-
LOGOUT.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy másnál is előfordult-e, de megváltoztatták az Eurós számlaszámomat úgy, hogy semmilyen tájékoztatást nem kaptam róla.
Tavaly Szeptemberben utaltam rá utoljára, most akartam újra és észrevettem, hogy a mentett utalások között a Wise-nál nem ua a számlaszám.
Ellenőrizzétek Ti is.[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
cocka
veterán
válasz zsola400 #8395 üzenetére
Még szerencse, hogy a nettó minimálbér adókedvezményektől függően változhat, tehát nem is értem, hogy ez hogy lehet egy fix követelmény. A bruttó a fix. De ha azt esetleg sokallnák az ügyfelek, akkor is lehetne mondani, hogy mondjuk a bruttó minimálbér 75%-a stb.. és az teljesen egyértelmű, ellentétben a nettóval.
[ Szerkesztve ]
-
zsola400
aktív tag
válasz dredjudge84 #8394 üzenetére
Ezt a csomagot már lezárták, nem kehet igényelni. Helyette UniCredit Partner Aktív Nulla van és nettó minimálbér bejövő a feltétel.
-
emcee825
csendes tag
Rezsi nagy részét kártyával fizeti, maradékot meg lehet ingyen utalni. Csekkek 95%-án van QR kód és akár az iCsekk app-al lehet kártyával fizetni.
Sajnos az utalások kézzel mennek, mint minden, nem céges netbankban. Időzített utalások vannak, ismétlési lehetőséggel. Kedvezményezetteket létre lehet hozni.
Nyugdíj tényleg nem jöhet rá, illetve nagy multi cégek (AUDI, BOSCH, stb.) szoktak problémázni, mert nekik IBAN-t kell felvinni a fizetési rendszerben a számlaszámokat. Ilyenkor legtöbbször elég csak megadni azt is és megy simán. De pl. Cetelem Takarékszámlához nem lehet felvenni forrás számlának, mert nem tetszik nekik, hogy hivatalosan külföldi pénzügyi szolgáltató, hiába van belföldi formátumú számlaszáma és viselkedik minden alap szempontból úgy.Nem kell Gránitosnak lenni, bankmonitor.hu -n lehet keresgetni.
Ha akarat van, akkor lehetőség is akad
[ Szerkesztve ]
-
malor
aktív tag
válasz emcee825 #8389 üzenetére
Talán pont azért vannak el vele ilyen jól, mert a Wise így nem egy ad hoc szolgáltatás az életükben. Az algoritmus ezért "jól érti" a bejövő és a kimenő összegeket. Pont abból lehet baj, ha valaki teljesen véletlenszerűen használja a Wise-t. Olyankor jöhetnek a kérdések, átmeneti zárolások, stb.
-
emcee825
csendes tag
Beszedés Forintban nem működik. Ezen felül minden más igen, tehát kártyás vásárlás, utalás.
Ha van akkora bejövő Forint utalás, akkor érdemes mellette fent tartani egy ingyenes magyar bankszámlát, de ismerek jó pár embert, akinek egyetlen pénzügyi szolgáltatója a WISE és teljesen jól elvan vele.
-
qqzs
őstag
Hasznalja valaki ugy a wiseot hogy utalasokra kartyahasznalatra wise es beszedesre meg otp kartya nekul?
Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Beszedési megbízás mukodik wise számláról? Erdemes oteperol valtani?
Eladó: GTS450
-
tomp
félisten
válasz viktorhu #8374 üzenetére
Jelenleg a chargeback csak vészmegoldásként használnám de eddig úgy néz ki, hogy a OnePlus foglalkozik a dologgal mert nem egyedül vagyok a lopással.
A héten kell visszajelezniük, hogy mi van a csomaggal.
Szerintem azóta Jürgen már el is adta a telefont a marketplace-en... -
törölt tag
Revolut topikból másolva:
Egy másik témában (Mibe tegyem a megtakarításaimat?) kovaax írt egy hozzászólást, rákérdezett a NAV-nál, hogy hogy adózik a Wise-n keletkező kamat.
A NAV válasza alapján, az hogy a Wise 30% kamatadót von le, nem mentesít itthon a szocho megfizetése alól.
Két lehetőség van, egyrészt ad ki a nav adóilletőségről igazolást, ezt a Wise-hez benyújtva, elvileg nem vonhatnának 15%-nál nagyobb kamatadót az illetőtől, másrészt visszaigényelheti az eddig levont adó 15% feletti részét(ha akarja és tudja).Ugyhogy maradjunk annyiban, nem jobb a Wise, mi a Revoval ebből a szempontból jobban jártunk, nekunk csak a szochot kell befizetni és pont.
-
axlfsi
veterán
válasz Oliverda #8377 üzenetére
Korábban írták itt többen is, hogy számlakivonatot vagy közüzeműt kértek, azért kérdeztem, ... illetve, ami miatt még kíváncsi vagyok erre a kombóra, hogy másoknak mennyire okoz esetleg problémat, az az, hogy ugye nem az én nevem szerepel az alkalmankénti utalások során a forrásszámlán (hanem a feleségemé).
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
fecus
őstag
Szintén zenész. Még nem volt gond. Én aktívan használom a Wise kártyát.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
axlfsi
veterán
Srácok!
Követem a topikot, de nem rémlik, hogy hasonló esetről olvastam volna, így hát megkérdezem (annál is inkább, mert emiatt a "kombó miatt", egy több éves Revolut accot már elvesztettem egy éve).
Szóval, van nekem egy Wise fiókom, kártyám, idén 2. éve. Eddig még soha nem kértek be semmi extra igazolást (de persze ha kérnek, nem lenne akadálya, pl. egy közüzemi számla), ... ámbár(!) a bankszámla, amit használok, amire a havi bérem is érkezik, nem a nevemre szól (nincs is saját basnkszámlám), mert a feleségemmel egyet használunk, ami valakinek a nevére kellett, hogy szóljon és úgy döntöttünk, hogy az övére fog. Ennek ellenére persze, a bankunknál teljeskörű felhatalmazásom van mindenre. Ugyanakkor, amikor utalok a Wise accomra pénzt, akkor - habár egy a vezetéknevünk, de tény, hogy - az Ő nevével történik (a saját nevemre szóló számla hiányában).
Ezzel kapcsolatban lett volna a kérdésem, hogy esetleg van-e itt még valaki hasonló szituációban mint én, esetleg emiatt adódott-e már problémája a fintecheknél?
(nem tartok sok pénzt rajta, nem is használom sokat, főképp külföldi webshopos vásárlások alkalmával megy rá egy összeg, amiből aztán történik egy vásárlás is, illetve egy közel 100k Ft is van rajta alapból - de ennyi).
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
viktorhu
veterán
Annak idején a Gearbest topic tele volt ezzel a német postás problémával, az értékesebb vásárlásoknak állandó fekete lyuk ez a szállítási mód. Első körben a feladó tudja kerestetni a postával az eltűnt csomagot. Ha chargeback-et indítasz, akkor az eladónak azt kellene igazolnia, hogy te megkaptad a terméket. Én még csak OTP-nél csináltam ilyet, ott azonnal jóváírták a pénzt a hitelkártyára, és csak azután nyomoztak.
-
malor
aktív tag
válasz emcee825 #8366 üzenetére
Üzleti szempontból a Londoni Tőzsdén átlagban kb. másfél millió darab Wise részvényt adnak-vesznek naponta. Jelenleg 830-860 GBP/részvény árral. 2023 kimondottan jó év volt a Wise-nál, ha az ember a Revenue (968 millió angol font) és az Earnings (114 millió angol font) oszlopokat nézegeti.
Mi erősen kacsingatunk vele, hogy áthelyezzük az egész céges bankolást. Mennyire jellemző, hogy nem működik az azonnali forint utalás? Visszaolvasva láttam, hogy magán Wise számláról előfordult, hogy Raiffeisen bankszámlára nem működött, csak késve. Visszafelé is jellemző az ilyesmi? Tehát előfordulhat, hogy a Wise nem írja jóvá azonnal?
-
Oliverda
félisten
válasz pictigjis #8364 üzenetére
Nyilván csak akkor lehet opció, ha valahol már megfeneklett az ügy. Mondjuk azt nem értem, hogy egy Oneplus kaliberű cég alapértelmezetten miért nem küldi újra a terméket ilyen esetben, amikor erről a helyzetről egyáltalán nem a vásárló tehet.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
emcee825
csendes tag
válasz #33802016 #8359 üzenetére
Igen, a bizalom egy fontos kérdés, de ebben nem lesz két egyforma ember.
Én kezdetek óta használom a WISE-t. Akkor még Transferwise volt és csak arra szolgált, hogy pl. német IBAN számra tudtam utalni úgy, hogy egy gyűjtő számlára beutaltam a Forintot (ingyen utalok), ők ott átváltották (kb. 0,3-0,4% volt a költség szemben a mai több, mint duplájával) és utalták egyből tovább. Általában néhány órán belül ott volt.
Az elejétől fogva teljesen átláthatóan működött és már jó pár éve nyereséges és tőzsdén is van a cég. Nekem sose volt gondom velük. Pár hónapja kértek lakcím igazolást, mert nekem még eddig nem kellett. Ismerek olyat, akinek egyedüli magyar bankszámlája, fizetést kap rá és mindent csinál vele. Oylat is ismerek, aki csak családon belül kap rá nagyjából egyforma összegeket, de néha többet is és neki se volt gondja belőle évek óta. Ismerek olyat is, aki egyéni vállalkozóként sima WISE számlát használ, mert nem ÁFA körös, az éves bevétele nem éri el a 12 milliót. Szintén évek óta használja, különböző magánszemélyektől, cégektől kap rá pénzt teljesen rendszertelenül.
Szóval, ha engem kérdez valaki a WISE-ról, akkor ezeket szoktam mondani, meg még azt is, hogy a zárolásnak mindig oka van. Pl.: egyik kollégám elvállalta az osztálypénz gyűjtését és ezért csinált egy WISE számlát. Első körben nyilatkoznia kellett, hogy nem közszereplő/nincs hozzá köze (név egyezés miatt kérdezték). Majd a harmadik bejövő utalás után megfogták az összeget és nyilatkoznia kellett, hogy mire használja a számlát. Azért fogták meg, mert a közleményben "A. Andika 7A" és ilyenek voltak. Meg kellett magyaráznia, hogy mi ez. Ezt magyarul, email útján megválaszolta és 2 órán belül fel is oldották a számláját. Ha valaki nem fekete/szürke zónában akar mozogni, akkor nincs nagyon esély rá, hogy gondja legyen belőle. A különböző Facebook csoportokban olvasom az elégedetlenkedőket és a legtöbb esetben kiderül, hogy vagy ÁSZF sértés volt, vagy nem akart/tudott elszámolni a pénz eredetéről. Ilyen kérdések esetén nem érdemes a sértődöttet játszani, hogy mi közük van hozzá, csak simán meg kell adni valamit, ami kellően alá tudja támasztani a pénzmozgásait.
Ettől függetlenül tökéletesen megértem, ha valakinek nem szimpi vagy rossz tapasztalatai vannak vele, pedig teljesen ÁSZF szerint cselekedett. Nekem még nem volt. Persze nem frissen nyitott számlával kezdtem el milliókal mozgatni vele
-
tomp
félisten
Igen az eladó jóhiszemű(nevezzük meg: OnePlus) és nem egyedi eset az enyém mert rajtam kívül még tudok 2 magyart akinek szintén ugyan úgy ugyan ott tűnt el. Ki tudja még mennyi emberét lopták el Jürgenék...
A lényeg, hogy létezik ilyen lehetőség is. Nyilván csak akkor fordulnék a Wise-hoz ha már több hete lógna a levegőben a dolog és nem lépnénk előre.
Köszi mindenkinek! -
pictigjis
senior tag
-
-
Oliverda
félisten
válasz pictigjis #8361 üzenetére
Pedig minden kártyás vásárlásra lehet chargebacket kérni, ez alapvetően nem egy PayPal feature, csak a kereskedelmi bankok ezt nem reklámozzák, érthető okokból.
Filing a Chargeback for your TransferWise Debit Card Transaction
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
pictigjis
senior tag
ha az eladó jóhiszemű (és ezek szerint az, hiszen elkezdte az ügyintézést), meg kell várnod, amíg ő kap kártérítést a német postától, amiből kifizet téged. nem nagyon látom, mi alapján kéne a wise-nak visszaadni a pénzedet, vagy egyáltalán milyen alapon tudná. ők nem a paypal, ahol viszont létezik ilyen vásárlói védelem
-
tomp
félisten
Rendeltem egy csomagot amit a német posta szállított volna viszont még a német posta raktárából ellopták(nem csak az enyémet).
A feladó már elkezdte az ügyintézést. Tegyük fel ülnek rajta. Én a Wise-al vissza tudom kérni a pénzt amit aztán majd ők leboxolnak a feladóval?
DHL szám van ahol látszik, hogy több mint 10napja változatlan az EU-n belüli szállítás állapota. -
törölt tag
válasz emcee825 #8358 üzenetére
A másik kérdés a bizalom... mennyire bízol ilyenbe és teszed kockára a dolgokat. Elég egyszer megégetni magad valamivel. Egy üzleti partnernél ez sokkal több kárt tud okozni, mint a banki költség.
Én egyébként olyanról tudok, aki a dolgozóit fizeti így ki. Mert ingyenes az utalás (aztán, hogy még használja-e nem tudom).
[ Szerkesztve ]
-
malor
aktív tag
Egyébként azt lehet tudni, hogy milyen cégek használnak Wise Business számlát Magyarországon?
Nálunk is felmerült cégen belül a Wise Business, csak még céggel nem találkoztunk, ami mondjuk Wise-ról utalt volna vagy még mi sem utaltunk cégnek Wise-ra. Teljesen készpénzmentesek vagyunk, így a Wise Business önmagában kb. lefedi az igényeinket. Csak fura, hogy még eddig egy vállalkozás nem jött szembe, ami Wise Business-t használt volna.
-
HoTDoG
tag
A Wise Business számla ugyan magyar számlaszámot ad, az a GIRO-ba be is van kötve (azonnali utalás), de cégjegyzékben nem fog megjelenni.
Annyi a plusz feladat, hogy nyitsz egy ingyenes vállalkozói számlát (ha még nincs) valamelyik "hivatalosan bejegyzett banknál" (erre most nem jutott eszembe a szakkifejezés).
Illetve a megfelelő NAV-os formanyomtatványos lejelented a NAV felé a WISE számlá(ka)t. Ha aktiválsz bármikor deviza számlát, azt 15 napon belül be kell jelenteni.Bármilyen adót, áfa-t tudsz utalni Wise-ról közvetlenül a NAV felé.
[ Szerkesztve ]
-
Gabás
addikt
Valszeg nem belföldi pénzforgalmi számla, de attól még használható, legfeljebb lesz egy nem használt ingyenes (vagy szinte ingyenes) belföldi számlád is
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Van itt valakinek tapasztalata azzal, hogy áfakörös, átalányadós egyéni vállalkozónak lehet-e egy Wise Business account a "céges" bankszámlája?
Elvileg az áfakörösség miatt csak "pénzforgalmi számla" az elfogadott, de arról már nem igazán találok aktuálisnak tűnő infót, hogy a Wise Business megfelel-e pénzforgalmi számlának, és ha igen akkor hogyan kell azt átverekedni a NAV-on?...
Turenkarn
-
emcee825
csendes tag
válasz #33802016 #8347 üzenetére
Mea culpa.
Ennyire nem néztem utána teljesen, de a lényeg, hogy OTP nem enged bármennyit egy tranzakció keretén belül idegen kártyával, ahogy szinte egyik bank sem.
Ekkora és nem rendszeres KP felvétel esetén én azt szoktam tanácsolni, hogy meg kell kérdezni családon belül, hogy nincs-e valakinek "felesleges" KP-je és akkor WISE-ról ingyen el lehet neki utalni. Ezt bárhányszor, bármekkora összeggel el lehet játszani. Vagy nincs-e valakinek olyan magyar számlája az ismeretségi körben, amivel olcsóbban fel lehetne venni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz emcee825 #8341 üzenetére
Erte és Cib plussz költséget számol idegen kártyákra (külföldit értünk ez alatt pl fintech, én úgy tudom).
Otpnél 100.000 a limit amit idegen, nem otps kártyával fel lehet venni.
Legtöbbet a MBH atmjeinél lehet felvenni (volt MKB atm?), a másik topikban volt aki 6-800 ezer forintot vett fel egyszeri készpénz felvétellel, fióknál lévő atm-ből ami tud 40 darab bankjegyet kiadni. bővebb infó
1,75% díj, az egyébként nem olcsó.
Ha van olyan magyar banknál számlád, ahol van vmi kedvezmény/ingyenesség készpénz felvételre érdemes kihasználni. Vagy az államilag ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozattal, ha van kártyád, számlád használni. 150.000ig vagy két készpénz felvételig ingyenes, ha már van ilyened valamelyik hazai banknál. Van Cashback funkció is havi 40. ezerig ingyenes Pennyben, de arról nincs információm, sosem használtam gyakorlatban.
(#8345) ACE-
Én úgy tudom, használható csak plussz díjat számolnak fel.
Cibb 800 Erste 1200-1600 (ha jól emlékszem).[ Szerkesztve ]
-
emcee825
csendes tag
válasz PuffyDog #8340 üzenetére
Bármelyik magyarországi ATM-nél, kivéve ERSTE és CIB (vagy CITI, sose tudom).
OTP, ERSTE napi 150.000,- ban határozta meg a KP felvételt idegen/külföldi kártyával.
Ha nem kell azonnal, akkor OTP/MBH/stb. ATM-ekből napi 150k, ha egyben kell, akkor több ATM-et is meg kell látogatni.
Költségek: 80k felett 1,75%; 2 db. KP felvétel után +200 HUF/felvétel
(az app-ban lehet ellenőrizni az adott bankártya limiteken belül --> ATM limitek > Nézd meg ATM díjainkat)[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
tag
Helló.
Wiserol hogy tudok levenni készpénzben közel 400-450 e Ft-ot a legkevesebb plusz költséggel?=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
arkades
senior tag
Sziasztok.
Az mitől lehet, hogy hiába van beállítva egy időzített utalásom a fő számláról egy perseybe, ez annlak ellenére nem történik meg, hogy előtte két nappal kapom az értesítést, majd aznap is, hogy az átutalás megtörtént.Каждый дрочит как он хочет.
-
törölt tag
-
zerodot
aktív tag
válasz TrollBalint #8331 üzenetére
A calculator oldalukon fent levő szöveg szerint nem feltétlenül:
As of April 2021, VisaNet has introduced an enhancement to currency conversion by applying the foreign exchange rate available at the time of the authorisation for purposes of clearing and settlement. If, for any reason, Visa is not able to use the exchange rate from authorisation for currency conversion, Visa will apply the exchange rate available at the time of the processing of the transaction. -
ssgt1981
senior tag
Kártyás vásárlások esetén van különbség a Visa és a Wise árfolyama között vagy mind a kettő az éppen aktuális középárfolyamon vált?
-
spileraaa
senior tag
hasonló várható a wise esetében?
mert regisztráció óta nem igen használtamErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Laox
aktív tag
Január elején nektek is adtak kamatot a számlán tartott pénz után? Azt tudom, hogy Angliában van ilyen, de már itthon is bevezették? Volt egy minimális pénzem Wise-on, most a Revolut-ról is átutaltam a Wise-ra az eurókat, hátha február elején is kapok.
20% kedvezmény AlzaPlus+ előfizetésre: tfaboKZcXMx7
-
N0R
csendes tag
Valakinek felajánlotta az app kártyarendelésnél az új kártyadizájnt? (fekete Wise logó, chip a bal oldalon, és nem annyira rikító zöld szín) Néhány social media videoban már látni, a sajtó anyagiakban pedig hónapok óta mutatják. Nálam még a régi dizájnnal menne a kártyarendelés. Az érdekelne, hogy az új kártya esetében is bevezették-e az öko kártyával indult minimál stílust, hogy a kártyán csak a kártyabirtokos neve szerepel, más kártya adat nem.
-
zerodot
aktív tag
A Contactless tranzakciók csak a fizikai kártyára vonatkoznak (ez az amikor magát a fizikai kártyát használod érintésmentesen; és ez az ami általában tiltva van az új kártyáknál és egy chip&pin tranzakcióval kell aktiválni). A mobilos NFC-s használat a Mobile wallets kategória. (Ha ki is kapcsolod a Contactless opciót, mobillal attól még tudsz fizetni, ha az adott kártya be van digitalizálva a A/G walletbe).
A Chip&PIN opció a virtuális kártyánál tényleg fura, azt én sem értem.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Nagyon köszönöm a segítséget!
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
donbig
tag
Nem tudtam már szerkeszteni.
Bevallásban talán a 19-21 pont jöhet szóba:
- A kettős adóztatást kizáró egyezmény hiányában külföldön is adózott jövedelem
-A kettős adóztatást kizáró egyezmény alapján külföldön adózott, de a külföldön megfizetett adó beszámításával belföldön is adóköteles jövedelem.
Illetve mivel a szocho is játszhat, talán ez is:
-Egyéb jogcímen kapott jövedelem, amely után Ön a 13%-os szocho megfizetésére kötelezett
Hát, lehet, hogy mégis lemondom, bár ugye januárra már kaptam visszatérítést, így ennek az adóévnek már mindegy.[ Szerkesztve ]
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
donbig
tag
A letöltött kivonatok (persely és számlapénz is mert mindkettőre lett egyenleg-jóváírás) alapján arra a napra számoltam MNB árfolyammal amikor a számlámon jóváírásra került. Nem tudom be kell-e vallani, erről már beszéltünk többször, de számomra még mindig nem egyértelmű.
De nincs ez így jól, hogy találgat az ember. Adóztatható, meg ilyen f..ságok.....
A kamatjövedelem adókötelezettsége
A külföldön megfizetett adó beszámítása
A kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményeink egy része a kamat esetében úgy rendelkezik, hogy az a magánszemély illetősége szerinti államban adóztatható (ezen egyezményeink ugyanakkor azt nem mondják ki, hogy az illetőség szerinti állam kizárólagos adóztatási joggal rendelkezik).
Az előzőektől eltérően vannak olyan egyezményeink (ilyen például a magyar–lengyel adóegyezmény), amelyekben a kamat forrásának állama is él az adóztatás jogával, de a felszámított adó mértéke a kamat bruttó összegének bizonyos százalékát (adóegyezménytől függően 5, 10, 12, 15 százalék) nem haladhatja meg (vagyis a forrás államának adóztatási joga korlátozott).
A belföldi illetőségű magánszemély által megszerzett, külföldön is adóztatható kamatjövedelem esetében az adót csökkenti a kamatjövedelem után külföldön megfizetett adó. Nemzetközi szerződés hiányában a külföldön megfizetett adó beszámítása következtében a kamatjövedelem után fizetendő adó nem lehet kevesebb a jövedelem 5 százalékánál. További előírás, hogy nem vehető figyelembe külföldön megfizetett adóként az az összeg, amely nemzetközi szerződés rendelkezése, viszonosság vagy külföldi jog alapján a jövedelem után fizetett adó összegéből a magánszemély részére visszajár [Szja tv. 8. § (2) bekezdés].[ Szerkesztve ]
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
fecus
őstag
És hogy számoltál? Melyik napi árfolyammal? Amikor jött az üzenet? Van egyáltalán adó, ha Belgiumban már 30%-ot befizettek utána?
-
fecus
őstag
válasz spiritex #8307 üzenetére
Ismerem a lehetőséget. Akarok vacakolni, csak ésszel. Adószakértőt meg csak ne fizessek már 20 dollárért!
-
Crvsh3R
senior tag
Egy utalás meddig szokott állni? Kb. fél órája indítottam HUF számláról Unicredit-es számlára utalást, annyit ír, hogy "Küldés", de nem történik semmi. Az összeget levonta (pár ezer Ft.), viszont továbbra sem ment el az utalás.
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
savoo
addikt
Nálam élt 1 órát ez a csodás szolgáltatás. Az első 6000 forintos teszt beutalás gyorsan megvolt a saját rafis számlámról. Utána utaltam még rá 70 ezret megakasztották, majd talan 17-én jóváírják. Szerencsére a törléssel visszament a rafis számlámra a pénz. Vissza akartam utalni a maradék 6000-et is most az is dekkol szerdáig. Anyátok. 😀 Ebayen akartam használni, de akkor marad a revolut.
-
-
fecus
őstag
Köszi. De nem azért elkerülő, hogy csak az egyikben kelljen megfizetni?
Na, mindegy majd beírom kamatként. Ha meg kint már levettek 30%-ot akkor itthon nem kell semennyit fizetni a15%-hoz. Most már csak a szochót kell kikutatni![ Szerkesztve ]
-
hhgygy
senior tag
A magyar-belga kettős adóztatás elkerüléséről szóló szerződés szerint mindkét országban adóztatható a kamatjövedelem
"11. Cikk
Kamat
(1) A kamat, amely az egyik Szerződő Államból származik, és amelyet a másik Szerződő Államban illetőséggel bíró személynek fizetnek, ebben a másik Államban adóztatható.(2) Mindazonáltal ez a kamat abban a Szerződő Államban is, amelyből származik, ennek az Államnak a jogszabályai szerint megadóztatható, de ha a kamat tényleges haszonhúzója a másik Szerződő Államban bír illetőséggel, az így megállapított adó nem haladhatja meg a kamat bruttó összegének 15 százalékát."
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
cocka
veterán
Valaki érti, hogy mi a helyzet a virtuális kártyákkal?
A használat módjáról van szó.
Linkeltem ide két képet, hogy egyértelmű legyen a különbség. Tehát virtuális/digitális esetén nem elérhetők a contactless és a mágnescsíkos tranzakciók. Ahogy a kártya sem fizikailag.
1.
Na most gondolom, hogy ATM-nél csak egyféleképpen lehet pénzt felvenni kártya nélkül, ha a kártya digitalizálva van a mobilappban és egy (többnyire) okostelefon NFC chipjét használjuk ahhoz, hogy adott ATM-nél virtuális kártyánkkal tranzakciókat végezzünk, persze PIN kód megadását követően.
Így tehát adódik a kérdés: Ha a contactless tranzakciók nem érhetőek el a virtuális kártyákhoz, akkor hogy veszek fel pénzt a nem létező kártyával az ATM-ből? Vagy ha használom az NFC-s megoldást egy ATM-nél, az hirtelen kivételt képez a contactless tranzakciók alól? Miért?2.
Nézzük a másikat: chip & PIN. Ez minden esetben azt jelenti, hogy be kell dugni a kártyát a POS-be. Tehát itt is adódik a kérdés, ha a contactless tranzakciók nem érhetőek el a virtuális kártyákhoz, akkor hogyan dugom be a nem létező kártyámat a POS terminálba? Ha pedig megint NFC-s fizetés történik mobillal majd PIN kóddal (vagy esetleg anélkül), akkor ez megint kivételt képez a contactless tranzakciók alól? Miért?Vagy csak a fizikailag létező bankkártyával végzett contactless tranzakciók tartoznak a "contactless tranzakciók" kategóriába? Ha igen, miért?
Ha esetleg mindkettő a mobiltárca kategóriába esne, akkor a 2. esetben minek kell ez a chip & PIN külön kategória?
Digitális kártya esetében szerintem az egésznek így lenne értelme, meg ez tűnik nekem logikusnak a mostani helyett:
ATM NFC withdrawals
Online payments
Contactless transactions
Mobile wallets[ Szerkesztve ]