Hirdetés
Aktív témák
-
Razermazer
őstag
Mint gyorskuplung tulajdonos akinek van 4 darab is, mondhatom hogy nem a kuplungnál fog szétjönni a toldás, hanem a csatinál. Az is csak akkor ha karmos tehát ilyen ez is csak akkor ha nagyon mozgatod például clearflex arról mozgatás hatására szeret lemászni Mondjuk a clearflex az egy egyedi állatfaj . Használtam már masterkleert az sem jön le a karmos csatiról, és a koolance sem.
Amit most használok azok ezek a fajták nincs meglepetés szorítóbilincsesek[link][link][link] Apróról összeszedtem az összes ilyen fellelhető csatit .
Csövet én koolance 13/10-et használok feketét elpusztíthatatlan, majdnem egy áron van a Tygonnal(most nézem olcsóbb). Kemény de mégis hajlékony furcsa egy cső, de tuti tart az biztos.[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
imibogyo
veterán
válasz Razermazer #47301 üzenetére
Nekem a sima karmos csatiról is le kell vágnom a csöveket (Masterclear 16/10), egyszerűen nem lehet őket lehúzni, pedig teszteltem extrémen is (satuba befogva). Ráadásul még erre tettem fel szorítóbilincseket. Szerintem előbb szakad el a cső, mint, hogy erről a kombóról csak úgy "lecsússzon".
-
apollo12
veterán
na meglett az uj lapom
és itt a cpu prime 95 terhelve 44Cfok, a régi lapomon meg 60Cfokot irt már ilyenkor
az a 44cfok már hihetőbb
-
TaaT
nagyúr
válasz apollo12 #47303 üzenetére
jah érdekesek ezek a hőmérsékletek, régen a vizes 8800GTS-em GPU-ja Idle 50fokos volt a szoftverek szerint, a vidkari hátulja meg nem is volt meleg...
haver 9800GTX+ léggel Idle 35fok volt a szoftverek szerint, közben a kari hátulja igencsak meleg volt...Give them hell Ukraine!
-
blasko92
őstag
válasz apollo12 #47305 üzenetére
Igen. Nem túl nagy a szivattyúnak a teljesítménye, valamint a hűtőblokk sem felső kategóriás.
Ahány ház, annyi szokás, ahány lap, annyi hőmérséklet.
Bár, milyen fordulatszámon járatod a ventiket?
De az is közrejátszhat, hogy mondjuk ezelőtt nem volt rendesen légtelenítve a rendszer, a blokk nem feküdt fel normálisan
[ Szerkesztve ]
-
Sky D.
tag
válasz planbmokus #47308 üzenetére
Akkor kérem valaki foglalja össze , melyik cső az amit javasolnátok?
2 választási lehetőségem van:Első: Masterkleer 15,9 / 11,1mm víztiszta cső
A másik: ClearFlex 60 cső 16/12mm clear
Melyiket javasolnátok ?
Per pillanat 1,5 méter van ebből a csőből :Masterkleer 16/10mm UV-reactive fehér cső
Rugalmasság szempontjából nagyon jónak tűnik, és könnyű vele bánni .Melyiket ajánljátok a 2 átlátszó csőből ?
[ Szerkesztve ]
Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
planbmokus
senior tag
válasz Sky D. #47310 üzenetére
Masterkleer. Anyagra ugyanaz, mint a fehér, ahogy írtad, könnyen kezelhető és nem lejárós fajta, én amikor szereltem össze a rendszert és rossz helyre húztam a csövet, szenvedtem a lehúzásával...
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
5000watt
aktív tag
Masterkleer 16/10 essel én is szenvedtem ... Jól tart bilincsek nélkül persze 10 es belső csati vagy nagyobb a lényeges hozzá
[ Szerkesztve ]
Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna.. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=5000watt
-
yako
tag
Szevasztok!
Azt hiszem kilyukasztottam a radiátoromat.
Sikerült túlhúznom egy csavart.
De a számomra érdekes jelenség az, hogy akkor csöpög, ha a rendszert elindítom. Akkor kb 3-4 percig, utána megáll a folyás. Ha lekapcsolom, akkor hallani, ahogy a radinál levegőt szív a rendszer, ha újraindítom, újra csöpög, Ellenben egész éjszaka egy csepp sem eset ki belőle. Nem keringett, hanem áll a gép kikapcsolva, de így nem csepeg!
Mivel magyarázható a jelenség?Javítani lehet ezeket a radikat?
By Demons Be Driven
-
blasko92
őstag
A víz elkezd melegedni, kitágul, ilyenkor míg be nem áll a nyomás miatt csepeg a víz a rendszerből.
Amikor kikapcsolod a gépet, a víz lehűl, térfogata csökken, így vákuum lesz a rendszerben, ezért szív levegőt. (Ugye, amikor melegen kitágult, kiengedett a radiátor annyit, hogy ne legyen nyomás alatt a rendszer. Amikor lehűl, pont annyi levegőt szív be, mint amennyi vizet a térfogat növekedés miatt kiszorított.)
Ez egy ördögi kör, mert mindig beáll a nyomás nullára (amikor megy, ugye a vízkiszorítással, amikor leáll, akkor pedig a levegő beengedésével), mindaddig, míg el nem fogy a rendszerből a folyadék.
Igen, lehet javítani. Autószervizben szerintem szoktak kilyukadt hűtőket forrasztással rendbe hozni. Esetleg próbáld meg ilyen helyen, vagy keresel egy megbízható szakit, aki megforrasztja neked
Gondolom akkor nem lett túl nagy lyuk rajta, ha csak így csepereg. De azért ajánlott a mielőbbi hibaelhárítás.
[ Szerkesztve ]
-
yako
tag
válasz blasko92 #47314 üzenetére
Kösz a tippet, és az elméletet.
Nem nagy a luk. Az m3as csavart tekertem be jobban a kelleténél. Annyit látok, hogy a lamellák elhajlottak.
Langyos vízbe merítve nem is látom, hogy buborékolna, ergó így sem megy bele víz.
De ha megtöltöm, akkor csurog belőle, ha engedem a levegőt bele.Sziloplasztra gondoltam. Mivel a sarkokban vannak a lukak, a kis fül alatt, amiben a furatok vannak, gondoltam nyomok oda, hogy szépen eltömítse. Nem túl elegáns, de nem fog látszani. Csak nem tudom egy idő után nem e szárad ki az a tömítés.
A szerviz jó ötlet, csak épp pici a hely, ahol forrasztani kellene, ne mtudom hogyan lehet oda beférkőzni.By Demons Be Driven
-
yako
tag
válasz viperabácsi #47317 üzenetére
Kösz!
Sejtettem eddig is, de így már biztosan tudom hol a lyuk!By Demons Be Driven
-
blasko92
őstag
Sziloplaszttal én nem ragasztanám meg. Ahhoz nagyon jól elő kell készíteni a felületet, oxid és zsírmentesnek kell lennie, valamint száraznak. Nem is lenne egy végső megoldás, mivel egy idő után elkezdene leválni a felületről.
Az nem gond, hogy pici a hely, a jó szakember bármire képes
-
Atke
senior tag
Szerintetek a radiátorok, ha eltakarom a csatlakozókat, akkor kibírják a színterezést?
-
imibogyo
veterán
Hacsak nem nagyon látványos helyen van, akkor szerintem nem is kell szinterezni sem. Tehát ha csak kikandikál valahonnan, de nem az van a középpontban.
Én a radiátoromat magam festettem (és még látványos helyen is van) de jól sikerült (EXPLORER megnyitja a képet, Chrome valamiért nem (kicsit lehalt a picasa)).
Annyi csak a lényeg, hogy baromi vékony rétegeket vigyél fel.
Amúgy a szinterezést biztos kibírja, csak a lamellákat nagyon ki kell maszkolni. Homokszórást viszont szinte biztos nem élné túl, bár gondolom az nem is volt tervben.[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
A csatlakozókba tegyél záródugót, így sem a menetbe, sem a radiátor belsejébe nem fog jutni a festékből.
Azt a 180-220 fokot szerintem kibírja a radiátor (vörös/sárgaréz).
Ja, és szerintem ha mész csináltatni, akkor mondd nekik, hogy a lamellákra vékonyan vigyék fel (persze, ha azokat is akarod színtereztetni), mert képesek összegányolni az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
Atke
senior tag
válasz imibogyo #47321 üzenetére
Köszönöm szépen!
Néztem már a képeidet Nekem megnyitja ha a https-ből http-t csinálok, bár ez inkább a munkahelyi proxy miatt lesz
Látványos helyen van, és egy innovatek radi lesz ami ugye nikkel keretben az nekem meg nem gyere be, színterezni, meg úgy is kell vinnem egy pár dolgot...
A réteget nem kézzel viszik fel, gép hordja fel, nagyon finoman 3mm-es lyuktávolságú perforált lemezt is megcsinálták nekem, és gyönyörű lett. Valószínú az lesz amit írtál blasko92, kap egy dugót azt jócakát -
blasko92
őstag
Tudom, hogy nem kézzel viszik fel, hanem egy szórópisztollyal, ahol a nyáron dolgoztam ott is színtereztünk. (Azt a büdöset, és dög meleget, ami ott volt nyáron... pfejj... Nem irigyeltem a munkatársakat)
Azt akartam mondani, hogy lehet szabályozni a festékréteg vastagságát, és szerintem a lamellára nagyon vékonyan kellene felvinni, hogy ne rontsa a hűtési teljesítményt.
-
Sky D.
tag
válasz imibogyo #47321 üzenetére
Láttam már a rendszered előzőleg is, és fejen ütött a gondolat hogy hol helyezkedik el a DVD meghajtó, és az előlapi USB/ Audió kimenet, ha ott az a hatalmas radiátor.
Vagy az egész hátulra került, és onnan jönnek ki a VGA és egyéb csatlakozók is?
Emellett én nem igazan díjazom ezt az elrendezést, mert a ha felkerülnek az oldalai a gépnek, ugyan úgy ellepi a por a belseje.
Én a hőleadókat kívülre terveztem meg, melyek gyors kuplunggal leválaszthatóak, így a radiátort csak leválasztom, kiviszem, kifújom kompresszorral, vissza csatlakoztatom, ezután mehet az egész tovább.
Ahha!!!, Szóval a Proci illetve alaplap VGA ját használja Hát ez is egy megoldás
[ Szerkesztve ]
Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
imibogyo
veterán
Jól van, én nemes egyszerűséggel sajnáltam rá a pénzt, mert lakásfelújítás mellett jobb helye is van, mint egy porfestő zsebében.
A réteget nem kézzel viszik fel, gép hordja fel, nagyon finoman 3mm-es lyuktávolságú perforált lemezt is megcsinálták nekem, és gyönyörű lett.
Dolgoztam porfestéssel hűtőgépgyárban, tudom hogy műkszik a dolog. Sajnos akkor még nem kapott el a gép modding láz, igy nem tudtam kihasználni a helyzetemet.(#47326) Sky D.
Láttam már a rendszered előzőleg is, és fejen ütött a gondolat hogy hol helyezkedik el a DVD meghajtó, és az előlapi USB/ Audió kimenet, ha ott az a hatalmas radiátor. Vagy az egész hátulra került, és onnan jönnek ki a VGA és egyéb csatlakozók is?
Minden hátul van, de DVD nincs a gépben, mivel nem használom. Van egy USB külső LG-m ha esetleg lemezhez kell nyúlnom, de ez már szökőévente egyszer van. A telepitéseket is megoldom pen-drive-ról. Tervben vannak az előlapi kivezetések, de mivel épp eladás alatt állnak a vízhűtéses alkatrészek, ezért majd csak az új előlapra lesznek beépítve.Emellett én nem igazan díjazom ezt az elrendezést, mert a ha felkerülnek az oldalai a gépnek, ugyan úgy ellepi a por a belseje.
Nagyon ritka az amikor használok oldallapot. Ha mégis lesz, akkor méhsejtrács lesz, lényegében mint ha nem is lenne oldallap.Én a hőleadókat kívülre terveztem meg, melyek gyors kuplunggal leválaszthatóak, így a radiátort csak leválasztom, kiviszem, kifújom kompresszorral, vissza csatlakoztatom, ezután mehet az egész tovább.
Én nem szerettem volna külső egységeket, nekem ez a mániám, hogy minden egyben legyen.Ahha!!!, Szóval a Proci illetve alaplap VGA ját használja Hát ez is egy megoldás
Igen, minden arról megy, mivel bő fél éve eladtam a VGA-mat. Majd ha lesz új VGA lehet változtatok a terven, de mivel jelenleg egy venti van a gépben (táp), ezért most sem porosodik.[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz Sky D. #47326 üzenetére
Jól látod, nincs a gépében ennyi kacat
Minek egy gépbe ilyen felesleges dolog, mint dvd, front auido és usb kimenet?
Telepíteni pendriveról is lehet Én is 1 évben talán 1x ha használom a dvd írót, amikor megkérnek hogy írjak. A hátlapon meg ott van az usb és az audió is -
Sky D.
tag
válasz blasko92 #47328 üzenetére
Írigylésre méltó a spártai hozzáállás.
A DVD Heti rendszerességgel használom...
USB-böl meg épp hogy elég , tán 1 szabad portom van ..Hátul: Kártya olvasó, Klaviatúra , Egér (annak 2 kell 1 a töltő kábel, 1 az érzékelő), Hang Hátulra 5,1-es erősítő, TV kárty.
Elöl ezek váltogatják egymást: Mikrofonos Fejhallgató, 2 db telefon (töltés / szinkronizáció mentés), nyomtató(Laptop és Pc között váltogatva), külső rekk.
Gratula hogy ilyen egyszerűen meg tudjátok oldani..
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz Sky D. #47329 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy akinek igénye van ezekre, az olyan házat válasszon/csináljon, ahol adottak ezek a lehetőségek. Aki nem használ csak 1 audio portot, és 1-2 usb-t, valamint nincs szüksége ODD-re, annak jó a "hiányos" megoldás is
Atke így megy ez Jelenleg nekem sincs se optikai meghajtó, de mégcsak előlap sem a gépemben Viszont van az alaplapon power és reset gomb
De most már inkább menjünk át a "Hogy is néznek ki a gépeink" topikba, különben kapjuk a seggberúgást
[ Szerkesztve ]
-
Sky D.
tag
válasz blasko92 #47331 üzenetére
Na de azért kíváncsi leszek a rendszeremre, mire kész lesz
Már alig várom az alkatrészeket...
Meg félek is, mert le kell szednem az alaplapról a hűtőbordát ( 2 Mosfet-en, északi hidon és délin egyszerre van rajta, és Heatpipe-al vannak összekötve ) , és eléggé komplex a rendszerDe Tody azt javasolta hogy hajszárítóval melegítsem fel a bordát, és úgy könnyen lejön az egész.
Remélem nem vágom gajra emiatt a lapom
-
robyg
senior tag
Üdv mindenkinek.
Egy kérdés valaki rendelt már a külföldi aquatuningnál?
-
Sky D.
tag
Nemrég valaki gyűjtötte az embereket, hogy kevesebb legyen a megrendelési költség , de szerintem Tody(pcvizhütés) Is behozza neked , 1 kisebb megrendelésem volt a számara minap
Raktárról:
1db Phobya 150-es világos ezüst tartály:
1db ¼”-es szenzor:
2db 1 méteres fekete törésgátló spirál:
2db Alphacool 90 fokos HF+ csatlakozó:
1db v3 extrem blokkhoz tömítő szett:
2db 10x2mm-es gumigyűrű csatlakozóhoz:
2db Phobya 18cm-es ventilátor:
2db Asus normál HF fethőtő:
2m egyben 15,9 / 11,1mm-es Masterkleer cső:
1db Phobya Y-kábel ventilátorokhoz 3Pin - 4x 3Pin - Harisnyázott
1db LED 5mm ultra-bright blue - Akció a tartályba.
1db 46006 ¼ záródugó a ledhez.Rendelésre hozzuk:
1db 32162 szűrő:
1db 32163 szűrő betét:
1db 46065 tartó bilincs:
2db 31059 chipset gappad:
1db 19084 gappad fetek alá:
1db 71190 GMR áramlásmérő + 2db átalakító csatlakozó a bekötéshez:2-3 hét múlva érkezik meg a csomag.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz Sky D. #47340 üzenetére
Akkor majd csak neked küldök át priviben képet.
(#47341) sinya85: hát már kaptál is választ. Eladom (-nám). A mostani gépem 3 hónapos volt amit felraktam 70-el adtam olcsóbban, mint ha boltból vennéd meg az alkatrészeket, és nem számoltam fel pénzt a házért meg a beleölt pénzért. Mégsem vitte el senki, szóval az most maradt egyelőre és csak a vízhűtés alkatrészeket adogatom el belőle, mert a következő projekt szigorúan léghűtéses lesz (a terv része).
-
becsitibi
senior tag
Szevasztok szakik!
Egy kérdés,mivel szűkös a hely,szerintetek 2 db 12 cm-es scytech slip stream venti kellőképpen átfúj egy 240-es 6,5 cm vastag radit??
-
őstag
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest