Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz hszilard666 #37647 üzenetére
Hát, gyorsan kérdeztem most itt van egy páleszfőzős ismerős pont: erősen nem ajánlja, már csak szag miatt sem.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
hszilard666
veterán
válasz Tikakukac #37652 üzenetére
Már mindegy benne van!
Picit illúziórombóló volt amikor mászott ki a vga blokknál a pálesz, pont azon a cstin mint múltkor Most úgy rászorítottam fogóval hogy csodálkozom hogy nme repedt meg, de legalább nem csöpög. Hagyom pár napig száradni, aztán ha megjött a 21:9 es monitor akkor bencselem is.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
törölt tag
válasz hszilard666 #37654 üzenetére
Nem lesz szaga zárt rendszerben nyugi, főleg nem ha hígítva van. A gyógyszertári alkoholnak is ugyanúgy erős szaga van.
Majd ha szét kell szedni valamiért akkor lesz szaga.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz hszilard666 #37654 üzenetére
Átveszi lassan a cső és minden más, utána bármikor szétkapod az olyan lesz. Nálunk 300 liter/év a főzés és bármi amiben van vagy át van töltve az utána csak az marad, üveg egyedül ami bírja minden más átveszi
seniman: Hát passz, amíg nem látom nem tudom
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Grózi
Topikgazda
válasz hszilard666 #37647 üzenetére
B@szki,itt Zalában ilyen kérdésért simán megvernek! "Tudod mi lekvár helyett is pálinkát főzünk,először furcsa vele a palacsinta,de meg lehet szokni! "
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
ViZion
félisten
válasz Tikakukac #37645 üzenetére
csap elzárva, vagy kuplung csati? Nekem a kuplunggal volt baj, nem keringett rendesen egy szétszedés után.
Jah, nem Neked akartam, de ehhh...
#37657 Ijk:
szinte látom, h asszony belép, és sikít:
- jáááájjj, ereszt a gép, nem érzed ezt a pálinka szagot!
- ehh, nemeresztazbammeg, csak büfiztem...[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Tikakukac
titán
-
ViZion
félisten
válasz Tikakukac #37663 üzenetére
Nekem mittomén majdnem 1 év után halt be, de lehet, h az alkonek kezdte ki, nem is vizsgálgattam mi az oka. Egyik dugult csak, de így értelmetlen volt, kivettem mindkettőt. Olcsó, borászati boltos golyóscsapokat raktam be. Ezekkel nem lehet gond. De nyáron én is átszerelem, sok ötletem van, kicsit egyszerűsítek is, mert visszavettem a frekit (4,9->4,8), amihez jóval kevesebb fesz kell. VGA-m szvsz előbb elfogy így is, meg nincs is ami igényelné a kraftot. A további fejlesztés fHD feletti felbontás, komolyabb VGA, erősebb táp lenne, de ez így alsó hangon is 150-200k, ennyit meg nem játszom azért.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
törölt tag
Létezik olyan csatlakozó, amelyiket egyszerűen szétcsatlakoztatom és nem folyik ki belőle a víz? (mint az újabb kerti slagoknál)
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz ViZion #37664 üzenetére
Nyomon követem mit csinál, bármi van, gyújtom rájuk a boltot az ziher.
Csappal az a baj, hogy folyós a drága a közte lévő vizet szétpancsikolja. Na most nekem bútorlap és sok elektronika esetén nem jó, hiába papírozok ott valami beázik. Mostani dobozt is csak azért tojom le mert úgyis újra fogom csinálni. Ha már belement annyi cash legyen olyan ami erre való.
zombinorbi: Ha auto stoppos locsolóra gondolsz ja, most beszélgetünk róla.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #37672 üzenetére
Ez minek a keringetője? Mert fűtéshez kicsit nagyobbak vannak. [link]
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #90933760 #37673 üzenetére
Akárminek.
Grundfos Magna3. A leggyengébb is 4m/5.500l/h:
Amúgy alap kivitelben fűtésre vannak, viszont opcionálisan kapható rá hűtéshez való szigetelés is.
sz: Régen nagyobbak voltak a megfelelő kifejezés. Azóta oda is bekerültek a 3-fázisú brushless DC motorok. Mint látod, Magnából is van olyan, ami 15m-re megküldi a 8 köbmétert óránként. Az már 4-6 emelet. Csak ez méregdrága az intelligens vezérlés miatt. Ez a cucc képes minden külső beavatkozás nélkül változó terhelés mellett is térfogatáramot tartani, mert benne a komplett vezérlés, adják hozzá a szükséges szenzort is.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
jones965
Modder
válasz TESCO-Zsömle #37675 üzenetére
Ezeket a Magna szivattyúkat alkalmazzuk hőcserélők után tartályok fűtővízének keringetésére.
-
ViZion
félisten
öööö...nem fűtési keringetőt, hanem HMV keringetőt keressetek. Azok szerényebbek teljesítményben és fogyasztásban is. Árban nem sokkal. D5 előtt agyaltam rajta, Mackósajtnak is ez van a rendszerben, ha jól tudom. Talán Wilo-ja van.
Ezt találtam hirtelen: [link]Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz ViZion #37677 üzenetére
Ha a megadott jelleggörbe igaz, akkor az általad linkelt szivattyú maximum 0,8m-es emelőmagassággal és olyan 400l/h-s vízhozammal bír. Ennél még a Thermaltake 500-as vacka is többet tudott. Kissé hihetetlen számomra, mert ezt így nem tudom mire lehetne használni...
(#37676) jones965: Jó "kis" cuccok ezek, taperolok párat már egy ideje, oda vannak láncolva a pult elé.
Csak sajnos a legkisebb is túl nagy. Egészen más karakterisztika kell vízhűtéshez. Itt 1-2 köbméter max bőven elég, inkább nyomás kéne, az is csak légtelenítésre. Jó lenne már, ha a gyártók átállnának G3/8-ra, mert most már ott tartunk, hogy a CPU-blokk mesterséges fojtása után a G1/4-es menet a legszűkebb pontja a rendszernek, abból meg ráadásul van legalább 6-8db egy valamire való rendszerben és mind megkerülhetetlen.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
ViZion
félisten
válasz TESCO-Zsömle #37679 üzenetére
Emelőmagasságnak sok szerepe nincs ilyen kis rendszerben. Tesztelni kellene, ez végül is a vízvezetékbe kötött rendszerbe megy, gondolom ezt is figyelembe veszi a grafikon.
IRL ezt arra használják, h kinyitva a meleg víz csapot instant meleg víz folyik.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz ViZion #37681 üzenetére
Emelőmagasságnak sok szerepe nincs ilyen kis rendszerben.
Az emelőmagasság másik elnevezése statikus nyomás, 0,8m helyett lehetett volna írni 0,08bar-t is. Az összes ellenállás ebből "vonódik", a maradék "alakul át" vízhozammá, szóval de. A nagyobb emelőmagasság az oka, hogy magas ellenállású rendszereknél a DDC+ megeszi a D5-öt reggelire.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
válasz ViZion #37681 üzenetére
Emelőmagasságnak úgy van szerepe, mint blokkok ellenállását leküzdendő. Nem mostanában fognak átállni 1/4 colról, mert mint ahogy mi is látjuk a nagyobb áramlás alig hoz eredményt, akkor a gyártók sem fognak energiát pazarolni bele hogy hogyan helyezzenek el még nagyobb lyukat. Persze nem lenne rossz, mert kisebb szivattyú, alacsonyabb fordulat, halkabb működés elegendő lenne ugyanakkora áramláshoz.
Oh, nem is tudtam hogy van ilyen, keringetik a csapig a bojlerből a vizet? Nem kell várni amíg odaér a melegvíz, ötletes megoldás.
-
ViZion
félisten
válasz #90933760 #37683 üzenetére
+Zsömi
OK, elfogadom... végül is D5 lett, mert annyira ez sem ócó... cserébe a kínai verziós fűtési keringető nem is halk (ez volt még itt elérhető).Farkas, ilyen keringetős dolog régóta van, csak ugye ezt nem rakatja fel átlag fizuból élő család, mert annyira nem olcsó és a spórolás sem látványos. Ez engem nem érint, közel a bojler, de napkollektoron agyalok, itt a nagy tető, 'azt az áram fűti nyáron a vizet...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #90933760 #37683 üzenetére
Meg leginkább úgy vannak vele, hogy jó az úgy is. Kis blokkoknál, chipset, VRM, HDD-blokk, ahol ugye a vastagság a limitál, nem férne el a 3/8-os csati rendesen. Nem véletlen, hogy maradt a G1/4, volt korábban szivattyúra tető is 3/8-al és blokkot is csináltak úgy. Hogy mennyire lenne jó ez az egész, az kérdéses. Ahhoz, hogy igazán low restriction rendszered lehessen, a CPU-blokkal is kezdeni kéne valamit, mert a turbulensek ugye mind fojtással dolgoznak. Vissza kéne hozni a micro-fin kialakítást, ami meg már teljesítményben lehetne visszalépés. Bár megnézném mit mutat 3/8-on megküldve P5-ön egy D5-tel...
Arra találták ki az átfolyós vízmelegítőket. Ha van 100k-d, azért már tudsz venni 10kW-os!!! vízmelegítőt. Az nem sz*rozik, instant meleg víz és annyi, hogy pancsolhatsz is benne.
(#37684) ViZion: Nemrég volt nálunk egy katonagyerek, ugyanez volt a problémája. Amit akarzs, az zsebbenyúlós és kicsit barkácsos is, de max 2 év alatt behozza az árát. Kell egy két csőkígyós melegvíztároló, meg bele egy fűtőpatron és kész. Egyik csőkígyóra a napkollektort, másikra a kazánt és akkor bele lehet küldeni melegvízbe a fűtésből is a fölösleges hőt.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #37685 üzenetére
Egyik rokonnál van, az csak 3kW, de csutkán épp hogy mondanám langyosnak a vizet tőle, majdhogynem hideg. Kell is az a 10kW, ha rendes melegvizet akar az ember, csak oda kell három fázis is. Bár én megvagyok instant melegvíz nélkül. Mondjuk arra kíváncsi lennék árban egy ilyen átfolyós vagy a rendes 120 literes bojler dolgozik-e olcsóbban, rövid meg hosszútávon is.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #90933760 #37686 üzenetére
Minél szakaszosabb az üzem, annál jobb az átfolyós, mert nem kell órákon át fölöslegesen melegen tartani 120L vizet.
Aztán vannak kombi megoldások. Egy fickó például a nyári konyhába vitt átfolyósat, hogy addig se hideg folyjon míg a bojlerből átér a meleg víz. Bár nála valszeg érdemesebb lett vonla egy másik bojlert beszeretni és az egész átvezetést hagyni a 'csába, mert azért nem kis veszteség 30m csövön áthúzatni a meleg vizet, majd otthagyni kihűlni.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
mpierre
veterán
Elég macerás tud lenni a lakkozása a 12-s rézcsőnek. Kivétel, ha van valamilyen fújható lakk és a beépítés előtt lakkozod le.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
XmoD
senior tag
válasz mpierre #37689 üzenetére
A Tied láttam. Szép darab lett. Alapból nem hajlított hanem forrasztott csövezés lesz. Szvsz lágyforrasztás elég lenne hozzá (6 bar-nal nagyobb nyomas nem hiszem h. lenne a rendszerben és 110 °C sem, nah meg nincs kedvem ezüstel forrasztani. ) . Ha pedig kész a csövezés előtte simán lehet lakkozni pl dunaplaszt lakkal.
[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
válasz ViZion #37677 üzenetére
Volt!
A szivattyú megvan, azzal vízkőmentesítettem a kazánunk hőcserélőjét.
Amúgy wilo, fűtési keringető szivattyú. 48 watt max. fogyasztással, kitolta a szemét is a rendszernek.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
ViZion
félisten
válasz mackosajt #37691 üzenetére
aham.
Én meg sztem kikapom ezt a blokkot és kitakarítom. Megint belassult az áramlás. Visszamosattam, szűrőt pucoltam, jobb lett, de nah... nem tetszik.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
törölt tag
A FAN 1-2-3-4 amikre tudod dugni, az ötösnél csak a negyedik, a hatosnál mindegyik csatlakozó tudja a PWMet.
A két külön PWM csatlakozóra nem lehet szivattyút vagy ventit kötni, az másra van.
"PWM 1/2 – These are 1A 12V outputs that are PWM adjustable at 15 kHz. Don’t confuse these for fan or pump PWM connectors, you can NOT control fans or pumps with these. 15kHz is too low for meeting the needs of PWM fans or pumps. The PWM specification here notes that frequency for fans needs to target 25kHz and range from 21-28kHz. Therefore these connections can only be used for non-fan or non-pump specs where slow 15kHz works. LED lighting would be possible use where you could control brightness of the light."
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Megmurdelek olyan szép ez a töpörtyű! The Ultimate Fractal Design Define Nano S
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hszilard666 #37695 üzenetére
Tökjó a video is egyébként, van pár eléggé jó meglátása amikre érdemes figyelni.
Pl a mozgatható tartó a pumpának egy áldás, én két EK 50/70es átalakító és egy Alphacool 140 pump holder házasításával értem el egy hasonló konstrukciót a saját házamban, és ott is kb 1mm maradt mindkét irányban a tartály körül. mondjuk szvsz a videokártya fölé talán elférne egy rövidebb hengeres tartály is (azok olyan 14-16 centik, talán DDCvel picit kevesebb), kérdés, hogy mennyire lehetne egyszerűen feltölteni / mennyire ütközne bele a felső radiba. Tippre eléggé.
EK DCP széria kisebb helyigényű mint a D5 / DDC hengeres kombó, tehát adott esetben az is a hátsó 120as helyre elférne, de a videokártya fölé a ventire mountolva mindenképp. Hangra picit gyengébb a D5nél, de 8Von az is csendben van és 2 blokk + 2 radira elég.
két 240essel meg csendben szépen meg lehet oldani a hűtését.
Egyébként ahogy néztem sima (tehát nem derékszögbe hajtogatott) csővel is mindennek kényelmesen el kéne férnie, bár tényleg kb pajszerrel kell berakni, hogy minden elférjen.
Néztem a sheeted is, a tartály a GPU fölött és a pumpa a GPU alatt egész jó ötlet, bár úgy a kettő között még extrán át kell csövezni a GPU felett. Ami megoldható szépen, csak még egy extra bonyolítás a buildnek, ami nem feltétlenül kellemes.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Ijk
nagyúr
válasz proci985 #37697 üzenetére
Azért az a 240-es radiátor nem túl acélos erre a konfigra még ha nem is nagy étvágyú a 970-es. De terhelés alatt azért süvíteniük kell azoknak a ventilátoroknak.
Ráadásul nincs benne tartalék, ugyan nem tudom mit hoz az új generációs gpu, de ha már 200W felett eszik akkor nem ússza meg az plusz radiátort.Ettől függetlenül baromira tetszik, olyan lehetett összerakni mint palackba hajót építeni.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
proci985
MODERÁTOR
970eseknél jellemzően van fogyasztási target. pl a "ref" 145Won próbálja a karit tartani, míg pl a Giga G1 simán tolja 70fokig és 200Wos fogyasztásig az órajeleket (ami olyan 20%os tuningot jelent, gyárilag).
ref 970el számolva kb 200-230Wot kell full terhelésen lehűteni, oda ez szvsz elég.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Cseneles
őstag
Siasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy a jövő héten állok neki összedobni a hűtésemet és nem tudom, hogy a keringetési sorrend számít-e valamit a rendszerben? Pl.: hogy a pumpa a radi1be nyomna bele-cpu-gpu-tartály-radi2- pumpa Nem vagyok szakértő, csak így jönnének ki szépen elhelyezve a csövek
Üdv
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Lexus, Toyota topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen monitort vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest