Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
VinoRosso
veterán
válasz seniman #36899 üzenetére
A fa nagyon jól vezeti a hangot, ez nem a vastagságtól függ hanem az anyagi minőségtől.Nem véletlenül készülnek fából a hangszerek. Üss meg egy hangvillát aztán tedd rá bármelyik fára és ugyanezt próbáld ki utána egy fémfelületen. A legjobb ha ülsz és közben a testedhez szorítod mert úgy még jobban érezni különbséget, hogy mennyire adja át a rezgéseket..
@Tikakukac: apróban láttam párezer forintért alu lemezeket ami nagyjából elégnek tűnik. Nem kéne sok egy 200x320x100-as dobozra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz VinoRosso #36902 üzenetére
Az alu baja, hogy ritkán akar magában merev lenni ilyen vastagságban. Majd ha lehajtod meglátod Plusz abba rögzíteni macera stb stb. Én is a tálcás részt lemezből akartam. 1 nap gondolkodás után elvetve
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz VinoRosso #36905 üzenetére
Bizony, jönnek ezek a dolgok. Aztán bekerül a radi. Na annak is kell tartó. Na, hogyan rögzül. Na hogyan lehet kivenni és betenni. Hogyan rögzül a felső rész. Stb stb. remek móka hidd el. Ráment egy spirál füzetem
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
VinoRosso
veterán
válasz Tikakukac #36906 üzenetére
Na ezért lenne jó, ha kifejtenéd hogy hol akadtál el vele. Radira olyan ötletem lenne, hogy a ventiknél fogatnám meg vastag csavarokkal esetleg menetes szárral. A csavar köré a fal és a ventik közé tennék egy műanyag csövet mint egyfajta pillért. Így menne: fal>csavar+cső>ventik>radi. 8 darab csavar a csövekkel megtámogatva már elég lenne szerintem hogy megtartsa a szerkezetet doboz nélkül is. A doboz többi része csak a hangtompító+mechanikai védelem funkcióját látná el, statikai szerepe nincs.
-
Tikakukac
titán
válasz VinoRosso #36907 üzenetére
Rengeteg helyen
Nekem eleve másabb a dolog. Én erre rakom a gépet is. Ergo nekem kihúzhatónak kell lennie a teljes beltartalomnak, de magának a doboznak állnia kell és görgővel kihúzhatónak lennie. Plusz nem lehet túl magas, mert a ház is nagy és nincs hely a 2 emeletes asztalnál. Teljes külön tápellátás dettó nem ezy. Csöveknek megint úgy kell lennie, hogy kivehetőek és oldhatóak legyenek, de fixen ne rögzüljenek maguk a csatik sem, hiszem akkor hiába oldom, nem tudom kihúzni a fiókot.
Úgyhogy ja. Hát ha úgy érzed menni fog, tolni kell neki. Én mondjuk nem összedobálásra akartam csinálni hanem tényleg kb. örök életre, plusz ugye 45 centi csak az egyik radin a ventisor, grátisz úgy 20kg most is a doboz belseje külsővel olyan 37kg a ház 13kg kb üresen, megrakva már azt is alig bírom emelni, 60kg-ot kell elbírnia így nem játék
-
VinoRosso
veterán
válasz Tikakukac #36908 üzenetére
Hát ekkorát nem csinálnék az bitti. Az enyém egy mini itx konfig. 100W proci (3670) meg ~125 a kártya (7850) néztem hasonló rendszeről néztem tesztet teljes csúcsterhelése 200-205W mérés alapján. Úgy számolok hogy erre elég egy 280-as radi (nem normál hanem 30 FPI-s) Ez menne a ház(20x26 cm) alá. Ha jól megy nem lesz több 5 kilónál.
Natúrban is alátehetném talpakkal, de jobb ötletnek tartom a dobozt mechanikai + esztétikai szempontból a kérdés csak az, hogy érdemes e úgy kialakítani, hogy legyen benne valami hanszigetelés (kb mint egy hangtompító) vagy szorítkozzak a minimumra (azaz kb mint egy keret). A keret nyilván jóval egyszerűbb, mert csak hajlítani kell a lemezt, egyéb estben meg kell csinálni valamilyen vázat. -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz jones965 #36893 üzenetére
Ez azért így ebben a formában nem teljesen igaz, csak nagy doboz fog kelleni...
Vízhűtésben egyedül a szivattyú rezgését nem lehet egy bizonyos szint alá csökkenteni, mert a víz mint hidraulikus folyadék viszi a rezgéseket és arra nincs orvosság.
(#36899) seniman: Az asztalom 40-es bútorlapból van, mégis képes vagyok vele hangot erősíteni. Ha gondolod, holnap gyere fel TS-re és meg is hallgathatod a különbséget.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Ijk
nagyúr
válasz VinoRosso #36897 üzenetére
Nem értem mi a lényege ennek a koncepciónak. A 2x120-as venti szállít X mennyiségű levegőt mondjuk 1200-as fordulaton. A 80-as ventinek 4,5x kisebb felületen kell ugyanazt a levegőmennyiséget elvezetni, most nem tudom ez mnilyen arányban van a fordulatszámmal, de ha 1:1 arányban, akkor 5000rpm-en fog üvölteni.
Ha csend kell akkor nagyobb radiátorfelület vagy léghűtés. Ezt a dobozolást meg elfelejteném a helyedben.Más: Mennyire normális hogy FC blokk alatt a 7870-es gpu hőmérséklete terhelésre felugrik 85 fokra és ott is tartja magát?
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
VinoRosso
veterán
A lényege, hogy úgy működjön mint egy hangtompító. Egyébként nem értem miért kellene 1:1-es arányban elvezetni a levegőt ? A hőcsere nem abban a térrészben történik, ahol a meleg levegő összegyűlik, ezért csak olyan sebességgel kell eltávolítani amilyen sebességgel a hő átterjedne a hideg oldalra.
Egyébként azt találtam ki, hogy csinálok egy prototípust kartonból. Valamilyen rögzítést mindenképpen kell eszközölnöm a radira ez fix, egy kezdetleges burkolat meg elég kartonból is. Először megnézem milyen nélküle aztán felteszem. Ha valami nem stimmel még könnyen alakíthatok rajta, ha kevés a venti tehetek rá, ha nem látok változást kivehetek belőle addig, amíg elérem azt a határértéket amikor már kezdene romlani a hatásfok. Ha találok egy alkalmas koncepciót a kartont felhasználom sablonként az alu kivágásánál. Ha meg nem akkor nem rendelek alut a karton meg megy a kukába.
szerk.:
amúgy azon gondolkodom, hogy milyen felület lenne a legjobb, pl hogy egy kör alakú felület (hengeres cső) nem e törheti jobban a hangot mint egy doboz ? Valakinek erről nincs ismerete ?
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz Tikakukac #36913 üzenetére
Azért talán annyira nem bonyolult, hogy szimulációt kelljen rá csinálni A vikingek se jártak egyetemre, mégis tökéletesen áramvonalas hajókat építettek.Ha meg esetleg itt rendelkezik valaki akusztikai ismeretekkel, esetleg maga is kisérletezik hasonlóval talán ő is tud alapkérdésekre válaszolni. De majd valószínűleg keresek egy angol nyelvű akusztikai fórumot a részletek ügyében.
-
Tikakukac
titán
válasz VinoRosso #36915 üzenetére
Hááát, nem is akartak ilyet csinálni főleg nem hanggal
DigitXT: Why not? Bluechip most kicsit felhúzta az agyam, 3 hete rendeltem le a hűtést és elviekben csütörtök most a beérkezés. Ezt eddig vagy 5-ször módosították. A nagykert nem tudom melyik mert rendelném magamnak, így meg nehéz Igaz még mindig kábelezek, elképesztő mennyiségű ment bele ebbe a projektbe
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz VinoRosso #36912 üzenetére
Nincs hideg oldal ha 200-300 wattot bezarsz egy dobozba, mert gyorsan felmelegszik az egesz. A radik holeado teljesitmenye legaramlatra van megadva, marpedig hiaba tekernek 1800-on szerencsetlen ventik ha forro levegot mozgatnak. Neked azzal a legmennyiseggel kell szamolni amit a 80-as venti kimozgat a nyilason, az meg alacsony fordulaton jo ha eleri a 40W-ot.
Te azzal szamolsz hogy folyamatos hideg levegot kap alulrol, csak epp a kontinuitas torvenyet hagyod figyelmen kivul hogy pont annyi hideg levegot kap a rendszered amennyi meleget eltavolit./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Omli85
őstag
válasz VinoRosso #36912 üzenetére
Maga az elképzelés nem feltétlenül rossz de ahoz, hogy a hűtési teljesítményt ne rontsd és a zajt is csökkentsd egy igencsak túlméretezett hangszigetelt dobozba kellene építeni az egészet.
Aminek ebben a formában semmi értelme és az is lehet, hogy nem leszel előrébb mintha vettél volna halkabb ventilátorokat.Vegyük például az első példaképedet:
A plusz venti plusz zaj a belső nagy ventik amennyi levegőt átnyomnak a radin az optimális hűtés miatt ugyanannyinak kellene távoznia is a túloldalon, ellenkező esetben a radi egyik felét hűtik a ventik a másik felét viszont fűti a bennrekedt meleg levegő. Azt sem árt szem előtt tartani, hogy ha nem távozik a túloldalon a levegő időben akkor "túlnyomás" alakul ki így a radin átfújó ventik is saját maguk ellen dolgoznak és így kb ki nincs is értelme az egésznek. A hangot csökkenteni legegyszerűbben a hőleadó felület növelésével és a ventilátorok fordulatszámának csökkentésével lehet elérni a leghatékonyabban.
Nem véletlenül csinálta a dobozolást Tikakukac kollega sem úgy ahogy, ha nincs hely a ki be szellőzésnek akkor maga a dobozolás megöli az egész rendszer hűtésteljesítményét.
Amúgy a fa tény, hogy erősíti a rezgéseket (tapasztaltam én is nemrég építettem egyedi gépházat) viszont ha kibéleled normálisan hangszigetelővel akkor ez a probléma megoldva és még mindig olcsóbb és egyszerűbb vele dolgozni mint pl alumínium lemezzel (ha csak nem ingyen jutsz hozzá az alapanyaghoz ) és azért megfelelő szigetelés nélkül a lemezborítás is vezeti a rezgést elég szépen elhiheted.Ettől függetlenül ezek csak általunk leírt vélemények és tapasztalatok, ha időd energiád van rá anyagilag meg nem kerül extra kiadásba és barkácsolni is szeretsz akkor azt mondom hajrá. Maximum extra tapasztalatokkal leszel gazdagabb ha nem úgy működik ahogy tervezted. És sokszor az első megépített verzió után jönnek az esetleges ötletek módosítások amivel a végleges verzió akár még hatékony is lehet.
Bocsi, hogy egy kicsit hosszú lett ^^
Közben látom Ijk koléga is pont azokra mutatott rá amit én is említettem eh ezért jobb végigolvasni mindent és utána reagálni no mindegy .
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
VinoRosso
veterán
válasz Omli85 #36923 üzenetére
Valószínűleg egy H50-el fogok nekiállni kisérletezni amit nem rég szereztem be, építek a radi köré egy kartondobozt és megnézem, hogy adott áramlás mellett mekkora felület kell a kiömlő nyílásnak hogy még épp elkerülhető legyen a teljesítmény romlás. Ha megtaláltam a határértéket összevetem a radi felületével és abból az arányból meg lehet saccolni, hogy van e értelme a koncepciónak
-
Ijk
nagyúr
válasz VinoRosso #36924 üzenetére
A kiömlő garat méretétől függ a levegő áramlási sebessége: [link]
Minél kisebb a garat felülete a radiátorfelülethez képest, annál nagyobb lesz az áramlási sebesség a garaton. Nemhogy csökken a szélzaj, de minél kisebb a garat, annál jobban fütyül benne a szél./人◕ ‿‿ ◕人\
-
VinoRosso
veterán
Az utolsó mondattal nem értek egyet, mivel ez nem egyszerűsíthető le ennyire. A fizikáról azt kell tudni, hogy modellekkel dolgozik, amik nem a valóságot, hanem annak egy lebutított változatát írják le. Pl a Bernoulli törvény sem vesz figyelembe egy csomó dolgot, pl az anyagi minőséget, a felület érdességét, a térfogat alakját amik a való életben mind jelentős befolyásoló tényezők lehetnek.
Gondolj arra, hogy hogy néz ki egy hangtompító
ez is szűkíti a fegyver csövét, a torkolati sebességet és a hangerősséget mégis csökkenti, nem pedig növeli. Vagy pl olyan szerkezetre mint az emberi fül, vagy csak egy annyira egyszerű dologra mint a szócső.
-
nagyúr
válasz VinoRosso #36926 üzenetére
a hangtompító nem szűkíti a fegyver "csövét". a ki és a bemeneti átmérője közel azonos. kisebb eleve nem lehet, mert letépné a lövedék, amint beleszorulna, ha meg szélesebb, elkezdhet benne "bukdácsolni". a legnagyobb különbség, hogy impulzus jellegű áramlásnál működik, a ventikkel szellőztetett radi meg nem az.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
ViZion
félisten
Megint elmélet vs. gyakorlat... Ventikkel azt lehet csak, h a doboz falától messzebb rakod, így a motorhang nem jut közvetlen a "levegőbe". De a szélzaj az hallatszik. Nagyobb dobozzal, hangelnyelő szivaccsal csökkenthető, de van.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
TESCO-Zsömle
félisten
A hangtompító azért rossz példa, mert az egy nagy energiájú sokkhullámot hivatott csillapítani, míg te egy kis energiájú, állandó zajt szeretnél elnyeletni.
Mindazonáltal én már mondtam, hogy amit szeretnél, az nem lehetetlen, csak:
1 - Te rossz úton jársz
2 - A helyes ösvény nagy dobozt eredményez.Légtechnikában is alkalmaznak zaj- és rezgéscsillapítást, mert nem engedhetik meg, hogy az áramló levegő keltette rezonancia szétrázza a klímarendszert/zavarja a klimatizált helyiségek használóit.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
seniman
veterán
válasz TESCO-Zsömle #36929 üzenetére
Pontosan.Légtechnikában is van zajcsillapító,ráadásul szép méretes darab,mivel a belső terelőlemezek ellenére a keresztmetszetnek változatlannak kell maradnia.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
-
tomcat78
őstag
Valakinek van ötlete repedt csőtartály expressz szervizelésére?Kiváltani most nem tudom...
Felső részén,vízszint felett gyöngyözik picit a menetes résznél.
Hiába lazítottam meg a kupakot,nem segít...akkor ott tolja ki az anyagot
Gondolkodom pillanatragasztón átmenetileg...csak nem tudom hogyan viselkedik az akryllal..."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Tikakukac
titán
Jézus ereje Hát ezt is megéltem. Maradjunk annyiban, hogy ha ennyire komoly szinten ezt te meg is valósítod, minimum fizetem egy estédet. Ahogy kb. nézem minimum kell majd egy labor és szélcsatorna meg süketszoba. Lehetőleg ezek úgy 1 helyen
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz VinoRosso #36931 üzenetére
Ezt ötlettel nem fogod megoldani. Előtted már sokan sokszor átrágták a témát ipari szinten is, én már iskolában tanultam arról, amit te most fel akarsz találni. Persze ha örömöd leled benne, akkor rajta, csináld. De ne érjen nagy csalódás, ha nem érsz célt.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
ViZion
félisten
válasz tomcat78 #36932 üzenetére
széles szigszalag. Nem szép, de gyors. Gumiámpaszta, nem szép, nem túl gyors, vízből engedj lejjebb.
Zsömi: már megoldották, agyalni sem kell, csak kifizetni: [link] Viszonylag kevés levegővel "sokszorozza" a légáramot. Kész.
Tomcat: a pill ragasztó megmarhatja, vannak spéci plexiragasztók, azzal szép marad sztem.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
tomcat78
őstag
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz ViZion #36935 üzenetére
Tudom, koanda hatás. Két baj van vele:
1 - Nem ad elég statikus légnyomást hűtéshez
2 - Nem halkMert ugye ez lenne a cél. Halkan hűteni ventivel. Amit egyébként meg lehetne oldani egy 25 kilós acéllemez radiátorral potom 20-30k forintból.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
ViZion
félisten
válasz TESCO-Zsömle #36938 üzenetére
...kötözködsz csak. Messzire kell rakni a ventit, csövön jön a luft, kész. Megoldottam, haladjunk
-
törölt tag
válasz tomcat78 #36942 üzenetére
Hááát. Nagy statikus nyomásra képesek, de kihasználni nem tudnád, mert kis felületen minél jobban nyomod a levegőt annál kevésbé ér valamit egy idő után, a nagy felületre viszont már kevés lenne a légszállítása.
Persze egy gépet le bírna hűteni, csak a felvett teljesítményhez mérten nem tudna mondjuk 100 gépet már. -
tomcat78
őstag
válasz #90933760 #36943 üzenetére
Na jó,de a por kérdés megoldódna
De viccet félretéve,sokáig gondolkodtam egy külső légbevezetésen.De aztán rájöttem,hogy túl sok macera,plusz a gépet is helyhez köti.
Ami viszont érezhetően jót tett a hűtésnek-szintén kisérletezés-,hogy a ház alá majdnem a földig pvc csövet raktam,lentről hidegebb levegőt kapott a rendszer.Viszont nem volt halk Bár lehet,hogy lehetne finomítani a dolgon...de szintén helyhez kötött lenne."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
VinoRosso
veterán
válasz ViZion #36935 üzenetére
Ez a venti zseniális, ebből látszik, hogy mennyit számítanak az olyan apróságok mint pl a forma. Ha radira nem is lehetne használni, a meleg levegő eltávolítására mindenképp, ott nincs szükség nagy nyomásra. Csak a motorzajt kell elszigetelni,mert az elég hangosnak tűnik
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz VinoRosso #36945 üzenetére
Nem a motorzaj hangos, hanem a szélzaj. A koanda-hatás lényege, hogy a légáramlást egy speciális kialakítású terelőelem bizonyos részén mesterségesen fel kell gyorsítani, ehhez pedig a levegőt nagy nyomáson kell apró lyukakon átpréselni. Ennek akkor is hangja van, ha a venti halk. Persze halkan nagy nyomást előállító venti se sok van... Légtechnikában is ezt a szélzajt kell tompítani, neked is ezt kéne.
Legjobb példa a tartályos kompresszor. Az akkor is hangos, amikor a sűrítő nem jár, hanem csak a tartályból ereszted ki a levegőt.A másik -némiképp veszélyesebb alternatíva az ion-szél, ami a koronakisülés elvét alkalmazva mozgatja a levegőt. Egy speciális fém egység egy csatornában nagy frekvencián -20kV feszültséggel negatív töltést ad a levegőnek, ionizálja ezt. Ezt követően megadott távolságon belül elhelyezésre kerül egy másik fém szerkezet, ami 0/föld vagy +20kV segítségével magához rántja az ionokat. Az áramló ionok sokan vannak és magukkal rántják a nem ionizált atomokat és molekulákat is.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #36946 üzenetére
Némiképp. Magasfeszültségen túl még az elrontott kivitelezéssel előállított ózon is pátyolgatja az embert.
Én inkább elkezdenék a passzív irányba elmenni, mert amit csinálni akar az eléggé problémás. Vagy ugyanolyan hangos lesz, vagy hangosabb, vagy kicsit halkabb, de a teljesítménnyel lesznek problémák. Eleve egy slim 240-es radi az egész lelke és egy proci meg egy VGA van rákötve.
-
Tikakukac
titán
Na megvolt a 2 teszt. A gép mindene működik, VGA is, patent
A doboz is frankó, 2 percbe telt mire le lett légtelenítve. Ez lesz még kevesebb is, direktben kötöttem a pumpát 12V-ra és habosra verte a vizet még 2 szűrővel + áramlásmérővel is. Holnapra megszárad 2 csatin a kötés amit még rávarázsoltam, utána mehet a teljes gép bétája
Bluechip is összekapta magát, elviekben holnap itt az Aquaerora a hűtő, aztán már csak a nagy bordát kéne leszabni, de azt majd otthon, oda kell nagy flex is nem csak ez a kis vacak.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz #90933760 #36947 üzenetére
A legerősebb passziv hűtő amit láttam tényleg passziv az 90W-ig működik amig még épp elég is lenne, de akkora mint egy görögdinnye és 30k. És ez csak a proci. + ha van olyan ház amibe befér abban is kell valahogy mozgatni a levegőt.
Én m-itx konfigot építek, ebbe a térfogatba biztos nem fér be. Egyébként nem 240es a radi hanem 280-as, dupla felületű mint a normál, és nem slim.A CPU és a VGA pedig alacsony fogyasztású, bár a proci TDP-je 100W de ennél kevesebbet fog pörkölni mert az IGP-vel együtt 100 és az IGP nagyjából 30W a 100ból (ez nyilván nem fog menni dedikált VGA-val). Jelenleg egy kb 3 centi magas borda van rajta egy 80-as ventivel és small FFT alatt 60 fokos úgy hogy a venti alacsony fordulaton pörög.
@TESCO-Zsömle:
Amennyire nekem átjött a motorzaj az a duruzsolás amit hallani a videóban, amikor feltekeri a fordulatszámot akkor erősödik fel a szélzaj. De élőben még nem láttam ilyet így lehet, hogy tévedek.
-
Omli85
őstag
válasz VinoRosso #36949 üzenetére
Abban szinte biztos lehetsz, hogy nem sokkal lesz kisebb a külön hangszigetelt doboz a halk hűtéshez mint az m-itx-es konfig . És ha így is úgy is külön lesz a radi a konfigtól akkor miért nem használsz egy nagyobb radit amire elég pár tényleg szinte hangtalan venti ami csak szellőzteti a radit? Hangja nem lesz és a hűtés sem lesz probléma.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest