- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok!
A következő a problémám: A világítás kört védő Eaton C10 kismegszakítóm egyszer csak leoldott, vitte magával a fí relét és az óránál lévő 32 Amperes megszakítót is. Visszakapcsolás után (sorrend 32 - C10 - fi) egyből lever mindent a C10 , a megszakítóban látható villanással kísérve. A nagyobb probléma az, hogy miután az összes kapcsolóból kikötöttem a fázist, ami ezen a körön van (tehát semmilyen eszköz nem okozhat zárlatot ezen a körön) ugyanez történik. Létezik, hogy a kismegszakító hibája okozza ezt? 2012-es építésű társasház, szembetűnő villanyszerelési kókányolás nélkül, így meglepődnék, ha valahol a vezetékeken lenne zárlat. Így már mindenképpen villanyszerelőt hívok hozzá az ünnepek után, hisz az alapvető hibaelhárítási kísérletem nem vezetett sikerre, de nagyon érdekel, hogy mi okozhatja. Szerencsére minden szobában van konnektoros világítás is, így azért nem olyan "sürgős" a helyzet. -
indianjoe23
csendes tag
válasz
csemberlen #2130 üzenetére
Kipróbáltam, nem old le ebben az esetben.
Csak ég a piros lámpa.
Következtetésem, hogy, ha van ÁVK, és a szerkezet correct jelzésekor nem old le, ha megnyomjuk a tesztgombot, fel van cserélve a nulla és a védővezető. Igy már használható ott, ahol van ÁVK. Ahol nincs, ott nem.
Köszönöm, hogy rávezettél. -
-
adam320
senior tag
Sziasztok.
Milyen márkájú multimétert ajánlotok?
-
Zaji
őstag
válasz
indianjoe23 #2131 üzenetére
Attól még, hogy a teszt gombra leold az ÁVK attól még lehet rosszul bekötve egy dugalj. Megcseréled a kéket és a zöld sárgát és nem jelzi a műszer akkor a hiba az ön készülékében van.
-
indianjoe23
csendes tag
válasz
csemberlen #2130 üzenetére
Arra biztosan emlékszem, hogy a rendes bekötés esetén a tesztgombra leoldott. A másik esetre nem emlékszem, hogy próbáltam-e. Holnap kipróbálom azt is.
-
csemberlen
őstag
válasz
indianjoe23 #2129 üzenetére
Ha rendesen van bekötve a földelés akkor a kinai csoda teszt gombjára leold? Ha megcseréled a nullávla leold?
-
indianjoe23
csendes tag
válasz
csemberlen #2127 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
indianjoe23 #2125 üzenetére
akkor nyomogathatom az ÁVK tesztgombját is.
Az teljesen más, mert az nem az adott mérési pont bekötését teszteli hanem azt hogy működik-e FI relé. -
csemberlen
őstag
válasz
indianjoe23 #2124 üzenetére
Az eszköz tesz gomjára le kell oldania a Fi relének, ha jól van bekötve. ha megcseréled a PE, és N vezetéket akkor talán nem fog leoldani, vagy bedugáskor egyből leold.
-
indianjoe23
csendes tag
ÁVK tesztelésre ott van az ÁVK tesztgombja. Ha ezzel tesztelem, úgyis oda kell mennem az ÁVK-hoz visszakapcsolni, akkor nyomogathatom az ÁVK tesztgombját is.
Ha már megvettem, szeretném hasznosítani, csak meg kellene találnom, hogy mire. Talán olyanra jó, hogy ha egy konnektornál nincs bekötve a védővezető, akkor azt jelzi.
De ez multiméterrel is könnyen megállapítható.
Mire még? -
indianjoe23
csendes tag
válasz
csemberlen #2122 üzenetére
Van Fi-relém. Hogyan kellene látnom, milyen különbséget?
-
Zaji
őstag
válasz
indianjoe23 #2115 üzenetére
Szia,
Ahogy csemberlen fórumtárs írja ÁVK -val van igazán értelme a tesztnek.
5 darabot vettem, mindegyik többet mér, mint a valós feszültségesés. Jobb oldalon mérné a fázist, ami az IEC szabvány szerint ott is kéne legyen. ÁVK tesztelésre teljesen jó.w.miki Mire vagy kíváncsi? Működését a Wikipédia leírja.
-
csemberlen
őstag
válasz
Ha lenne Fi reléd akkor látszódna a különbség.
-
w.miki
veterán
Egyenáramú motor, és a 3 fázisú aszinkron motorrol tud valaki linkelni egy jó leírást?
Wikipedia-s nem elég egyszerűA pólusoknál, meg a gerjesztésnél elvesztettek
-
lappy
őstag
válasz
tomazin #2119 üzenetére
A legutóbbi kép amit felraktál abból a jobb oldani nem lesz jó! mert ha megszakad az első dugaljnál akkor a másodikban nem lesz feszültség!
Én nem vinném vissza a vezetéket, elvágnám oda egy kötődoboz és onnan mehet is tovább a többi irányba
ha vakolat megy rá akkor kintébb kell emelni a vakolat magasságával és kisebb 80-as doboz is elég!
-
tomazin
veterán
válasz
radi8tor #2113 üzenetére
Ez szerintem nem batorsag kerdese. Most csereltek ki a bejarati ajtot, vegig ott alltam felettuk es igy is messze vagyok az elegedettol. Es itt nem az utolso pillanatba jutott eszembe a dolog. Itt eselyet nem latom egy normalis szakinak,h a komuvesek elott megcsinalja.
Igazad van, rosszul fogalmaztam, de inkabb lerajzoltam. Szoval a betaprol ahhoz, hogy teljesen a fenti abra szerint legyen vegig a kotes, ahhoz a mar meglevo konnektorbol vissza kell hoznom a vezeteket. Visszahozzam vagy felesleges es a masodik abra szerint lesz es az uj konnektorok lesznek csak az 1 abra szerint.
[kép]
Illetve 2es es 3as konnektorok lesznek. Ha jol lattam az a szep megoldas,h az egyik oldalan felviszem a vezeteket, a masik oldalan meg leviszem, vagy ne vessem ki 2oldalt?
Lappy:
Jelenleg vakolatlan a fal,igy szeretnem normalisan megcsinalni.
A doboz nagysagaval az a bajom,h ebbol 8at kene bevesnem es ahogy latom bent a hazban kisebb dobozokban van ez az elagazas megcsinalva (abban is boven elfer 3-4wago)Illetve ami eszembe jutott,h a dobozt a tegla szintjebe sullyesszem vagy 1-2mm-el kintebb,h a vakolattal legyen egy sikba?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
indianjoe23 #2117 üzenetére
De ér, csak kifejezetten erre nem használható.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Szia!
Ha nem kínait vettél volna, hanem mondjuk Lidliset, akkor a leírásában olvashattad volna, hogy ezek a teszterek nem alkalmasak a felcserélt N-PE vezetékek felismerésére. -
indianjoe23
csendes tag
Sziasztok!
Ezen felbuzdulva én is beszereztem egy konnektor tesztert Kinából, az AN-AC-11-t. Azt hittem ez arra jó, hogy ellenőrizni lehet vele a konnektornál a helyes bekötést, nem lett-e felcserélve a nulla meg a védővezető, vagy esetleg segítségével meg lehet állapítani egy dugaljnál, hogy a három egyforma színű vezeték esetén melyik a nulla.
Hát nekem nem sikerült. Szándékosan felcseréltem a nulla és a védővezető bekötését, és correct-nek találta.
Lehet, hogy hibás példányt kaptam? -
lappy
őstag
válasz
tomazin #2112 üzenetére
Ha nem akarsz vésni akkor a csövet rakhatod bilincsbe is kisebb meló hátrább kész bár látszik.
Amúgy azt írtad merevfalú csövet vettél az jó falon kívülre is, de süllyesztve a vékonyfalú is elég lett volna. A doboz elég nagy abban legalább elfer az a pár kötés
Nem kell körbe kötni őket elindulsz a betapról majd az utolsó dugaljnal megállsz. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tomazin #2111 üzenetére
Bátor vagy hogy bele kezdtél egy ilyen munkába.
Ami rögtön feltűnt nekem hogy kevered a soros és párhuzamos kötés fogalmát. A konnektorokat párhuzamosan kötve lehet felfűzni. Soros kötéssel nem lesz bennük normál esetben áram.
Egy csőben vihetsz többféle áramkörhöz tartozó kábelt/vezetéket. Ha elférsz egy csőben, akkor emiatt ne fájjon a fejed. -
tomazin
veterán
Sziasztok!
Garazst fejezzuk be, ehhez csinalom meg az elektromos reszt. Jelenleg van bent 1lampa meg 1konnektor ehhez rakok meg hozza (a lampak pince falfulkeibol jonnek fel). A lampahoz vettem 4eres kabelt(mert 2kor lesz), a konnektorokhoz 3erest, mindketto 1,5es. A rossz erzesem ezutan indult el. Kertem a kabelekhez merevfalu falba sullyesztheto csovet amibe elfernek, kaptam 23as csovet. Kertem dobozokat is a kotodobozokhoz, kaptam eleg nagy szogletes dobozokat, amihez eleg melyre kene vesnem.
Jol gondolom,h azt rontom el,h 1csoben akarom vinni a lampat es az aramot is es jobban jarnek,ha 2parhuzamos cso lenne es akkor?
(Kepen a lefele leagazasok a pince lampakhoz mennek, a tollal jeloltek a konnektorok lesznek.)
[kép]
Masik kerdesem,h a kepen szaggatott vonallal levo resz ami megvan. Ahhoz, h a konnektorokat sorba kossem, ahhoz vissza kell onnan lentrol az aramot,hogy atvezessem a garazskapu felett. Ez mennyire jo otlet? Mert az az idealis ha sorba vannak kotve (ha jol tanultam meg ytrol). Vagy a garazskapu bal tetejen osszam meg es vezessem tovabb?
Elore is koszonom a segitseget! -
w.miki
veterán
válasz
bluemirage #2109 üzenetére
Köszi
Akkor ez így OK, nem kell tennünk semmit
-
-
w.miki
veterán
Mérőóránkon pirosan villog az 1000 imp/kWh.
Ezt mit jelent? Videó -
topi66
aktív tag
válasz
Real_Necro #2103 üzenetére
https://www.riasztobolt.info/643.vv-elmes-rp-501-s-het.reszletes.html
-
lappy
őstag
válasz
Real_Necro #2103 üzenetére
https://youtu.be/XDhYqX36XGg
Vmi ilyesmi -
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Vezeték nélküli rádiófrekvenciás jeltovábbításra tudtok nekem ajánlani megfelelő eszközt? Egy mozgásérzékelő adná a relé kontaktot, másik oldalon pedig szintén relésen szükséges kapcsolni egy eszközt. Fázis mindkét oldalon van, nem elemes megoldás érdekelne.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest