Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#12141) cucka válasza Peethy (#12140) üzenetére


cucka
addikt

Tehát azt állítod, hogy nincs egyetemes értékrend, bármi lehet normális, amit az ember eldönt, hogy az.
Hogyne lenne egyetemes értékrend (vagy legalábbis a mi országunkban/kultúránkban egyetemesnek tekinthető). Az más kérdés, hogy ennek iskolai oktatását nem vallási fejtágítás keretei között képzeljük el.

Zseniális, ezért tart ott az egész nyugati civilizáció, ahol
Na, kymco után tőled is megkérdezem: hol? Mi a baj a nyugati civilizációval?
(Mert érted, azt ne kiáltsuk már ki egyetemes értékként, hogy régen a technológiai hiányosságok vagy a körülmények miatt más volt az élet, mint napjainkban)

Lelki betegek attól lesznek sokan...
Szerintem lelki betegek attól lesznek sokan, mert megtehetik (illetve megtehetjük, mi, mint társadalom).
Régen, amikor az újszülöttek fele nem élte meg a felnőttkort, akkor nyilván nem igazán került felszínre a lelki betegségek problémája.
Továbbá régen aki nem kívánt az (akár az egyház által) előírt viszonyrendszerhez alkalmazkodni, azt kiközösítették vagy megölték, nyilván ettől a lelki betegségek problémája egy csapásra megoldódott.
Érted, oda szeretnék kilyukadni, hogy attól, mert a lelki betegségekre régen nem fordítottak időt vagy mert még nem tartott ott az orvostudomány, még nem jelenti azt, hogy ezek nem léteztek volna.

nem pedig amiatt, mert egy keresztény kultúrában megtanítjuk vele, hogy az Evangéliumok az Újszövetségben és nem az Ószövetségben vannak.
Nem, ettől nyilván nem lesz lelki beteg senki, viszont felmerül a kérdés, hogy minek fölösleges marhaságokkal tömni a gyermek fejét. :U

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.