T61-el nyomom, SSD van benne, a proci nem tud nested virtualizációt, de simán felkészültem vele VCP5-re.
Tanulásra bőven elég, és VMWare workstation-ben mindent le lehet tesztelni. -
válasz
drugbaron1
üzenetére
Most írtad először, hogy otthonra kell, tanulni

Ebben az esetben annál nincs költséghatékonyabb, ha csak RAM-ot veszel a meglevő desktop gépedbe, és WS-ben csinálod meg a labort

Másrészt nem értem teljesen miért ilyen fontos a fogyasztás. Gondolom nem 7/24-ben akarsz tanulni, illetve felesleges futnia az esetleges vasnak, vagy a WS-nek mikor nem használod a laborod. Szerintem ha kalkulálnál egy egy éves fogyasztást a meglevő, vagy valamilyen kukázott régebbi vasra, meg egy újra (amit csak a fogyasztása miatt vennél meg), akkor kijönne hogy kb. sose hozná be az árát.
-
drugbaron1
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
teljesen jogos az észrevételed! Csak sajnos még a tanuló fázisban vagyok, ezért nem engedhetem meg magamnak a méregdrága desktop konfigokat vagy szervereket, ezért egy költséghatékony megoldásban gondolkozom! Amennyiben valakinek van egy költséghatékony konfigurációja - nem muszáj AM1 legyen - akkor azt is szívesen várom! A lényeg hogy viszonylag olcsó legyen, de a fő szempont az alacsony energiafogyasztás, mert hosszú távon ennek van csak igazán értelme otthonra tesztelgetni!
-
kraftxld
félisten
válasz
drugbaron1
üzenetére
Igen, a hozzáértők nem szopatják magukat ilyen összerakott konfigokkal, általában a VMware HCL-en lévő gépekből építkeznek

[link]
Ha itt megtalálod a procit, akkor menni fog az ESXi, de ha desktop alaplapból építkezel, lehet gondok lesznek a hálókártya vagy a storage driverekkel. -
drugbaron1
tag
Sziasztok! Úgy vettem észre, hogy itt elég sok hozzáértő emberke fordul meg, de sajnos így sem kaptam választ, lehet rosszul tettem fel a kérdést, vagy még senkinek sincs tapasztalata vele? Pedig költséghatékony és kevés áramot zabál, ezért gondolkoztam el az AM1-es processzorokban! Elméletileg az alaplapok is támogatják és a proci is, csak sokszór az elmélet nem mindig egyezik meg a valósággal! Még mindig várom a tapasztalatokat ezzel kapcsolatban, ha van!
-
drugbaron1
tag
Sziasztok! Vannak ezek az "új" alacsony fogyasztású AMD AM1 socket-es procik amik elvileg tudják a virtualizációt! Az lenne a kérdésem, hogy ezeket a processzorokat támogatja-e az ESXI 5.5, a hivatalos oldalán nem találtam utalást rá, de az még nem jelenti ugye azt, hogy ténylegesen nem futtatható rajtuk, egy megfelelő alaplappal?!
Köszönöm a választ előre is, hátha már tesztelte valaki!
-
Ez az egész katyvasz ilyen történelmi termékfejlődés következménye
Ezt én is végigéltem, szóval tudom, értem, hogy miért van köze hozzá 2014-ben maguknak a termékeknek. De a vizsgákból ettől még kb. seperc alatt lehetne száműzni a dolgot

Amúgy a vMA-t erősen használnám, ha nem lenne elérhető a perl sdk külön. Mivel elérhető, ezért inkább a megszokott ubntumra telepítem, aztán onnét bűvészkedek.
Igen, a flash is egy külön gyönyör, még érthetetlenebb mint a powercli

A windows vcenter bírja amúgy még megadni a kegyelemdöfést a koncepciónak, mert hogy az is egy tomcat+apache, windows környezetre erőszakolva
(tudom, van még benne azért más is).Szerencsére maga a hypervisor ettől az egész katyvasztól eltér, valószínűleg vagy egy gyökeresen más csapat fejleszti, vagy beszívás/bebaszás előtt nyúlnak ahhoz, és csak utána a körítéshez

-
Ez az egész katyvasz ilyen történelmi termékfejlődés következménye

Ugye volt az ESX console, ott főlet perl volt meg a commandline cuccok, amit aztán tovább lettek görgetve (akár csak aliasként is, én még mindig esxcfg-zek mert az van az ujjaimban), aztán lett esxcli meg powershell de ott volt a vMA is (használja valaki?), meg kettészedték a vCentert szóval kellett párfele figyelni

Közben vettek pár terméket aztán át kellett nevezni/integrálni és nem volt idő újraírni azonnal (lásd pl. Update Manager vagy vCenter Heartbeat) meg párhuzamosan volt régi és új stb.
Úgyhogy azt tanácsolom amit mindenkinek aki kérdezi: "Ha rám hallgatsz: azt használsz amit akarsz!"

Én sokmindenhez mPutty-t meg esxcli scripteket használok (kickstart, storage változások), reportokhoz powercli (ezt a vCenterről általában), amihez lehet thick client, maradékra Webclient (ami már megint Windows only lást lent.)
De troubleshooting során van még vmware-cmd meg pár bash script is, amelyik jobban kézreáll.És igen, kell Windows sajnos, bár próbálnak tőle elszakadni (ezért a sok és sokféle Linux változat),sőt ugye a csavar a történetben hogy kell Java+Flash a webclienthez, Flash meg már hivatalosan nem támogatott Linux alatt szóval adtak a szarnak egy pofont.
Én azt remélem egységesítik ha nem a 6.0-ban akkor a 6.5-ben a dolgokat, addig meg használj Windows VM-et, nekem is az fut az Ubuntu-n

-
Köszi, jó volt olvasni, én is elkezdek lassan felkészülni rá, az eddigi itteni beszámolók meg az egyéb netes infók alapján nem is annyira félelmetes, amúgy is ezt csinálom egész nap
Orchestrator amúgy mihez kellett?[félig off téma jön]
Powershell miatti duzzogás: Nem értem. Mégpedig azért nem, mert ők maguk állnak ki a mellett teljes vállszélességgel, hogy az irány a jövőben a linux alapú vcenter, ami ugye jelenleg a VCSA formájában meg is valósul. Hogy lesz ezután powershell? Már ma is telepíteni kell csak emiatt egy windows vm-et annak, aki VCSA-t használ, és pwcli-zni akar. Maga az egész termékskála is ortodox unix/linux, és ezekhez kapcsolódó opensource cuccokra épít erősen, bármihez nyúlsz, azonnal egy gnu alkalmazás kacsint rád (vagy annak egy mutációja), sok esetben meg egy CentOS-ba (haha) botlasz valami gyári appliance kapcsán. Valamint tonnányi gyári perl és bash scriptbe talán kis túlzással kijelenthető, hogy szinte az összes belső script és egyéb hasonló dolog ezekkel van implementálva. Aztán ott a Perl SDK, és az API is, a endusernek és a külső cuccoknak, és szerintem lehetne még ezer példát mondani.
És akkor ezt az egészet megfejelik azzal, hogy egy emeltebb szintű vizsgán Windows only alapú scripting feladatokat adnak (még ha keveset is). Én teljesen értetlenül állok a jelenség előtt.
-
Na a VCAP-DCA (5.5, VDCA550) vizsgáról röviden:
Csak 23 feladat volt (26ot láttam mindenhol említve előtte) ez nem tudom mennyire egyedi vagy csak a konferencia miatt csinálták rövidebbre. Gondolom emiatt a hossza is csak 3 óra + 30 perc hosszabítás a nem angol anyanyelvűeknek.
21 feladatot megcsináltam, kettőt elkezdtem de az egyik nagyon lassú volt (Orchestrator app) a másikra már nem jutott idő az valami firewall/dvs/portok kombináció volt. Az utolsó megcsinált feladatnál még tudtam gyorsan rebootot nyomni a hoston, de aztán lejárt az idő, remélem visszajött a host azért

Három powercli kérdés volt, az első kettő elég alap, a harmadiknál viszont ki kellett egy reportot egészíteni + az összes kis betűcsapdát megtalálni (nulla helyett nagy O, t helyett l vagy 1), azok elég szemetek voltak

A kérdések nagyjából minden területet érintettek, volt HA, DRS, storage (claim ruleok), SDRS, network SVS és DVS is, certek, resxtop, flashcache, Update Manager, Host profiles, Resource pools/reservation/limit stb.
Minden feladat összetett volt, legalább 3 pontból állt de volt sok 5-6-7 pontos is. Pár feladat egymásra épült.
Kb. 5 feladathoz kellett kisebb-nagyobb mértékben a webclient (hw version 10 VM persze, meg SDRS scheduler, vm tagging), a többihez a thick/cli-t használtam.
A lab elég lassú volt, a webclient még egy kicsit lassabb, az Orchestrator extrém lassú

A toolok be voltak előre configolva (putty sessionok elmentve, winscp szintén, vSphere client egyből csatlakozott, mindenhez parancsikon a desktopon, a jelszó ugyanaz mindenhol.
A dokumentáció megvolt pdf-ben és html-ben is, de olyan lassú volt a Firefox hogy inkább a pdf-ben (Foxit reader) kerestem ki a megfelelő részt amikor kellett.
VMware.com KB article-ek és online help is elérhető, egy powercli paramétert onnan néztem.US billentyűzet US kiosztással, nagyobb gondot okozott a normál (nem lapos) billentyűzet, hiába, változnak az idők

Eredmény még nincs, majd megírom ha lesz (remélem még a héten).
Egy kollégám kérdezte milyen volt, ezt írtam neki: "A fucking rush in a crawling lab"

-
válasz
Snoop-y
üzenetére
A snapshotban (delta) file-ban benne van minden írás, ami azóta történt amióta létrejött, ezt gondolom tudod. Szóval ha naponta készült a snapshot (gondolom a mentést ezért említetted, mert ahhoz kellett), akkor az utolsó 24 órányi logfile bejegyzések lesznek csak benne.
Emiatt én se tornáznék nagyon, mondjuk ha van benne valami nagyon-naongy fontos log, akkor a bányászás könnyebb talán kicsit, hiszen plaintext file-okról van szó.
-
Snoop-y
veterán
Okes probalkozom

Szoval az eredeti felallas:
ESXI 5.0
Egy 100Gb os system es egy kozel 2 Tb-os data VMDK-val
A masodik VMDK veszett el es az ahhoz tartozo delta vmdk maradt csak meg.Az ESXI mukodokepes a rendszer mukodik szoval ebben nem esett kar.
Viszont ha ez ilyen macera akkor elgondolkodtato, hogy veszni hagyjuk e az aznapi torteneseket vagy sem.
Gyakorlatilag csillio darab logfile-rol van szo amik napi mentesben vannak. -
válasz
Snoop-y
üzenetére
Próbáld meg a saját szavaiddal leírni tényleg, nem bántásból írom, de láthatóan nem értesz hozzá, így inkább ne is próbálj kitalálni rá rövidítéseket meg egyedi elnevezéseket

A delta file már kicsit érthető viszont: tehát volt egy virtuális gép, valamilyen vmware termék alatt, és ez az egész totál megsemmisült, vmdk-stul (virtuális disk), meg mindenestül, de valahogy megmaradt egy snapshot (delta) file?
Ha így van, akkor az kemény menet lesz. Nyilván van benne adat, kérdés hogy mennyi, és hogy közte van e ami kell, és az teljes egészében benne van e. Disk editorral bányásztam már ki ilyen vmdk delta file-ból cuccokat, egy sha256 kulcsra volt szükségem, tudtam hogy milyen adatok vannak előtte meg utána nagyjából, meg hogy hogy nézhet ki hexaban megközleítőleg, de kb 1 hétig pöcsöltem vele úgy, hogy minden este elbasztam rá 2-3 órát. Partíció vagy filerendszer nyilván nincs ebben a file-ban, szóval azt felejtsd is el hogy klasszikus disk recovery cuccokkal visszaállítasz belőle bármit is, hiszen egy raw massza az egész. Esetleg ha jól definiált formátumú file-okat keresel (jpeg, adatbázisfileok, stb...) akkor valamilyen erre specializált adatbányász cuccal lehet valamelyest automatizálni a dolgot.
-
kraftxld
félisten
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Van valakinek esetleg keznel vmware mount-ja? 2008-alol ez mukodik?
Van egy szetesett szerverunk amin a nyers adatok megvannak a vmd provisioned resze veszett el.
Van erre lehetoseg hogy ezt az adatfilet mountolva egy masik OS ala kibanyasszunk meg belole valamit?
-
joysefke
veterán
válasz
mandriva11
üzenetére
És ebből 2 darab gépet beszereznél, hogy ki tudd próbálni a HA-t meg FT-t stb..?
-
Rocko007
aktív tag
válasz
mandriva11
üzenetére
Nekem erre egy hp ml310e gen8 van xeon e3-1230v2, 32 GB ram, lsi 9260-8i,4x4tb wd red es 3x evo 840 120gb mellett. Szerintem legalabb 16gb memoriaval tervezz.
-
mandriva11
tag
Egy kérdés merült fel a napokban, hogy nevezetesen ha valaki elakarja sajátítani a VMware-t (esxi) akkor milyen kiépítésű labor gépet kell itthon összeraknia, hogy tudjon vele dolgozni? Mennyi proci-mag és mennyi ram az amivel már jól ellehet sajátítani a dolgot. Nem VMware Workstation-re gondoltam futtatni, hanem vas esxi-vel. Első körben 8mag és 8gb ram-ra eset a választás.
-
válasz
joysefke
üzenetére
Ha csak iscsi-ra kell, akkor egy mezitlábas linux install, meg egy linux iscsi tutorialból kb 5db config sor copy/paste is gól. Ha a linux installt valami konzver módon csinálod akkor kb 5 perc az egész, ha nem, akkor 15. Ugyanide nfs-t csinálni további 3 perc, ha netán kéne az is.
Szóval szerintem is kár freenas-al pepecselni egy iscsi lab miatt, és is leszoktam már róla.
-
joysefke
veterán
válasz
mandriva11
üzenetére
Vmware látta tökéletesen.
ettől méh nem lesz felhasználóbarát
Bonyolult user/group kezelés, mire egy csatolt device-ból kiajánlott iSCSI target lesz legalább 5 (lehet keveset mondtam) lapon kell konfigolnom.
1.5 órámba kerül mire összehoztam az ESX-el
Korábban trial verziós StarWind-et használtam, na az ehhez képest hülyebiztos volt.
J.-
-
-
karburátor
tag
válasz
karburátor
üzenetére
Hi.
Megpróbálom újra.
Fura problémára keresnék megoldást.
A gépem: Asus P5Q Deluxe, Q9550, 8Gb Ram, Win 8.1 x64.
Ha bekapcsolom a fizikai gépet, az alábbi kép fogad x64-es VM indításakor. Ha újraindítom a fizikai gépet, a hibaüzenet megszűnik. Ha megint újraindítom, akkor sincs hiba. De ha leállítom a fizikai gépet, majd újraindítom a bekapcsoló gombbal, akkor ismét előjön a hiba.
Mi lehet a gond?Köszönöm.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
VMware workstationben hogy lehet letiltani egy bizonyos removable device-t hogy sose akarja átadni a VM-nek? A laptop ujjlenyomatolvasóját szinte minden VM induláskor odaadja a VM-nek az meg ugye próbálná telepíteni, és mindig rá kell nyomnom, hogy disconnect (connect to host)

-
sto1911
veterán
válasz
karburátor
üzenetére
Ha a vm-et inditod ujra, akkor nem hozza ujra letre a virtualis hardvereket, ezert nem irja ki.
De ahogy lentebb irtak, a biosban nezd meg nincs-e tiltva a hw virt. Tamogatas.
-
joysefke
veterán
válasz
Konflikt
üzenetére
Köszi András

2561:
jobb szeretném magam összekattingatni a dolgokat, bár elhiszem, hogy nagy potenciál van az előre összerakott teszkörnyezetben, hiszen nem eszi az ember idejét a sok trial and error, de sajnos pont ezekből lehet a legtöbbet tanúlni. Az élet kegyetlen, na
J.
-
Konflikt
addikt
válasz
joysefke
üzenetére
1, a 16GB az szukosen, talan. jol olvastad az 5.5-os hostok tobb RAM-ot esznek (elsosorban a VSAN miatt), btw, ha azt is ki akarod probalni akkor min. 3 host+vC kell
4GB/host-ot irnak amugy (ami ugytunt kell is, nekem PSoD-zot a nested ESXi VM 2 GB-al, mikor a VSAN-t konfigoltam
).
kilensek: mondjuk egy GUI nelkuli debian vigan szalad 512RAM-al is.
2, eleg lehet. egy linux guest pl. csak 5GB. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
valamikor réges régen (
) , a 4.0 idejében részt vettem egy vSphere tanfolyamon, utánna építettem egy kis labort, de aztán elsikkadt a dolog. Most hirtelen ötlettől vezérelve a PC-men VMware Workstation fölött összekattintgatnék egy tesztkörnyezetet. A cél az lenne, hogy a vSphere/ESXi 5.5 összes lényeges funkcióját (HA-SRM-DRS-FT-vMotion stb...) ki tudjam próbálni.Ehhez nyilván kell egy halom RAM meg SSD kapacitás.
2x FreeNAS - 2x1GB
2x W2K12R2 -2x2GB (domain controller+vCS)
Linux-Windows Kliensek GUI-val - mondjuk 3x2GB
ESXi overhead - 2x2GB //Ezt nem tudom mennyi mostanában, azt hallottama az 5.5-el növekedett a RAM igényeNos így máris 16GB-nál lennénk, bár ugye a VM-ek gondolom nem egyszerre fogják az összes ramot fekzabálni, illetve az ESXi kényszerítheti is őket swappelésre. Ráadásul nem feltétlenül kell az összes guestnek egyszerre futnia, illetve a Linuxok talán eldöcögnének 1GB-al.
1,
Szóval a kérdés az első kérdés az lenne, hogy van-e valakinek aktuális (ESXi 5.5) tapasztalata, hogy 16GB-RAM al mennyire lehet boldogulni?2,
250GB-os SSD mennyire lenne elegendő? Ha minden Windows/Linux Guest VM-re mondjuk 40GB-ot számolok (ami lehet overkill, hiszen ugye thin provisioningal kezdenék) a FreeNAS-ra 20GB-ot, akkor ez alapján a 250GB lehet nem lenne elég...
Van valakinek aktuális tapasztalata?
J.
-
sto1911
veterán
válasz
karburátor
üzenetére
A procid nem tamogatja a VT-X technologiat a hibauzenet szerint, ezert csak 32 bites HW virtualizalast fogsz tudni hardveresen gyorsitani.
Valami ilyet keress a Workstationon es allitsd at: [link] -
karburátor
tag
Hi.
Fura problémára keresnék megoldást.
A gépem: Asus P5Q Deluxe, Q9550, 8Gb Ram, Win 8.1 x64.
Ha bekapcsolom a gépet, az alábbi kép fogad x64-es VM indításakor. Ha újraindítom a gépet, a hibaüzenet megszűnik. Ha megint újraindítom, akkor sincs hiba. De ha leállítom, majd újraindítom a bekapcsoló gombbal, akkor ismét előjön a hiba.
Mi lehet a gond?Üdv, Roli.
-
válasz
bugizozi
üzenetére
Igen, közben beléptem a mylearn-re, és szembesültem vele hogy VCP5-DCV-m van, 5-ösből már nem is volt sima (nem bírom ezeket megjegyezni na, 3-as óta csinálom, meg vannak egyéb certjeim is). Egyébként ettől még sajnos továbbra is érintett vagyok, de közben kiderült, hogy lehet különbözeti vizsgát is tenni, ami olcsóbb/egyszerűbb, csak ott november 30 a határidő

VCAP-es itteni infókat átrágom, köszi.
-
E-mailt kaptam a minap a tanács részirül, melyben elküldték ezt a remek weboldalt:
http://www.vmwarerecertification.com
Illetve közölték, hogy elveszik a VCP5 certemet, ha nem megyek be tejelni (izé, recertifikálni). Gondoltam majd ha kijön a 6-os, akkor ráérek vele foglalkozni, de úgy tűnik hogy nem. Jól értelmezem a dolgot, megoldható a dolog egy VCP5-DCV vizsgával, tanfolyam nélkül (2015 márciusig érvényes a VCP5-öm) ?
A DCV jelent bármilyen eltérést a régi VCP5-höz képest? Megnéztem a test examot a VCP portálon, de szó szerint ugyanazokat a kérdéseket látom mint az éles VCP5 vizsgámon voltak régen, szóval erősen lehúzda szagot érzek. Vagy lehet, hogy akkor inkább már a VCAP-DCA felé kéne menni, ami persze drágább, de legalább van értelme. Van itt egyébként mostanában vizsgázott VCAP-DCA-as ember? Mire lehet számítani nagyvonalakban?
Manapság amúgy lehet vadászni akciós kupont? Ha igen, akkor hol/hogy? Én eddig mindig a PerasonVUE-t preferáltam a Számalknál, de márciusig van még idő, és jó lenne a legsimább, legolcsóbb módon túlesni rajta.
-
_NCT
addikt
válasz
horrorr77
üzenetére
Virtuális környezetben virtuális cd meghajtóról beszéltem.
Amúgy előfordul hogy nem ismeri fel az oprendszerét a backtrack-nek, az alsót kell kiválasztani hogy később telepíted az oprendszert.
Backtrack5 már régi, Kali linux az új verzió, és igen számít, főleg ha virtuális környezetben akarod futtatni, mivel az újabb verzió jobban támogatja a virtualizációt.
-
horrorr77
csendes tag
MI köze ennek a cd rom -hoz? Ez a gépen lévö ISO file, (amugy a gépben lévö cd rom jo.müködöképes) nem kell használni hozzá cd rom -ot. Sött,ezen a ponton még nincs is lehetöség cd rom beálitásokra
ez a 2-ik lépés,az elsö a click " Credete a new virtual machine".
Amugy meg ubuntut simán felismeri,nem irja ki rá azt amit BT-nél (link kép),és fel is telepiti,müködik. Csak a blackTrack nem.
És hogy miért BT a KALI helyett? passz,számit valamit ez? -
horrorr77
csendes tag
-
Sziasztok!
Win7 Host alól futtatko VMWare playert (6.0.2 build-1744117).
Xubuntu linux fut rajta és amikor egy ideig nem foglalkozom a vendég rendszerrel, majd újra átváltok rá, akkor fekete kép fogad.
Más linux disztrókkal is csinálta, csak ott fekete kép helyett egyik-másik GUI elem tűnt el ilyenkor.
Erre van megoldás?Kössz!

-
Konflikt
addikt
a mostanin pont nem voltam (nem ertem ra), de amiota ujraindult a szamalk-nal es elotte az arenaban is voltam tobbszor. nyilvan szponzor eloadasok is vannak, de en meg olyan VMUG-on nem jartam ahol ne lett volna tobb - a szavaiddal elve - "ujdonsag es tipp" is (ahogy a programot elneztem most is akadt, pl. Attila es Balazs eloadasai). vagy te mashol jartal?

-
_NCT
addikt
Jött ma valaki innen vmug-ra?
-
_NCT
addikt
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Otthoni gyakorlás szempontjából vmware workstation futtatásához kell azt nézni, hogy az alaplap támogatja-e a virtualizációt? Vagy elég ha a CPU tudja és kész? Konfig váltást tervezek, athlon x4 635-ről i5 4440 vagy 4460-ra.
-
Konflikt
addikt
válasz
drugbaron1
üzenetére
erre bovebben a temarol
-
válasz
drugbaron1
üzenetére
-
drugbaron1
tag
Sziasztok! lenne egy gyors kérdésem! A vmware esxi 5.5 az ingyenes ha jól tudom! De akkor miért csak trialban tudom használni 60 napig??
-
Ez megvolt:
ESXCLI commands might fail on Cisco UCS Blades server due to heavy storage load
ESXCLI commands might fail on Cisco UCS Blades server due to heavy storage load. Error messages similar to the following might be written to the hostd.log file:2013-12-13T16:24:57.402Z [3C5C9B90 verbose 'ThreadPool'] usage : total=20 max=62 workrun=18 iorun=2 workQ=78 ioQ=0 maxrun=31 maxQ=79 cur=I
2013-12-13T16:24:57.403Z [3C5C9B90 verbose 'ThreadPool'] usage : total=20 max=62 workrun=18 iorun=2 workQ=78 ioQ=0 maxrun=31 maxQ=79 cur=I
2013-12-13T16:24:57.404Z [3BEBEB90 verbose 'ThreadPool'] usage : total=21 max=62 workrun=18 iorun=3 workQ=78 ioQ=0 maxrun=31 maxQ=79 cur=I
2013-12-13T16:24:58.003Z [3BEBEB90 verbose 'ThreadPool'] usage : total=21 max=62 workrun=18 iorun=3 workQ=78 ioQ=0 maxrun=31 maxQ=79 cur=I
2013-12-13T16:24:58.282Z [3C9D4B90 verbose 'ThreadPool'] usage : total=22 max=62 workrun=18 iorun=4 workQ=78 ioQ=0 maxrun=31 maxQ=79 cur=IThis issue is resolved in this release.
Legérdekesebb bugfix:
Unable to edit settings for virtual machines with hardware version 10 using the vSphere client
When you attempt to perform the Edit Settings operation using the vSphere Client (C# Client) in a virtual machine with hardware version 10 (vmx-10), the attempt fails with the following error message:You cannot use the vSphere client to edit the settings of virtual machines of version 10 or higher. Use the vSphere Web Client to edit the settings of this virtual machine.
This issue is resolved in this release.
-
sto1911
veterán
válasz
sto1911
üzenetére
Meg annyit a vizsgahoz, hogy amit nem ker a feladat, azzal ne tolts idot, lasd ezt:
I could not successfully ssh or login using the VI client using DNS names for the ESXI hosts, eventually managed to connect using IP's, when I did an nslookup the IP's listed were completely different to the ones listed in vCenter for the hosts, initially thought and spent time trying to troubleshoot this thinking it was part of the troubleshooting needed.
I lost about 20 + minutes trying to understand this, and as you know time is not on your side during this exam.Ha benn vagy IP-vel, miert fixelned meg a DNS-t, ha nem kerik?

-
sto1911
veterán
Sokat.
A Pearson Vue-n keresztul kell ugye a vizsgat lefoglalni. Na most ok kicsit olyanok, mintha egy darab lepkevel beszelnek, ezert kb. 3 honapig tartott, mire tudtam idopontot foglalni. El akartam menni juniusban, majd juliusban 2x, es csak szeptemberben sikerult vegre.
Kb. januartol tanulgatok, de nyilvan nem minden nap, meg volt, hogy egy hetig nem nyultam hozza, mert melo volt, de keszseg szinten kell tudnod az anyagot.
Jol irja Konflikt lentebb, nagyjabol mindenki kepes megcsinalni, de a kerdes az, hogy ennyi ido alatt is kepes vagy-e.
-
sto1911
veterán
A mit gyakoroljak kerdesre a hszeimben megtalalod a valaszokat. Azokat csinaltam vegig, ill. neztem utan dolgoknak. Eles kornyezetbol ha ki tudsz venni ket hostot, es tudsz rajuk csinalni vcentert, akkor otthonra nem kell. De ne az eles vcenteren allitgass dolgokat, mert en tobbszor boritottam be

-
Konflikt
addikt
szerintem akad nehany olyan temakor ami altalaban nem (vagy csak baromi ritkan) jon elo egy eles kornyezetben. (lehet az 10 host-os vagy 3000 host-os kornyezet is, mindegy).
eppen ezert keszseg szinten ezek nem is fognak menni, eleg tudni hogy hova nyuljal ha szukseg van ra. ennel a vizsganal pedig nem az az elsodleges kerdes hogy meg tudod-e oldani a lab-ot (az osszes pdf a rendelkezesedre all, sot az 5.5-re epulo vizsganal mar html alapon is hasznalhatod + KB-ekt is), hanem az, a hogy a megadott idon belul elkeszulsz-e a labokkal. -
válasz
sto1911
üzenetére
Úgy értem van itt pár száz host pár ezer VM-mel, szóval gyakorlatom van

Otthon is van egy kis homelab whitebox ESXi 32GB rammal meg SSDkkel, dobhatnék össze egy nested rendszert de kérdés inkább hogy mit gyakoroljak rajta pontosan
Szerintem megnézem ezeket a test scenariokat aztán ami nem megy fejből (pl PS tipikusan ilyen) azokat lemodellezem. -
sto1911
veterán
Alig van PS benne, amit neten talalsz elegnek kell lennie.
Tesztrendszer kell, gyakorlas nelkul szerintem nem lehet atmenni. Ne kelljen keresni kapcsolokat, ha hibat dob tudjad miert dobja, hol kell utananezni/megjavitani stb.
Nekem egy sima PC-m van, Windows+workstation, 16 GB RAM-mal. Ebbe eppen belefer 2 host, 1-1 Vcenter, SQL, VMA, DC, megy egy Syslog/UMDS/egyeb gep. Nem kenyelmes RAM szempontbol, de hasznalhato. Mindez SSD-n, vinyon halal :S
-
RogerP
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok a társasághoz, hogy valaki használ vDP-t?
Meg kéne becsülnöm, hogy egy leendő rendszer gépeinek száma és mérete mekkora Backup tárhelyet igényel, ennek függvényében milyen és mekkora hálózati tárolókra lesz szükség.
Sajnos elég sok időm ráment, de nem igazán találtam erről jó cikket a neten. -
sto1911
veterán
Talan a legfontosabb, hogy az ido eleg ra, amennyiben nem gondolkodsz, hogy hogy kellene valamit csinalni, hanem egybol kattintasz es csinalod. Ha nem tudod, akkor haladni kell, majd kesobb visszatersz ra.
Kb. 2 ora alatt vegigmentem a 26 kerdesen, nyilvan ugy, hogy amit tudtam megcsinaltam, amit nem tudtam vagy varni kellett ra, azt kihagytam es kesobb visszatertem ra. Mivel kapunk egy papirt, igy felirtam harom oszlopba a teljesen elkeszult/reszben elkeszult/kihagyott feladatok szamat es egy szoban leirtam miert van vele bajom.
Volt ket olyan feladat, amit szinte egyaltalan nem oldottam meg, ill. het, amit nagyjabol (80-90%).
Magukrol a feladatokrol sajnos nem mondhatok konkretumokat, de nem lottok melle, ha a lentebbi linkeket megnezitek, ill. rengeteget gyakoroljatok a mozdulatokat, parancsokat. A hivatalos scenariok a lentebbi linkeken megjelenesukben pont ugyanigy neznek ki a vizsgan is.
A vegen volt idom gondolkodni, ketszer vegig tudtam menni a feladatokon ismet, ellenoriztem mindet. Volt olyan, amit elso korben kihagytam, majd kesobb jottem ra hogyan kell megoldani. Ettol fuggetlenul kitoltottem a 4 oranyi idot, nem unatkoztam.
Minden toolt megkaptok a sikeres vizsgahoz, es ugyan nem a leggyorsabbak, de boven hasznalhatoak. Van dokumentacio is, az advanced search-el tudtok keresni egyszerre az osszes doksiban, de szerintem jobban jartok, ha a megfelelo doksiban kerestek, igy sem gyors

Itt egy link, hogy hogyan nez ki a vizsga felulete.
A Finish gomb csak az utolso kerdesnel latszik
A vizsga utan 1 oran belul volt eredmeny, egy weblap szerint azert, mert ment a management network
Ugyhogy valoszinuleg scriptek nezik a helyes megoldast, emiatt ha van egy elirasod valahol, vagy nem azt a nevet adtad a switchnek/portgroupnak, akkor lehet nem is veszi helyes megoldasnak, erre figyelni kell. Bar nem tudom, ha nem teljesen jo valami, akkor egy ember adna-e ra reszpontszamot :SOsszessegeben akkor is pozitiv velemenyen lennek, ha nem sikerult volna, mert valos feladatokat kapunk, valos kornyezetben, nagyon realis az egesz.
-
sto1911
veterán
válasz
sto1911
üzenetére
Eeees, sikerult!

Itt vannak meg hivatalos scenariok:
https://ptgmedia.pearsoncmg.com/digital/practice_exams/9780789753236/practice_test1/exercise1.html
https://ptgmedia.pearsoncmg.com/digital/practice_exams/9780789753236/practice_test2/exercise1.html
https://ptgmedia.pearsoncmg.com/digital/practice_exams/9780789753236/practice_test3/exercise1.html -
sto1911
veterán
Nem azon fog mulni, de ha igen, akkor inkabb megveszem

VCAP-hoz kell tesztrendszer egyebkent, anelkul nem fog menni. Be kell gyakorolni csomo parancsot, tudni kell egy-ket opcio hol helyezkedik el, es az ido elvileg keves lesz meg igy is. Van nehany feladat, ami egymasra epul, es ezt csak keson lehet eszlelni, ido meg nem lesz visszamenni. :S
-
sto1911
veterán
válasz
bugizozi
üzenetére
4 oranyi troubleshooting, es eleg gyenge netkapcsolattal, magyar fizikai billentyuzettel, de angolra allitva

Az Optimize and Scale tanfolyam valo hozza, ill. van par kivalo free tananyag a neten:unofficial study guide
CLI study guide
meg egy study guideIll. nemreg kijott a hivatalos VCAP5 guide, de a fentiek miatt felesleges megvenni szerintem.
-
Konflikt
addikt
válasz
bugizozi
üzenetére
igen ez egy 4 oras labor vizsga, nincs multiple choices.
elso korben a blueprintet erdemes megnezni, ott mindegyik kerdesedre lesz valasz
edit: ebbol (#2502) Konflikt kimaradt hogy a VCAP az $310 +VAT
-
Konflikt
addikt
vizsga arak:
VCP: + 27% VAT , azaz olyan 50K korul
VCAP: + VAT (volt amikor 40 korul, volt amikor 25-ot szamoltak), azaz kb. 80Kegy valasztott tanfolyam a VCP elott szukseges, azok arai szeles skalan mozognak napok szamatol, anyagtol fuggoen (200-450K). gyakran el lehet csipni jo akciokat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak a delta file van meg. Abbol ki lehet banyaszni meg valamit?