Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spanglee001
addikt
válasz VinoRosso #31428 üzenetére
90x140? 5,25'' helyre való vagy az már nagy?
van is eladómnetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
törölt tag
válasz VinoRosso #31445 üzenetére
Ismerjük a DDC szivattyúkat, irdatlan sok fajta és revízió létezik belőlük és ezer éve gyártják őket, lehetetlen megmondani melyik milyen. Általában a régieket érdemes kerülni, mert nagy volt a minőségbeli szórás és voltak elviselhetetlen hangúak. Csak az újabbakat szabad megvenni, de azt aligha kapod meg 6k-ért.
Bár elég sok a blokk ebben a rendszerben, de én egy D5-ön gondolkoznék inkább. Drága, de konkrétan jobb szivattyú nincs.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz VinoRosso #31445 üzenetére
a fo kerdes igazabol az, hogy tenyleg meger-e neked 10-20 k sporolas annyit, hogy vegyel egy lassan 10 eves, ketes minosegu, vagy bontott gepbol jott agyonhasznalt pumpat.
DDCkkel tenyleg vigyazni kell hasznaltan.
a G5ben meg lehet amiatt volt elfogadhato a hangja, mert:
- volt normalisan vezerelve
- meg volt oldva rendesen a zajcsillapitas az irdatlanul massziv haz / elhelyezes miatt (berezgeti-e az egesz hazat pl)Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
hszilard666
veterán
válasz VinoRosso #32372 üzenetére
Szerintem hanyagld a hajszárítót is az tönkretenné a cuccot valszeg. hagyd egy éjszakét száradni másnapra rendben lesz! Én egész gépet áztattam el az első vizemnél, majdnem kimentme az utcára idegen embereket összeverni annyira zabos voltam Rendben lesz az holnapra, biztos vagyok benne!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
törölt tag
válasz VinoRosso #32710 üzenetére
Sok. Kicsi a radiátor. Ez 3x80 lenne? Nem sűrűn láttunk mostanság ekkora radit errefelé. Mindenképp kell még tenni hozzá. Vagy inkább lecserélni.
Gőz nem lesz, 60-65 fok körül lesz a víz maximum mikor a proci 100 fokon és a gép lekapcsol. Így gőzt nem tudsz csinálni semmiképp.
A proci hivatalosan 70 fokot bír, 80 körül már hibázni szoktak, hajtottam Core2-kat úgyhogy tapasztalat. A VGA mehet 90-ig, régebbi kártyák 100 fok körül már hibáznak szintén. Úgyhogy határeset, mindenképp kéne még radiátor.
Esetleg valami infó a gépről, milyen vizes cuccokból áll? Kép? -
carr
őstag
válasz VinoRosso #33671 üzenetére
Thermaltake 240? Jó kérdés. Nem jelezett még vissza a vevő, hogy kiadhatom-e.
Ha olvassa, csak jelentkezik. Fórumtársak tartsanak össze!
A Clear Water-nek volt a gyári radija. Mindjárt kerítek infót.Edit:
Meg is van.
Bár a magasságát 40mm-nek írja, de az a menetes résszel (G1/4) együtt van annyi. Maga a radi kb 20mm.[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Tikakukac
titán
válasz VinoRosso #36415 üzenetére
Na!
Ugyanezt játszottam el velük 2 hete így tuti friss infóm van: jobban teszed ha hagyod azt az 1 valamit és megrendeled újra. A gond ott van, hogy nem fogják sztornózni ha 50 mailt küldesz sem. Próbáltam.
Másik: átrakattam paypalre. Erre lett +20 euró ahhoz képes mintha simán rendeltem volna le.Szívás, ennyire sík céget mondjuk ritkán látni, a rendelés menete annyira el van kottázva nuku leírások vagy valami ha ez meg az változik, hihetetlen. Tudom, mert ebben vagyok én is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz VinoRosso #36420 üzenetére
Ennek is utána néztem, tokkal vonóval olyan 4-5k körül van egy ilyen utalás esetünkben. Na itt mondtam, hogy okcsá, akkor az a 3 tétel kuka, lerendelem paypal-al. Az összesen rárakott egy ezrest.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz VinoRosso #36521 üzenetére
Na 3 napi chat nógatás meg e-mail irogatás után nekem elintézték, átrakták paypal-ra mindenféle felár nélkül
A legszomorúbb ez amit leírtál. Itt kellett volna kirúgni 2-3 embert első körben.
Valaki téged le akart rántani azzal a +20 ajróval
Vagy csak ez is olyan, mint az ügyfélszolgálat: sz@r. Azt sem tudják mi merre és hova. Ennyi időbe telne meg így megoldani ilyen apróságokat nekünk vagyis kollegáknak, régen mindenki az utcán lenne, pedig ez MO nem is német.
-
Tikakukac
titán
válasz VinoRosso #36538 üzenetére
Tavaly voltam kint legutóbb én is kuksiztam, hogy hallod-e, szerintem ma még nem találkoztam úgy német-német emberrel. Ami nem baj, csak kicsit úgy érzem, hogy esnek lefele dolgok. Spanyol srác még kézzel írt kis "Köszönöm szépen! " plusz egy mosolykás papírt is rakott a dobozba. Na ezért fogok én ha dobbantok menni délnek ott azért van még valami, jogos, olasz a második nyelvem nem német, az csak így nagyon döcögve megy
-
törölt tag
válasz VinoRosso #36722 üzenetére
Az inre a szűrő. Az outra egy záródugó kéne. Az azért van ott, mert ha jól látom lehet a tartály nélkül is használni, mint egy sima tető.
Meg az oldalán ha több lyuk is van, mint amennyi kell azokat is záródugóval kell. Elvileg kellett volna adniuk a csomagban.Honnan vezeted be a vizet? Tartály felől vagy oldalról? Mert ha oldalt megy be és jön is ki a víz, akkor maga a tartály csak egy leágazás lesz a körről, úgy meg sok értelme nincs a szűrőnek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz VinoRosso #36724 üzenetére
Ennyit találtam róla, a plexi amit mutatnak belülről tartály nélkül, ott láthatóak a csatornák. Azokból látható, hogy le kell zárni a belső outot. És a záródugók száma is pont úgy jön ki, a tartályon folyik be, a tető oldalán folyik ki. Marad az oldalán 2 in és bent az out. Az pont három. A belső in ugye nyitva marad, mert ott szív, arra megy a szűrő. Ami nem szűrő, hanem buboréktörő akar lenni vagy valami olyasmi.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz VinoRosso #36892 üzenetére
Olvass fentebb, ugyanezt csináltam meg most. Mivel betolni a levegőt be kell és kihozni is, ezért nem fog rajta semmit. Amin lehet fogni és sokat az a pumpa amiket le tudsz szigetelni a dobozon belül külön szekcióban. Minőségi venti kell oda is. Egyébként drága dolog, számolgatva mindennel egy rendes kiköltözés olyan 20-30k, ha ügyes vagy.
Más: DPD ma küldött végre levelet, kártalanítanak, szóval megint legyárthatom a dobozt, de ezúttal kocsival hozatom fel De azt majd max nyáron, kicsit reparáltam addig elég a megrepedt is
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz VinoRosso #36892 üzenetére
80-as ventiből nincs ultrahalk, vagy ami képes rá az annyi szelet csinál hogy 10-20W hűtésére elegendő.
Szélzajt nem lehet letompítani, legfeljebb az irányát úgy megoldani hogy feléd kevesebb menjen a hangból, de azzal még jobban le van fogva a a légáramlás, ezért nem is nagyon szokás itt foglalkozni vele PCnél.
Mi lett volna az elképzelésed amúgy? -
Tikakukac
titán
válasz VinoRosso #36898 üzenetére
Oldalból nem fényképeztem, nem nagyon jött át akkor ez micsudi
Rezonálni ha berezonál a 18-as MDF lap akkor az bitang dolog lehet. De semmi gond, milis öntapadós hangelnyelő filcet már vettem, igaz, sok helyre nem kell majd
Alulemezből ennek a legyártása úgy, hogy tartson is, lesz majd egy vagyon, nekem a biliárd fölé lett fél árban véve 2-es lemez és ingyér lehajtogatva és ez is 10k volt, olcsó anyagban.
Oldalt meg mindegy vágsz és aztán rakod be a méhsejt rácsot vagy úgy vágatod, de ha vágatod, akkor gatya felköt, az kegyetlen árban lesz.Pumpák shoggyn vannak most is, ezen kívül nem rezeg itt semmi Menj neki még párszor az ötletnek, nagyon sok pénzt nyersz vele, ha inkább elméletben gondolod át a dolgokat. Nekem 3 lyuk kellene fél centivel fentebb és kb. tökéletes lett elsőre is. De ebben 3 hét számítása, rajzolása és mesterekkel kontaktja van. Mert bizony CAD alapján lehet faja amit elképzelsz, csak mondjuk az asztalos/hajlítós azt mondja rá, hogy felejtsd el, akkor módosulnak a dolgok
-
törölt tag
-
Tikakukac
titán
válasz VinoRosso #36902 üzenetére
Az alu baja, hogy ritkán akar magában merev lenni ilyen vastagságban. Majd ha lehajtod meglátod Plusz abba rögzíteni macera stb stb. Én is a tálcás részt lemezből akartam. 1 nap gondolkodás után elvetve
-
Tikakukac
titán
válasz VinoRosso #36905 üzenetére
Bizony, jönnek ezek a dolgok. Aztán bekerül a radi. Na annak is kell tartó. Na, hogyan rögzül. Na hogyan lehet kivenni és betenni. Hogyan rögzül a felső rész. Stb stb. remek móka hidd el. Ráment egy spirál füzetem
-
Tikakukac
titán
válasz VinoRosso #36907 üzenetére
Rengeteg helyen
Nekem eleve másabb a dolog. Én erre rakom a gépet is. Ergo nekem kihúzhatónak kell lennie a teljes beltartalomnak, de magának a doboznak állnia kell és görgővel kihúzhatónak lennie. Plusz nem lehet túl magas, mert a ház is nagy és nincs hely a 2 emeletes asztalnál. Teljes külön tápellátás dettó nem ezy. Csöveknek megint úgy kell lennie, hogy kivehetőek és oldhatóak legyenek, de fixen ne rögzüljenek maguk a csatik sem, hiszem akkor hiába oldom, nem tudom kihúzni a fiókot.
Úgyhogy ja. Hát ha úgy érzed menni fog, tolni kell neki. Én mondjuk nem összedobálásra akartam csinálni hanem tényleg kb. örök életre, plusz ugye 45 centi csak az egyik radin a ventisor, grátisz úgy 20kg most is a doboz belseje külsővel olyan 37kg a ház 13kg kb üresen, megrakva már azt is alig bírom emelni, 60kg-ot kell elbírnia így nem játék
-
Ijk
nagyúr
válasz VinoRosso #36897 üzenetére
Nem értem mi a lényege ennek a koncepciónak. A 2x120-as venti szállít X mennyiségű levegőt mondjuk 1200-as fordulaton. A 80-as ventinek 4,5x kisebb felületen kell ugyanazt a levegőmennyiséget elvezetni, most nem tudom ez mnilyen arányban van a fordulatszámmal, de ha 1:1 arányban, akkor 5000rpm-en fog üvölteni.
Ha csend kell akkor nagyobb radiátorfelület vagy léghűtés. Ezt a dobozolást meg elfelejteném a helyedben.Más: Mennyire normális hogy FC blokk alatt a 7870-es gpu hőmérséklete terhelésre felugrik 85 fokra és ott is tartja magát?
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Tikakukac
titán
válasz VinoRosso #36915 üzenetére
Hááát, nem is akartak ilyet csinálni főleg nem hanggal
DigitXT: Why not? Bluechip most kicsit felhúzta az agyam, 3 hete rendeltem le a hűtést és elviekben csütörtök most a beérkezés. Ezt eddig vagy 5-ször módosították. A nagykert nem tudom melyik mert rendelném magamnak, így meg nehéz Igaz még mindig kábelezek, elképesztő mennyiségű ment bele ebbe a projektbe
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz VinoRosso #36912 üzenetére
Nincs hideg oldal ha 200-300 wattot bezarsz egy dobozba, mert gyorsan felmelegszik az egesz. A radik holeado teljesitmenye legaramlatra van megadva, marpedig hiaba tekernek 1800-on szerencsetlen ventik ha forro levegot mozgatnak. Neked azzal a legmennyiseggel kell szamolni amit a 80-as venti kimozgat a nyilason, az meg alacsony fordulaton jo ha eleri a 40W-ot.
Te azzal szamolsz hogy folyamatos hideg levegot kap alulrol, csak epp a kontinuitas torvenyet hagyod figyelmen kivul hogy pont annyi hideg levegot kap a rendszered amennyi meleget eltavolit./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Omli85
őstag
válasz VinoRosso #36912 üzenetére
Maga az elképzelés nem feltétlenül rossz de ahoz, hogy a hűtési teljesítményt ne rontsd és a zajt is csökkentsd egy igencsak túlméretezett hangszigetelt dobozba kellene építeni az egészet.
Aminek ebben a formában semmi értelme és az is lehet, hogy nem leszel előrébb mintha vettél volna halkabb ventilátorokat.Vegyük például az első példaképedet:
A plusz venti plusz zaj a belső nagy ventik amennyi levegőt átnyomnak a radin az optimális hűtés miatt ugyanannyinak kellene távoznia is a túloldalon, ellenkező esetben a radi egyik felét hűtik a ventik a másik felét viszont fűti a bennrekedt meleg levegő. Azt sem árt szem előtt tartani, hogy ha nem távozik a túloldalon a levegő időben akkor "túlnyomás" alakul ki így a radin átfújó ventik is saját maguk ellen dolgoznak és így kb ki nincs is értelme az egésznek. A hangot csökkenteni legegyszerűbben a hőleadó felület növelésével és a ventilátorok fordulatszámának csökkentésével lehet elérni a leghatékonyabban.
Nem véletlenül csinálta a dobozolást Tikakukac kollega sem úgy ahogy, ha nincs hely a ki be szellőzésnek akkor maga a dobozolás megöli az egész rendszer hűtésteljesítményét.
Amúgy a fa tény, hogy erősíti a rezgéseket (tapasztaltam én is nemrég építettem egyedi gépházat) viszont ha kibéleled normálisan hangszigetelővel akkor ez a probléma megoldva és még mindig olcsóbb és egyszerűbb vele dolgozni mint pl alumínium lemezzel (ha csak nem ingyen jutsz hozzá az alapanyaghoz ) és azért megfelelő szigetelés nélkül a lemezborítás is vezeti a rezgést elég szépen elhiheted.Ettől függetlenül ezek csak általunk leírt vélemények és tapasztalatok, ha időd energiád van rá anyagilag meg nem kerül extra kiadásba és barkácsolni is szeretsz akkor azt mondom hajrá. Maximum extra tapasztalatokkal leszel gazdagabb ha nem úgy működik ahogy tervezted. És sokszor az első megépített verzió után jönnek az esetleges ötletek módosítások amivel a végleges verzió akár még hatékony is lehet.
Bocsi, hogy egy kicsit hosszú lett ^^
Közben látom Ijk koléga is pont azokra mutatott rá amit én is említettem eh ezért jobb végigolvasni mindent és utána reagálni no mindegy .
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Ijk
nagyúr
válasz VinoRosso #36924 üzenetére
A kiömlő garat méretétől függ a levegő áramlási sebessége: [link]
Minél kisebb a garat felülete a radiátorfelülethez képest, annál nagyobb lesz az áramlási sebesség a garaton. Nemhogy csökken a szélzaj, de minél kisebb a garat, annál jobban fütyül benne a szél./人◕ ‿‿ ◕人\
-
nagyúr
válasz VinoRosso #36926 üzenetére
a hangtompító nem szűkíti a fegyver "csövét". a ki és a bemeneti átmérője közel azonos. kisebb eleve nem lehet, mert letépné a lövedék, amint beleszorulna, ha meg szélesebb, elkezdhet benne "bukdácsolni". a legnagyobb különbség, hogy impulzus jellegű áramlásnál működik, a ventikkel szellőztetett radi meg nem az.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
ViZion
félisten
Megint elmélet vs. gyakorlat... Ventikkel azt lehet csak, h a doboz falától messzebb rakod, így a motorhang nem jut közvetlen a "levegőbe". De a szélzaj az hallatszik. Nagyobb dobozzal, hangelnyelő szivaccsal csökkenthető, de van.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
TESCO-Zsömle
félisten
A hangtompító azért rossz példa, mert az egy nagy energiájú sokkhullámot hivatott csillapítani, míg te egy kis energiájú, állandó zajt szeretnél elnyeletni.
Mindazonáltal én már mondtam, hogy amit szeretnél, az nem lehetetlen, csak:
1 - Te rossz úton jársz
2 - A helyes ösvény nagy dobozt eredményez.Légtechnikában is alkalmaznak zaj- és rezgéscsillapítást, mert nem engedhetik meg, hogy az áramló levegő keltette rezonancia szétrázza a klímarendszert/zavarja a klimatizált helyiségek használóit.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Tikakukac
titán
Jézus ereje Hát ezt is megéltem. Maradjunk annyiban, hogy ha ennyire komoly szinten ezt te meg is valósítod, minimum fizetem egy estédet. Ahogy kb. nézem minimum kell majd egy labor és szélcsatorna meg süketszoba. Lehetőleg ezek úgy 1 helyen
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz VinoRosso #36931 üzenetére
Ezt ötlettel nem fogod megoldani. Előtted már sokan sokszor átrágták a témát ipari szinten is, én már iskolában tanultam arról, amit te most fel akarsz találni. Persze ha örömöd leled benne, akkor rajta, csináld. De ne érjen nagy csalódás, ha nem érsz célt.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz VinoRosso #36945 üzenetére
Nem a motorzaj hangos, hanem a szélzaj. A koanda-hatás lényege, hogy a légáramlást egy speciális kialakítású terelőelem bizonyos részén mesterségesen fel kell gyorsítani, ehhez pedig a levegőt nagy nyomáson kell apró lyukakon átpréselni. Ennek akkor is hangja van, ha a venti halk. Persze halkan nagy nyomást előállító venti se sok van... Légtechnikában is ezt a szélzajt kell tompítani, neked is ezt kéne.
Legjobb példa a tartályos kompresszor. Az akkor is hangos, amikor a sűrítő nem jár, hanem csak a tartályból ereszted ki a levegőt.A másik -némiképp veszélyesebb alternatíva az ion-szél, ami a koronakisülés elvét alkalmazva mozgatja a levegőt. Egy speciális fém egység egy csatornában nagy frekvencián -20kV feszültséggel negatív töltést ad a levegőnek, ionizálja ezt. Ezt követően megadott távolságon belül elhelyezésre kerül egy másik fém szerkezet, ami 0/föld vagy +20kV segítségével magához rántja az ionokat. Az áramló ionok sokan vannak és magukkal rántják a nem ionizált atomokat és molekulákat is.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Omli85
őstag
válasz VinoRosso #36949 üzenetére
Abban szinte biztos lehetsz, hogy nem sokkal lesz kisebb a külön hangszigetelt doboz a halk hűtéshez mint az m-itx-es konfig . És ha így is úgy is külön lesz a radi a konfigtól akkor miért nem használsz egy nagyobb radit amire elég pár tényleg szinte hangtalan venti ami csak szellőzteti a radit? Hangja nem lesz és a hűtés sem lesz probléma.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
proci985
MODERÁTOR
hyper 212 400rpmre szabalyozott minosegi FDB ventivel? ha nem hajolsz bele a konfigba, nem fogod hallani, 90Wra meg eleg lesz. VGAra meg HR03GT, vagy egy atventizett Accelero.
vizhez pumpa kell, a H50 meg eleve egy problemas konstrukcio.
custom loopnak meg hely kell, meg egy DCP2.2nek is, egy D5nek meg foleg. zajcsillapitas megintcsak helyigenyes es a radik se igazan szoktak segiteni az egyszeru atszelloztetest.
ezt ugy mondom, hogy eleg sokat foglalkoztam gep csendesitessel legen es vizen is.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
ViZion
félisten
Passzív téma az Szab-Tam mester területe. Több kilónyi alut halmozott fel hőcsövekre... Nem kicsi, törölje a port róla akinek Imre az anyja... de jól néz ki és csendes.
Keresd meg logout cikke is van, meg volt vele interjú is.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
BL@CK
tag
válasz VinoRosso #38145 üzenetére
Ott nincs elég helyed a d5 kombóra. Én építettem vizet ennél kisebb házba, tudom milyen. Gyári aio vizet a legegyszerűbb ezekbe belerakni. Épített víznek ajánlanék egy Swiftech apogee drive blokkot amibe be lehet rakni egy ddc pumpát. Ha pwm-es változatot veszel akkor csendes is lesz, a blokkban még hűtőborda is van a pumpára. Különálló radiátor helyett pedig van a swiftechnek és az ek-nak is olyan radiátora amiben integrált tartály is van az egyik végében.
Shatter your limits!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Robotporszívók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Microsoft Excel topic
- PlayStation 5 Pro teszt
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Asszociációs játék. :)