Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#15820) Noddy válasza lao ce (#15819) üzenetére


Noddy
senior tag

Lehet, hogy a taoizmus dogmája az, hogy rossz úton vagy, ha válaszokat akarsz. A keresztyénségnek Istentől kapott kijelentése van, amiben válaszokat ad az ember kérdéseire. Lehet, hogy a tao végső tanítása tényleg az, hogy ne kérdezz az okokról. Ezt eddig nem tudtam, bocsánat. Az pedig, hogy valamit nem kérdőjelezek meg és hogy nem keresem a választ két különböző ok. Nem kérdőjelezem, meg, hogy az ember lelke beteg, de attól még tudni akarom, miért beteg.

Az ember értelmes lény és nem véletlen, hogy kérdései vannak az őt körülvevő világról, saját magáról. És ahogy te is írtad a boldogságot ebben a világban kell megélnünk nem máshol.

A teremtő erő mögött pedig igenis van érdemleges, mert nekem az nem csak erő, hanem személy is. De persze számodra csak egy erő amivel nem tudsz mit kezdeni. Ez egy elég radikális különbség és érthető, hogy nem is firtatod, de ne várd el, hogy ha te valakit turmixgépnek nézel, és ebből kifolyólag nem is kérdezed és nem is hallgatod meg, az a másik számára egy személyes barát :).

A teremtő (erő) létezést megkérdőjelezni tényleg balgaság, de a világ működésének logikáját nem az.
És pont itt vagy tévedésben, hogy a keresztyén vallást fantáziálásnak tartod. Az összes keresztyén ebben a világban és ugyan azok a hatások veszik körbe őket mint a taoistákat. Lehet te bizonyos dolgokat marginális kérdésnek tartasz, mert nem érdekel, de az nem azt jelenti hogy marginális lenne, legfeljebb a taoizmus tanítása szerint, mert nem akar róla tudomást venni, mert borulna a logikája.
A keresztyénségben nem találsz semmi olyat ami ellene lenne a világban tapasztalható dolgokkal. A Biblia történetileg hiteles, szereplői létező történelmi személyek. A taoizmusban a te leírásod alapján inkább (tan)meséken alapszik, mint leírt történelmi eseményeken. Tehát nem értem mi alapján mondod, hogy a taoizmus jobban foglalkozik a valósággal mint a keresztyénség? Ha ez nem túl elvont fantáziálás akkor leírhatod.

Drasztikusabb a tao mint gondoltam, ne kételkedj, ne kérdezz, mert akkor nem találod meg a boldogságot...

A keresztyénség is mindenki számára elérhető :)

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.