Hirdetés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Traxx
őstag
Hali!
Nem tudom, miért vagy miért nem, de az emesene nem mutatja, ha valaki elérhető lett, ez mindig csak akkor derül ki számomra, ha rákattintok
Az amsn ezt tudta, viszont az egyrészt folyton elfelejtette a beállított profilképet, valamint érdekes módon egy kompresszoros géptisztítás után ha elindítottam, legkésőbb 1-2 perc múlva jött a restart, bár néha azonnal is
Szóval maradt az emesene, ráadásul az összes kliens közül ez vált be legjobban.Ezen a bejelentkezési dolgon hogyan lehet segíteni? Mert nem találtam...

-
Traxx
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
A parancsra ezt kaptam:
Bus 008 Device 002: ID 045e:00f6 Microsoft Corp.
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 090c:b371 Feiya Technology Corp. Silicon Motion SM371 Camera
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubEz alapján ugye jól gondolom, hogy az a Feiya izé az?
Mert ha igen, akkor nem értem, hogy mondjuk a Helyek menüpontban miért nem jelenik meg a többi partíció mellett...Ja és az miért van, hogy van, amelyik 2.0-s, és van, amelyik 1.1-es?
Hátra dugtam egyébként. -
Traxx
őstag
Megint volna egy kis gondom...kaptam adatmentés céljára a kollégámtól egy külső vinyót, ami usb-n keresztül csatlakozik a géphez. És az ubi nem látja...de nagyon nem, mert a lemezkezelőben sem jelenik meg...Miközben látszólag működik, mert világít az elején a zöld lámpácska. És jó is, mert a kolléga már másolt rá dolgokat, meg egyébként is bő 2 hetes a cucc.
Mi lehet a baj?
-
Traxx
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
A plugin ott figyel az Operában, valamiért mégsem akaródzik neki használni... A ppa-t pedig hozzáadtam, de ez a legfrissebb verzsön. Ha más nem, levakarom, és felrakok valami más dockot, ami nagyjából tudja ugyanezeket.
És sorry a topictól a hozzászólásommal megtört vidámságért...ez a Bor ajánlatok viszont odaver

-
Traxx
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
A parancsot valóban elírtam
De nem igazán értem, mert volt, hogy a hibaüzenetből másoltam ki, és ugyanezt kaptam...viszont most már bevette, működik. Fent figyel a Teamviewer is, és a synaptic is jó 
A javával kapcsolatban viszont nem értem, miért a mozilla könyvtárba kell másolnom a plugint, hiszen az működik
Bár megtettem ártani nem árthat alapon, plusz a /usr/lib/opera/plugins könyvtárba is betettem, de mégse megy...Még egy kérdés: miért van az, hogy a cairo dock egy idő után "elfelejt" feljönni? Hiába kattintgatok, és vonszolom fölé az egeret, csak lapít...kézzel kell a menüből aktiválni. A rendszer betöltésekor még jó, utána csinálja ezt...
-
Traxx
őstag
Hali!
Volna egy kis problémám...Tegnap volt 1-2 áramszünet itthon, és a linux is kapott belőle (azért is, mert az xp-s topicban is sírok
). Az a helyzet, hogy a synaptic halt meg...amikor elindítom, kérné a jelszót, de csak ezt adja fel:E: A dpkg futása megszakadt, adja ki a „sudo dpkg --configure -a” parancsot a probléma javításához.
E: _cache->open() failed, please report.A terminálba beírva ezt, viszont csak ennyi: sudo: dkpg: command not found
Valamint letöltöttem a teamviewer programot, és szeretném feltelepíteni. Namármost, a csomagkezelő úgy érzi, hogy fut még valami más hasonló is, és arra kér, zárjam be...persze nem fut semmi
Így nem megy tovább a telepítés.Van ötletetek, mit kellene tennem?
10.04-es Ubuntut használok.Ja és még egy
: az mitől van, hogy java alapú chat nem megy Opera 10.60 alatt, firefox 3.6.3 alatt pedig igen? Az Opera csak azt mondja, hogy nincs abszolút java...pedig van 
-
Traxx
őstag
Nem engedi már módosítani, viszont kiderült, hogy banális oka volt a dolognak...túl magas volt a monitor képfrissítési frekvenciája
Levettem 85Hz-re, és rögtön tudtam telepíteni az Eszközmeghajtók menüpontban lévő ajánlott vidkari drivert...újraindítás után meg már szuszog bőszen a compiz 
-
Traxx
őstag
Megint én
Most történetesen a compizzal van bajom, jelesül nem tudom aktiválni. Ami elég érdekes, tekintve hogy 8.04 óta tökéletesen szuszogott, változatlan konfig mellett...Arról szól a történet, hogy próbálta leszedni a zárt eszközmeghajtót, viszont nem sikerült a telepítés. Erre felraktam neki a 173-as nvidia drivert a Synapticból (az eszközmeghajtók menüpontban látható is, hogy engedélyezve van). Viszont a compizban azt kapom csak, hogy villog egy párat a monitor, és kiírja, hogy Az asztali effektusok bekapcsolása meghiúsult...Az Eszközmeghajtóknál a currentet pedig nem akarja telepíteni, viszont gondolom, hogy ezzel a 173-assal is mennie kéne...
inno3d 7600 GT-m van, ha erre is szükség volna.
Köszönöm immár sokadjára a segítséget

-
Traxx
őstag
Hali!
Szeretnék javát telepíteni, és nem igazán akar összejönni a dolog...tudom, van a synapticban is, de azzal nem megy, ami nekem kellene, és a sun-ost meg kiszedték...Ezért lekaptam innen, és sikerült is kapnom egy .rpm-et. Na és itt vagyok meglőve... Próbálkoztam az alien programmal felrakni, ezen leírás alapján, de nem igazán jött össze...ugyanis ezt írja:
error: incorrect format: unknown tag
Warning: Skipping conversion of scripts in package jre: postinst postrm prerm
Warning: Use the --scripts parameter to include the scripts.
chown: ”jre-1.6.0_20//usr/java/jre1.6.0_20/lib/charsets.jar” nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
failed chowning /usr/java/jre1.6.0_20/lib/charsets.jar to 0:0: Érvénytelen fájlpozicionálás at /usr/share/perl5/Alien/Package/Rpm.pm line 265, <GETPERMS> line 38.Mit toltam el szerintetek?

Ja és nem láttam még itt megemlítve, de beírom, hogy hátha valaki hasonló cipőben jár, mint én, magyarán a grub2-ben módosítana az alapértelmezett oprendszeren, de nem mókolna a 40_custom fájlban és társaiban: [link]
Neke ez az egy gondom volt a grub2-vel, és így nagyságrendekkel egyszerűbb volt, mint másolgatni, szerkeszteni, stb
-
Traxx
őstag
Pont ez volt nekem is a gondom
Próbáld így, csak az üres partíciódat ext4-re formázni, és abban a legördülő menüben a "/"-t kiválasztani csatolási pontként.Időközben felment az Ubuntu, hát bameg, ez kegyetlen gyors
Az Ubuntu logó látható volt olyan 2 mp-ig, a jelszavam beírásától a komplett desktop olyan 5 mp. Még a grub2-t szeretném bütykölni, meg a gombokat átpakolni jobb oldalra, és egész jó lesz ez... -
Traxx
őstag
-
Traxx
őstag
Ha az itt lévő Partíciók saját kezű megadása (haladóknak) pontra, akkor nem ez a megoldás. Itt át tudom ugyan méretezni a partíciókat - de épp az a gond, hogy a 10.04-nek mindenképpen adna egy újat, és azt tudom növelni-csökkenteni, a már meglévő ext4-re nem tudom ráügyeskedni a rendszert, holott épp ez volna a célom.
-
Traxx
őstag
Hali!
Telepíteni szeretném a legújabb Ubuntut, viszont van egy kis problémám...magyarán elakadtam... Az volt, hogy a gépemen már ott lapított a 9.04, viszont ext3 alatt. A partíciót formáztam ext4-re, és arra gondoltam, hogy tiszta telepítést alkalmazva feltolom a Lucidot. Itt csúszott hiba a számításba, mivel mindenáron új partíciót akar létrehozni magának, és nem ajánlja fel azt a lehetőséget, hogy a legnagyobb összefüggő szabad helyre telepítsen, pedig ott figyel egy épp neki előkészített 16 giga...Hogyan tudnám megetetni vele azt a partíciót?
Köszönöm a választ

-
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Nem vagyok nagy linuxos, az Ubuntut csak másodlagos rendszerként használom, de elég jó szerintem (de hát ugye a megszokás, játék...). Viszont szeretném a 9.04 után kipróbálni a mackót is
Nade. A 9.04 ext3-ra ment rá, viszont olvasta, hogy az ext4 kissé gyorsabb. A kérdésem az lenne, hogy van-e átjárhatóság a két fájlrendszer között, magyarán létezik-e olyan, hogy frissítem a 9.04-et 9.10-re, ÉS ext4-re (ha ez nem túl komplikált megoldás), vagy mindenképpen a tiszta telepítés jelenti az üdvösséghez vezető utat? Amúgy a 9.04-en majdnem mindenem ment, csak a nyomtatót kellett hegesztenem, és a tv-tunert kellett volna, de arra már nem volt türelmem 
Előre is köszi

-
Traxx
őstag
No...ismét toltam egy live CD-t (így használnám, míg ki nem derül, hogy műkszik-é minden hardverem vele, amúgy mértem: a live elindításától a komplett desktopig 90 mp volt, ami azért így, DVD-ről futó cucctól szép
)Na a tunerre visszatérve: kiadtam az lspci parancsot, és azt kaptam, hogy elvileg látja a tuneremet, ahogy az utolsó sorban vagyon.:
ubuntu@ubuntu:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express DRAM Controller (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express PCI Express Root Port (rev 02)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 02)
00:1a.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 02)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 5 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 92)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801IB (ICH9) LPC Interface Controller (rev 02)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801IB (ICH9) 2 port SATA IDE Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) SMBus Controller (rev 02)
00:1f.5 IDE interface: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) 2 port SATA IDE Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G70 [GeForce 7600 GT] (rev a1)
03:00.0 SATA controller: JMicron Technologies, Inc. JMicron 20360/20363 AHCI Controller (rev 02)
03:00.1 IDE interface: JMicron Technologies, Inc. JMicron 20360/20363 AHCI Controller (rev 02)
04:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 01)
05:01.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7134/SAA7135HL Video Broadcast Decoder (rev 01)Nem szeretném elcseszni (bár CD-ről beszélve, mit is lehetne?
), meg a pozitív alaphang miatt inkább kérdeznék megint... mivel látja a tunert, ezek szerint forgatni a kernelt / kernelbe (nem tudom, melyik a helyes kifejezés) ezek szerint nem kell. És ha jól értelmezem a hupwiki-s linket, akkor jönne az oldal kb. felétől leírt tuner rész, vagyis a# modprobe saa7134 card=2 tuner=1
# tvtime
# rmmod saa7134
# modprobe saa7134 card=2 tuner=2
# tvtimebepötyögése a terminálba, ugye? És utána kell az a ciklus dolog? Tehát a
for i in $(seq 0 69);
do
rmmod tuner saa7134
modprobe saa7134 card=25 tuner=$i
sleep 1
tvtime
donebeírása is?
Aztán pedig megbütykölöm a További modul opciókban leírtakat, ha szükséges. Végül, pedig lerántok egy progit, amivel tudom lesni a tv-t (xawtv, zapping az, amit eddig leltem, nem tudom, ezek mennyire jók, és tudják-e alapból kezelni a teletext-et, vagy felvenni...bocsi, ha hülyeséget mondok, de win alatt is a gyári programját gyűrtem a jószágnak).
Összefoglalva: ugye jól írtam le a sikerhez vezető utat?

Előre is köszi a segítséget, és Jester01-nek is a bátorítást

-
Traxx
őstag
A linket végig nem olvastam, csak a támogatott kártyákat
De ahogy olvastam, hogy forgatás, kutyafüle...hiába magyar, eléggé velkám tu linuksz (copyright by Vladi) jellege van
Atomkezdőként pláne... Azok után, hogy ezen kívül mindent szépen felismert, belőtt, kissé kellemetlen...
Otthonról elindítom majd megint a live-ot, és meglátom, mire megyek vele...amúgy így, CD-ről bootolva megy ez a forgatás dolog, vagy csak ha fel van telepítve? Egyáltalán: így, előképzettség, rálátás nélkül mennyi esélyem van, hogy sikerül?

Még ilyet találtam...ez a dátum szerint régebbi, de nem tudom, mennyire jó.
-
Traxx
őstag
Hali!
Eléggé zöldfülűen kérdeznék...arról lenne szó, hogy hétvégén összeszedtem a bátorságomat, és elindítottam életem első linuxát, egy 8.04.1-es Ubit. Igaz, még csak live CD-ről ment...Szép, meg tetszik, meg illatos, meg minden
De 2 gondom volna vele:1: a tv-tunerem (Terratec Cinergy tv400). Nos, ezt nem nagyon, vagy nagyon nem látta, a hardverek között semmilyen utalást nem láttam erre utalóan. Pedig ahogy utánakerestem, elvileg támogatja: [link] Tehát a kérdés: ezt kellene neki feltolni, vagy valahogy bűvészkedni kell vele, hogy megjelenjen a hardverlistában előtte?
2: az egerem görgője (Microsoft Comfort Optical mouse 1000). Görget, de a középső gombos klikk nem működik, így böngészésnél az oldalon belüli mozgás körülményesebb. Ezt lehet valahogy orvosolni?
Ja és egy ráadás: milyen programot tudnátok ajánlani videókonvertálásra (jellemzően aviból DVD), ill. online tv-re? Utóbbiból valami TVUPlayer, vagy Sopcast féleség nem jönne rosszul

Köszönöm előre is az infókat

Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- iPhone topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 FE 8/256GB - ÚJSZERŰ, Kártyafüggetlen - 1 Év Garanciával
- Beszámítás! LENOVO LOQ 15AHP10 FHD Gamer notebook - R7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Asus VC239 23 Full HD Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az amsn ezt tudta, viszont az egyrészt folyton elfelejtette a beállított profilképet, valamint érdekes módon egy kompresszoros géptisztítás után ha elindítottam, legkésőbb 1-2 perc múlva jött a restart, bár néha azonnal is
Szóval maradt az emesene, ráadásul az összes kliens közül ez vált be legjobban.
Mert ha igen, akkor nem értem, hogy mondjuk a Helyek menüpontban miért nem jelenik meg a többi partíció mellett...
De nem igazán értem, mert volt, hogy a hibaüzenetből másoltam ki, és ugyanezt kaptam...viszont most már bevette, működik. Fent figyel a Teamviewer is, és a synaptic is jó
Így nem megy tovább a telepítés.

Az Ubuntu logó látható volt olyan 2 mp-ig, a jelszavam beírásától a komplett desktop olyan 5 mp. Még a grub2-t szeretném bütykölni, meg a gombokat átpakolni jobb oldalra, és egész jó lesz ez...
Atomkezdőként pláne... Azok után, hogy ezen kívül mindent szépen felismert, belőtt, kissé kellemetlen...