Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Aktív témák
-
Gucunja
aktív tag
sziasztok, lehet linuxot pendriveról installálni??
netbookra kéne, (nincs dvd)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ma frissítettem a már sokat emlegetett nagyszüleim gépét (most már k7-es AMD) az új LTS-re, minden frankó, tökéletesen megy.

Mikor a távoli asztal beállításait próbáltam, és meg akartam adni jelszót, akkor feljött egy kis ablak, hogy adjam meg az alapértelmezett kulcstartó jelszavát. Oda aztán akármit írtam be, folyton feljött újra az az ablak, és nem hagyta, hogy beírjak valamit is a jelszó boxba. Aztán rájöttem, hogy a mégsére átvált valami nem biztonságos tárolási módba, de még ehhez is vagy 6x feljött az ablak, aztán végül be tudtam írni a jelszót.
Ez normális? Mit akart csinálni az a kulcstartó? Korábban a 8.10, 9.04 idejében szívatott, mikor nem lehetett beállítani tőle az adsl kapcsolat adatait a kapcsolatkezelőben.Amúgy érdekes, hogy az 1 magos, 1670MHz-en járó K7-es procival gyorsabban (vagy legalább is nem lassabban) bootol az Ubi, mint az asztali gépemen. Pedig most a K7-en nem is tiszta telepítés volt, hanem upgrade 9.10-ről. Mondjuk már a 9.04 is elég gyorsan bootolt. Mindkét gépben 7200-as vinyó van.
-
válasz
üzenetére
Manuált elkezdtem írni hozzá, ha kiadod a man rendszerment parancsot, akkor elő is jön, csak aztán annyi is az egész, szal semmi. Valójában ami látszik azt könnyű használni, de persze egy kis leírás kellene hozzá. Ezt megfogom csinálni természetesen, csak előtte jobb dolgom is akadt, mint, hogy ezzel foglalkozzak.

Sokat gondolkodtam, hogy hogy legyen. A felhasználók könyvtárairól konkrét mentés nem készül, csak a 64 MB alatti rejtett, vagy rejtett könyvtárakban leledző fájlokról. Ez azért van így, mert normál esetben ezekben a könyvtárakban rengeteg adat lenne, nem lehetne elmenteni ezeket úgysem. Tehát, ha ebben a könyvtárban van ilyen fájl, ami a kritériumoknak nem felel meg, akkor azok állapota nem fog megváltozni helyreállítást követően, ugyanott maradnak, hiszen az adatvesztést senki sem szereti.
A /home könyvtár alatti adatainkról készíthetünk véletlen törlés ellen szinkron mentést, amely gyorsan elkészül és nem foglal szinte semmi helyet.A rendszer mentésénél pedig csak az alábbi könyvtárak tartalma mentődik el:
bin, boot, etc, lib, lib32, lib64, media, opt, sbin, selinux, srv, usr, var, vmlinuz*, initrd*
A media alatt a csatolások tartalma természetesen nem, csak a nevük. A többi fő könyvtárnak csak a neve marad, amelyik létezik. Az ezeken kívüliek megint csak nem mentődnek, hisz lehet ott akármi, több GB-os fájl, könyvtár, lehetetlenség mindent elmenteni, és itt a konkrét rendszer visszaállíthatósága a cél. Visszaállításnál ezen adatok megmaradnak, hogy ne vesszenek el. (Nekem pl. ott van a gyökérben a swap fájl, értelmetlen lenne elmenteni, és csak növelné az időtartamot.) -
törölt tag
megérdemel egy új hsz-t

Kendek!
kipróbáltam a rendszerment-et. gratulálok. azt nem tudom, milyen gyorsan menti el az állapotot, mert tegnap este belealudtam. a helyreállítás viszont gyors, az egész rendszerről max. 1-2 perc. igaz, csak egy alaptelepített Lubuntun próbáltam, de VBoxban 512MB rammal, 1,73GHz procival. a teljes rendszer visszaállítása kb. 1 perc volt.
két kérdés:
1. több/hosszabb manual lesz hozzá?
2. sem a teljes visszaállításnál, sem a felhasználó saját fiókjának visszaállításakor nem törlődött egy utólag létrehozott doksi. ez direkt? ha igen, akkor ilyenek miatt is majd jó lenn egy hosszabb.nem vagyok egy nagy spíler backup téren, sőt, igazából még sosem csináltam, ilyesfajta módon sem. de nekem eddig jónak tűnik! köszi.

-
törölt tag
válasz
üzenetére
mi a baj ezzel? végre kap egy kis naftát, és kiélheti magát. nem kell azon a szottyadt akksiról lecsurgó kevéske kis áramon még mással is osztoznia.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#26691) danaboy
az alaplehetőség nem elég? Eszközök>Privát böngészés indítása
emlékeim szerint ha ennél többre vágysz, akkor igencsak belassul a böngészés. -
danaboy
tag
Sziasztok!
Ide is feldobom, h szeretnék anonim böngészni Ubuntu 10.04 alatt Firefoxal TL-WR741ND mögött.
Lehet router mögűl?
Ha igen, hogyan?Előre is köszönöm!
-
Stirlitz
senior tag
válasz
róland
üzenetére
Epsonak van multijaihoz gyári Linuxos drivere, de Ubuntu alá be kell forgatni. Nekem ez nem jött össze sajnos, béna voltam hozzá. Ettől függetlenül tudod használni az Epson nyomikat rögtön telepítés után, de csak az Ubuntuba beépített Gutenprint driverel. (természetesen a szkenner is működik) Nekem ez nem jött be. Szerintem sokkal több festéket fogyasztott vele a nyomtatóm, mint win alatt. Mármint a Gutenprint driver miatt.
-
törölt tag
Olyan problémára keresek választ, hogy amikor minimalizálok egy ablakot ubuntun ( 9.10 ) nem rakja le a tálcára hanem becsukja az alaklmazást.Ez mi lehet? Nem, nem én csináltam valamit, a családból ült a gép előtt olyan aki gyorsabban kattint mint olvas.
-
róland
veterán
Linux alatt a HP vagy az EPSON multifunkciós nyomtatói használhatóbbak-e?
-
-
bizi990
senior tag
Lucidban beállítottam, hogy vnc-vel elérhető legyen, de wines gépről az elérés elég furin működik: tudok kapcsolódni, egér is mozog, de az első ablak váltásnál kimerevedik a kép, ha bezárom és újracsatlakozok, akkor az ablakváltás megtörtént, de minden ugyanígy folytatódik. Több régebbi ubuntus géppel nincs problémám, mi lehet a gond?
-
A Fullcircle magazin magyar fordítócsapata fordítókat keres!
Aki úgy érzi, hogy szabadidejében szívesen vállalna cikkfordítást a magazinból, továbbá szeretne egy nagyszerű csapat tagja lenni, jelentkezzen! Először a fordítójelölt egy tesztcikket kap. Ha megfelelőnek találjuk a cikk magyar fordítását, akkor felvételt nyer a csapatba. Leendő fordítókkal szembeni elvárásaink:
- megfelelő angol nyelvtudással rendelkezzen
- az angol szövegeket megfelelően át tudja ültetni magyarra (magyarra fordítson, ne szó szerint fordítsa az angol szöveget)
- tudjon határidőre dolgozni.Aki a fentiek alapján úgy érzi, hogy megfelelne elvárásainknak, ne habozzon, jelentkezzen!
Ha jelentkezés előtt szeretnétek tájékozódni a csapattal kapcsolatban (fordítások menete, stb.), nézzétek meg wiki oldalunkat.
Várjuk jelentkezéseiteket erre a címre: 80kiri_kukac_gmail_pont_com
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nade, ha a 255-öt átírom, akkor onnantól nekem fix értéken fogja forgatni a ventit? Mert nekem ez szabályozza ugye..Csak kicsit érdekesen.. Tehát ugye egy ideig az van, hogy nem forgatja a ventit, ha 1sszer meg bepörgeti, onnantól meg nem veszi visszább a fordulatot, tehát lényegében majdnem maxon forgatja folyamatosan, és nem veszi visszább, csak úgy tudom megoldani, hogy restart, és akkor halkabb lesz megint, egy ideig...
Nameg ugye, ez nem AMD, hanem Intel.
-
Nkboy
senior tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Powernow-k8 és fancontrol HOGYAN, Debian alatt
A /sys megfelelő részén akár kézzel is módosíthatjuk a ventillátor fordulatszámát:
# echo 255 > /sys/bus/i2c/devices/5-0290/fan2_pwm
Ezzel maximumális fordulatszámra állítottuk be a processor ventijének fordulatszámát. 255-nél kisebb értéket megadva a fordulatszám csökkenni fog, 100 körül a ventillátor megáll, tehát csak ÓVATOSAN.
Na még egyszer: LEÁLLHAT A PROCESSZORVENTILLÁTOR !!!
Hőmérők, kijelzők, pörgettyűk Linuxon
De szerintem, nagyon jól be lehet konfigolni a pwconfig -al is
-
Traxx
őstag
Nem engedi már módosítani, viszont kiderült, hogy banális oka volt a dolognak...túl magas volt a monitor képfrissítési frekvenciája
Levettem 85Hz-re, és rögtön tudtam telepíteni az Eszközmeghajtók menüpontban lévő ajánlott vidkari drivert...újraindítás után meg már szuszog bőszen a compiz 
-
hackeeeee
Jómunkásember
A kérdés annyi lenne...
Hogy, (lehetőleg teljesen egyszerűen, úgy hogy egy esetleges kezdő is meg tudja csinálni) azt meg lehet e csinálni valami manuális venti vezérléssel, hogy fix értékre belőjjem a ventit. Tehát pl, fix 50%-ra, vagy valami ilyesmi..Notebook-ról van szó. Mert ez a pwm vezérlés vmi katasztrófa....

-
Traxx
őstag
Megint én
Most történetesen a compizzal van bajom, jelesül nem tudom aktiválni. Ami elég érdekes, tekintve hogy 8.04 óta tökéletesen szuszogott, változatlan konfig mellett...Arról szól a történet, hogy próbálta leszedni a zárt eszközmeghajtót, viszont nem sikerült a telepítés. Erre felraktam neki a 173-as nvidia drivert a Synapticból (az eszközmeghajtók menüpontban látható is, hogy engedélyezve van). Viszont a compizban azt kapom csak, hogy villog egy párat a monitor, és kiírja, hogy Az asztali effektusok bekapcsolása meghiúsult...Az Eszközmeghajtóknál a currentet pedig nem akarja telepíteni, viszont gondolom, hogy ezzel a 173-assal is mennie kéne...
inno3d 7600 GT-m van, ha erre is szükség volna.
Köszönöm immár sokadjára a segítséget

-
törölt tag
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
én is azt használom már egy ideje. nagyon jó kis program, van hozzá ppa is, és az egyik, amit nagyon szeretek benne, hogy nem formázza le a céleszközt, így pendrive esetében nincs adatvesztés.
-
Csakénvagyok
őstag
Nekem például a 9.10es USB creatorja nem hajlanó mőködőképes indítólemezt csinálni, a legjobb megoldásnak az UNetbootin bizonyult, ami könyeddén gyártotta az indítólemezeket, akár windows alól is.
-
.mf
veterán
Semmit sem kell csinálnod, letöltöd a friss ubuntut, kiírod CD-re, berakod, és egyből LiveCD-ként fog indulni, ahol kipróbálhatod; s lesz az asztalon egy install parancsikon, nem egyből telepíteni kezd (ez a livecd-telepítés-előtt már énnemtudommióta így van, minap találtam 5.xx-es, tehát 2005-ös ubuntu telepítőt, és már ott is így volt).
Vagy CD helyett rakhatod pendrive-ra is, nekem egy régi 1GB-os pendrive-on van a 9.10-es telepítő. -
Kiírod, bootolsz, mikor megjelenik alul a kis billentyűs ikon, akkor nyomsz egy gombot és kiválasztod a nyelvet, meg az Ubuntu kipróbálása a számítógép módosítása nélkült. De olyat is csinálhatsz, hogy feltelepíted Windows alá mint egy programot (Wubi), később meg letörlöd ha nem kell már.
-
CséZé
őstag
Hi!
Letöltöttem a 10.04es Ubuntut és az lenne a kérdésem, hogy van rá valamilyen mód h használhassam anélkül h feltenném a W7 helyére?
Csak már napra kéne, mivel felelés lesz belőle suliba. -
válasz
fradi81
üzenetére
A Master Boot Recorban van a partíciók információi, mint elhelyezkedésük, méretük, stb.. Ha változtatsz ezeken az információkon, akkor utána semmiképpen sem!, vagyis még véletlenül se! állítsd vissza a régi MBR-t! Szerencsédre még tudod csatolni a partíciókat, így letudod menteni az adatokat. Esetleg állítsad vissza az összekutyulás utáni MBR-t, és a particionáló programmal rakjál rendet. Ha ez nincs meg, akkor particionáld újra az egészet.
-
fradi81
veterán
Hello
Adott egy laptop, windows, adat, /, /home és swap partíciókkal. Próbáltam átméretezni az adat partíciót live cd-n a gparteddel de az nem tudja megcsinálni mert bugos és hibaüzenetet ír ki. Így elővettem egy partícionáló lemezt, bebootoltam róla és megcsináltam amit akartam. Csak összekuytulta a partíciókat, aztán nyomtam egy MBR helyreállítást és most az van hogy windows indul el, látom az adatpartíciót is.
Ha a live cd-t indítom, be tudom csatolni a partíciókat ahogy eddig tehát nem veszett el semmi, de a gparted nem lát semmit. Hogyan tudnám elérni hogy újra bejöjjön a választómenü?
kép -
válasz
TrollBalint
üzenetére
Milyen böngésző? Legtöbbször az szokott a baja lenni, h nem a megfelelő könyvtárba van a bővítmény.
-
TrollBalint
addikt
sziasztok
tegnap én is belefutottam abba a hibába, hogy nem reagált a kattintásokra a flash-es oldalakon. Emlékeztem, hogy itt már járt így valaki, rákerestem, és ő ezeket tette fel:
flashplugin-nonfree
swfdec-mozilla + libswfdec-0.8-0
swfdec-gnome
Feltettem én is ezeket, meg is javult, csak éppen azóta a youtube-os videókat nem játsza le
Leszedtem a nonfree-t, hátha az segít, a videókat a youtube-on ugyanúgy nem játsza le, viszont az alap médialejátszó már letudja játszani teljesképernyőn a filmeket, míg közvetlenül előtte nem. Érdekes.
Hogy tudnám megoldani, hogy a youtube-s videók is menjenek, meg a flash-es oldalak is? -
válasz
body007
üzenetére
Elég csak maga a kernel is, de persze nem árthat ha a headers csomagok is fent vannak, éppenséggel kelhet ha modult kell fordítani a kernelhez (pl. VirtualBox).
Más egyébre nincsen szükség. De érdemes akkor már a 2.6.34-es kernelt feltenni Oga-tól, van hozzá PPA tároló, az tartalmazza az Ubuntu patch-eket is. -
Ha másik kernelt akarok feltenni a header és image csomagokon kívül kell még valami? Nem hagy nyugodni ez a suspend utáni very high i/o wait (meg néha magához se tér...)
-
törölt tag
válasz
Kendek
üzenetére
hmm, tényleg, ezt benéztem

a xorg verziót néztem véletlen, az meg ugye 1:7.5, és ezt néztem el 1.7.5-nek...azért akarok újabb verziót feltenni, mert hiába igazítják a csoamgot a kiadáshoz, de sajna a jelnlegi kiadással nm megy rendesen a hardverem. most még megpróbálom a frissebb kernelt (.33-ast és .34rc7-et is feltettem próbaképpen).
sajnos ez a hardver nem enged sok választási lehetőséget. amiket eddig próbáltam rajta azok közül csak az uborka és az f13 ment, de compizzal azok is fagynak (suse11.2 és 11.3 valamint sabayon 5.2 már a home screenig se jutott a live cd-ről). szóval most próbálok valami megoldást találni, mert szeretném kihasználni a gépet, ha már megvettem.
-
törölt tag
hogyan lehet felvarázsolni ubuntura a legújabb xorg szervert? ahogy nézem most az 1.7.5 van fent (ez is érdekes, mert a distrowatch szerint 1.7.6 kéne legyen a lucidban), de már van 1.8.1 is, csak nem találom honnan lehetne beszerezni. néztem a xorg-edgers és az x-updates ppa-t is, de onnan sem akarja frissítani, ahogy nézem ott is csak ez van.
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Abba a fura problémába futottam, hogy nemrég telepített 9.10 frissítés után az indítások egy részénél szinte a teljes memóriám megeszi (System monitor szerint 80% programs, 15% cache). Ami az igazán fura benne, hogy top-ban összeadva még a harmada sincs meg (annak a nagyrészét is xorg foglalja el virtuálisban, rezidens csak töredéke), de free -m és a System Monitor is nagyjából megegyező mértékű magas használatot mutat. Egyszerűen nem találom, hogy mi fogja ennyire a memóriát. Sajnos nem is engedi el, amint valami újabb programot nyitok, már egyből swapbe kerül.
Valakinek tipp, hogy hogyan nézhetek utána, hogy kereshetem meg a ludast?
Kösz:
.mf -
válasz
TrollBalint
üzenetére
gconf-editor (nem root jogokkal indítva)
apps -> nautilus -> preferences -> show_desktop, ellenőrizd, hogy be van-e pipálva.
desktop -> gnome -> background -> picture_filename, itt kell lennie a kép linkjének (ami elérhető legyen mindig). A draw_background legyen bepipálva.
Elvileg ennyi, kell lennie képnek ezek után és a jobb klikknek is működnie kell.
A Compizoshoz elvileg annyi kell, hogy a show_desktop ne legyen kipipálva, nálam jól működik így. -
TrollBalint
addikt
sziasztok,
újabb probléma merült fel, a mai bebootoláskor egy fekete háttérkép fogadott, és a jobb kattintás sem működött. Olvastam itt a fórumban, hogy a háttér ki van kapcsolva, akkor nem működik a jobb gomb, de a compizbe lehet több hátteret beállítani a különböző asztalokhoz. Gondoltam ha már így alakult akkor beállítom azt, de hiába nyomom be, a compizbe a háttereket nem teszi be. Hogy tudom valamelyiket aktiválni, akár az eredeti állapotot, akár, hogy a compiz tegyen be hátteret?
-
-
Traxx
őstag
Hali!
Szeretnék javát telepíteni, és nem igazán akar összejönni a dolog...tudom, van a synapticban is, de azzal nem megy, ami nekem kellene, és a sun-ost meg kiszedték...Ezért lekaptam innen, és sikerült is kapnom egy .rpm-et. Na és itt vagyok meglőve... Próbálkoztam az alien programmal felrakni, ezen leírás alapján, de nem igazán jött össze...ugyanis ezt írja:
error: incorrect format: unknown tag
Warning: Skipping conversion of scripts in package jre: postinst postrm prerm
Warning: Use the --scripts parameter to include the scripts.
chown: ”jre-1.6.0_20//usr/java/jre1.6.0_20/lib/charsets.jar” nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
failed chowning /usr/java/jre1.6.0_20/lib/charsets.jar to 0:0: Érvénytelen fájlpozicionálás at /usr/share/perl5/Alien/Package/Rpm.pm line 265, <GETPERMS> line 38.Mit toltam el szerintetek?

Ja és nem láttam még itt megemlítve, de beírom, hogy hátha valaki hasonló cipőben jár, mint én, magyarán a grub2-ben módosítana az alapértelmezett oprendszeren, de nem mókolna a 40_custom fájlban és társaiban: [link]
Neke ez az egy gondom volt a grub2-vel, és így nagyságrendekkel egyszerűbb volt, mint másolgatni, szerkeszteni, stb
-
Sziasztok!
Most frissítettem 10.04-re és az Open office magyarul de olyan betűkészletet használ,ami olvashatatlan.A menükben,nem a dokumentumban.Kb arab betűstílus.Hogyan tudom megváltoztatni?
-
-
daninet
veterán
Üdv!
Kellett egy 2. rendszer gyorsan, mivel a windowsban kell egy két dolgot módosítanom, amit sajnos nemtudok amíg fut a rendszer. Így felraktam wubi-val a 10.04-et. Windows alól feltelepült. Restart. Bootmanagerben Ubuntu. Itt is végigfutott a telepítő. Restart. Bootmanagerben Ubuntu. És 2 windows opció látható és az xp embedd.. Nemértem hova tűnt. C-vel előjön a grub, várom az instrukcióat

-
Siriusb
veterán
válasz
Rebirth II.
üzenetére
abevjava telepítés: régebben ubuntura, most arch linuxra telepítettem a webstarttal, tökéletesen működik.
Brutforsz:
na, ez elkerülte a figyelmemet. az index.theme-mel én is játszottam, teljesen működő megoldás. -
Brutforsz
senior tag
-
törölt tag
válasz
Major Major
üzenetére
köszi, ezt kipróbálom majd!
-
Major Major
senior tag
válasz
üzenetére
van egy obconf nevű konfiguráló program, szerintem megtalálod benne amit keresel (Behavior fül)
ha nem tette fel alapból, csomagkezelőben tuti megtalálod(#26618) Rebirth II.
tudtommal nincs ilyen szintű traffic shaper linuxra, persze lehet hogy tévedek
esetleg próbálkozhatsz a wondershaperrel -
törölt tag
válasz
Major Major
üzenetére
az openbox-ot hogy lehet testreszabni? péládul hogy ne fókuszáljon mindig arra az ablakra, ami az egér alatt van. vagy hogy más színű legyen a fejléc, vagy esetleg kicsit vastagabb, mert így nehéz eltalálni egérrel.
amúgy nekem tetszene a metacity, csak kicst gány a jelenlegi formájában
compizzal szép, csak az meg most nem működik..viszont ez a devil's pie nagyon tuti, már csak meg kéne tanulni scriptet írni

-
Rebirth II.
tag
válasz
Major Major
üzenetére
ok kössz, és még 1 kérdés cfosspeed hogyan megy, vagy van alternatíva ami képes összhangban lenni a másik cfos al?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Abevjáva debian csomagok. Köszönet kaminak.

-
Rebirth II.
tag
Üdv
Laptopra szeretném felrakni az Ubuntut, mert xp 1-2 hét alatt igen komoly szinten belassul. A laptopon csak neteznek skypeolnak és msn-eznek, nomeg néha adóbevallást csinálnak és itt jön a bibi. Ahogy néztem ABEV nek nincs Linux változata, valahogy esetleg fel lehet erőszakolni ubuntura is a programot? Mert ahogy olvasgattam tökéletes lenne az ubuntu, csak nagyon úgy néz ki ez a progi felkeverte a szart most rendesen
-
törölt tag
válasz
ntomka
üzenetére
most egyelőre kikapcsoltam a francba a compizt. így talán nem fagy majd szét. viszont így meg elég ronda az ablakok mozgatása, akadozik, meg minden. ezzel lehet valamit kezdeni?
illetve azt meg lehet csinálni (compiz nélkül), hogy bizonyos ablakokat fixen egy helyre tegyen? mert nem szeretem, hogy a pidgin a párbeszédablakokat véletlenszerűen szétszórja a képernyőn. -
törölt tag
válasz
Kendek
üzenetére
hajajj, de még hogy fennáll

most küzdök az ablakkezelőkkel, mert gnome alatt nincs window decoration
és nem tudom, hogy hol lehet átállítani. meg ez is egy halál idegesítő dolog, hogy az az ablak kap fókuszt, amifölé viszem az egeret (e16)...
tulajdonképpen a jó kis metacity-met szeretném visszakapni compiz-zal meg screenletekkel. -
válasz
üzenetére
Esetleg azzal megpróbálkozhatsz, már ha az a probléma még fennáll, hogy nem indul magától a Compiz, hogy az indítópultba felveszel egy ilyen parancsot:
compiz --replace
Ez a parancs AMD GPU-nál, legalábbis nyílt meghajtóval alapnak mondható, különben jó eséllyel nincs Compiz indulás után, még néha így sem (ilyenkor hasznos a Fusion Icon).
Amúgy meg próbálj többször is bootolni az új kernellel, múltkor nekem sem ment elsőre, de aztán jó lett.
-
törölt tag
válasz
Kendek
üzenetére
valamiért nem akar elindulni a compiz a bootolás után. nem is értem, úgy tűnik, hogy magától borult meg, mert sem update, sem egyéb szoftver install nem volt az elmúlt napokban, ami ehhez köthető (csak a chromium frissült). és ha meg kézzel betöltöm, akkor meg szétfagy a rendszer rövid időn belül. most megnézem, hátha az új xorg cuccal megy, meg hogy képes-e bebootolni az új kernel egyáltalán, mert az előbb nem ment (igaz akkor a pae verziót próbáltam, most nézem a simát).
szerk.: nos nem bootolt be... viszont most openbox-szal van legalább window decoration
-
ntomka
nagyúr
-
válasz
üzenetére
Annyi, hogy csinálj egy visszaállítási pontot
, majd szerintem vegyed fel a xorg-edgers tárolóját (ugye abba benne van a kernel is), ha amúgy is gyanús, hogy a videókari meghajtójával lehetnek gondok. Nálam minden gépen fel van véve, emiatt nem volt még problémám se Intel se AMD GPU-val. Szal egy próbát megér talán, remélhetőleg a fagyás is megszűnik mint nálam. 
-
-
Siriusb
veterán
Régebben volt szó róla, hogy nem lehet az egérmutatót tesre szabni. Most vettem észre, hogy ez talán nem gnome probléma, hanem compiz, ugyanis metacity betöltésével működik másik téma kiválasztása.
-
válasz
üzenetére
A CompizConfig beállításkezelőnél az Ablakdíszítés szekción belül, vagy Fusion Icon-nal. Csak azért kérdeztem rá, mert amikor emerald volt nálam aktivizálva, akkor ha Metacity-re állítottam a window managert, akkor elszállt az ablak dekoráció, és csak akkor lett jó, ha GTK-ra állítottam.
-
törölt tag
válasz
Kendek
üzenetére
igen, mait most kifejtettél, azt tapasztaltam, és megígértem magamnak, hogy soha többé nem csinálok ilyet
de mostmár muszáj kivárni, mert különben ugrott a /home partícióm...nem emerald, hanem metacity elvileg, de ezt hol lehet állítani? bár mondjuk akárhogy nézem, de compiz nélkül nincs átlátszóság sajna. meg egy rakás dolog még nem megoldható (péládul a pidgin össze-vissza dobálja fel a párbeszédablakokat, ha nem állítom be compizban, hogy fix helyre tegye).
Aktív témák
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Alkalmi vétel! Csere-Beszámítás! MSI Cyborg 14 A13VE - I7 13620H / 16GB DDR5 / RTX 4050 / 512 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Samsung Galaxy Watch FE / 16GB / Bluetooth / Wi-fi / GPS / 1 Hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

csak már napok óta idegesít ez a probléma, de úgy tűnik nem tudok ellene sokat tenni, mert kézzel nem engedi szabályozni a ventit, az automata meg ilyen amilyen...
arra akartam volna utalni, hogy fellélegzik, mert "végre" kap naftát, 220ról megy, és nem kell takarékoskodni. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Most történetesen a compizzal van bajom, jelesül nem tudom aktiválni. Ami elég érdekes, tekintve hogy 8.04 óta tökéletesen szuszogott, változatlan konfig mellett...

)