Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
CNC 3 és 5 tengelyes (elmozdulások: 610 × 510 × 610 mm) óradíjak engem is érdekelnek, meg 3 teng. portál (elmozdulások: 3200 × 2100 × 920) és a lakatos (hegesztés, összeállítás) is...
név/cím nélkül, esetleg régió vagy megye megjelöléssel. Az is fontos, h "sufnicég" óradíj, vagy rendesen minden papíros (nálunk pl. ez van, mindenki fullra bejelentve, szabival, ünnepnapokkal, TB-vel, etc.)
Privi is lehet, nagyon megköszönném. Nem követem a konkurenciát, mi külföldre dolgozunk, szvsz árakat itthon tudnom kellene azért pontosabban -igaz ez szorosan nem az én munkaköröm, de szeretnék az árképzésünkhöz is hozzászólni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
DigitXT
nagyúr
válasz ViZion #36751 üzenetére
Vízhűtéssel meg már senki nem foglalkozik, mi?! Amúgy: gondolkodtam
a rézcsövön. Még Zsömi ültette el a bogarat a fülembe, hogy az lenne az
igazán "hárdkór". De félek, hogy nem tudnám olyan kis sugárban hajlítani,
ahogy arra az Aquaductban szükség lenne. Kérdés persze, hogy a 12/10-es
plexicső vajon jobban elviseli-e a hajlítgatást? De majd kiderül. (Kínomban
nézegettem derékszögű átalakítókat, de beszélem lefelé magam róluk, mert
ha a cső is alig fér el, akkor minden, ami annál nagyobb ront a helyzeten.)Szerk (ugyehogyugye):
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz DigitXT #36752 üzenetére
Hááát hajlítási sugár függő, hogy mennyire hagyja magát a (lágy)rézcső. 12/10-s rézcsőnél 41,8mm ami még elfogadhatóan sikerült: [link] Homokkal töltve, melegítve lehet kisebbet is talán, bár nekem nem sikerült.
Vagy forrasztott idomokkal.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Venyera7
senior tag
-
DigitXT
nagyúr
válasz Venyera7 #36755 üzenetére
Csak ~8-as a belseje, szóval max. akkor, ha a dizájn miatt kell az üveg.
#36757: esztergáltatni? Ugyan, a mai világban hol találsz ilyen embert?!
Viccen kívül amúgy: a 8-as belsőt arra értettem, hogy nem kifejezetten HF.
Szerk: bár biztos lenne olyan "elvetemült", aki figyelembe venné, hogy más
a súrlódási tényezője, mint a réznek, és/vagy a "hagyományos" csöveknek.[ Szerkesztve ]
-
king.mp
aktív tag
válasz Snip3r_HUN #36762 üzenetére
Desztvíz+ alkohol.
Amire gondolni tudok, az az, hogy a szobában stabilan 21 fok van, a víz hőfoka akkor kicsivel 40 fok fölött volt.
gollo91: Amennyiben neked a plexi, 'üveg' akkor javaslom irány vissza a suliba tanulni egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
seniman
veterán
válasz TESCO-Zsömle #36765 üzenetére
Meg az átmérőjükkel,mert az sem a hagyományos méret.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Venyera7
senior tag
Pontosan, csak nem tudom mivel fogom elvágni őket méretre.
-
törölt tag
Vagy ott vannak a fém tartályok. Reserator , Noise isolator. Vagy a full acetál. Persze hatalmas hátrányuk, hogy nem átlátszóak. Bár az Isolator plexi tetővel van, vagy is van. Asszem láttam alu tetővel is.
[ Szerkesztve ]
-
king.mp
aktív tag
Jogos!
Gollo bocsi.
Kicsit kivan a .... 1 tartály mínusz, 3 víz leengedése...
Megyek inkább inni...
-
Venyera7
senior tag
Szerintetek itt 10k ért gyártanak le? Hétfőn kérek ajánlatot.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Venyera7 #36773 üzenetére
Ha nem rokonod a melós, aki olyan helyen dolgozik, hogy fusiba meg tudja neked csinálni ingyen, akkor minden esetben drágábban jössz ki, mint bármelyik gyári megoldás.
Sad truth... Nekem 4 éve egy plexidarabot rendes tervrajz után helytől függően 100-160k-ért martak volna ki... Annyiért fogok egy bicskát és kifaragom kézzel egy hónap alatt és akkor már jól kerestem.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
energy4ever
addikt
Valaki feltudna sorolni par olyan pumpat amit cpu blokkal egybe lehet epiteni?
Ebbe a gepbe jo lenne beetuszkolni egy full vizet. Tudom, orultseg! De nem erdekell, bele kell mennie.
-
seniman
veterán
válasz Venyera7 #36775 üzenetére
A régi olajos repesztés,de ilyen kicsi átmérőnél nem kivitelezhető.
(#36777) energy4ever
Az Eisberg széria a legkönnyebben beszerezhető.A Tritont meg egyéb bohócvizeket felejtsd el.Még a Swiftechnek van DDC-vel egybeépíthető prociblokkja,de nem egyszerű felhajtani.
[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
válasz energy4ever #36777 üzenetére
Alphacool Eisberg Solo.
Vagy ha valahonnan tudsz szerezni, akkor Swiftech Apogee Drive II + egy Laing DDC pumpa.
...
-
Cyberneko
tag
válasz energy4ever #36777 üzenetére
"és a radiatort hova teszed?"
Mert ugy erzem, itt nem a cpu blokk ami a legnagyobb problema. -
energy4ever
addikt
Ez a Alphacool Eisberg Solo tenyleg nem nez ki rosszul. Ehhez akkor nem kell mas csak radi, meg csovek? Vagy azert ehhez sem art egy tartaly?
Szerintetek egy 80-as radi mire eleg? Azzon kivul, hogy semmire, es felejtsem el az egeszet. Eloszor csak a proci lenne vizezve, nem baj ha 70-75 fokos. Gyari intel hutonel csak jobb egy 80-as radi, nem?
Erre gondoltam elso sorban.
-
mackosajt
addikt
válasz energy4ever #36781 üzenetére
Mondanám, hogy van egy garanciális Solo-m éppen feleslegben, de az már hirdetésnek minősülne.
Amúgy csak radi kell hozzá, meg csatik és csövek.
Feltölteni nem leányálom.
Nekem 2 radival, kissé bonyolult csövezéssel majdnem 1 órámba telt anno, viszont 4,7-4,8 Ghz-ig szépen hűtötte a 8350-et.A mostani külön tartályos megoldást ehhez képest 10-15 perc volt csutkára tölteni, ráadásul a VGA is ívz alá került.
Hangban nem csendes amúgy a Solo, de 2000-2400 körüli fordulaton már kifejezetten halk.
Felette jellegzetes "vonyító" hangja van.[ Szerkesztve ]
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
seniman
veterán
Inkább egy slim 240-es a tetejébe.
-
törölt tag
válasz seniman #36783 üzenetére
A 80-as radi amit linkelt kevesebb mint fele, de mondjuk jó indulattal hogy fele akkora felületű, mint a 120/45, ami olyan 130W-ot tudhat, hangosan. Annak a fele 65W, ha nem húzza a procit akkor hangos ventivel megoldható. Jobb lenne a gyári hűtőnél? Lehet, csak annyival nem hogy megérje szarakodni vele. Ekkora radival semmiképp. Legalább 120/45 kell oda.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
A helyedben hagynám az egész vizet a fenébe, valami 8k-s léghűtést rátennék és elkezdenék gyűjteni egy normális házra, normális szellőzéssel. Vagy ha szomjazol a vízre, akkor gyűjts össze 120k-t legalább és apróról, boltból építs egy normális rendszert, vga-ra, cpu-ra. Ha mindenképp ragaszkodsz ehhez a szerelőaknacső házhoz akkor kívülre egy quad vagy mégnagyobb radiátor, rendes szivattyú, blokkok.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Tikakukac
titán
Mint mikor én hittem, hogy csúcs lég és csúcs venti rajta majd kb hozza a vizet. Ahha ja-ja-ja. Nem. Nyilván szétborotválná most a léghűtő topik a fejemet, de kb a legnagyobb hűtőm van léggel ami nem ipari és úgy szétfőtt a proci 60 decibel mellett, mint atom. Mai napig nem hiszem el, de mérni sem tudtam mennyi a diffi, mert a hővédelem fogta meg a gépet.
Óvatosan ezekkel
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
energy4ever
addikt
válasz seniman #36783 üzenetére
Az lesz vegul lemertem mindent!
Nem fogok szorakozni a 80-assal, megy bele egy 240-es.Kerdes mi fer el ide nekem. Milyen vastag radi, milyen vastag ventik, stb.
Ahogy neztem az Alphacool Eisberg 240-es szett pont befer. Kerdes, hogy majd ha rakotom, a 390X-et, hogyan fogja birni, mennyire lesz keves neki az a radi, stb.(#36785) Ijk:
Igen ragaszkodom ehhez a gephazhoz. Szerintem rohadt aranyos, allmaim kis gephaza.
-
Joshi
titán
válasz energy4ever #36787 üzenetére
Csak a procit vizeznéd? Egyébként miért jó egy 390-et bezsúfolni egy ekkora házba? Ezek a vga-k szeretik a jól átszellőztetett kuckókat. Nem belevau, csak megjegyeztem.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Tikakukac #36786 üzenetére
Pedig vizesként mondom, hogy a csúcs léghűtők megeszik az összes kompaktot. A hőleadófelület annyi, vagy még kevesebb, a kompakt csak annyival tud többet, hogy a fajhő miatt idő, míg a víz bemelegszik.ó, illetve kényelmesebb lehet a szerelése.
Ha egy NH-D15 kaliberű szörnyeteg alatt fő a procid, az vagy user-error, vagy a mostanság divatos "Intel elqrta a kupak alatti pasztázást".
Ismerek embert, aki elment egészen a vízig, mert IDLE elérte a proci a 80+°C-ot és ment a throttling. Végül kénytelen volt megskalpoltatni a procit és kb a chip 1/3-án volt csak paszta.
Lényeg a lényeg: a vízhűtés igazi előnye, hogy a meleget fizikai mozgás útján távolítja el, így a hőleadó-felületet nem limitálják azok a méreti tényezők, amik a léghűtésekét. De léghűtésből is lehet csinálni olyan zord cuccost, ami veri a vízhűtést és még csendesebb is, á'lá full passzív ház, ahol 6-10 hőcsővel egy oldallapnyi réz és alu hűtőbordára küldöd ki a meleget. Jó esetben platformváltáskor ott is "csak" leszorítót és hőcsöveket kell cserélni.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
mackosajt
addikt
A 390X kérni fog még 1 ugyanakkora hőleadó felületet legalább. Szerintem.
Nekem a 2 db 360-as radi kb. egymás felett van. Az egyik házon belül, a másik a ház rácsára kívülről fogatva, köztük 2 venti, meg kívül 3.
Így 7-800 rpm-en szépen elvagyunk.BF4 közben jól befűti a vizet, sacc 40 fokos lehet a víz (nincs hőmérőzve, pedig ha más nem a vezérlő érzékelőjét rá tehetném, csak már nem volt időm, és "lusta" vagyok), de 60 fok alatt megáll a VGA, és a proci is csak éppen fölé megy ennek.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Snip3r_HUN
addikt
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
-
nagyúr
vékonyak. és még mielőtt nekiállnál, nézd meg, be tudsz-e állítani temp targetet crimsonban. és én a helyedben kicserélném a tápol modulárisra, hogy legyen hely a sok madzagtól.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
energy4ever
addikt
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
140-es ventiből melyik az amelyik halk és elég egy 30 FPI-s radinak ?
-
törölt tag
válasz mackosajt #36792 üzenetére
Nem tudom, ez itt van a topikban már évek óta ilyen formában. De jó is hogy előhoztam, mert berakom akkor a helyére is.
Ez az Aquacomputer megbízható bolt? Lehet betenni a többi közé? Mert akkor azt is beírom. Azt látom elég jó felhozataluk van vizes cuccból.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz energy4ever #36795 üzenetére
Az a gond hogy ha 55mm a helyed a tetőlap és a meghajtókeret között akkor egy 30-as radi a 25-ös ventivel pont felütközik azon a részen és ott nem lesz légáramlatod. Persze beletuszkolhatod és az egyik 120-asod még szellőzik a másiknak meg egy része. Talán így jársz a legjobban ha mindenképpen vizezni akarsz, de a VGA vizesítését akkor felejtsd el.
Másik opció az egyedi víz, a fő probléma hogy azzal nem férsz el ebben a házban, ott kívülre kellene rakni a radiátort, szivattyút és tartályt. VGA bekötése csak így fog menni.
Vagy veszel egy torony léghűtőt ami pont befér oda és harmadáron kb ugyanazokat a hőfokokat kapod mint a kompakt vízzel./人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
Vagy szétvágja az oldallapot és oda építi be. Mennyi hely lehet a vga és a gépház teteje között? Egy 140-es befér szerintem, fentre meg benyomorít egy 240-est az már elég. Hát hogy mennyire lesz nehéz, az más kérdés. Tetőt ha kivágja lesz szellőzés. Persze ha szépnek is kell lennie akkor már nem egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz energy4ever #36795 üzenetére
Baltoafarkas: Én meg összedobtam agy táblát a xtremerigs mérései alapján, nagyjából átlagértékekkel:
Pont siekrült levágni a mreteket felül 120-480-ig megy.Az a gond ezzel a benyomorítással hogy az ember elképzeli és a gyakorlatban meg kivitelezhetetlen lesz ha papíron épp befér. Nem tudom mennyire szeretné vagdosni, őszintén szólva én maradnék a légnél, vagy kívülre dobnék egy legalább quad radit és a vga-t is bevenném.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest