Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
Aktív témák
-
djyuri
őstag
Üdv Arcok!
Kicsit áttérnék már a jobb hűtésekre...így a vízhűtésemet feljebb szeretném tuningolni.
Így sikerült vennem 3 darab 102W-os peltier elemet
De sajna van egy kis gondom
azaz több,de talán tudtok variációt.
1.- Az Ordasi féle kicsit átalakított (így kértem) blokkom a kiépítés lehetőségek miatt elfordulva helyezkedik el a procimon. (működés szempontjából lényegtelen,mert úgy is csak egy kis mag van a proci burok alatt) Viszont a blokk és a proci közé szeretném betenni a peltiert.
Eddig arra jutottam,hogy havertől kölcsönkértem egy 5*7 centis és fél centi vastag aluminium lapocskát és azt tettem közvetlen a procira így a peltier tudott annyit fordulni,hogy a forró része is teljesen takarva legyen és a hideg része is.
Nade.....az alu darab nem gyengén vizesedett a hidegtől....valahogy hiába volt tök hideg,a proci akkor is 24 fokos volt csak....az alu darabról meg csepegett a víz szépen lassan...a kontaktus jó volt ez tuti....csak az alu darab nem tudta elég gyorsan vinni a hőt.
Én most speciel egy 1mm vékony rézlemezt vadászok,amit letudok fújni ezzel a wet-protect nevü víztaszítő spray-al....és mivel réz,így jobb talán a vezetés...pláne,hogy vékony....
De eddig eredménytelen volt a keresésem
2.- A másik teória az az,hogy Ordasi-tól vennék egy felül csatlakozós blokkot és akkor megoldódna a gondol a ferdeségről,de azoknak rosszabb a hőelvonásuk....éppen ezért a fekvőset választottam....
Adatok:
kültér:
-- Opel autóradiátor és egy annál egy picivel kisebb lakásfelhasználású radiátor
-- 4 darab Ordasi féle vízpumpa
-- (egyébb ezsközök is,amiket felesleges felsorolnom,mert csak életvédelmi szerepük van)
Bármi ötletnek örülnék
Köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest