Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
válasz Cyberneko #19295 üzenetére
Nem nem fér be a pumpa, hanem csak úgy tudom elhelyezni hogy a két cső ami kijön belőle össze vissza csavarodik, megtörik, és a vga-ből két kijövő cső is. Csak úgy lehet elhelyezni egy kis csavarodással ha fejjel lefelé rakom a pumpát. Újracsövezéssel jó lesz, a ház hatalmas.
-
HollyBoni
veterán
válasz Cyberneko #19716 üzenetére
5V-on megy mint a többi venti szóval semmi hangja, amúgy maxon is elég halk, de a tápom elnyom mindent most hogy fogyaszt a gép, pörög rendesen benne a venti...
Nyár folyamán rendbe lesz téve az egész, betömöm a lyukat is valszeg egy venti szabályzóval, slagcsatikat lecserélem, új csövezés, radi lefújás, stb. Amúgy van gyári cuccod a "lyukhoz"? Mert az lehet érdekelne.Ezt a ventit csak kipróbálni tettem oda, VGA terhelés alatt 48-ról 38 fok.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Cyberneko #19719 üzenetére
Nem kell erre semmilyen venti, passzívan nem megy 50 fok fölé a VGA, és ez melegeszik rendesen. Táp is lesz, más VGA is lesz, minden lesz de később, még most vettem meg a gépet amire elment az összes pénz.
Táppal semmi gond nincs, továbbra sem kapcsolt le egyszer sem a gép, alulfeszeltem a procit is így még kevésbé porszívó a hangja a tápnak. Mivel a proci sosem pörög 30%-nál többet játékoknál így bőven elég neki ez a táp. De volt egy PH teszt ahol egy 400-as Chifi táppal hajtottak egy erősebb i7-est és 4870x2-t gond nélkül. Továbbra is azt mondom semmi baj nincs azzal ha kihasználod a tápod teljesítményét, nekem tökéletesen működik minden.
[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
válasz Cyberneko #19986 üzenetére
Eszközönként 2 kell.
vga, nb, vrm, proci, pumpa, tartály, szűrő, radi (ebbe 3 csati van, mert a leeresztő csap is a radira ment, amin szintén van leengedő cső), áramlásmérő,
Ez összesen 19 db csatiAdatfalo: indítsd be csak tápról, molex csatival rádugod semmi se vezérelje, ha nem megy akkor mehet a gariba.
[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
adatfalo
senior tag
válasz Cyberneko #19995 üzenetére
Igazából addig nem is akarom szétszedni az egész rendszert, amíg nincs meg a csere alkatrész, így legalább 1-2 percre be tudom nyomni a gépet, hogy lementsek valamit ami épp fontos és kell...
Mivel fizikailag nem értem hozzá az alatt amíg a ramot tuningoltam, így kétlem, hogy elszakadt volna a tápkábel, vagy egyszer csak szorulni kezdett volna. Eddig minden esetben bekapcsolt, leszabályozva is ment és tette a dolgát. Most pedig ahogy átállítottam a ram időzítését és újraindítottam a gépet, már nem indult be.www.adatfalodesign.hu
-
SkyS1gn
félisten
válasz Cyberneko #19995 üzenetére
T az megint más... mi ilyenről beszélünk.
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
Apollo_21
addikt
válasz Cyberneko #20106 üzenetére
Nem írok litániát..van/volt egybe vízem a mostani előtt...semmiben nem rosszabb...az épített javára monddva...szebb..szabadon variálható...ennyi.
Pumpa viszont olyan meleg mint az állat...hőfokba aki aztmondja h 10-15fokokkal jobb az vagy brutál ügyes vagy tesztet nézett de nemtöbb...ami a 120as egyevízzel 65fokos volt az most 55-60körül..tehát én nemmondanám rossznak...hangosnak nekem egyiksem volt az..inkább ventit hallom mintsem bármelyik megoldásnál a pumpát amikre sokan panaszkodnak.Nem vitaindításképp szántam, de így h mindkettő fordult már meg kezemközött..és most "elvileg" a jobbik dolgozik a gépben...azt kell mondjam számomra pénzkidobás volt az a 70 amit ráköltöttem mert nem lett tőle 10-15fokokkal jobb....ha lehetne visszacsinálnám.
Ami esetleg még "baj" lehet h nem előrekevert löttyöt használok..ha ez javít vmit akkor jó, de nemhiszem.
És még offba is teszem, akinek nem inge és bevált az épített, egészségére.
Én így 3hét után feladtam, apróra vele.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
HollyBoni
veterán
válasz Cyberneko #20563 üzenetére
Próbáltam már minden foglalatban, más gépben, próbáltam gyári hűtéssel, mindennel. Újrapasztázni nem pasztáztam, nem hiszem hogy attól nem működne.
Én csak azt nem értem ettől hogy halhat meg egy kártya. Hallottam hogy hullanak ezek a kártyák (bár leginkább a magas hőfokokra gondoltam léghűtés miatt), de ez teljesen jól működött és tényleg nem világos ennyivel mit ártottam neki.
[ Szerkesztve ]
-
MastR
tag
válasz Cyberneko #20829 üzenetére
+1
Mindenkiben annyira él ez a tévhit hogy a legjobban hűtendő dolog a CPU a maga 100Wattjával, amikor a VGA 250-300Wattos és arról mindenki elfelejtkezik. Azt bírom a legjobban amikor ott virít a víz a CPU-n, a VGA meg gyári és várjuk a csodát a víztől hogy halk lesz a gép. -
ViZion
félisten
válasz Cyberneko #20835 üzenetére
...ki mivel játszik ugye. Urban Terrort, Total Annihilationt meg a régi kedvenceim viszi idle bármi. Újabbak közül BF3-at szoktam, de kevés időm van rá, meg most Dead Island Epidemic betába kerültem, tolom. Nekem sok VGA igényes játék nincs és 90%-ban nem is játszom a gépen. ..mondjuk most is dolgozni kellene, de sztem mára lesz***
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
őstag
válasz Cyberneko #20988 üzenetére
Ezért: 4:30nál[link] Bár mikor utána indítottam még 1x akkor kiegyenlítődött, de it csak direktbe volt kötve a ddc-vel.
Lehet ráteszem mind a 2db ddc-t hátha lelövi a kupakokatViZion: Most is a gépet szerelem Mi meg hogy legyen. Játszom a csövekkel csatikkal hogy lesz a jobb. Meg a holnapi teendők mit festek mit faragok. Csak csütörtökön lesz megint meló ráérek.
ui: Te sem alszol
[ Szerkesztve ]
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
ViZion
félisten
válasz Cyberneko #21056 üzenetére
+1
Amióta ilyen takarékosak a procik, azóta észérvekkel nehezen indokolható a víz. Viszont mivel helikopterek vagyunk, kell a víz és kész. Szerintem a 486 óta vágyom vizes gépre... akkor is lesz, ha valami celeron ULV lenne a prockóm.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
sto1911
veterán
válasz Cyberneko #21092 üzenetére
A rendetlenseg csak azert van, mert tegnap este raktam ossze a vizet, es csak teszteles folyik. Ha vegleges marad szep lesz
A nagy venti levegoje eleri a NB-t, azzal a resszel nincs gond, de szetvagni nem fogom a hazat
Masfel-ket eves a lap, ennyire beszaradt volna a paszta?
-
sto1911
veterán
válasz Cyberneko #21094 üzenetére
Vajon az NB hogy van lefogatva? Van korulotte keret? (Nem vagyok most otthon, hogy meg tudjam nezni) Egy VGA-t mar sarkaztam le, ha ez is olyan, akkor lehet nem merek nekiallni :S
Terheles alatt a proci is felugrik 70-80-ra, ez is zavar (bar gondolom ekkora radi mellett normalis) :S De nagyon banom, hogy elotte nem mertem rendesen
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
válasz Cyberneko #21096 üzenetére
Akarnek ra ventit, csak nem fer be Lehet csak siman kotegelovel felhuzok ra egyet, tobb, mint a semmi. Ez a rendszer mar regen megvan, pont azert vettem, hogy az autos ocsmany radiatort kivaltsam egy szep kompakt hutessel. Csak amig ott mukodott venti nelkul a 10x nagyobb felulet miatt, itt mar nem :S
-
Apollo_21
addikt
válasz Cyberneko #21141 üzenetére
Teljesen rászorítom koppra... Tekerni se lehet tovább...mind1...így biztonságosabb...apró mozdulásoktól nem fog legalább letörni kitörni..elpattani..vmiért félek is ugy használni..így a tutter
Jóez így, nagy szó első kísérlettel jót delidelni "számomra", a kívánt hőfokesés megvan, lehet játszani a fesz visszavétellel és a további tuningal.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
törölt tag
-
SkyS1gn
félisten
válasz Cyberneko #21179 üzenetére
Játék alatt szokott ilyen 35-36 lenni Most bőven 40 felett.
(#21195) Cyberneko
"Kivulre meg nem akarok, mert megeszik a macskak."
Etetni kéne őket baszod
(#21187) Honkydoo
Nekem megvan a DC-LT tartály része ha érdekel... én másikat használok!
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
spanglee001
addikt
válasz Cyberneko #21225 üzenetére
Lehet csak én gondolom rosszul, de fagyállót is azért raknak a kocsiba, mert keni a vízpumpát, aki sima desztvízzel vagy csapvízzel hajtja csapágyas lesz pumpa és a tömítések is tönkre mennek.
Lehet itt másképp van, de nem tudom hogy áll a korrózióval az alkoholos lötyi.
És nem értem miért inná meg valaki a desztvizes alkoholtNekem az Ek koolant megy előkevert nem fogott be és nem fogott meg semmit, fél éve.
Előtte 1 évig ment a gigabyte koolant, az megmattitotta a csöveket.[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
ViZion
félisten
válasz Cyberneko #21233 üzenetére
Baboss volt, éjjeli szerelés közben. Persze, ez velünk nem történhet meg... Hisszük mi. Másik, h itt is 2 gyerek, kutya, stb... Alkonek töményen frankón büdös.
BlackPriest: barna algák pl. pont a fényszegény helyeket kedvelik...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
echterion
nagyúr
válasz Cyberneko #21233 üzenetére
Én még nem láttam fekete fagyállót, de mintha tényleg írt volna itt ilyesmit Baboss kolléga. Mindegy, nálam ez a veszély nem áll fenn szerencsére, macskám nincs, a gyerek meg nem jár arra (ha akarna se tudna), amerre a gépes cuccaim vannak.
Az algához meg annyit, hogy nekem nem volt kedvem kipróbálni, inkább hallgattam az itteni kollégákra. Így egyszerűbb volt és sokkal többe sem került, két kocsi meg egy vasaló mellett mindig van itthon fagyálló meg desztvíz.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Cyberneko #21372 üzenetére
Semennyire. Valahol volt ilyen teszt, de itt is mondták már, hogy elvi sorrend van, de ilyen kis rendszernél nem lesz hibahatárnál nagyobb különbség ha variálod a sorrendet.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Cyberneko #21442 üzenetére
Én nem direkt teszteltem. A DDC-m egy időben random megmakacsolta magát.
Olyankor voltak 100 fokos procimagok a Win boot után közvetlenül. Volt az több
is, csak ugye azt nem tudta mérni, mert annyit mondott, hogy "Tjmax" van, LOL.
De a proci túlélte, én meg nem voltam boldog... Minden jó, ha vége jó: a DDC-m
azóta is megvan/köszöni jól van, bármikor harcra fogható, bár általában pihenget. -
törölt tag
válasz Cyberneko #21464 üzenetére
Nekem a gépházhoz mit adtak porszűrő néven szivacsot ami mindet csinál csak port nem szűr. [link] Na az ide a vízbe frankó lenne. Be is tenném én is csak felesleges mert nem nagyon bikásak a szivattyúim, meg ezek után se lesz az.
Meg a tartályom is olyan hogy abba aligha csobog majd. Szereztem egy ilyen kis szűrőházat. [link]
A szűrő kimegy belőle és egy csövet fogok beledugni hogy úgy működjön mint a rendes tartályok. Meg még kell 3/4 to 1/4 szűkítő. Jobb, mint a Nestea flakonos mukucsolásom.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Cyberneko #21556 üzenetére
Elég vszinű hogy 3 kör lesz.
Majd csinálok piros-fehér-zöld szinezést.
A procinak és az alaplapnak egy kör (2 pumpa 2 radi).
A két vga-nak külön-külön kör lesz (1-1 pumpa és 1-1 radi).Linkelnél ilyen csövet amit irsz ?
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
hash99
senior tag
válasz Cyberneko #21560 üzenetére
Én is csorgatom a nyálam hogy egyszer majd megcsinálom akril csővel a rendszert de eddig nem mertem bevállalni mert nincs időm rá hogy napokig gubbasszak a gép mellett csöveket hajlítgatva és ha bekerül valami más a rendszerbe kezdhetem előről. De egyetértek ha időm engedné esetleg lenne benne tapasztalatom is én is megcsinálnám mert nagyon faszán mutat.
-
Apollo_21
addikt
válasz Cyberneko #21720 üzenetére
Javítottam 1800ra De ígyse hallom, vga venti hangokrán van épp...peter-t moddoltam mert a gyári venti kieg..külön slotos..és elég messze van ahhoz h kellő levegőt fújjon a bordára.
Úgyh erős cm házventik kellettek ezek meg hangosak.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen monitort vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest