- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
maglew
aktív tag
Sziasztok. Pár éve vettem a Lidl-be egy mozgásérzékelős reflektort (elvileg nem reflektor izzó van benne hanem sima csavart fénycsöves izzó). Namost ez az izzó tönkre ment szeretnék valami erős led izzót bele venni. Létezik E27-ben 4000 vagy 6000 lumenes led izzó? Hol lehetne kapni? Köszi
-
Yodafon
őstag
Az elso mondatot kifejtened?
Van olyan csoki ami eloszt 1 agat ket masikra?
Erveghuvelyt akarnek rakni ra de preselom nincs hozza. Sima fogo nem jo?
Suto ugyanarrol menne de nem dugalj hanem a csupasz kabel lesz racsavarozva (dugalj csak a fozolapnak lenne)
Csak a tisztanlatas kedveert az alabbi setup lenne meg:
1 db beepitheto suto
1 db 4 egofejes indukcios beepitheto fozolap
1 db dugaljas 1 egofejes indukcios fozolap: Caso pro3500 -
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
Armatúra bekötéshez ezt a vezetéket néztem ki , és a véleményetekre vagyok kíváncsi ,hogy elég-e ez neki. sima armatúra amibe csak 3db vezeték megy be, persze szobán belül.
Pont igy néz ki csak a paraméterei másak szerintem. [link]
-
Jabby
őstag
válasz
Yodafon #1189 üzenetére
FONTOS tudnod, hogy 3 fázis esetén nulla szakadáskor (pl. egy nem megfelelő kötés miatt) a berendezésekre 400V feszültség kerül, ami jó eséllyel hazavágja az eszközöket!!
Sütőnél, főzőlapnál nem szoktunk Wagozni, inkább megfelelő méretű sorkapcsot (csokit) használunk... S fixen kötjük a fogyasztóba.
De ha ragaszkodsz a Wagohoz, akkor inkább 221-615-öst használj, mert sodrott vezetéket fogsz bekötni, ebben biztonságosabban megteheted.
Kötődobozba legyen megkötve.
Dugaljnál mindenképpen érvéghüvelyezzél, használj érvéghüvely prést!
Ami még fontos a csatis Wagoknál, hogy szigetelőszalaggal rögzítsd a csatikat, hogy megakadályozd, hogy egy másik kábel kinyithassa.Sütőt hogyan táplálod meg? Ugyanarról a fázisról, szintén dugaljon keresztül?
-
Yodafon
őstag
na asszem kiókumláltam hogy nekem ilyen 3 vezetekes Wago osszekoto kell:
kozepre menne a biztositekszekreny felol a kabel, ket szelere meg a suto es az indukciosnak a kabelei
es ezek birnak 24 ampert is ami boven eleg ha 20 amper a max biztositek:
https://www.onlinevill.hu/termek/wago-3-vezetekes-oldhato-osszekoto-tomor-vagy-hajlekony-0-14-4mm2-32a-atlatszo-221-413/
Mert ahogy neztem nincs semmi kotes a kabelekhez a falban csak ugy csupaszon vannak:De javitsatok ki ha tevedek
-
radi8tor
MODERÁTOR
Bergmann csőben kábel cserét ti is úgy szoktátok végezni, hogy minden kábelt kirántotok a csőből és behúzóval bele az újakat?
Néha motoszkál bennem a kisördög mi lenne ha a benne levő kábellel húznám be az újat de félek csak magamat szívatnám meg. -
Teaway
veterán
válasz
csemberlen #1184 üzenetére
-
Jabby
őstag
Itt egy 24 kW-os fűtési teljesítményű Bosch kazán műszaki adatlapja.
Ez alapján 400V, 3x35A, 5x10 mm2 vezeték.
-
Teaway
veterán
válasz
csemberlen #1181 üzenetére
18kW az nem 3x25A?
-
Ehhez szakcéghez kell fordulnod, ahonnan az elektromos kazánt is vennéd. Ott a radiátorok méretéből az ingtalan egyéb adatából, a komfortelvárásod alapján simán kiszámolják. A fűtést minden esetben méretezik...
Ha a használati melegvizet (HMV) nem az új elektromos kazán állítja elő, hanem villanybojler vagy más... akkor szinte biztos, hogy 20 KW alatti kell, ha jól szigetelt a ház, ami nem túl nagy stb, akkor akár 15 KW vagy kisebb is lehet szerintem.
A gázkazán magas KW értékét általában a HMV teljesítmény indokolja és nem a fűtés.További offtopic vélemény: az elektromos kazán olyan, mint egy tetkó az arcra... Nagyon kell akarni és nagyon fel kell vállalni. Később is. Bárki, bármit is mond...
Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de a jelen és a múlt alapján az ilyennel szerelt ingatlant később nehezebb lesz eladni. Az egész sztori csak nagyon speciális és egyedi körülmények mellett éri csak meg. Ezért nincs szinte senkinek, mert nem állnak fent ezek a feltételek. Pl. olcsó áramnak kell rendelkezésre állni, kalkulálni kell villamos felbővítés költségével, az extra vezetékezéssel a kazánig stb...
A 1,5-es vezetéket pedig erre a célra felejtsd is el.Szerk:
Hacsak nem kis lakáshoz kell (egy kicsi kazán), akkor szerintem csak 3 fázissal oldható meg. -
xigris
őstag
Sziasztok!
Elektromos kazánon gondolkodunk,kérdés mekkora kellhet egy 24Kw gázkazán helyére s mekkora kábelezés kell?
Jelenleg a lakásban 1.5mm rézkábel van behúzva.
Ui: 1 fázis 25A van jelenleg -
-
Yodafon
őstag
válasz
bluemirage #1174 üzenetére
+radi8tor
Lengodugaljnal hogy? Egyik veget becsavarozom az eloszto dobozba a masik meg ugye a konnektoros vege abba megy az indukcios dugoja? Birjak ezek a 15 ampert? -
válasz
Yodafon #1172 üzenetére
Ha marad a lengődugaljas kivitelezés, akkor 4mm2-es csavaros kiálláshoz 3x2,5-es szilikon kábel lenne a megfelelő. Általában barnás, vöröses színű. Kódja: SHIF 3x2,5. Példa: itt
A 2,5-es keresztmetszet jobb minőségű lengő dugaljba belemegy. Én ezzel oldanám meg.Aztán már csak ergonómiai szempontból érdekes gumikábel, mint "B" terv H05RR-F 3x2,5. Ez olcsóbb, de szerintem nem illik rezsóhoz használni, de ha annak van saját villás dugója, akkor szerintem ez még egy ésszerű és jó megoldás. Ehhez szépen passzolna egy fekete gumi lengődugalj. Ezt még bevállalnám.
A "fehér" MT kábel nálam itt már nagyon "C" terv... de inkább nem... ha többször pakolgatni, hajlítgatni kell... Akkor inkább a "B" terves gumikábel.
Ekkora áramnál meg kimondottan ajánlott érvéghüvelyezni őket és szépen szerelni, jó minőségű dugaljat használni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Yodafon #1170 üzenetére
Én egy jobb minőségű lengő aljzatot kötnék be a sütő mellé, és abba dugnám a főzőlap kábelét.
Ha már nem garanciális a főzőlap (kicsi az esély mert most akarod bekötni), akkor megfontolandó a villásdugó levágása a kábelről és ezáltal direktbe be tudod kötni a sütő sorkapcsához.
-
Yodafon
őstag
Hello
Adott egy 15 amperes 3500 wattos egyfőzőlapos ipari indukciós főzőlap villásdugóval
Adott egy lakás amiben 32A a maximum ami mehet összfogyasztásként
Adott egy elektromos kiállás beépíthető elektromos sütőnek amihez 20A -es biztosíték es 4mm2 vezeték van a falban hozza es nem konnektoros hanem ilyen csavarozós.
A kérdésem: Hogy tudnám rákötni a villanykiállásra az indukciós főzőlapot? Sajna a többi konnektor csak 13 amperes kismegszakítóval rendelkezik es feltételezhetően nem elég vastag kábellel a falban.
Értelemszerűen a sütő es a főzőlap NEM menne egyszerre egy időben hisz tudom, hogy nem bírná a vezetek es a bizti. -
Exian
addikt
válasz
tylerddd #1166 üzenetére
Ha nem melegszik (márpedig a LED-esek nem nagyon szoktak), akkor mehet simán. Sokszor az ilyen lámpáknál azért van a Watt limit, mert csak bizonyos hőtermelést tűr el a burkolat, vagy búra, ha van rajta, nem is mindig a Watt miatt. Egy 40 wattos sima izzó már tud melegedni szépen. Inkább forrósodni.
-
-
tylerddd
veterán
Üdv! Remélem belefér a topikba: adott egy asztali lámpa, amin jelezve van, hogy max 40W-os izzó mehet bele, E14-es. Van néhány LED-es izzóm, aminél a W jelzés más kissé, kisebbek a megadott értékek. Egy 9W jelzésű LED-es égőt belerakhatok ebbe a lámpába?! Előre is köszönöm és bocs a fogyi kérdésért!
-
parkasz
senior tag
válasz
csemberlen #1159 üzenetére
-
Jabby
őstag
válasz
Biztos lehetséges ilyen, de bevallom, én még nem találkoztam hasonlóval, főleg, hogy régen kevés házba húztak be 3 fázist.
Viszont pl. ma is találkoztam olyan kötődobozzal, hogy mind a 8 vezeték fekete színű volt, miközben a házba csak egy fázis volt. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jaja én is láttam ilyet de azért háztartásban ritka.
-
Jabby
őstag
válasz
csemberlen #1156 üzenetére
Egy lámpához 3 fázis????
-
Teaway
veterán
válasz
csemberlen #1156 üzenetére
De ahhoz nem 3 fázisú kapcsoló kéne? Azt írja, hogy csak egy sima kapcsoló van, bár nem tudni, hogy az milyen.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
parkasz #1151 üzenetére
Ki kell mérni! Ezt így látatlanban kb senki nem tudja megmondani hogyan van bekötve a 3 fekete kábel a másik végén. Csillárkapcsoló van a szobában vagy egy sima billenőkapcsoló?
Valószínűleg az egyik fekete és kék kell neked (fekete általában a fázis (L), kék a nulla(N) vezető) De hogy melyik fekete kell neked...
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Kis segítseg kellene fénycső armatúra bekötéshez.
A régi leszakadt sajnos.
Nos van 3 fekete ér és egy kék.
Az újat szeretném bekötni.Jól gondolom hogy két fekete a fázis és a nulla a kék meg megy középre.
Az hogy melyik melyik azt ki kellene mérnem? A harmadik fekete meg gondolom nem kell.
Előre is köszi a tanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- EA Sports WRC '23
- Linux kezdőknek
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Xiaomi Scooter 4
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest