- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz
anonymus89 #26294 üzenetére
Terminálba: sudo aptitude install putty
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv
A mai frissítések közt volt kernel frissítés is. A gép indulásánál látszik,hogy frissítés után megmaradt a régi kernel is, mivel választhatom a listából. A kérdésem az lenne, hogy miként tudom eltávolítáni, hiszen elvileg felesleges számomra?
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Itt van előttem egy ubuntu és az lenne a kérdésem hogyan tudom elérni, hogy fusson a winscp vagy putty???? (még nem használtam ezelőtt)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #26290 üzenetére
Én annyit tudok, hogy mielőtt jött a 10.04. 20-as végezetű volt a kernel, akkor jött a 21, és most frissült 22-re. Most win alatt vok, hülyeséget meg nem akarok írni, hogy egészen pontosan milyen.
A drivert csak azért kérdeztem, mert csinál olyat asztalin, hogy beadja a hátteret, és áll... tölteni nem tölt, és egyszercsak beadja a alső, felső menüt.
Notin (GMA4500) meg pl, az van, hogy ha olyan kedve van, akkor úgy indul el a rendszer, hogy a navigáló ikonok hiányoznak az ablakokról, tehát a nagyítítás kicsinyítás bezárás...
-
Frissítés közben ilyeneket dob nekem (többször is):
Generating grub.cfg ...
You have a memory leak (not released memory pool):
[0x153f880]
[0x202b880]
[0x24d4dc0]
[0x13f5880]Mi ez vajon?
Hozzáteszem, h nincs grub a rendszeren, install közben nem volt képes feltenni (egy pendrive-on van a /boot - mivel a raid0 tömböt se eszi meg a telepítő - de arra se sikerült rátennie normálisan). Ezért csak cd-ről indul (indítás első HD-ről menüpont...). -
válasz
hackeeeee #26289 üzenetére
Egyelőre elég az is a 4870-hez ami a tárolóban van, mert nem régebbi mint ami az AMD honlapjáról letölthető. Majd hónapok múltán, ha nem frissítik a tárolóban a cuccot, akkor esetleg már érdemes felnyomni a letölthető Catalystot.
A kernel nálam is ma frissült, 2.6.34-1.4 verzióról 2.6.34-1.5 verzióra. Mondjuk haladhatna kicsit ütemesebben is a készítése, de nagyjából jól működik.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #26285 üzenetére
Király. Kivette a felhasználó nevet is, de az nem lényeg.
Az nem is kell.
Köszi.
Na viszont tényleg. Eszközmeghajtókban feldottam a 4870-hez a drivert, csinált is valamit, vagyis írta, hogy letöltés telepítés. Ehhez a kártyához ez elég, vagy töltsem le az AMD oldaláról a kártyához megfelelőt?
Na meg a másik kérdés, akkor az SPDIF-re nincs valami tipp?
Más, a kernel gyorsan frissítve lett, már itt is van a 22-es.
-
David75
őstag
Abban tudna valaki segíteni hogy hogy lehet megoldani a wifit.Nekem egy hp dv5-ös laptopom van.Az a baj hogy érintőgombal lehet csak rajta beindítani a wifit de azt nem támogatja a linux illtve érthetetlen módon a hangeró gomb működik pedig az is érintős a wifi pedig nem.A wifi jelen egy piros felkiáltójel van fönt és disconnected-et ír.Próbáltam csatlakozni úgy hogy beírom a wifi nevét a biztonság és a security tipusát és a jelszót de nem jutottam előrébb.Valaki tudja mi a teendő?
-
válasz
spammer #26286 üzenetére
Ha az AMD oldaláról letöltöttet felraktad, azt nem a csomagkezelővel kell leszedni, hanem terminálban el kell navigálni a /usr/share/ati könyvtárba, aztán ki kell adni a következő parancsot:
sudo sh ./fglrx-uninstall.sh
Az fglrx csak a HD-s kártyákat támogatja (DX10+), szóval ha neked régebbi van, akkor azzal nem fog menni a dolog, csak a nyílt meghajtót tudod használni.
Szóval nyugodtan eltávolíthatod az egészet, ha a GPU-d nem támogatott az AMD részéről. -
spammer
veterán
Nem tud valaki valami megoldást a suspend-re? Laptopomon (acer 3103) nem működik, ébresztés után a képernyő összevissza villog meg szétesik. Hibernálás le sem kapcsolja..
Próbáltam uswsusp-pal, de azzal sem ment a Lucid, pedig anno még a 7-es ubuntuval ment asszem..A másik, hogy az fglrx driver feltettem, megjelent menüben a catalyst control center, de azt írta, nincs ATI graphics driver telepítve.. Leszedtem legfrissebb ATI drivert (.run) felraktam, de akkor is azt írta, hogy nincs driver telepítve. Synaptics alól nyomtam egy remove-ot az fglrx-nek, de nem tudta letörölni és most ott van brokenként.. Se újrarakni nem engedi, sem törölni, sem upgradelni mert vmi hiábal elszáll (nem emlékszem pontosan a hibára, és most win alól írok, de vmi E:\var\cache vagy vmi hasonlót írt ki)..
Live CD-ről nem lehet újratelepítés nélkül visszaállítani a rendszerfileokat, alap drivereket stb., anélkül hogy újraraknám az egészet?
Szeretném már használni a rendszert, de állandóan elcsesződik valami
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #26283 üzenetére
Nah meg ezekkel az értesítési területekkel/gyűjtőkkel lehet mahinálni?
Mert ugye, az most nekem odarakta a hangerőszabályzót, notinál az aksit, és a gyári levelező ikonját, és a levelező ikonja nekem nem kéne. Nameg, így az emesene ikonját is ezzel rakja oda. Vagy ez természetes? Mondjuk az emesene ikonja xar volt, vagyis piros karika áthúzva, ahogy újra beállítottam az éretsítési területet jó lett, csak így viszont ott a boríték, és az nekem nem kéne...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Toshiba L300-2CE.
Havernak még volt ilyen régebbi ubival, asszem fujitsu notival, de nem tom, hogy hogy oldotta már meg... De az asszem fujitsu noti volt.
Toshibáknál elvileg hiányzik valami a vezérléshez, vagyis valahol olvastam valami ilyesmit, bár akkor win alatt sem lenne tök életes, de win alatt meg jól szabályozza.
-
Vladi
nagyúr
válasz
hackeeeee #26278 üzenetére
2 magos a proc? A core0 és 1 a magok hőmérséklete. na most jön az, hogy a pwmconfiggal összekapcsolod, a fancontrol program melyik hőmérséklet hatására melyik ventit kapcsolja és hová.
Viszont most nézem laposon, hogy itt máshogy megy ez?
Manual control mode not supported, skippingEzt mondja nekem laposon, meg hogy szertné inkább automatikusan állítani. Akkor lehet mélyebbre kellene leásni.
Milyen laptop ez? thinkpadekre ezt találtam, nem egészen úgy megy mint, desktopon, nem akarlak félrevezetni. A hűtéssel nem érdemes játszadozni, ha nem tudod mit csinálsz. De a rendszer alapból sem csinálja jól, úgyhogy érdemes még pörgetni a témát.
-
hackeeeee
Jómunkásember
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +52.0°C (crit = +114.0°C)coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0: +44.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)coretemp-isa-0001
Adapter: ISA adapter
Core 1: +45.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)Ezután mit, hogy? Bocsi, hogy így kérdezem. Csak ténylegesen kezdő linuxosként nem akarok semmi hülyeséget csinálni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #26275 üzenetére
Egészen pontosan oda jutottam, hogy:
Do you want to add these lines automatically to /etc/modules? (yes/NO)y
Successful!Monitoring programs won't work until the needed modules are
loaded. You may want to run '/etc/init.d/module-init-tools start'
to load them.Jól csináltam?
-
hackeeeee
Jómunkásember
sensors-nál végig yes kell? Utolsónál vmi kernel kapcsolód volt, ott inkább no-t nyomtam...v mindnél yes kell?
a pwm-nél viszont: "/usr/sbin/pwmconfig: There are no pwm-capable sensor modules installed"
Na utólag néztem, hogy mindenhova yes kell, szal végignyomtam mégegyszer a sensor-okat, és mindenhoa yes-t toltam...
-
ntomka
nagyúr
Tudna valaki scriptelésben segíteni? Apróság, de valahol nem stimmel.
A laposomon nem igazán működik jól az fn+wlan billentyű kombója (pontosabban a ledet nem kapcsolja), erre megoldás:
sudo gedit /etc/acpi/events/asus-wireless-switch
event=hotkey ATKD 0000005d
action=/etc/acpi/asus-wireless-switch.shsudo gedit /etc/acpi/asus-wireless-switch.sh
#!/bin/sh
# Toggle wireless device on Asus K52 laptops
WLANSTATUS=`cat /sys/class/ieee80211/phy0/rfkill0/state`
test -z $WLANSTATUS && exit 1
if [ $WLANSTATUS = 0 ]; then
echo 1 > /sys/devices/platform/asus_laptop/wlan
echo 1 > /sys/class/ieee80211/phy0/rfkill0/state
elif [ $WLANSTATUS = 1 ]; then
echo 0 > /sys/devices/platform/asus_laptop/wlan
echo 0 > /sys/class/ieee80211/phy0/rfkill0/state
fi
exit 0sudo chmod +x /etc/acpi/asus-wireless-switch.sh
sudo /etc/init.d/acpid restart
sudo /etc/init.d/acpi-support restartTehát létrehozunk két fájlt, az egyiket futtatjuk és az acpi demont újraindítjuk. A probléma az, hogy az első billentyű kombó leütésre nem történik semmi, de a másodiktól tökéletes.
-
válasz
Kendek #26243 üzenetére
Csak a miértre lennék kíváncsi
És persze a megoldásra. Mivel itthon is volt olyan, h egyszer csak nem megy az oldal FF-el. Seamonkey feltesz, megint tudom használni egy darabig. A vége az lett, h virtuális gépen (linux mint alatt) utaltam, ami kívülről kicsit paranoiás viselkedésnek tűnhet, de nem volt más...
(#26247) Nkboy: Holnap ránézek, köszi
-
upszilon
őstag
WiFi USB kütyümet mindig ki kell húzni ha ubi után xp-t indítok. Egyszerűen nem tudja kezelni. Átprogramozza (vagy mi) az ubi. Láttatok már ilyet? Eléggé kényelmetlen ki-be taszigálni. Valami bevált módszer?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kérdés, sikerült eltüntetnem a leállítás ikont fent a panelről, a jobb felső sarokból. Hogy tudom visszatenni?
Szal hangerő, felhasználónév, meg a leállítás gomb, v is ahol lehet változtatni h restart meg minden egyéb.
-
HENE
aktív tag
Traxx
Kendek
Nkboy
cigamKöszönöm, mindenkinek a gyors választ!
Azt hittem, hogy a négy elsődleges particíós korlát csak a Windows alatt van.
Köszi még egyszer! -
-
Nem Linux alatt van korlát a partíciók számát tekintve, hanem elsődleges partícióból nem lehet négynél többet létrehozni, egyszerűen nem fér el az MBR-ben ennél több. A mostani, üres és particionálatlan terültet csak úgy fogod tudni használni, ha törölsz egy mellette levő elsődlegest, majd létrehozol egy kiterjesztett partíciót, azon belül pedig már akármennyi logikait kreálhatsz.
-
Traxx
őstag
Pont ez volt nekem is a gondom
Próbáld így, csak az üres partíciódat ext4-re formázni, és abban a legördülő menüben a "/"-t kiválasztani csatolási pontként.
Időközben felment az Ubuntu, hát bameg, ez kegyetlen gyors
Az Ubuntu logó látható volt olyan 2 mp-ig, a jelszavam beírásától a komplett desktop olyan 5 mp. Még a grub2-t szeretném bütykölni, meg a gombokat átpakolni jobb oldalra, és egész jó lesz ez...
-
HENE
aktív tag
Sziasztok!
Ubuntu 10.04 telepítésével kapcsolatos kérdése lenne:
A notimban van egy 500 GB winchester, 4 elsődleges Windosos paricióval és egy 10 GB-os üres (particionálatlan) terület. (Ez két partició között van). Erre szeretném feltenni az Ubuntut, de a telepítés során nem adja ki opcióként, hogy ide rakja. Ma egy másik gépre feltettem egy ilyen helyre, igaz, ott csak 2 partíció volt és az üres hely a lemez végén volt.
Ötlet?
Van korlát az particiók számát tekintve linux alatt?
Előre is köszi!
-
Traxx
őstag
-
Formázod megint, meg beállítod a /-t csatolási pontnak, ennyi...
(#26250) Dark Archon: az Ubuntu Tweak-kel könnyedén visszaállíthatod, kedved szerint átrendezheted.
Vagy a gconf-editorban elnavigálsz az apps -> metacity -> general -> button_layout-hoz és átírod :minimize,maximize,close -ra. -
ntomka
nagyúr
válasz
Dark Archon #26250 üzenetére
-
No, sikeresen frissítettem 10.4-re. Hogy kell visszacsinálni az ablakok gombjait a megszokott oldalra? (egyántalán miért kell ezzel szórakozni, legközelebb alul lesz?)
-
Traxx
őstag
Ha az itt lévő Partíciók saját kezű megadása (haladóknak) pontra, akkor nem ez a megoldás. Itt át tudom ugyan méretezni a partíciókat - de épp az a gond, hogy a 10.04-nek mindenképpen adna egy újat, és azt tudom növelni-csökkenteni, a már meglévő ext4-re nem tudom ráügyeskedni a rendszert, holott épp ez volna a célom.
-
Nkboy
senior tag
válasz
body007 #26242 üzenetére
A Seamonkey (2.0.4) és a Firefox (3.6.*) a libnpjp2.so fájlt "igényli" a Java használatához. Ezt a fájlt kell symlinkelni a /usr/lib/mozilla/plugins könyvtárba. Nem másolni, linkelni! A libnpjp2.so fájl pedig elvileg a /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.**/jre/lib/i386 könyvtárban található.
-
Traxx
őstag
Hali!
Telepíteni szeretném a legújabb Ubuntut, viszont van egy kis problémám...magyarán elakadtam... Az volt, hogy a gépemen már ott lapított a 9.04, viszont ext3 alatt. A partíciót formáztam ext4-re, és arra gondoltam, hogy tiszta telepítést alkalmazva feltolom a Lucidot. Itt csúszott hiba a számításba, mivel mindenáron új partíciót akar létrehozni magának, és nem ajánlja fel azt a lehetőséget, hogy a legnagyobb összefüggő szabad helyre telepítsen, pedig ott figyel egy épp neki előkészített 16 giga...Hogyan tudnám megetetni vele azt a partíciót?
Köszönöm a választ
-
Mardel
őstag
/etc/samba/smb.conf-ba
[global] alá:
dos charset = CP850
unix charset = UTF-8convmv progival meg átalakítod.
Valahogy így:
convmv -f cp850 -t utf-8 -r *
Kiteszi terminalba hogy mit mivé változata és ha jó akkor az alábbi parancs kell --notest kapcsolóval.
convmv -f cp850 -t utf-8 -r --notest *
-
moma
őstag
igen be van kapcsolva és be van dugva
de még egyszer, sudozva teljesen jól működik, csak a saját felhasználómmal nem. 32 bites ubuntu 10.04.
body007
szerintem valahogy talán úgy tudod megoldani, hogy ebbe a mappába:
/usr/lib/mozilla/plugins
be linkelsz valamit. nálam ez a file van most ide linkelve:
/etc/alternatives/mozilla-javaplugin.sode korábban volt, hogy ezt a filet kellet belinkelnem és helyrejött:
/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.20/jre/lib/i386/libnpjp2.so
(ha más a java verzió más az útvonal)de nem vagyok tisztában a a mögöttes miértekkel szóval ez csak egy gyenge tipp abból kiindulva ami nálam korábban működött. lehet valaki itt szakszerűbb tudással bír ez ügyben
lehet az is egy járható út lenne ha kiderítenéd, hogy a seamonkey plugin mappájába(ami kérdés hol van)mi van belinkelve és azt belinkelnéd a mozzilába is. és nekem most nem kellett semmit barkácsolni magától rendben lett minden.
ja és még egyszer: nálam a sunos java van fönn a partner tárolóból, meg a plugin(a tárrolóknál ez eleve ott van csak nincs bejelölve).
-
Pedig ott van egy csomó, (meg itt is) akár Emerald témák is. Letöltöd amelyik szimpatikus, majd a Rendszer- > Beállítások -> Megjelenés -> Témáknál tudod telepíteni őket.
Az Emerald témákat pedig az Emeraldban kell telepíteni meg kiválasztani, de ahhoz meg a fusion-icon csomagot érdemes feltenni, hogy könnyedén átlehessen váltani rá. -
Vedd fel a PulseAudio Equalizer tárolóját,
deb http://ppa.launchpad.net/psyke83/ppa/ubuntu lucid main
majd telepítsed fel, akkor tudsz rendszerszinten erősíteni rajta.(#26225) :-I: A Compizzal, Alt+egérgörgővel ideiglenesen, vagy pedig a CompizConfig beállításkezelőben az Átlátszatlanság, fényerő, telítettség beállításoknál lehet véglegesre beállítani egyes dolgokhoz.
-
Üdv
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Ubuntu server, samba megosztással. A sambára a felhasználók másolják a cuccaikat windows alól, ékezetes karakterekkel együtt. Nekem néhány könyvtár változásáról küldenem kell levelet.
A probléma a következő: az ékezetes karakterek nem jelennek meg rendesen.
A locale parancs minden beállításra hu_HU.UTF-8-at ír.
Ha SSH-val belépek a szerverre és kilistázok egy könyvtárat akkor viszont nem ékezetes karakterek jelennek meg, hanem a helyükön mindenféle betűk, kis vonalkával a tetejükön.
Ez lenne a kisebbik probléma, mert engem nem érdekel, de ha a könyvtár tartalmát file-ba mentem és azt a mutt-tal kiküldöm (a file tartalmát beillesztem a levélbe) akkor szintén ezek a karakterek jelennek meg, ami azért nem felhasználó barát. A mutt-nál szintén beállítottam, hogy UTF8-at használjon magyar lokalizációval. Ha windowsban szerkesztett file-t illesztek a levélbe akkor az ékezetek is teljesen jól jelennek meg.Mi lehet a baj, mi nincs jól beállítva?
-
:-I
tag
Sziasztok!
Lehet kicsit hülye kérdés, de hogy lehet mondjuk átlátszóvá tenni az ablakokat?
Valamilyen téma kell hozzá? -
floatr
veterán
válasz
ntomka #26213 üzenetére
Na akkor ott van példának a virtualbox ablaka. Alul egy teljes státuszsor van elhasználva arra, hogy pár ikonnal lokális információkat ad a jóember tudtára. Mehetne ez is oda.
A rendszer szintű figyelmeztetések, státuszok helye maradna a tray, de egész emészthető lenne a lokálisan értelmezett státusz ikonok használata is
-
válasz
body007 #26218 üzenetére
Nah, most jó nekem, csak az IcedTea NPR Web Browser Plugin kell hozzá, ami lényegében még pár JAVA-s csomagot telepít a gépre. Megtalálod icedtea6-plugin néven a tárolóban.
Na jó, azt nem mondom mégsem, hogy 100% működik, mert a JAVA feltekeri a procit teljesen, és az oldal sem jön be igazából, de már nem írja ki, hogy nem támogatja a böngésző a dolgot. -
hackeeeee
Jómunkásember
Külön nem próbáltam semmit még.. Ahogy update-eltem, telepítőnél szabályozta, azt hittem megoldódott a gond, de rájöttem, hogy mégsem...
Viszont néha alig akarja megpörgetni a ventit, multkor már elég gyanusan meleg volt a noti "háza", restart, win7, aztán volt a proci vmi 65 fok környéke, úgy, hogy csak neteztem...
-
ArGab
őstag
Nos harmadik nekifutásra újratelepítés után meg feltette zokszó nélkül az fglrx-et, és működik is rendesen, jobban mint eddig bármikor.
Ami gondom most lenne, hogy a maximum elérhető hangerő igen alacsony. Mixerben mindent maximumra húzva éri el kb. a Win7 hangerő 30-40%-át. Zenéhez még elég, de már ott is 80-90% körül van a master, minden más maxon, de filmekhez már igen kevés. Smplayerben 200%-os erősítés kell, csak hogy elfogadható szinten legyen a hangerő (így éri el kb. a Win7-es kb 60%-át). A hangkártya Realtek ALC268, Kubuntu 10.04.
Ugyanehhez kapcsolódva a hangerőskálát nem lehet átállítani valahol lineáris helyett logaritmikusra? Mert 50% alatt szinte teljesen halk, jóformán 70 felett van csak mindig így állítva. -
-
ntomka
nagyúr
válasz
body007 #26215 üzenetére
Jah, sorry.
Egyébként nem értem. Amit linkeltél Chromemal nekem sem jön be, viszont a javatester simán működik.
-
válasz
ntomka #26213 üzenetére
Csak ez éppen egy 9.04, meg írtam lejjebb, h seamonkey-en megy az oldal, szóval a rendszeren van minden, csak az FF nem szeretné megnyitni
De azért átnézem
epilog@epilog-desktop:~$ java -version
java version "1.6.0_16"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_16-b01)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 14.2-b01, mixed mode, sharing)Kendek: nézem az új skint
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, kérdeznék...
SPDIF-et hogy tudnék kicsikarni Audigy 2 ZS-vel? Átállítottam a hangot Digitális kimenetre, de pl az SMPlayer megáll, ha azt mondom neki, hogy használja az AC3/DTS-t. Végigpróbáltam az összes ALSA kimenetet, PCM-et, semmi. VLC-ben meg bekapcsolom az SPDIF-et, semmi nem történik, ugyanúgy stereo-ban szól...
Ha valaki tud valami infót, kérem ossza meg velem.
-
ntomka
nagyúr
-
válasz
body007 #26205 üzenetére
Közben nézegettem, és láttam, hogy a jelenlegi 10.10-es témájának konfigurációs fájljában vannak eltérések a 2.3-as verziómhoz képest, ezért csináltam egy frissebb, 2.3.5-ös verziót is a jelenlegi témából. Ez az eltérés azért lehetséges, mert azelőtt az első 10-es verziójú Operából vettem ki és alakítottam át, utána meg lusta voltam.
-
moma
őstag
válasz
ntomka #26208 üzenetére
biztos ki lehet kapcsolni
. viszont ez a dolog nem látom, hogy hogyan indokolja, hogy bal oldalra kell, hogy kerüljenek a gombok és nem lehet ez baloldalon.
szerintem amúgy ha nagyon trükközni akarnak a kerettel, akkor jobb lenne ha egy az egyben megszüntetnék és lehoznák azt a három szem gombot a menü sorra. bár ez nyilván elég radikális váltás és nem csak rajtuk múlna.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #26198 üzenetére
Azt állítsd be, hogy ne legyen title bar.
(#26189) Sianis: Talán ideje lesz más window decoratort, vagy akár ablakozót néznem. Nem értem miért kell szétcseszni egy több évtizede jól működő rendszert.
Nyitott vagyok az új, innovatív dolgokra (pl. wines ribbonok nagyon bejönnek), de ez a túrjuk szét a title bart és rakjunk bele minden haszontalan dolgot nem tetszik.
-
válasz
body007 #26205 üzenetére
Hát, én nem vagyok megelégedve evvel az új Operával. A betűk rondák, némely karakter hibásan jelenik meg, az értesítési területről az ikon nem tüntethető el úgy mint a 10.10-nél, a flash-t nem játsza le sehogyan sem, pedig már mindet kipróbáltam, és akkor még az a JAVA-s dolog sem megy.
Remélem ennél azért jobban fog működni a végleges verza, addig pedig kénytelen leszek visszarakni a régit. -
Mondjuk lehet ez nem segít, de egy próbát megérne talán, hogy létrehozod a hiányzó csoportot, majd utána hozzáadod magad.
(#26202) body007: ki is választottad, hogy azt használja (Megjelenés -> Témák, de persze előtte a /usr/share/opera/skin könyvtárba kell másolni)? Egyébként meg csak a gyorshívóknál látsz változást.
-
moma
őstag
nem sikerül megcsinálnom lucid alatt, hogy a scannerem (epson perfection v200), menjen root jogok nélkül is. elvileg miután telepítettem az innen származó drivereket, még hozzá kéne adnom a felhasználómat a scanner csoporthoz, csak az a gond, hogy a scanner csoport létre sem jött a telepítés során. korábban ez jó volt, bár az utóbbi időben csak frissítettem. van ötletetek, hogy mit kellene csinálnom?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest