Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#18650) kymco válasza Huma (#18649) üzenetére


kymco
veterán

Nem szükséges többet írnom. Elég önmagában említenem a játékfilm élményeidre való hivatkozásaid,mint érveid alátámasztásait.
És azzal, hogy minden hozzászólásodban ott a "tudomány" és a "tudományos" szó, maga a mondanivalód még nem lesz azzá. A pszichológiára való hivatkozásod pedig arra mutat rá, hogy te azt a zagyvaságot, amit pszichológiai levezetésnek gondolsz, komolyan veszed, el is hiszed, hogy bizonyos megfigyelések (ebbe belefér a filmélmény is) tendencia szerinti összerendezése és pszichológiai köntösbe csomagolt személyeskedésed, ellenszenved tudományos levezetés. Hát igen a szubjektivitás nagy hatalom...

Amit leírsz tételesen nem igaz a keresztény közösségek életére. A kereszténység lényegét is rosszul látod. Sehol nincs a Bibliában, hogy :
"Minden vallás arról szól hogy van egy vezér akit követni kell (Isten). Aki szabályokat hoz. Megmondja mit tehetsz és mit nem. Dönt helyetted. Az egész életedet beszabályozza az irányelveivel. Ő az aki mindig ott van és vezet. Az életed szerves része. Az évek múlásával olyan lesz mint a levegő, nem élhetsz nélküle.
De mi van ha valami szörnyűség történik? Vajon Isten megharagudott? Elhagyott? Valami bűnt követtem el? Ha elég kitartóan imádkozom a kegyelméért akkor megbocsát?
Ilyen esetekben a vallásos embereken eluralkodik a pánik és megrendül az egész világképük. Kifordulnak magukból. Bármit elkövetnének, hogy visszaszerezzék Isten jóindulatát."

- Nem Isten dönt a keresztények helyett, hanem az Isten rámutat az ember döntésnek felelősségére. A keresztény ember a Bibliában nem kap arra többnyire direkt választ, hogy egy helyzetet hogyan kezeljen, a döntés minden esetben az ember kezében van. A kereszténység számára a Biblia nem olyan, mint a kenyérsütő üzemeltetési útmutatója, ahol minden munkafolyamat részletesen szabályozva van. A kereszténység sokkal inkább megfogható Szent Ágostonnal: "Szeress, és tégy, amit akarsz!"
(Nem muszáj ezt meghallanod, nem is neked írtam, csak ellenpontozni szeretném a tévképzeteid)

- A kegyelem azt jelenti, hogy nincs érdem... nem lehet kiimádkozni a kegyelmet. Logikai lehetetlenség.
Én keresztényként felszabadult ember vagyok. Isten megbocsátott, Jézus által fia lettem, és mint a fiúság állapota egy permanens dolog, mert az apám fia maradok függetlenül a körülményektől, nincs miért rettegnem. Nincs miért rettegnem a bűneim miatt sem, mert ezt Jézus lerendezte. Nincs miért rettegnem értéktelenségem miatt sem, mert Isten számára fontos vagyok, egyedi, különleges teremtése, mint minden más ember. Célja van a életemnek, nem értelmetlen. Békességem van...
Nem kell mások pszichés nyavalyáit felhasználnom, nem kell másokat lenéznem, hülyének tartanom ahhoz, hogy tudjam, értékes vagyok.

- A pánik nem jellemző jobban a keresztény emberre, mint a nem keresztényre, sőt... Ismerek olyan embereket, akik korábban pánik betegek voltak, de Jézus megszabadította ettől őket, és ma már tünetmentesek. A körülöttem lévő embereknek inkább békességet, örömet hoz Jézussal a kapcsolat. Saját, közvetlen tapasztalat ez, és évekig visszavezethető megfigyelés, nem filmélmény...

Amikor arról olvasok a fórumon, hogy a keresztény ember nem látja reális(an) a világot, akkor mindig visszatérhetek a te állításaid olvasásához, és megnyugszom, a nem keresztényekre ez esetenként sokkal inkább igaz...

Költői kérdés: Mi visz téged arra, hogy energiát, időt nem sajnálsz, csak hogy lejárasd a keresztényeket? Képes vagy magad is lejáratni a féligazságaiddal, csúsztatásaiddal, áltudományos pszichológiai levezetéseiddel, film élményeiddel.
Nekem tiszta a helyzetem. Amikor jön egy olyan, mint te, aki hazudik, csúsztat, igyekszik a keresztény ellenes indulatait tudományos mázzal leplezni, akkor VÉDEKEZEM. Ez a dolgom.
Engem nem látsz az ateista blogban fikázni másokat....
De te ezt miért teszed itt?

Egyébként te írtad, hogy évezredekig azt hitték, hogy a Föld lapos. Én leírtam, hogy bár nem voltak műholdak, nem utazhatták be az ókori emberek a Föld minden táját, de a Biblia leírja, hogy föld kerekség, és a sötét középkor egyik korai irodalmi alkotása, ami meghatározta a középkori kultúrkeresztény gondolkodását, az Isteni színjáték szintén ír erről.
Nem te hoztad fel Dantét, mert ha te tetted volna, akkor erről vsz tudtál volna.

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.