- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
csemberlen #1298 üzenetére
Mármint úgy érted nem szeretik a könyök elemeket a falban? Runpo-nál azt írják hogy 15mm is el tud kanyarodni. De tény, hogy mivel nem sima a felülete emiatt extra tapadás lesz a kanyaroknál. Meg most megnézve azért a fém csatlakozások rajta sem túl kicsik...
Ezeknek a drágábbaknak legalább van kapaszkodója a feltekerő dobon.
De a Haupa is ilyen csavart szerkezetű, bergmann csövekben akkor nagyon szívás vele? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
csemberlen #1294 üzenetére
Azt már nem árulják csak az 5-öst, ez se olcsó.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Runpo1 behúzoszalaggal van valakinek tapasztalata?
Runpo5 már elég húzós áron megy. Nem hiszem hogy megéri a felárat.
Ti hogyan húzzátok ezeket a behúzókat? Munkavédelmi kesztyű az oké, de úgy is elég fájdalmas meló tud lenni néha. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
BB9000
senior tag
Háromfelé lehet elindulni: 1. megszünteted a folyamatos áramlöketet, 2. elkerülöd őket, 3. a számítógéped és a monitorod teszed ellenállóvá az áramtüskékkel szemben.
1. Megszüntetés :
a hűtőgép teljes cseréje,
a hűtőgép motor és elektronika javíttatása szakemberrel,
2. Elkerülés: a hűtőgép másik fázisra kötése.
3. Az informatikai eszközök ellenállóbbá tétele :
a jelenlegi hatástalan túlfeszülségvédő hosszabbító cseréje. Pl. erre: APC PM8-GR
egy komolyabb védelemmel rendelkező szünetmentes áramforrás beszerzése.
Ilyen lehet pl. az APC Smart UPS sorozat bármely tagja. Ezek ára elég borsos. -
ggggg5
csendes tag
Lakás alumínium betápját szeretném csatos wagoba tenni. A lakáselosztó dobozban is SZABAD, vagy inkább kívül egy kötődobozban legyen?
(Az órától 50 éves 4 mm2-es alu betáp kábel jön. Nem szívesen hajlítgatom, tépkedem. És alu pasztát szeretnék használni ami a sínre szerelhetőből talán kifolyna. És elágazást szeretnék fi relé előtt mert a hűtő vezetéke kikerülné fi-relét.) -
Kube
senior tag
Nemrég volt nálam hasonló pattogás a konnektorból terheléstől függően. Kicseréltem, az egyik fele kontaktos lett, a másik meg elszenesedett. Valószínűleg nálad is hasonló lehet, ki kell cserélni a konnektort ha sérült, megnézni rendesen érintkezik-e minden, meg drótokat ellenőrizni, visszavágni ha szükséges.
-
42861
senior tag
Sziasztok. Lenne némi áramos problémám. Adott a szobámban egy fali konnektor, egy ilyesmi elosztó van bedugva, csak 8-as: [link]
6 féle eszköz van csatlakoztatva, konkrétan a hifis, filmes, gaming részleg. TV, erősítő, CD játszó, bluray játszó, Médialejátszó, meg egy Xbox. Együtt soha nem megy az összes eszköz.
Pár hónapja vettem észre, hogy bekapcsoláskor jól hallható cicergő, pattogó, hangot ad valami. Igazából olyan a hang, mintha szikrázna valami, de fényjelenség nincs. Azt hittem az elosztó, de nem, a fali konnektorból jön. Annyit már kisakkoztam, hogy ha pl. leülök játszani, bekapcsolom a TV, konzol, erősítő triót, de az erősítőt kapcsolom be utoljára pár perc múlva, akkor nem, vagy csak nagyon halkan jelentkezik a dolog.
A fali konnektorral lehet gond? Cseréltessem, vagy valami komolyabb a baj? Eléggé nyugtalanít a dolog, nem szeretném ha valami leégne, kiégne, nem tudom, nem értek hozzá. -
Jabby
őstag
Szerintem a számítógép tápja nem szereti a feszültségingadozást, s egy pillanatra nem ad videojelet.
Gondolom desktop PC-ről van szó.
Megoldás egy minőségi táp beépítése, vagy ahogyan írtad, szünetmentesről használat.
Árban különbség nem nagyon van, ezért jobban jársz a tápcserével, míg nem ránt mást is magával a halálba a régi tápegység. -
Kube
senior tag
Sziasztok!
Egy nagyon amatőr kérdésem lesz, de még ilyennel nem találkoztam. Az irodámat egyelőre otthonunk étkezőjében rendeztem be. A hűtőgép kompresszorának leállásánál állandóan elmegy a monitoromon a kép. Fontos, a monitor látszólag nem kapcsol ki, csak a kép megy el, picit várnom kell és újra kapom a számítógép képét. Szerintem pillanatnyi feszültségingadozást okoz a hűtő.
Ezt hogyan lehetne kivédeni? Van esetleg valami szabályzó amit a monitor mögé tudok tenni, ami segíti a stabil ellátást? Esetleg szünetmentes táp?
-
tylerddd
veterán
Üdv! Egy nagyon amatőr kérdésem lenne a hozzáértőkhöz!
Szeretnék új csillárt az egyik helyiségbe és amik tetszenének meglepő módon túl magasak. Értem ezalatt, hogy 1,5m-re lelógnának. Tud olyat a villanyszerelő mester, hogy ezt lerövidíti? Jár-e pl. ez garanciavesztéssel, lehet-e hibaforrás vagy ez tök természetes? Esetleg ezeknél ez dizájnelem, hogy ennyire lelógnak? Köszönöm a megértést és segítséget!
-
Nerazim
őstag
Udv!
Egy kis segitseg kellene mert kezdek begolyozni. Par hete fel lett szerelve egy mozgaserzekelos 20W Vtac led reflektor az eresz ala. Akarhogy allitom viszont az erzekenyseget (sense) vmitol mindig bekapcsolva latom ha kinezek az ablakon este. Kezd bosszantani foleg ugy h nem tudom h meg ezen felul mennyit kapcsol ki be amirol nem is tudok. Lehet ezzel kezdeni vmit vagy vigyem vissza? -
hódmaci
senior tag
válasz
bluemirage #1271 üzenetére
Falba megyen és tetőérben.
Vagyis napfény nem éri. inkább csak az a plusz hőmérséklet ami nyári melegben a padlástérben érheti. -
válasz
hódmaci #1267 üzenetére
Arra figyelj, hogy majd 3 mm lejön a MÜII-es csőnél a belső méretre.
Tehát külső/belső méretnél: 16/13 :: 20/17 :: 25/22 mm adatokkal kalkulálj.
Esetedben mininum! 25-ös MÜII-es cső kell a majd 17mm-es kábelhez. Kültéri szerelésnél, ha érheti napfény a kábelt, akkor még nagyobb cső kell, hogy a kanyarok is csőben, naptól védve menjenek. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
MT 5X6mm2 kábelnak mekkora a külső átmérője?
Mekkora gégecső vagy MÜ cső kell amibe kényelmesen bele tudom húzni? -
szabifotos
senior tag
válasz
csemberlen #1264 üzenetére
Főleg, hogy idesanyám abban reménykedik, hogy gyorsabb lesz, mint a palackos gázról.
Na meglátjuk...
-
hódmaci
senior tag
válasz
csemberlen #1264 üzenetére
Vacsorára talán az ebéd.
Már, ha reggel elkezdik főzni. -
csemberlen
őstag
válasz
szabifotos #1262 üzenetére
Azért ha igaz is, (szerintem ez főzőlap függő) nem mindegy, hogy egy hétvégi főzésnél a 3-4 lap összesen 3kw-al mikorra lesz kész a kaja.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabifotos #1262 üzenetére
Mérni mérni mérni
-
szabifotos
senior tag
Épp szembe jött velem egy szakmai csoportban, egy olyan felvetés, hogy ezek a 3 fázisú lapok, ha egy fázisról járatjuk, akkor alacsonyabb teljesítményre kapcsolnak és simán elég lehet neki a 16-25A bizti, és mondjuk egy 6-os vezeték. A hozzászólásban van, aki 16A-ről járatja. Ezek után nem marad más hátra, mint, hogy mérek és levonom majd a következtetést.
-
Exian
addikt
válasz
szabifotos #1259 üzenetére
Nekünk 2 lapos indukciós van. Papíron 3.5 kW a teljesítménye. Ha a kettő együtt megy, meg is van annyi. Mértem fogyasztásmérővel, a nagyobb lapja 2 kW-t evett max. teljesítményen, a kisebb 1.5-öt, a kettő együtt értelemszerűen 3.5 kW-t. Egy 4 laposnál tehát reális a 7 kW, bár brutálisan sok. Ha naponta csak 1 órát megy mind a négy, az pont a mi havi össz áramfogyasztásunk
Viszont a legritkább esetben járatjuk max. teljesítményen a lapokat, csakis addig max., amíg pl. vizet forralunk tésztának és el nem éri a forráspontot, vagy ilyesmi. Normál főzésnél már csak 2-es, 3-mas fokozaton mennek a 10-ből, ami jóval kevesebb teljesítményfelvétellel jár (600-800 W, tehát közel tizede a max. teljesítménynek, viszont 10-es max fokozaton brutálisan gyorsan forralja fel a fizet, ebben nagyon jó az indukciós technika).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabifotos #1259 üzenetére
Akkor ha mind a 4 égőfejet járatod egyszerre akkor igen.
-
Jabby
őstag
válasz
szabifotos #1255 üzenetére
"Milyen vezetéket húznátok? 4-es vagy 2.5-es?"
10 mm2-est!
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Siemens et737501 elektromos főzőlap papíron 7000W teljesítményű.
Én 30m-re saccolnám a vezetéket az órától a tűzhelyig. Ez ~31A.
Milyen vezetéket húznátok? 4-es vagy 2.5-es?
Rossz hír, hogy csak B32, egy fázis a betáp, de kb. soha nem fogják használni teljes kakaón az ősök.
B25-tel biztosítom, az úgy okés? -
Zaji
őstag
Szia,
Az NYY mehet direkt a földbe, azzal számolni kell, hogy később ez nem bővíthető. A betonba mindenképpen használj csövet.
#1252triklin A kapcsolóba sodrott vezetéket érvéghüvellyel érdemes kötni. Például a bejövő tömör réz az elmenő pedig sodrott érvéghüvelyezett kábel, ez működik. Amire figyelni kell, hogy azonos keresztmetszetű kábeleket kell használni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy #1250 üzenetére
2 fázisú fogyasztóhoz, pl villanytűzhelyet is lehet így bekötni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
dellfanboy #1250 üzenetére
Pl kapcsolt és fix fázishoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest