Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1891) bluemirage válasza tonermagus (#1888) üzenetére


bluemirage
őstag

1x32A-nél könnyű dolga van a villanyszerelőnek. Azt simán el lehet osztani. 16 áramkör akár OK is lehet, de ha csak 2 FI relét raksz bele (ezek több modul helyet foglalnak), akkor már kevés a 16-os doboz. Szerintem is nagyobb doboz kell.

A 3x16A papíron több, de azt nehéz jól elosztani. Ott tényleg gógyisan kell csinálni. A szerelőnek sem egyszerű és a megrendelő sem nagyon tud benne segíteni. 2 év múlva beakaszt egy klímát. Másik szobában vasal, mint ahol mondta. Az asszony mégsem a fürdőben szárít hajat, hanem a hálóban a tükör előtt. A vasaló, hajszárító 8-9 Amper a 16-ból. Egy adott fázison, hamar el tudj fogyni a 16A, miközben a másik még félig sincs terhelve. Nem egy szerelő mondja, hogy az 1x32 több, mint a 3x16. :U Pedig nyilván nem így van, de a 3x16-ot jól kell megtervezni, hogy valóban többet nyújtson, mint az 1x32.

Ilyen dolgok miatt pl. nálam a mosókonyhában gewiss dobozba szerelt 3 fázis van, azaz 3 dugalj, 3 fázis. Így egyszerre mehet a szárító- és mosógép stb.... De ha változik a felállás az ingatlanban... csak át van dugva egy másik fázis konnektorára, ami néhány centiméterre van a másiktól. De az ilyen mókák kiépítése, mind plusz pénz.

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.