Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10222) Dalai Láma válasza euchi (#10220) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Amikor azt írtam, hogy jó lelkiismerettel van megáldva, gyakorlatilag arra gondoltam, hogy olyan körülmények közt nő fel, ahol ez kialakul, stb, stb. Ezért volt érdekes számomra az, ahogyan reagáltál erre. Neked rögtön az jött le, hogy én itt is isteni beavatkozást vélek felfedezni.

Szimplán érdekes volt számomra a reakciód.

A körülmények sok esetben hatnak ránk, de a bíróság nem fog meghatódni attól, hogy azt mondod, hogy téged így neveltek, és ezért követted el. Vagyis pontosan 14 éves korodig ez megy, ezért sem vagy büntethető addig. De onnantól belép a személyes felelősséged. Mert bármennyire is meghatározott vagy a környezeted által, van szabad akaratod.

Isten pedig ezt nyilván figyelembe veszi. de Isten nem is egy emberi bíró módjára ítélkezik, ezért minden ilyen összehasonlítás valahol hiányos.

Probléma nincs szerintem, minden ember érték, egyformán és személyesen. A szellemileg retardált épp úgy, mint a sorozatgyilkos. Létezéséből fakadóan értéket képvisel. Ettől az elkövetett bűn még bűn marad, következményekkel és felelősséggel.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.