Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#11583) doc válasza kymco (#11580) üzenetére


doc
nagyúr

Mindketten vallják, hogy Jézus teremtett személy... ettől nem keresztények

azert ez (nehogy a szivedre vedd, nem serto szandekbol mondom) de eleg nagykepu hozzallas. mivel Ti azt mondjatok hogy Jezus nem teremtett szemely, igy szerintetek az, aki mast mond, nem kereszteny.
az Unitariusok es JT szinten keresztenynek valljak magukat, akkor szerintuk meg Ti nem vagytok azok, mert tagadjatok Jezus teremtett mivoltat?

kivancsi vagyok mi a 'kereszteny' szo OBJEKTIV definicioja :U

A Szentháromság pedig tényleg emberi megfogalmazása a Biblia Isten képének, nincs benne a Bibliában. Csak a tévtanítások miatt kellett válaszként megfogalmazni a Szentháromságot..

tehat lenyegeben a Szentharomsag nem bibliai tanitas?

Ha Jézus csak ember, akkor nem tökéletes

tehat Adam es Eva sem voltak tokeletesek? Illetve azt mondod, hogy Isten nem kepes tokeletes embert teremteni?

A fiam hibájáért a bűnben nem érintett lányom büntetése igazságtalanság.

én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen

tehat akkor Isten igazsagtalan?

amugy a magyarazatot ismerem, csak eppen baromira nem logikus es kezenfekvo, erre mondtam hogynem tudtam elfogadni mint logikus ervelest

Hát kapsz egy tökéletes családi autót, de te a szabad akaratoddal trágya szállításra használod, és bosszankodsz, hogy mennyire béna, mert itt folyik, itt nem tart, és egyébként is kevés a hely benne.

a hasonlatot ertem, csak ez meg nem magyaraz meg semmit
nem kozvetlenul attol lett ilyen 'szar' a vilag, hogy az a szerencsetlen tyuk annak idejen leszedett egy almat a farol, hanem attol, hogy Isten halandova es toketlenekke tette oket ezek utan

(hogy a hasonlatoddal eljek: nem attol fog kiesni az auto kereke hogy tragyat szallitok vele, hanem attol hogy valaki kilazitja a csavarokat)

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.