Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2451) csemberlen válasza Rhino666 (#2444) üzenetére


csemberlen
őstag

Hacsak nem hivatalos műhely akkor nem lehet 2 óra 1 HRSZ számon.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#2452) Rhino666 válasza csemberlen (#2451) üzenetére


Rhino666
őstag

Köszi az infót. :R

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#2453) Rhino666 válasza csemberlen (#2451) üzenetére


Rhino666
őstag

És vajon mi kell ahhoz, hogy hivatalosan műhellyé lehessen nyilvánítani? :)

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#2454) Pubszon válasza Rhino666 (#2453) üzenetére


Pubszon
veterán

Nekem tésztagyár volt a ház pincéjében az előző tulajnál, így van nekem 3 mérő összesen.
Eredetileg 1x16A a lakásnak és 3x25A vezérelt, majd a gyár miatt lett még egy 3x20A.
Szerintem vállalkozás, cég, ilyesmi kell hogy megoldható legyen.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#2455) csemberlen válasza Rhino666 (#2453) üzenetére


csemberlen
őstag

Gondolom egy vállalkozás elöször is.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#2456) Mintcar válasza Rhino666 (#2433) üzenetére


Mintcar
tag

Ha társasházzá nyilvánítod az ingatlant lehet több mérőd is, probléma nélkül. Többek között ezért van így: Tételezzük fel hogy, a csatlakozáson mondjuk két normál árszabású mérő van és csak az egyiket fizeted. Az oszlopról nem vághatnak le, mert az adott csatlakozáson van rendesen fizetett mérő is. De be sem mehet a szolgáltató embere a telekre, hogy leszerelje a nem fizetett mérőt, mert magánterület. De ha társasházzá van nyilvánítva, akkor simán beszambázhat, hogy leszerelje a nem fizetett mérőt. Elvben, ha teljesen új és független csatlakozást kérsz, lehetséges. Egyszer belefolytam egy hasonló igénybe ELMŰ területen. Olyan adminisztrációs tortúra lett belőle, hogy megfogadtam többet nem folyok bele ilyesmibe.

Ott egy ikerházfélből kivásárolta ki az egyik tulaj a másikat. Egy csatlakozáson két mérő volt. A megrendelőm meg akarta tartani, mind a két mérőt. Még azt sem tudta elintézni, hogy a nevére kerüljön a másik mérő, mert azon a HRSZ-en már volt a nevén egy. Két lehetősége volt. Vagy társasházzá nyilvánítja, vagy egy teljesen független új csatlakozást igényel meg a mérőhöz annak minden költségével együtt.

Végül belátta, nem kell neki két mérő.

w123 200D 1.1millió km+

(#2457) csemberlen válasza Mintcar (#2456) üzenetére


csemberlen
őstag

Társasházhoz külön-külön bejárati ajtó kell, esetleg lépcsőház is tudtommal.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#2458) Mintcar válasza csemberlen (#2457) üzenetére


Mintcar
tag

Hogy kell-e külön bejárati ajtó azt most meg nem mondom (vélhetően kell), lépcsőház biztosan nem kell. A lényeg, hogy az aktuális szabványoknak megfelelő módon legyen a csoportos mérő kialakítva (mivel társasház itt már sajnos terveztetni is kell). Még év elején adtam át, egy két generációs új építésű családi ház elektromos rendszerét. Az épület szülő-nagyszülő összefogásból jött létre. Két, egymástól teljesen leválasztott lakrésszel. Eleve társasháznak lett nyilvánítva. Egy csatlakozásról megy a két mérő. A két mérő más-más néven van (de lehetne ebben az esetben ugyanazon a néven is).

Persze itt megvolt a külön-külön bejárati ajtó. A szolgáltatót viszont az már nem érdekelte, hogy kinek a nevén vannak a mérők. Őket csak az érdekelte, hogy ha esetleges nem fizetés áll fent, legyen jogi lehetősége a nem fizető mérő leszerelni.

w123 200D 1.1millió km+

(#2459) 8zabi


8zabi
őstag

Sziasztok,

a villanyórától az épülő garázsig szeretnék eljutni a földben, a távolság 15 méter. Milyen kábelek és védőcsövek ajánlottak, szabványosak?

(#2460) lappy válasza 8zabi (#2459) üzenetére


lappy
őstag

Mekkora teljesítmény igény van a garázsban?
Amúgy minden olyan kábel ami földbe fektetheto, vedőcső nem szükséges csak ha vmit keresztezve, cserélsz később vagy megközelítest (pl. fa).

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#2461) 8zabi válasza lappy (#2460) üzenetére


8zabi
őstag

Egyelőre a motoros billenőkapu miatt kell, így 2.5-ös réz kábel a jövőre nézve is elégnek tűnik.

Viszont újragondolva az elvezetését, az első pár méter a villanyórától a ház falán menne a lábazat magasságában. Utána vezetném be az udvari beton alá, abból kivágva egy csíkot, kábelt / védőcsövet belefektetve. Lehetséges ilyen megoldás?

(#2462) Sentinel80


Sentinel80
aktív tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni hozzáértőktől. Panelban lakok és visszatérő téma, hogy az előszobába szükség lenne konnektorra, de nincs. Emiatt a szolgáltatóm optikai kábele a szobáig kell érjen a routerhez, aminek ott már van 220V.

Az előszobába az ajtó felett vannak a biztosítékok - és bár nekem nem mond semmit - azt mondták először ,,szakik" ,hogy oda kell egy ,,kismegszakító és kész" de hogy ez lefordítva mit jelent, okos megoldás-e és nem-e valami buherálás nem tudom.

Valóban megoldható egy ilyen biztosíték szekrény szerűségből, hogy legyen rajta egy normál 220V aljzat? ha igen, bonyolult dologra kell gondolni? Valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Előre is köszi

(#2463) radi8tor válasza Sentinel80 (#2462) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Simán megoldható, még akkor is ha mondjuk nincs szabad hely egy új kismegszakítónak benne - ilyenkor lehet használni egy meglévőt.
Maga a dugalj (konnektor) kerülhet a biztosítéktáblába vagy mellé, esetleg a megfelelő helyre kábelezve.

⭐ Stella

(#2464) lappy válasza Sentinel80 (#2462) üzenetére


lappy
őstag

Vmi hasonló megoldás
https://www.google.com/search?q=kismegszak%C3%ADt%C3%B3+dugalj&client=ms-android-huawei&prmd=ismvn&sxsrf=ALeKk00IU48a-RjsrCd_j4uwbHqTtnI7Hw:1621779223639&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj8qp20_t_wAhX-g_0HHe69DLcQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=360&bih=518#imgrc=6t-iolPDhTSfiM

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#2465) lappy válasza 8zabi (#2461) üzenetére


lappy
őstag

Igen lehet csak olyan védőcsővet rakj ami UV álló, de egy sima PVC cső is megfelelő csak legyen lezárt a vége

[ Szerkesztve ]

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#2466) Sentinel80 válasza radi8tor (#2463) üzenetére


Sentinel80
aktív tag

Köszi a gyors választ. Korábban is kerestem ezzel kapcsolatosan bármilyen leírást, de sehol semmit nem találtam.

Olyanban tudtok segíteni, hogy létezik-e ehhez leírás, hogy az aljzat melyik lábát (vezeték szín) mire kell kötni? mire kell figyelni? (Ha van még hely/vagy ha már nincs.)

Ez az aljzat+biztosíték is érdekes megoldás, de ehhez is jó lenne tudni, mit és hova kell kötnöm.

Aljzatot és dugaszt már cseréltem, csak mivel nem vagyok profi ebben, kéne egy kis iránymutatás. Persze, ha komoly skillt igényel szerzek villanyszerelőt, de ha némi odafigyeléssel megoldható, megcsinálnám, mert régóta szükség lenne már rá.

(#2467) radi8tor válasza Sentinel80 (#2466) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Szívem szerint azt mondanám, ha hiányoznak az alapok akkor jobb lenne ha nem te csinálnád.

Fázis: fekete
Nulla: kék
Védőföld: zöld-sárga

Színre színt kell kötni. :D
Pl.: [link]

⭐ Stella

(#2468) makkmarce válasza Sentinel80 (#2466) üzenetére


makkmarce
őstag

mielőtt nekiállsz, minden lekapcs, fázisceruzát mindenképp beszerzel és megnézed előtte, hogy a drótban van e delej, nehogy bekapcsoljon a bírkózógép. Lehet jobban jársz, ha hívsz egy rokont, vagy havert aki csinált már ilyesmit. Néha szoktak lenni főleg régebbi épületben összevissza kötögetések, érdemes mindenképp ellenőrizni nehogy gond legyen.

okoskodom, tehát vagyok

(#2469) Sentinel80 válasza radi8tor (#2467) üzenetére


Sentinel80
aktív tag

Műszaki oldalon nem vagyok teljesen kezdő, csak műszerészként kisebb áramokkal dolgozok, dolgoztam. Csak arra gondoltam, hogyha nem kell hozzá nasa tudomány és egyértelmű mit hova és átlátom, megoldom.

Ha ismét komoly ilyen igény van, legalább már tudom hogy kivitelezhető a dolog. Lehet legalább olyan szinten megnézem, mi a helyzet, mekkora a káosz benne, beazonosíthatom-e a vezetékeket. Ha nem látom át, illetve nyilván nem élet halál kérdés hagyom, nem bántom.

Ezekben a ,,klasszikus" 80' as panelokban, hatalmas hiba, hogy nincs előszobában aljzat. Nem tud az ember egy telefontöltőt se bedugni, legutóbb akkor merült fel, mikor könnyebb lett volna a tv\net bekötése, ha nem kell az optikát a kisszobáig elhozni, mert csak ott volt aljzat a modem\routernek.

Ami esetleg még kérdés, hogyha az aljzat beszerelésre kerül, elég egy sima mezei vagy biztonságosabb ez a megszakítóval felvértezett?

Köszönöm mindenkinek a segítséget :R

(#2470) Sentinel80


Sentinel80
aktív tag

Amúgy így utólag amúgy nem értem, miért beszélt a szolgáltató embere kismegszakítóról, mikor aljzat kell. Lehet amolyan szleng erre. :F

Még egy dolog amit kérdezni szeretnék, mit lehet tenni, ha nincs több hely?

(#2471) radi8tor válasza Sentinel80 (#2470) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Már leírtam a legelső válaszomban. Ha lehet saját kismegszakítóra kell tenni. Ha nincs erre lehetőség akkor egy meglévő körre is rá lehet kötni.
Nem írtál részleteket a saját hálózatodról így csak vaktában lövöldözünk.
Szerintem az a lappy által linkelt egység neked too much lenne. Azt egy garázsban jobban el tudom képzelni.

⭐ Stella

(#2472) makkmarce válasza Sentinel80 (#2470) üzenetére


makkmarce
őstag

nem, a kismegszak az a kapcsoló, ami levág ha baj van, egy megadott áramerősség felett.
Ha jól értem ez a bejárati ajtó feletti doboz mellé menne, akkor nem is értem minek nekik kismegszak. Beteszed mondjuk az előtéri lámpa megszakítója alá és kész. Persze elegánsabb, ha van sajátja, de nem létszükséglet. Ami viszont fontos, hogy legyen valamelyikre kötve.

okoskodom, tehát vagyok

(#2473) RandomName válasza Sentinel80 (#2470) üzenetére


RandomName
aktív tag

Jellemzően azért említik ma már a kismegszakítót, hogy egyrészt a net külön legyen (ami nem fontos, mert a lakások 90%-ban a sima konnektorba van dugva a nappali tv alatt) másrészt hogy ne legyen a pár W fogyasztású eszköz mondjuk 16A-re biztosítva. (itt ugyanaz érvényes, mint az előzőre, meg a telefontöltőd is túl van biztosítva egy 2000W porszívóra is méretezett áramkörön.)
Gyakorlatban elég annyi, hogy kiválasztod az egyik szimpatikus dugaljáramköri biztosítékot, és arra rákötöd a megfelelő szabályok betartásával (réz-alu) a mellé rakott dugalj vezetékét.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001

(#2474) csemberlen válasza Sentinel80 (#2470) üzenetére


csemberlen
őstag

Mondjuk ha egy fotot feltennél az elosztó, és környékéről, az segíthetne.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#2475) Sentinel80


Sentinel80
aktív tag

@radi8tor igen, most látom, kicsit szétszórt vagyok, bocsi.

@makkmarce ergo kismegszakító, ha jól értem maga az automata biztosíték ami lekapcsol, ha gebasz van. Igen, a bejárati ajtó felet van egy fehér\mára megsárgult műanyag doboz, amiből a biztosítékok állnak ki. Az ötlet nem is rossz, van egy lámpa direktbe a kábelcsatornából jön a vezetéke.

@andomName Na, igen az eredeti biztosítékok közül a kis\nagyszobai már biztosan erősebb, mert a porszívót nem bírta el, levágta - ezeknek a biztosítékoknak a mérete is más.

@csemberlen Ebben egyértelműen igazad van, ha lesz egy kis időm csinálok egy képet a jelenlegi helyzetről.

Amúgy, ha jól értem arról van szó, hogy párhuzamosan rácsatlakozok egy már meglévő biztosítékra (az egyes ágakra figyelve) vagy egy már meglévő vezetékre, pl előszoba lámpa.

Köszi a válaszokat.

(#2476) makkmarce válasza Sentinel80 (#2475) üzenetére


makkmarce
őstag

az előszoba lámpának ugye úgy kéne kötve lennie, hogy:
bejövő fázis->fázis kismegszakító->fogyasztó csoport kismegszakító->lámpakapcsoló->lámpa. Most az a gond szokott lenni, hogy a kapcsolónál nem mindig van védőföld és nulla. Magánál a lámpánál már lehet van minden, de ott meg a fázis a kapcsolt, mert azt a kapcsoló kapcsolja.

okoskodom, tehát vagyok

(#2477) shellshock


shellshock
újonc

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Villamoshálózat felújításának szeretnénk nekikezdeni, ezért kerestünk villanyszerelőt, aki ekkora volumenű munkát elvégezne (alukábelek cseréje, új konnektorok, kapcsolók, lámpák, földelő szonda, Fi relé, lakáselosztó, védőcsövezés, ..., egyszóval minden is).
A szakitól kaptunk egy viszonylag korrekt ajánlatot. Az egyetlen aggályom, hogy mindenhova MT kábelt rakna (nyilván, megfelelő keresztmetszettel). Legjobb tudomásom szerint családi házakhoz inkább az MBCU-t szokták használni. Nem beszélünk nagy terhelésről, nincsenek horribilis fogyasztók, 1 fázis, 16A van bekötve.
Mi a véleményetek erről, milyen kábelt lenne ildomos használni?

(#2478) radi8tor válasza shellshock (#2477) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mondok egy harmadikat: ha védőcsőben van, akkor MCU is jó megoldás. Feleslegesen sok helyet foglal védőcsőben a kettős szigetelés.

Ha a sodort vezeték miatt van az aggodalom, akkor az érvéghüvellyel ellátva semmivel sem rosszabb a tömör kábelnél.

⭐ Stella

(#2479) lappy válasza shellshock (#2477) üzenetére


lappy
őstag

Ha aggályos számodra akkor kérj olyan kábelt végül is te fogod fizetni.

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#2480) bluemirage válasza shellshock (#2477) üzenetére


bluemirage
őstag

Furi az MT kábel erőltetése. Próbáltam belegondolni, hátha.... De nem értem. Talán maradt sok száz méter MT kábele és el akarja passzolni?
Vagy imád érvéghüvelyezni..? Annyi fajta fétis van... lehet, hogy nála ez. :D

Neked kb. mindegy lenne, hogy mi van a falban, ha rendesen meg van csinálva... De bármennyire is fájó gondolat... nem ajánlott olyan szerelővel dolgozni, aki MCU helyett MT-vel akar újrahúzni egy lakóingatlant... védőcsőben.... :U
Szóval nem műszakilag van baj az elgondolással, hanem ez fura... Azért nem használnak MT-t a szerelők ilyen munkára, mert a kivitelzést lassítja és nehezíti. Ezért fura.

Meliora sunt bono inimica

(#2481) shellshock válasza bluemirage (#2480) üzenetére


shellshock
újonc

Már az első aggályom az volt, hogy nem teljesen a falban lesznek a vezetékek, kötődobozok, mert a padláson tervezi elhelyezni a kötődobozokat, és onnan függőlegesen lehozni a kapcsolókhoz, konnektorokhoz a vezetékeket. Teszi mindezt azért, mert "manapság már senki nem használja a padlást, jó helyen lesznek ott a kötések".
Szerinte sokkal macerásabb az MBCU-t behúzni a védőcsőbe (aláírom, ez biztosan így van, tömör vezeték lévén), így azt egyáltalán nem is vállalják (de úgy egyáltalán nem, plusz munkadíj, anyagköltség ellenében sem...). És egyébként is, kb. minden kérdésem után azt hangoztatja, hogy "ha nem tetszik, ahogy csinálják, kereshetek más villanyszerelőt" - úgyhogy kicsit agresszív a figura.

[ Szerkesztve ]

(#2482) demars válasza shellshock (#2481) üzenetére


demars
addikt

Szia. Így már érthető, miért szeretne kábelt használni.
Korábban volt itt szó a padláson elvitt vezetékek, csövek előnyeiről, hátrányairól. Inkább csak gondod lehet belőle (páralecsapódás).
Miért nem vési meg a falakat? (Horonymaró, porszívó)
Ha nincs extra kérés kb 2 nap a rombolásos meló (vésés, csövezés) Nyilván utána be kell javíttatni a hornyokat szakival, de később könnyebb hozzányúlni a rendszerhez, ha csövek a falban vannak. (Szerintem!)
Extra (bár új házaknál gondolni kell ezekre): riasztó rendszer, kamerák helye, leendő melléképületnek kiállás, későbbi teljesítmény bővítés (3 fázis, napelem, klíma), elektromos kapu, udvari dísz világítás, stb. Ezek megnövelik a munka idejét és át kell beszélni, hogy mit tervezel a jövőben.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#2483) csemberlen válasza shellshock (#2481) üzenetére


csemberlen
őstag

Padláson nem szerelünk alapból. Páralecsapódás+állatveszély miatt.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#2484) bluemirage válasza shellshock (#2481) üzenetére


bluemirage
őstag

Padlás: nem! Javasolt másik szerelőt keresni. Van néhány trükk, amivel csak a világítás szerelése a padláson megoldható kevésbé életveszélyesen... De az sem jól...
De a komplett ház?! Ne engedd! :R

Meliora sunt bono inimica

(#2485) hNp88 válasza shellshock (#2481) üzenetére


hNp88
aktív tag

eleve aki így áll hozzá, ahelyett nyugodtan keress mást :U

kötések elkészítése a padlástérben elég életképtelen gondolat, ahogy bluemirage is írta, több okból kifolyólag is (szar kivitelezés esetén páralecsapódás, tűzveszély, meg alapból rágcsálóveszély)

vagy minden kötésnek nehéz kivitelű kötődobozt fog rakni tömszelencézve, a födémáttöréseket tűzgátló habbal kifújva? :DD

világítás átvezetése kötés nélkül még hagyján a födémvésés elkerülése végett. de azt is megfelelően tömíteni kell, ha nem akarod, hogy a mennyezeti lámpából csöpögjön a víz :DDD

MT kábel/MKH vezeték használata önmagában még nem baj, sőt, ha lehet, én is ezeket szoktam használni, csak újabban szoktam le róla, munka utáni munka esetén nincs már türelmem/időm az érvégezéssel bajlódni :DDD

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#2486) demars


demars
addikt

Sziasztok.
Mekkora kismegszakító szükséges ehhez a motorhoz? 80W -ot ír

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#2487) radi8tor válasza demars (#2486) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ezt most komolyan kérded? :DD

⭐ Stella

(#2488) demars válasza radi8tor (#2487) üzenetére


demars
addikt

???
Gyakorlati segítségre számítottam :DDD
Meg van az "elvi" áram felvétel, de kíváncsi vagyok, hogy a rutinos, nálam többet látott szakik mit mondanak?!
:K

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#2489) szokeherceg


szokeherceg
tag

Sziasztok! 8kw-os szauna kályhát szeretnék megtáplálni kb 80m-re a betáptól. Milyen kábelt ássak el? Néztem ezeket a kalkulátorokat, létezik hogy 5x10 kell nekem?

Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

(#2490) lappy válasza demars (#2488) üzenetére


lappy
őstag

Ha meg van akkor miért kérded. Nem éri el az 1A sem. De egy 2A elég.

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#2491) lappy válasza szokeherceg (#2489) üzenetére


lappy
őstag

Ha kalkulátorral szamoltad akkor azok sem tévednek (ha az adatok jól vannak megadva) és igen kell a 10mm2 kábel ekkora teljesítmény hossz miatt.

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#2492) szokeherceg válasza lappy (#2491) üzenetére


szokeherceg
tag

Földkábelt, vagy mt-t ássak el? Védőcső kell neki? Mivel járnék a legjobban?

Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

(#2493) csemberlen válasza szokeherceg (#2492) üzenetére


csemberlen
őstag

NYY földkábel.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#2494) hNp88 válasza szokeherceg (#2492) üzenetére


hNp88
aktív tag

NYY-J 5x10 földkábel (ebből kellene legyen sodrott is, csak a honlapon nincs fent) + 50-es közműcső

[ Szerkesztve ]

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#2495) szokeherceg válasza hNp88 (#2494) üzenetére


szokeherceg
tag

5x16 tömör aluval helyettesíthetném? Hatalmas árkülönbség van közöttük.

Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

(#2496) lappy válasza szokeherceg (#2495) üzenetére


lappy
őstag

Igen

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#2497) hNp88 válasza szokeherceg (#2495) üzenetére


hNp88
aktív tag

igen, mehet

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#2498) csemberlen válasza szokeherceg (#2495) üzenetére


csemberlen
őstag

Ott azért már van egy kis teljesitmény esés.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#2499) Reaper04


Reaper04
aktív tag

Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.

A főmérőm után lent a pincében van a kismegszakító szekrényem, FI relével.
Észre vettem, hogy amikor megy az inverteres fűtő klímánk, sípol a relé.
Nem is olyan halkan, 2-3 méterre is hallani.
Olyasmi ez a sípolás, mint az adaptereknél ha közelről hallgatom, vagy régi Tv nél. (kb.)

Ha a klíma lekapcsol, a sípolás is megszűnik.
A ház többi fogyasztójánál nincs ilyen probléma, csak annál.

Ez most a FI relé baja, vagy a klímáé?
Mitől lehet, vagy mi ez a hang?

Köszönöm előre is a segítségetek!
Dave :R

(#2500) szokeherceg válasza csemberlen (#2498) üzenetére


szokeherceg
tag

Rezet ajánlanál, vagy még vastagabb alut?

Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.