- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
válasz
endre84 #2785 üzenetére
Az általad leírt rejtélyes ÁVK lekapcsolások
1. lehetséges oka, hogy van egy olyan fogyasztód a hálózaton, ami ha áram alá kerül, akkor megrántja a hálózatot és áramlökés keletkezik. Ezt az áramlökést a túlfeszvédő elosztó(k) a védőföldre vezeti(k) és ettől az ÁVK ismét leold.
Ilyen "áramrongáló" fogyasztó tud lenni egy rossz hűtőgépmotor, vagy egy tetszőleges rossz elektromotor, vagy egy hibás kondival rendelkező -egyébként jól működő- tápegység.
2. lehetséges ok: az ÁVK simán rossz.
3. lehetséges ok: helytelen bekötés amire egy korábbi hozzászólásban utalás is történt, a hiba gyakoriságából ítélve nálad kevésbé valószínű, de mivel műszerrel könnyen ellenőrizhető, ezt is érdemes kizárni. Ilyen esetben a 2 hetente egyszer lekapcsolás kissé szokatlan. Tapasztalatom szerint rossz kötésnél sokkal gyakrabban le szokott oldani. Nem jellemző, hogy olyan fogyasztó legyen a hálózatban, ami csak ilyen ritkán -véletlenszerű időpontokban kerül- feszültség alá. De persze minden előfordulhat. -
Zolabol
tag
Értem.
Végül is villanyszerelő fogja megcsinálni, én csak majdnem szó szerint tűzoltásként nyúltam bele. Az elejét jobb ha szakemberre bízom, rendes védőföld kimérése/építése ha szükséges, többit én is át tudom húzni, kiállásokat átrendezni...
Villanyszerelő mesélte, hogy egyik lakásnál Fi relé után kellett szétválasztania a PEN-t. Vissza kellett mennie átkötni. Milyen esetekben kérhet ilyet a szolgáltató? Leírás szerint tilos.
-
lappy
őstag
válasz
Zolabol #2796 üzenetére
Nem fog leoldani, nem lesz, nem alakul ki hibaáram ami működésbe hozná így olyan mintha ott sem lenne.
Így legyen kialakítva és a földet pedig összekötöd, akkor jó lesz az ÁVK is.
(de ez csak egy javaslat kép nélkül nem tudom megmondani, hogy most hogyan is van kötve) -
csubuka
addikt
válasz
makkmarce #2794 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Az első megoldás lehet, hogy járható, jogos. A második azért necces, mert ez egy csempézett részen van, azt meg nem volna célszerű rongálni (és a doboz kikapásával ez simán bekövetkezhet ahogy látom...), mert még lelkileg senki sem áll készen az újracsempézésre ott. -
Zolabol
tag
Köszi a választ.
Jelenleg, ahogy szétbontottam a Fi relé környékét, így van kötve:
Órától -> N? -> Fi relé - > sin
órától -> L ->Fi relé -> kismegszakító
Földszonda -> föld sinRégi ház, régi bekötés ( bejövő vezeték: kék/fekete, az óra alatt földből kikandikáló vezeték piros (régen piros volt a föld))
Ezen a falon, nem találtam szétválasztást.Hogy érted nem fog működni, nem fog leoldani, vagy folyamatosan leold?
-
makkmarce
őstag
válasz
csubuka #2782 üzenetére
én inkább javítanám normálisan, mert sohase lesz jó.
több lehetőséged is van.
1. a kicsit kontárabb, hogy teszel a belülre egy bélést (pl egy új, kb 60 forintos doboznak a palástját körbevágod, azt beteszed belülre(akár bele is ragaszthatod, ha kipróbáltad, hogy jól illeszkedik), így utána szépen befeszül a szűkebb helyre a karmos.
2. régi doboz ki, új doboz struktúragipszel be. az biztos, hogy ott marad
természetesen mindkét szerelés előtt áramtalanítani kell. -
lappy
őstag
válasz
Zolabol #2790 üzenetére
Honnan tudhatom meg, hogy nálam milyen rendszerű hálózat van, TT? TN-C, TN-C-S...
elosztószekrény belseje ha van külön PE és N sín akkor TN-S
TT - az biztos hogy nincs nálad!
Mi történik, ha PEN jön be a házba, és nem választom szét a FI relé előtt (sem utána)?
Az ÁVK nem fog működni!
Schneider, Legrand ezek már jobb kategóriák
Ha villanyórámhoz kötött kismegszakító B16, akkor érdemes a kislakáselosztómba is B-s kismegszakítókat tenni?
Mivel nem hiszem hogy motorokat üzemeltetnél a B-s jó lesz. -
Zolabol
tag
Sziasztok.
Honnan tudhatom meg, hogy nálam milyen rendszerű hálózat van, TT? TN-C, TN-C-S...
Mi történik, ha PEN jön be a házba, és nem választom szét a FI relé előtt (sem utána)?
Tehát PEN-> FI relé -> N sin.
Földelés: föld szonda -> föld sin.
Tehát sehol sem párosítom őket.Beszéltetek márkákról. Melyik mondható a legjobbnak, mivel lakáselosztót kell cserélnem, és ez olyan amit nem évente cserél az ember + biztonság is fontos, ezért nem akarok filléreskedni ezen. Eddig legrand-ot vettem ( kapcsoló/konnektor).
Ha villanyórámhoz kötött kismegszakító B16, akkor érdemes a kislakáselosztómba is B-s kismegszakítókat tenni?
-
Goldshadl
csendes újonc
Üdvözlet!
Egy olyan kérdésem volna, hogy egy kislámpa vezetékét vezettem el a radiátor mögött, úgy, hogy odarögzítettem a radiátor akasztó részébe, és a fal mellett fut, így nem ér a radiátorhoz, de elég közel, 2-3 cm-re van tőle, maradhat-e így, lesz-e így baja a vezetéknek, ha beindul a fűtés, vagy inkább keressek más megoldást az elvezetésére? Köszönöm előre is a válaszokat. -
lappy
őstag
"Azert viszi az ember pl. szerelohoz az autot mert ott autoszerelok dolgoznak, ez a szakmaja, ert hozza, csinalja evek ota, es megcsinalja jol. "
Na ez sem teljesen igaz lásd ezt a topikot és azért vannak kontár autószerelők is na de van sikeres gázszerelő isde abból csak 1 van és ő drágán is dolgozik
"es esetleg mondjon helyette alternativakat kis fejtagitassal egybekotve." csak alternatívát kell mondani és megindokolni az miért jobb - a fejtágítás az maradjon meg ott ahol kell (vagy ha vki érdekel utána tud olvasni, de attól még nem lesz szakember -
lappy
őstag
válasz
endre84 #2785 üzenetére
Ilyen alap esetben nem lehet, valószínű, hogy az ÁVK és kismegszakító minőségi problémája okozza ezt a furcsa hibát.
Ha az ÁVK működésebe lép akkor a hiba megszüntetése után (kismegszakító vissza van kapcsolva) nem kapcsolhat újra le (kivéve ha van még hiba a hálózatban, vagy az ÁVK nem működik megbízhatóan)
De igazából ez sem magyarázat, hogy miért csak így indítható újra. -
endre84
csendes tag
Illetve erre még nem volt reakció ha jól láttam, el tudná valaki magyarázni?
A kismegszakítók nem csapnak le. VISZONT, amikor vissza akarom kapcsolni a FI relét, csak úgy tudom megtenni, hogy előtte 1-2 random kismegszakítót lenyomok, és csak a FI relé felnyomása után kapcsolom vissza a kismegszakítókat. (Ha az összes kismegszakítót bekapcsolva hagyom, akkor a FI relé azonnal újra lecsap amikor megkísérlem visszakapcsolni.)
-
endre84
csendes tag
Köszi az eddigi segítségeket a FI relé problémakeresés témakörben.
A fentiekkel egyetértek, én nem szoktam filléreskedni, pláne ilyen hosszú távra kiható beruházásoknál. Sajnos ebbe a villanyszerelés projektbe nem volt elég beleszólásom.
A másik probléma a jó villanyszerelő szerzése egy átlag ügyfélnek. Hogy tudom felismerni egy villanyszerelő hirdetése alapján, hogy jó szakember?
Pl. ha valamelyik azt írja, hogy nem regisztrált villanyszerelő, azt érdemes elvetni? Megfordítva a dolgot, érdemes a regisztráltakat keresni? -
Guszti
aktív tag
válasz
bluemirage #2781 üzenetére
Ertem a gondolatmenetet amit mondtok, csak sajnos nap mint nap ezt latom mindenhol, nem csak epitoipar/villanyszereles... Allitolag mindenhol mindenkinek folyamatosan sokkal nagyobb kovetelmenyeknek kene megfelelni, minden agyon van szabalyozva. Egyre bonyolultabb, tobb, korszerubb, dragabb szerszam/berendezes kell egy munka elvegzesehez. Azert viszi az ember pl. szerelohoz az autot mert ott autoszerelok dolgoznak, ez a szakmaja, ert hozza, csinalja evek ota, es megcsinalja jol. Ezert hiv gazost, villanyszerelot stb. Ha f*ssagot kerek egy szakembertol mondja mar azt, h ezt igy nemlehet azert mert... es esetleg mondjon helyette alternativakat kis fejtagitassal egybekotve. 10 darab szaros biztin darabjan 300-500 forinton mit lehet megsporolni? Nem lesz tole milliomos se a megrendelo, se a kivitelezo. Szoval meg mindig nem ertem, de majd biztos megszokom... :(
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy apróbb helyzetben szeretném a tanácsotokat kérni.
Egy a falban már kissé kikopott dobozban a karmos fali dugalj rögzítő alig-alig tud rögzülni. Erre ideiglenes megoldásnak gondolnám, hogy olyan fali aljzat kellene, ami gombra kinyomja a hálózati dugót magából és így, hogy húzást nem kapna, az aljzat lehet a helyén maradna.
Ilyen gombra a dugót magából kinyomó aljzatok között mi a vállalhatóbb minőség? Olyan sok sajnos nincs ebből a terméktípusból...
Ezt most lehet elég bénán írtam le, a helyzetet
-
Ez mindig így volt. Minden korszaknak és minden szakmának megvan ez színvonala' is.
Pl.: Az ügyfél kér ajánlatot "A"-tól és "B"-től. Ha "B" olcsóbb, akkor tőle rendeli meg. Aztán, hogy később a hozzáértőknek szemmel látható az, hogy mitől volt olcsó...(ezt láttad Te is) vagy a fal takarja el... az már részletkérdés.
De az is sokat elárul, hogy egyes villanyszerelők, hogyan fordítanak hátat az ügyfélnek, ha már kifizették őket:
#2772 :: "2 éve felújításkor lettek teljesen áthúzva a vezetékek egy villanyszerelő által, új kismegszakítók, új FI relé beszerelve. Ezután rögtön kezdődtek a problémák."
-
csemberlen
őstag
-
makkmarce
őstag
válasz
endre84 #2774 üzenetére
"Milyen műszer szükséges, és mit kell vele megnézni? Csak hogy tudjak rá hivatkozni, ha hívok egy szerelőt
"
Ha szerelőt hívsz, neki elméletileg az lenne az egyik első dolga, hogy mér egyet a védőföld és nulla közt úgy, hogy a FI előtt kiveszi a közösítést(ha van). Ha ez rövidzár, akkor meg is van a hiba: valahol közösítve van. Ilyenkor egyesével kiveszi a nullákat, és megméri melyik ág rossz, utána meg megkell keresni hol lehet a baj azon az ágon.
Ha ilyen hibát nem talál, akkor az is lehet, hogy maga a FI relé rossz, vagy az is lehet, hogy valami rádugott eszköz rossz. Ezen felül magának a relének a működését is mérheti műszerrel, hogy megterheli megfelelő szivárgással, és leold e a relé.
ha a relé AC, akkor azt A-ra kéne cserélni, az AC az nem megfelelő a családi házhoz. (az enyém pár éves, de ide is AC-t raktak alapból, és külön plussz pénzért cseréltettem A-ra..)
Ha mondod neki mi a gond, gondolom tudni fogja, milyen műszereket kell hoznia.
-
Guszti
aktív tag
Tapasztaltak segitsetek mar nekem egy kicsit, mert egyre tobb helyen latom ezt a dolgot es nemertem...
Szoval hogy fognak egy egysoros max. 18 modulos szekrenyt, de abbol is olyan pict, hogy ha kene benne utolag valamit csinalni akkor nem lehet, telepakoljak kizarolag c-s, minimum 10-es, noname kinai (xbs, mentavill stb.) cuccokkal, ures helyet veletlenul se hagyva benne, es sok esetben meg a masfeles drot hasznalatatol se riadnak vissza.
Lemaradtam valamirol? -
lappy
őstag
válasz
endre84 #2774 üzenetére
Schneider, Legrand nevesebb gyártókat ajánlom.
És attól függetlenül hogy most vetted vág, régebben ezeket a hosszabbítókat nézd meg. Tegyél ideiglenesen egy sima hosszabbítót és várj hogy a hiba előjön vagy sem.
AC csak szinuszos hibára old le
A egyenáramú hibákat is érzékeli (manapság már ez ajánlott)
Műszer esetén erintesvedelmi műszer egyike azzal sok minden kiderithető pl ÁVK hiba védővezető folyt. kötési hiba stb. -
endre84
csendes tag
Köszi a válaszokat!
> Az ÁVK nem a legjobb gyártmány ilyet nem raknék csak vmi hétvégi házba.
Melyik márkát ajánlod?> Nem látom de AC típusú cserélni kellene A típusra.
Ezt részleteznéd?> Egy műszeres vizsgálat lenne a legjobb, de olyan nincs minden villanyszerelőnek.
Milyen műszer szükséges, és mit kell vele megnézni? Csak hogy tudjak rá hivatkozni, ha hívok egy szerelőt> Ha van túlfeszültség védett hosszabbító az is produkálhat ilyet.
Három is. Ezeket a szobákat még nem próbáltam meg kiiktatni, tehát valóban lehetnek okozók. Ha egyik ilyen miatt csap le a FI relé, az azt jelenti, hogy hibás a túlfesz védett hosszabbító?
1. APC Smart-UPS SMT1000I 1000VA szünetmentes tápegység [link]
2. APC Performance SurgeArrest, 8-as túlfeszültségvédő [link]3. CyberPower BU650E Szünetmentes Tápegység, de ez most lett beszerezve, előtte is voltak már a lecsapások> Vagy módszeresen lehetne kinyomozni ahogy írtad, de azt elvileg meg csináltad, de az a kérdés mennyi ideig.
Hát igen elkezdtem, de nem jutottam a végére, némelyik szobában elég kellemetlen napokra lekapcsolni az áramot. -
lappy
őstag
válasz
endre84 #2772 üzenetére
Az ÁVK nem a legjobb gyártmány ilyet nem raknék csak vmi hétvégi házba.
Nem látom de AC típusú cserélni kellene A típusra. Egy műszeres vizsgálat lenne a legjobb, de olyan nincs minden villanyszerelőnek. Elképzelheto hogy valahol fel van cserélve a N és Pe. Ha van túlfeszültség védett hosszabbító az is produkálhat ilyet.
Vagy módszeresen lehetne kinyomozni ahogy írtad, de azt elvileg meg csináltad, de az a kérdés mennyi ideig. -
endre84
csendes tag
A lakásunkban 1-2 hetente lecsap a FI relé, ezt szeretném kinyomozni, hogy miért.
Laikus vagyok, szóval hozzányúlni nem fogok, majd villanyszerelőt is hívok. Előtte szeretném átgondolni a problémát és kicsit informálódni.Tények:
- 2 éve felújításkor lettek teljesen áthúzva a vezetékek egy villanyszerelő által, új kismegszakítók, új FI relé beszerelve. Ezután rögtön kezdődtek a problémák.
- Villanyszerelő akkor azt mondta, hogy a klímákra lehet érzékeny a FI relé, miattuk csap le néha, nem tud vele mit csinálni.
- Azóta már kiderült, hogy biztos nem emiatt van. Teszteltem, és olyankor is lecsap a FI relé, amikor mindkét klíma ki van iktatva a saját kismegszakítójukkal.
- A FI relé lecsapás teljesen random időpontokban történik. Gyakran az éjszaka közepén, amikor alszunk, nem kapcsolgatunk semmit. (Max a hűtőről, vagy a fűtésről tudom elképzelni, hogy magától vált üzemmódot). Talán a téli és esős időszakokban gyakoribb a lecsapás.
- A kismegszakítók nem csapnak le. VISZONT, amikor vissza akarom kapcsolni a FI relét, csak úgy tudom megtenni, hogy előtte 1-2 kismegszakítót lenyomok, és csak a FI relé felnyomása után kapcsolom vissza a kismegszakítókat. Ha az összes kismegszakítót bekapcsolva hagyom, akkor a FI relé azonnal újra lecsap amikor megkísérlem visszakapcsolni.
- Még egy érdekesség, hogy a villanyszerelés után pár héttel a hűtő konnektorja lehalt. Ekkor kijött a villanyszerelő, és arra jutott hogy a hűtő kismegszakítója volt hibás. Ennek a cseréje után újra tudtuk használni a hűtőt, és talán a FI relé lecsapások is ritkábbak lettek (azelőtt mondjuk heti 2x csapott le).Kép a FI reléről, kismegszakítókról: [link]
Kérdések:
1. Miért nem tudom visszanyomni a FI relét anélkül, hogy előtte egy-két kismegszakítót lenyomnék? (Tapasztalatom szerint tökmindegy hogy melyikeket.)
2. Lehetséges az, hogy a FI relé nem áramszivárgás miatt csap le, hanem pillanatnyi túlfogyasztás miatt? Tehát a FI-relé egyben olyan feladatot is ellát, mint a kismegszakító, az összes körre egyben? (Mondjuk az éjszakai lecsapások miatt fura lenne szerintem, hacsak nem hibás egy fogyasztó.)
3. Addig jutottam, hogy elkezdtem időszakosan lekapcsolni a kismegszakítókat egyenként, hátha tudom lokalizálni a problémát. A klíma1, klíma2, mosógép körének kiiktatása ideje alatt is lecsap a FI relé, tehát nem azok a probléma forrásai. Ez jó irány, érdemes ezen az úton továbbmenni?
4. Lehet esetleg egy hibás kismegszakító miatt az egész?
5. Tudtok mondani ötleteket, hogy mi lehet a probléma? -
makkmarce
őstag
válasz
bluemirage #2770 üzenetére
látom, köszi, de hogy ezt miért nem tudják ráírni a kartusra is... no mindegy, megint okosabb lettem
-
-
makkmarce
őstag
válasz
bluemirage #2767 üzenetére
A tytan-nak van ilyen mindent ragasztó ragasztója, meg asszem a sudal-nak is. Ott ha jól emlékszem nem volt semmilyen kikötés, de tényleg nem írják le pontosan mit mihez engednek
én ezt használtam legutóbb, de ott fémet polisztirolhoz raktam. Ahol végül elengedett, ott a polisztirol anyagában szakadt ki és ment a fémmel, de a ragasztó tartott
Akkor nem marad más, mint a próbaragasztás ezekszerint. -
-
tototos
addikt
válasz
bluemirage #2764 üzenetére
Bilincset is akarnák vele vele rögzíteni ami meg PP. Hát akkor keresünk tovább
Egy egész tubust venni azért hogy 1/10-t elhasználjam kicsit feleslegesnek érzem.
-
-
tototos
addikt
válasz
bluemirage #2738 üzenetére
Egy ilyen epoxi ragasztó jó lehet? [link]
-
lappy
őstag
válasz
MrZed001 #2759 üzenetére
A túlfeszültségvédelemnek is van egy adott hossza így hiába van csak T1-T2 10m után hatástalan illetve olyan jelenségek lépnek fel ami nem biztos hogy megvedi a készüléket, ezt is figyelembe véve ismételni kell a védelmet. És a T3 is be kell építeni hiszen ez korlátozza le annyira a feszültséget hogy a készülék jó eséllyel működni fog.
-
MrZed001
tag
Minél több FI relé van, annál jobb. És annál kevesebb lesz a fantom/nem valós leoldás, valamint annál kevesebb dolog kapcsol le egyszerre (gáz az egész házat lekapcsolni egy rossz/beázó kültéri lámpa miatt).
Lehet kapni RCBO-kat is, amelyek FI relé és biztosíték egybe építve. Nem tudom mennyire jók, csak megemlítem. -
MrZed001
tag
válasz
draco31 #2750 üzenetére
Itt az OBO tervezője : https://www.obo-construct-tbs.com/hu/projektplanung.html
Igen, fő elosztóba B-C-s (1-2-es) mindenképpen még a FI relé ELŐTT !
De mellette amit tényleg védeni szeretnél, drága dolog (TV, PC, hűtő, kazán, ...), oda D-s (3-as) konnektorba dughatót IS kell tenni.
Továbbá ne felejtsd el a gyengeáramú részt sem: bármi megy be házba koax, ethernet, telefon ... azoknak is kell túlfesz levezető. -
hNp88
aktív tag
válasz
bluemirage #2755 üzenetére
még annyi, hogy a gépészeti helyiség nálam általában külön 18mod. elosztót is szokott kapni, a későbbi könnyű módosíthatóság érdekében.
-
makkmarce
őstag
válasz
gyáliSanyi #2749 üzenetére
arra figyelj, ha amerikai a cucc, akkor az nem 380-al megy és 60hz kell neki. Ráadásul az usa-ban úgy van, hogy 220 jön be a házba (2 fázis), és ezt osztják ketté, így lesz 110V a konnektorokban. Szóval ha USA cucc, akkor szivás van, mert azt működésre bírni elég körülményes.
-
gyáliSanyi
őstag
-
Ha fűtési rendszerhez kell áram (amire hNP88, talán gépészetként utalthatott), akkor azt célszerű még külön.
- nedvességnek kitett külső rész
- hűtők
- fűtés (gépészet)
- minden más... mehet egybeSzerintem ez a négyes vállalható ajánlás egy objektum esetén. Ha van több objektum... pl. távoli épület pl. garázs stb... az vagy a "minden más"-ra van kötve, vagy aki nagyon inyenc... az ezt is rakhatja külön, ha ott a külön objektumban eleve egy elosztó már kiépítésre kerül(t).
Nyilván ahol van még más áram is... pl. éjszakai/vezérelt... arra gyárilag úgyis még külön Fi jön.
Egy ilyen felállás mellett általában mindig van fűtés és hűtőtt élelmiszer a lakásban.... ezek fontosak, hogy 7/24-ben mindig menjenek. Ha valaki szervert, vagy fontos IT-t üzemeltet, akkor az a 7/24-es szabály szerint megint külön Fi.
-
hNp88
aktív tag
draco31 : az még nem zárja ki a több Fi-relét. célszerű ilyenkor a 3 fázist különvenni.
zoli03 : "ökölszabály-szerűen" szoktam. a száraz, nedves, kültéri zónákat mindig különveszem, illetve az állandó üzemű fogyasztók áramköreit is külön szoktam Fi-relézni.
épp most csinálok egy nagyobb családi házat, ott a következő csoportok lesznek egy-egy Fi-relén:
- beltéri világítás
- szobai dugaljak
- kültéri világítás és dugaljak
- hűtő
- konyhai dugaljak
- fürdőszoba világítása és dugaljai (pici fürdőszoba mindössze 2 dugaljjal, ezért nem veszem külön)
- gépészeti helyiség dugaljai
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Kugoo Kirin G1
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest