Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#18218) Noddy válasza llll (#18217) üzenetére


Noddy
senior tag

Már hónapok óta elmondod, hogy felőled hogy hangzik :) Ja neked eddig ez nem tűnt fel, akkor most szólok, hogy ezt csinálod, hátha most már rájössz. (de tudom hogy érted a viccet).

Szegény Ótírusz lakosai pedig eláshatják magukat, mert IIII nem hajlandó tudomást venni róluk :)

Nem nekem van igazam, hanem néz körbe a világban. Én nem ragaszkodok a magam igazához, hanem ahhoz amit megtapasztaltam, olvastam, megértettem, bizonyítottnak találtam. Ez nem az én igazam, mert ahogy korábban mondtam hamar kiábrándul az ember ha azt tapasztalja, hogy ragaszkodik valamihez, aminek nincs semmi valóság alapja.

Ha valaki mindent megkérdőjelez, tényleg mindent, annak a normális valóság érzete megszűnik és akkor depressziós lesz és az hamar komolyabb lelki traumákhoz vezet, ami öngyilkosságban vagy teljes szellemi leépülésben zárul. De persze tudom, hogy te ettől messze vagy, mert az agnosztizmus álcáját használod arra, hogy minden érvet lesöpörj és ne kelljen róla tudomást venned. De örülök, neki, hogy te itt csak megjátszod az agnosztikust, mert nem kell féltenem a lelki állapotodat, csak picit vicces ahogy megjátszod és közben látszik, hogy teljesen határozott elképzelésed van a teljesen bizonytalanról :)

"szóval igazából ez a véleményed a nem keresztény tudóstársaidról?"
Ez nem vélemény a keresztyén tudóstársaimról, mert akkor azt írtam volna. Amit írtam pontosan azt jelenti amit írtam. Mindent meg lehet magyarázni isten nélkül és teljesen tudományos is.

Szerintem nem olvastad el a Rm 1-et, mert abban nincs semmi utalás arra amit te itt leírtál... Engem nem érdekel, hogy elolvasod vagy sem, de ha csak így ideírsz egy oda nem illő valamit, azzal nem építed a beszélgetést (bár lehet nem ez a célod), de akkor elnézést, hogy forszírozom a beszélgetést.

A keresztyén tanítás mondja meg, hogy mi a baj az emberrel. A rossz világra a keresztyénségnek nem az a válasza hogy jó embereket teremt, hanem megmutatja, hogy hol van a jó. Ezért mondja Jézus, hogy menjetek el és tegyetek tanítvánnyá minden népeket (tanítani és nem "jó"-vá tenni). Az más kérdés, hogy ha valaki oda talál Jézushoz, akkor az jó lesz.

a keresztyén tanítás tanítja, hogy a kezdetek óta le van fektetve, hogy mi a jó és az emberek erre törekednek, de a bűn miatt teljesen soha el nem érik, de vágynak utána.

Vissza a világodhoz: tehát tényleg nincsenek védve az emberek a rossz ellen. Ha Ábel nem veszi észre, akkor tényleg meghal. A hazugság, átverés, megcsalás teljesen jól gyakorolható és mivel a mindenhatóságot kiadod a kezedből és átadod az emberek kezébe még a felelősséget is hárítod a kis kreálmányod által. De legyen egészségedre, de nem kívánom, hogy kipróbálhasd milyen lehet a világodban élni, bár lehet hogy nagyon szeretnéd...

A Biblia pont arról beszél, hogy Isten olyan amit mi még kitalálni sem tudunk.
Pl.: Fil 4,7, 1Kor 2,9
De ilyen a végtelenség is. Beszélünk róla persze is meg van jele a fektetett nyolcas. De elgondolni nem tudjuk. A mindenhatóság nem abszulút hatalom az én szótáramban, az a szuverenitás nálam.
De ha te ezt el tudod képzelni akkor jó neked, nekem nem megy. De lehet emiatt a csököttségem miatt nyűgöz le Isten nagysága.

Eddig még nem tudtak olyat mutatni, hogy a tapasztalható TÉNYEK és a BIBLIA egymás gyökeres ellentétei lennének. Persze a tudományos közvélemény szapulja és gyalázza a Bibliát, de az egy más tészta. És ez a kellemetlen. De mivel a tények nem kijátszhatóak ezért lehetséges, hogy a keresztyén és nem keresztyén tudósok képesek a közös munkára. Tudósként az én feladatom nem a keresztyénség lenyomása a másik ember torkán, hanem a teremtett világ működésének a megértése. És ez a nem ker. tudós feladata is.

Rosszul számoltál. Ja vagy, hogy te elhiszed??? Azt hittem agnosztikus vagy.

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.