- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
Partíció felosztásban kéne segítség. Eddig egy partíción+swap próbálkoztam, de ezúttal szeretnék hosszabb időre linuxra berendezkedni, szóval minél hatékonyabban kéne megoldani. Hogy érdemes felosztani a könyvtárszerkezetet a partíciók között?
-
ntomka
nagyúr
válasz
Major Major #25798 üzenetére
Ez a kép nagyon kész!
-
Major Major
senior tag
válasz
#16820480 #25789 üzenetére
elég lassú most az Ubuntu One szinkronizáció, de azért sikerült kisilabizálni. Simán Nautilusban meg a webes felületen is működik a dolog. Előbbinél jobb klikk a fájlra, és közzététel, majd a szinkronizáció után szintén jobb klikkel meg tudod nézni az URL-t.
Webfelületen meg simán upload, aztán ha fent van, akkor oldalt More, Publish, és már mutatja is az URL-t.
Ezt a képet webes felületen töltöttem fel.jó ez a One egyébként, én már zenét is vettem rajta
szerk: momával sikerült egymás mellé feltennünk a képeket: 1NO, 1NP
-
moma
őstag
úgy tűnik tévedtem ubuntuone-nal is megy
próba:akkor csak az lehet a külömbség, hogy a lucid-ban már a nautilusban is meg lehet szerezni a megosztáshoz az url-t, míg karmicban kell a webes felület.
dropboxra azért regiszrálj
teljesen jól megy egymás mellett a kettő. és az plusz 2 giga hely, ami megnövelhető ilyen másoknak ajánlásokkal 8ig.
-
válasz
konfar.dani #25795 üzenetére
Itt van leírva, hogyan kell csinálni. Mindenféleképpen tartsd szem előtt, amit a Before You Startnál írnak.
-
moma
őstag
válasz
#16820480 #25789 üzenetére
nem tudom, hogy működik ez a lucidos urles megosztás. talán ott meg lehet csinálni. a karmicos verzóban még biztos, hogy nem.
nézz rá még a dropboxra ott tuti meg lehet csinálni:
ha nem vagy reggelve és szeretnél örömet okoznál ha ezen át tennéd:
https://www.dropbox.com/referrals/NTU5OTExNTU5
ekkor kapok 250mb extra helyetamúgy erre a célra szerintem nem túl praktikus, mert akkor ott árolhatod a képet örökre, hogy később is meglegyen a cikkedben.
-
válasz
konfar.dani #25790 üzenetére
Ha szeparált /home-od van, akkor igen. Semmi szükség azonban az újratelepítésre, frissíts az Update Manageren keresztül.
-
Geller72
veterán
válasz
konfar.dani #25790 üzenetére
Akkor most megy?
-
konfar.dani
aktív tag
-
moma
őstag
válasz
#16820480 #25786 üzenetére
nekem még a karmicos verzió van. itt az van, hogy amit változtattsz a nautilusban az ubuntu one könyvtárban azt szinkronizálja a webre. de a lucidben már lehet teszőleges mappát megadni elvileg amit szinkronizáljon, meg meg lehet osztani fileokat nem ubuntu one felhasználókkal is egy url segítségével.
-
törölt tag
lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ezt az Ubuntu One-t pontosan hogy kéne használni? be vagyok jelentkezve, meg minden, de hogy tudom például a fájljaimat feltölteni? mert az online felület csak egyesével engedi, ami elég macerás és lassú. nautilusból meg nem találtam ilyenre lehetőséget, csak egész könyvtárak szinkronizálására...
-
Geller72
veterán
válasz
konfar.dani #25783 üzenetére
-
konfar.dani
aktív tag
Bocsi, hogy mindig ezzel jövök.
Nem tudjátok miért van, hogy Pannon Normál-on egyszer sikerült a net, most meg Normál-on se általánydíjason se, és Tömörítetten se. Mi lehet?
APN címem nem tudom, itt is kéri a nincs felsorolva résznél. -
válasz
Geller72 #25778 üzenetére
Nem, Rendszer -> Adminisztráció -> Indítólemez-készítő-t kell elindítani és azzal lehet elkészíteni.
Vagy Windows alóli elkészítéséhez ajánlom az Unetbootin nevű eszközt is még, de csak a telepítés erejéig, az nem csinálja meg ugyanolyanra. -
válasz
Geller72 #25775 üzenetére
Felnyomhatod pendrive-ra is, onnan is telepítheted.
Egész gyorsan jön az FSN.hu-ról. Már kiírtam újraírhatóra a 64 bites desktopot. A 32 bites is lejött már. Most töltöm az alternate telepítőket, a 64 biteset ebből is kiírom lemezre, a többit pedig pendrive-okra rakom, hisz azok mindig velem vannak, és aranyat érnek mind a Live rendszer, mind az alternate, annak helyreállítási funkciója.(#25776) McKane: Az x3100-at elvileg támogatja, megy a 3D is.
-
McKane
senior tag
válasz
Geller72 #25775 üzenetére
nyugalom,nekem sincs cd-m.. nem is használok már..
de volt a suse-s dobozban valami 90 napos támogatási papir,amit visszaküldtem..
azóta is 2-3 havonta alkalommal küldözgetnek mindenféle-sz*rságot .más: egy ki topichoz való kérdés: az uj ubuntu normálisan támogatja az intel féle gma x3100 vga-t ?
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
konfar.dani #25771 üzenetére
1,5 év support, utána eol. 2011 április.
veled örülünk.
upload 1 megabyte / sec.
-
konfar.dani
aktív tag
Ubuntu 9.10-el összejött a USB Modem!
Mennyi idő mulva számitsak kb. a frissítések megszűnésére? -
Siriusb
veterán
-
upszilon
őstag
-
Vladi
nagyúr
miez emberek? Fieszta?
Majd 22.-én.
menék sídelni.
-
McKane
senior tag
válasz
Geller72 #25757 üzenetére
hát hallod, én egyszer próbáltam kubuntut használni. a 9.04-est.. nem volt net, wifin keresztül tolom itthon.. ubuntun viszont volt. a wifi kártyám intel 3945abg.
ha ez segít valamennyit.más:
az Ubuntu központban -ha van ilyen- biztos tudták,hogy ma van a 22.szülinapom,azért adták ki ma éppen az uj rendszert.
-
Sianis
addikt
Sianis
-
Geller72
veterán
Egész komolyan hezitálok az Ubi és kubi (
) közt, hogy melyiket rakjam fel a notira. De ha ott sem működik a wifi, akkor marad a win
.
/A torrent megtáltosodott. 250-350k/
Update: 570k.
.
-
válasz
Speeedfire #25752 üzenetére
Én már frissítettem is, nyomd meg Te is azt a gombot!
-
válasz
pinnacle #25744 üzenetére
Na jól van, én elhiszem nektek. Bár végigtúrtam az egészet, és mindenhol azt írja, hogy RC.
Viszont én nem is akarom most letölteni, majd csak holnap a holtzicher, hogy a végleges változatokat. Nekem már Lucid van telepítve, friss, ez tehát már a végleges, nem kell telepítenem.
Jah, bocs, most nézem, van 3 frissítés. Nah, perceken belül használatba vehetem a friss 10.04 LTS telepítésemet. He-he megelőztelek titeket.(#25750) Geller_1972: hogy?
-
Geller72
veterán
Nekem jön. DVD-ISO 100kbit körül. Torrent 150-200. Viszont pikk-pakk lett pár száz leecher.
.
-
McKane
senior tag
hát gyerekek itt eléggé szopóka van..
megállt a letöltés
még a letöltésvezérlő sem mozdul semmit..
-
Geller72
veterán
Na még pár F5..
.
Am megvárom, míg lecsorog a DVD-ISO.
-
válasz
Sianis #25734 üzenetére
(#25738) spammer: megnyitottam Firefoxban is, töröltem az előzményket, de nekem még mindig nem mutatja, csak az RC-t.
Amúgy bocsi, rosszat nyomtam, ezért lett belőlem ennyi.
Érdekes, egy szerkesztéssel két hozzászólást is tudok módosítani.(#25742) Speeedfire: úgy értem, hogy fullosan kitöröltem mindent, a sütiket is, mégse jó. Nem hiszek nektek!
-
Sianis
addikt
[link]. Itt is már a véglegest adja.
Sianis
-
upszilon
őstag
válasz
Geller72 #25732 üzenetére
a54366aa72d6b576ee8fc0215f8a13b9 *ubuntu-10.04-alternate-amd64.iso
5b2dadacfd692b4f2d5c7cf034539262 *ubuntu-10.04-alternate-i386.iso
3e0f72becd63cad79bf784ac2b34b448 *ubuntu-10.04-desktop-amd64.iso
d044a2a0c8103fc3e5b7e18b0f7de1c8 *ubuntu-10.04-desktop-i386.iso
0b0e0d36050d9980ec995262eb9f2e6b *ubuntu-10.04-netbook-armel+dove.img
9e0d6ac7b69bb7912d49369a6807e39d *ubuntu-10.04-netbook-armel+imx51.img
712277c7868ab374c4d3c73cff1d95cb *ubuntu-10.04-netbook-i386.iso
8ee25c78f4c66610b6872a05ee9ad81b *ubuntu-10.04-server-amd64.iso
15342636441181f7a19c65984b44e24c *ubuntu-10.04-server-i386.iso
e81f931b1de017520f6d4aa4f78c5c8b *wubi.exe -
Geller72
veterán
A kubuntu x64 torrenten eddig két(!!) embernek van meg a tracker szerint és még talán 20kb-el is jön..
. Adtam neki 2 megabit up speedet. ..pár hétig...
. Viszont a DVD-ISO az jön 125 körül. (1200 helyett.
)
-
válasz
Speeedfire #25727 üzenetére
Most megnéztem Firefox alatt is, de ott is csak az RC-t akarja letölteni arról az oldalról. Szerintem Ti félrevezettek engem és GIMP-el variáltok.
(#25728) McKane: ellenőrző összeg talán?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
V.Stryker #25611 üzenetére
Plusz kérdések:
Páromnak feltettem a 10.04 RC netbookos verzióját. A netbook merevlemezének egy nagyobb darabját geparteddel ntfs-de formáztam és ezek után indulásnál mindig kiírja,hgoy nem tujda csatolni vagy nem áll készen és átlépeme, várok-e vagy manuálisan basztatom. Ha skippelem, akkor miután betölt, látom a meghajtót, tehát ott van, felcsatolva. Ezt az indításos hibajelzést el lehet tüntetni valahogy?Nekem már egy hete fent az RC + az azóta megjelent frissítések. Kell véglegesre frissítenem, vagy már az lett a frissítésekkel, ha kell akkor miként?
-
Hehe, úgy látom itt a lucid
Én majd csak hétvégén frissítek. Vagyis reinstall, mivel eljött a 64 bit ideje. -
válasz
McKane #25721 üzenetére
Hi-hi, rendeltem is már mikor beírtam ide, hogy lehet.
Azt mondtam hónapokkal ezelőtt, hogy nem fogok többet rendelni, de nem bírtam ki, és úgyis kétszer lehet.
De ettől függetlenül lefogom tudni tölteni is, miután megjelent, napokon belül minden elérhető verziót, változatot lehúzom. Munkahelyen úgysem kerül el különösebben sok időbe.
De persze nekem most nem is kell rögtön a telepítő, mert a Lucidot használom már mióta. -
McKane
senior tag
válasz
Kendek #25717 üzenetére
egyszerű.. mivel van az az ingyen kapsz cd-t lehetőség,rendelj egyet és akkor biztosan nem az RC-t kapod meg.. igaz nem azonnal lesz meg,de meglesz.
amugy most max.letöltési sebességgel jön a cucc..
szerk1:
remélem teljesen el lesz találva a notim alkatrészeivel.. lesz végre ujjlenyomat olvasóm is meg kártyaolvasóm is.. no meg a hang az a 9.04-el valami katasztrófa volt.. -
ntomka
nagyúr
válasz
Geller72 #25712 üzenetére
Már töltöm is torrenten!
ubuntu-10.04-desktop-i386.iso.torrent
ubuntu-10.04-desktop-amd64.iso.torrent -
Geller72
veterán
Bingó!!
.
http://releases.ubuntu.com/releases/10.04/Ez már nem RC. Sőt, az el is tűnt.
Desktop/UBUNTU:
http://releases.ubuntu.com/lucid/ubuntu-10.04-desktop-amd64.iso
http://releases.ubuntu.com/lucid/ubuntu-10.04-desktop-i386.isoNetbook/UBUNTU:
http://releases.ubuntu.com/lucid/ubuntu-10.04-netbook-i386.iso
Desktop/KUBUNTU:
http://cdimages.ubuntu.com/kubuntu/releases/10.04/release/kubuntu-10.04-dvd-i386.iso
http://releases.ubuntu.com/lucid/ubuntu-10.04-alternate-amd64.iso -
BLiNk3r
senior tag
Olyan jellegű energiagazdálkodás van beépítve az Ubuntuba, hogy adott esetben visszavegye a proci órajelét? Ha nincs, valahogy rá lehet erre bírni?
-
válasz
pinnacle #25704 üzenetére
Az az RC, ott van a nevében...
(#25703) konfar.dani: igen volt. Múltkor felraktam valami régebbi Ubuntu kiadást, és tapasztaltam, hogy nem elérhetőek a benne alapból rögzített tárolók.
(#25706) mob_zzz: hivatalosan még tesztelik, de persze nyugodtan tölthető már akinek annyira fontos. De amúgy onnan is az RC jön le még.
-
konfar.dani
aktív tag
Sajnos ezekkel az APN-ekkel se ment.:S
Szóval ugyanúgy megmarad minden, nem villog meg nem jelez hogy hé updatelj már meg semmi, csak a szoftverközpont meg ilyen letöltések nem lesznek elérhetők.
Ha ennyi, akkor letöltök minden sozftvert amire valaha szükségem lesz, és nem kell bajlódnom a többivel.Kendek, neked volt már ilyen, hogy egy Linuxon már nem voltak elérhetők a tárolók?
Tényleg olyan mintha misemtörtént volna, semmit se jelez, csak egyszercsak nem tudsz letölteni ha belépsz?Egyszónakisszázavége, nem fog bezavarni semmi jelzés?
Bocsánat az értetlenségemért.
-
válasz
konfar.dani #25700 üzenetére
Nem, úgy értem, hogy miután a támogatása megszűnik, a tárolók is megszűnnek. A tárolókból tudsz csomagokat letölteni, így a szoftverközpont használhatatlan lesz, illetve csak eltávolítani tudsz vele akkor csomagokat.
De emiatt igazán nem kell aggódnod, biztosan lesz megoldás a cucc beüzemelésére, meg jön még újabb kiadás is addig ki az Ubiból.(#25699) ntomka: nem hiszem, hogy befolyásolná, az nem is kritikus bug. A Karmic telepítőjében is voltak ismert bugok.
-
Geller72
veterán
válasz
konfar.dani #25697 üzenetére
APN: internet, vagy Internet. Próbáld meg.
Aktív témák
- Szemez az Intel gyártósoraival a Qualcomm
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egérpad topik
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Formula-1
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest