Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Ilyen egybe szettet nem látott senki aquatuningon?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Szerintem semmi baj a barkácsolással, mindaddig amíg van hozzá ügyességed, és ami fontosabb eszközöd. Ha viszont nincs akkor rossz tákolás lesz belőle, jó esetben csak hányadék módon néz ki a géped, rosszabb esetben meg szivárog.
Én majd gyári webshopos cuccokat veszek. Utálom hogy méregdrága minden, de sokkal drágább lenne a szerszámok beszerzése barkácsoláshoz./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Van a D5-ön kívül másik, olcsóbb pumpa, ami nagyon halkan is képes dolgozni? Már amit még elnyom néhány 800rpm-es noctua venti hangja.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Van valami jó cikk radiátor méretezésről?
Például 120x3 vagy 180x2-es radiátor hatékonyabb zaj/hűtés viszonyt tekintve, illetve mekkora a különbség. Gondolom egy 18-as venti 300-as fordulaton is kellő légszállítással bír. Persze 30-35mm-es radikról van szó./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz mrbig25 #14510 üzenetére
Ez tetszik, imádom az ilyen pici gépeket.
Én asztalon tartom a gépet, és most még a lian-li a05-öt is magasnak tartom ide. Az a baj hogy egyszerűen nincs olyan m-atx ház ami tetszik, jó elrendezése van, és rendes hűtést lehet biztosítani. Lian-li formavilág tetszik a legjobban, de valamivel mindig elcseszik.
Mini-itx-ben nekem eddig az ncase m1 tetszik a legjobban, mondjuk elég kihívás belezsúfolni egy rendszert, halk hűtéssel.
Nálam sajnos m-atx játszik, most pc-v358 az amire talán lecserélném, az a05-öt.
Vagy maradok az eredeti tervemnél, és megy majd az a05 tetejébe egy 2x180-as radi.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz janos666 #14611 üzenetére
Én csak tervezek vízhűtést, de a 7870-re csak GPU blokkot kapok. Szerencsére a ház olyan lesz, hogy a vga-ra közvetlen kinti levegőt tudok fújatni, úgyhogy megoldom bordákkal a vrm hűtést.
Mondjuk érdekes hogy egy fullcover blokknál így melegszik a vrm. Mondjuk olyat azért sem veszek, mert iszonyat nehéz eladni ha cserélek, jóformán vihetem a 30k-s blokkot a méh telepre./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz mrbig25 #15015 üzenetére
Ebbe milyen pumpa férne el?
Kicsit izgulok amiatt hogy fogok én is elférni majd a v358-ban. Az egy dolog hogy fejben kigondolom az elrendezést, aztán majd gyakorlatban bukik az egész. Aztán azokból kell építkezni amit megrendelek, elég bosszantó ha éppen egyel több 90 fokos csatlakozó kellene.
Egyelőre kapjam meg a házat, akkor könnyebb lesz méregetni. Ha meg minden jól megy januárban megrendelem a cuccot aquatuningról. Csak ott sem nagyon sikerül bemenni 120k alá./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz jones965 #15042 üzenetére
Pont ezt is akartam kérdezni, milyen csatikat ajánlanátok aquatuningról kezdő vízhűtősnek? 16/10-es csövekhez kellene, és valahogy nincs sok kedvem 40 eurót erre költeni.
Láttam szetteket is, bár nem mindig olcsóbb. 12 csatlakozó lenne a rendszerben.#15047 Seri21: És erre nem kell bilincs?
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz jones965 #15048 üzenetére
Azt értem, néztem is ezeket a "barbed" (nem tudom a magyar nevét) csatlakozókat, amit alább is linkeltek, de azt írták hogy a tűrések miatt bilincs kell rájuk. Ami azért vicces mert azok drágábbak mint maga a csatlakozó. Vagy elég ha egy-két kábelkötegelővel megszorítom?
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz btomi9 #15099 üzenetére
Szerintem nem sokat nyernél még egy komolyabb vízzel sem. Azért a D14 igen komoly hűtő, a házad szellőzése meg nem olyan rossz. Én a helyedben akkor építenék vizet ha a vga-t is rendszerbe viszed, illetve halk gépet szeretnél a D14-hez hasonló hűtő teljesítménnyel. A ház tetejébe és talán az elejébe elfér 1-1 dual radi, különösebb barkácsolás, moddolás nélkül. De ebben az esetben felejtsd el az 50k-t, még a 100 is necces.
Ha nem zavar a géped hangja, és nem érzel különösebb késztetést vizezni, akkor szerintem maradj a d14-nél. Vagy a vizes rendszer árából vegyél csúcsprocit, ha fontos a teljesítmény./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz btomi9 #15103 üzenetére
Egy hűtésben a hőleadó felület és a hővezetés a fontos. A noctua D14 mindkét szempontból kiváló hűtő. Vízhűtés legnagyobb előnye hogy a hőleadó felületet tudod megnövelni, illetve úgy építeni a rendszert hogy a hő megfelelő irányban gyorsan távozzon.
A dual radiátor a vízhűtő rendszer része, a hőleadó. Körülbelül egy ilyen radi hőleadó felülete megegyezik a D14-ével. Egy tripla, vagy quad, ill. két darab dupla radival kapsz nagyobb felületet, tehát legalább egy triplában kell gondolkoznod ha jobb hűtést akarsz.
Igazából hogy mennyivel jobb egy tripla, quad radis vízhűtés a D14-nél az tudná megmondani aki mindkettővel próbálkozott.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz btomi9 #15119 üzenetére
Toldynál kapsz értelmesebb egybe szetteket.
Amit linkeltél azt felejtsd el, nem éri meg usából behozni.
Vagy még aquatuningnál érdemes körülnézni, összedobtam gyorsan egy mintát, erre még jó 50 Eur-t számolj a ventikkel és a csatlakozókkal. Pumpán spórolhatsz esetleg DDC-1T-vel.
Érdemes aprón nézni blokkokat, csatlakozókat, én most kb 30-40k-t spóroltam vele./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Slim és a vastagabb radik között mennyi a különbség? Mert akárhány tesztet néztem mindig más volt. 800-1000-es fordulatú ventillátorok alá menne, egyik dual biztos slim, de a másik talán megoldható hogy vastagabb legyen. Slim illetve a vastag.
Kérdés hogy mennyivel nyújtana többet a g-changer, pár fokért nem fogok többet kiadni.Na ilyen mod kell nekem is. Kár hogy nincs ismerősöm akinek van nc marója.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
válasz ratkaics #15166 üzenetére
Múlthéten adtam el az enyémet, mivel víz lesz.
Kicsit fájt is a szívem érte, kifogástalanul szolgált a 6790-en két évig.Hűtőcsere garivesztéssel jár, ezzel nem sokat tudsz kezdeni. Én azt ajánlom hogy vedd meg a kártyát, járasd 1-2 hónapig, azután már jóval kisebb valószínűséggel jelentkezhet garanciális hiba, és azt is meglátod valóban szükséged van-e halkabb hűtésre. Ha csak annyi a célod hogy halkabb legyen akkor nem javaslom a vizet, mert léghűtéssel is el lehet érni.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
válasz Shadowbull #15212 üzenetére
Veszel egy D5 pumpát, fixen járatod 1-es vagy 2-es fokozaton.
Hóleadó, a ventilátorokat meg bekötöd ilyen pwm elosztóval az alaplapi cpu fan foglalatra (azt nem tudom elbír-e 4 ekkora ventit ez az elosztó). Innentől kezdve az alaplapod vezérli a ventik sebességét a cpu hőmérséklet függvényében. Ilyen hőleadónál viszont nem kell aggódni hogy nagyon megtekeri őket. Valami szélzajod úgyis lesz a házban mert kell a légáramlat az alkatrészeknek, ezért felesleges teljesen passzív rendszerben gondolkozni.
Elméletben ez lenne a legjobb szabályozás, gyakorlatban mivel pwm és ezek a ventik 300 fordulaton is tisztességes légszállítással bírnak nem tudom hogy mennyire tekerné meg alapjáraton is az alaplap szabályozása./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
Ma megérkezett végre a V358, amint látható szépen berendeztem, teljes kábel menedzsmenttel.
Úgyis pár héten belül költözik bele a víz, ma feladtam rendelést radiátorokra, miután lemértem mindent. A régi torony hűtőm sajnos nem fért bele, ezért van rajta a gyári hűtő, borzalmas hangja van.
Szerintetek ezt az EK blokkot fel lehet tenni elforgatva is, hogy a csatlakozók vízszintesen állnak, ha nem ütköznek semmibe? Úgy láttam szimmetrikus a blokk./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz hash99 #15294 üzenetére
Felül, ahol a noctua ventik vannak egy XPSC slim radi megy, alulra eredetileg phobya g-changer-t akartam, de 1-2mm-el magasabb fektetve mint a hely az alsó rekeszben, ezért oda egy EK 45-ös kerül, ez volt az egyik legkeskenyebb 35-nél vastagabb radiátor (123mm).
A pumpát a tartállyal pedig a videokártya végéhez szeretném rakni, csak kellene szereznem valahonnan ilyen sata kábelt.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Komolyan mondom lehet hogy inkább lefűrészelem a zalman cpu hűtőm tetejét, de ezt a gyári intel hűtőt már nem bírom tovább. Mintha a fejemben darálnának, borzasztó hangja van.
Jó lenne már végre összerakni a vizet, ezek után lassan minden némának tűnik./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #15335 üzenetére
Pedig van egy daráló hangja, azt hittem teljes hangerőn visszaadja a videó.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Aquatuningnál hogy megy a fizetés? Még nem csináltam ilyen nemzetközi átutalást, bemegyek bármelyik bankba és megcsinálják?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz Ultrazord #15495 üzenetére
Inkább vegyél egy Noctua D14-et, vagy egy olcsóbb jó léghűtőt.
A húzott i5 3570k-mat a gyári hűtő vígan elviszi 60 °C körüli max hőmérsékleten, igaz jó szellőzéssel. Az viszont más kérdés hogy traktor hangja van, de még egy 10k-s hűtő is elviszi ezeket a 70-100W TDP-s procikat halkan.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz Ultrazord #15510 üzenetére
Hangosabb a kompakt víz mint a noctua, de a legtöbb venti hangját elnyomják azok a kis szutyok szivattyúk. Csak különleges esetekben ajánlott a kompakt víz, pl. mini-itx rendszer ahol nem fér el normális hűtő, vagy nagyon rossz a szellőzés. Ha csendet akarsz akkor víznél rendes szivattyút kell venni, ami önmagában a csúcs léghűtők árát tapossa.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz Whit3Rav3n #15621 üzenetére
Nekem 7870-em van, ennek 175W a TDP-je és középkategóriásnak tartom.
7970/r290 TDP-je 250W.Az rendben van hogy régen egy 50W-os vga-ra felesleges volt vizet rakni, míg egy prescott magot tunggal semmilyen léghűtő nem vitt el. Most meg egy i5-ös proci 75W, és akár egy noctua D14-et rá lehet akasztani, miközben vga-ra sokkal macerásabb nagy hűtőt pakolni, főleg hogy egyből menjen is ki a házból a hő.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Ez marha jó.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Ma megjött az egyik radi, nem bírtam már magammal, vettem 500-ért praktikerben pvc csövet és csak cpu-ra összetákoltam a rendszert. Feltöltés meg desztvíz + alkohol.
Így néz ki.
Remélhetőleg jövőhéten megjön a másik radi is a ventikkel./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Ti hogy szoktátok leengedni a vizet? Remélem jövőhéten megjön a másik radi és akkor be akarom kötni a vga-val együtt. Jó lenne nem eláztatni a gépet az első szétszereléssel.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz MrPetya19 #15701 üzenetére
Alul. A tápegység felöli vinyókeret nem kell azt kiveszem, a másikat meg hátrébb rakom. Ezeknek a helyére megy a radiátor a keret mögé. Az elüóső két ventit pedig megfordítom, ill a radiátorra még rakok másik oldalról ventiket. Azért is rendeltem máshonnan radit, mert csak 123mm magas fér be biztosan, kimértem.
Leeresztéssel kapcsolatban, nem nagyon tudom döntögetni a bekötés miatt a tartályt: [link]
Legfeljebb beledugok egy csövet a feltöltőn keresztül és leszívom.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen monitort vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest