- Lelkiblog
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
viktorhu #8374 üzenetére
Jelenleg a chargeback csak vészmegoldásként használnám de eddig úgy néz ki, hogy a OnePlus foglalkozik a dologgal mert nem egyedül vagyok a lopással.
A héten kell visszajelezniük, hogy mi van a csomaggal.
Szerintem azóta Jürgen már el is adta a telefont a marketplace-en... -
kikinda2
tag
válasz
viktorhu #5236 üzenetére
Kösz @viktorhu. Igazából nem tudom kit, ki és miért figyel. Szeretnék nyugodtan aludni. Nyitottam WISE Business-t! Próbáltam nyitni Gránit Startupot is, de 10 perc chat után az ügyintézővel feladtam. Többször próbáltam felhívni a figyelmét, hogy EV esetében mi szükséges a számlanyitáshoz a honlapjukon szereplő táblázat alapján, de nem tudtam megértetni, hogy olvassa el és csak azokat kérje. Egyelőre feladtam.
Nem csak az olcsóság számít, hanem az ügyfélcentrikusság is. Amíg nem értik meg a szolgáltatók, hogy nem az az érdekes, hogy Ők mit akarnak, hanem, hogy az ügyfél mit szeretne (persze a kialakított szabályrendszeren belül), addig maradnak a fintech-ek. -
Laslow
senior tag
válasz
viktorhu #4815 üzenetére
Ha nincs kuna számla a Wise-on a kártya mögött, az ATM-es kp. felvételnél mi a kulcsszó (mondjuk angolul), amit választani kell majd, hogy a bankom (=Wise) váltson, ne pedig az ATM-et üzemeltető bank? Illetve kártyás fizetésnél a POS terminálon ugyanez a kérdésem, ha esetleg tudod. Csak ott ráadásul horvátul, mert gondolom ott nem tudok nyelvet választani.
-
Oliverda
félisten
válasz
viktorhu #3997 üzenetére
Állítólag az MC/Visa elfogadására alkalmas terminálok havi költsége jóval magasabb. Mondjuk pár év múlva okafogyott lesz a probléma, ugyanis 2023 júliusától nem bocsátanak ki több Maestro kártyát az EU-ban.
-
Oliverda
félisten
válasz
viktorhu #3202 üzenetére
"Elsőre az látszik, hogy egyáltalán nem érdekli, hogy Magyarországon laksz-e, csak ki kell választani, hogy belföldi vagy EGT vagy egyéb szerződött országbeli számlára kéred a pénzt."
Meglepődnék, ha ezeket a kérelmeket nem néznék át egyesével az aktiválás előtt.
Egyébként a B opciónál ki lehet választani forintot? Mert szerintem ott valamelyik külföldi pénznem az alapértelmezett. A Wise miatt pedig tuti, hogy nem fognak változtatni semmin.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
viktorhu #2536 üzenetére
Ha jól rémlik, itthon a banki működéshez valamekkora letétet kell elhelyezni a hasonló esetekre. Gondolom, ez a Litvánoknál sincs másképp. Jelen állás szerint a kelet-európai ügyfelek kerülnek a Litván részleghez, a nyugat-európaiak az ír divízióhoz, a többi kontinens (pl. Észak-Amerika, pontosabban az USA) pedig ugyancsak egy külön entitáshoz kerül. Továbbá elég valószínűtlen, hogy egy esetleges csődnél minden ügyfélnek a maximális, 100k eurós kártérítést kellene kifizetni.
-
Oliverda
félisten
válasz
viktorhu #2370 üzenetére
Egyelőre a Revolut sem tud mit kezdeni a számlával, SWIFT/BIC hibával nem engedi hozzáadni a kedvezményezettet.
Egyébként a TransferWise-nak jelenleg tranzakciós illetéket sem kell fizetni, legalábbis amíg valamelyik bank ki nem járja, hogy módosítsanak a törvényen:
A törvény hatálya a Magyarországon székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatóra, pénzforgalmi szolgáltatónak nem minősülő, hitelt és pénzkölcsönt nyújtó pénzügyi intézményre, pénzváltási tevékenység végzésére jogosult hitelintézetre, valamint a pénzváltás közvetítésére jogosult kiemelt közvetítőre terjed ki.
Pénzforgalmi szolgáltatónak minősül az a hitelintézet, elektronikuspénz-kibocsátó intézmény, Posta Elszámoló Központot működtető intézmény, pénzforgalmi intézmény és a kincstár, amely pénzforgalmi szolgáltatási tevékenységet végez. A Magyar Nemzeti Bankra – habár pénzforgalmi szolgáltatónak minősül – nem terjed ki a törvény hatálya. [link]
Ezért kerülhet akár egy millás utalás is csak 340 forintba.
-
qqzs
őstag
válasz
viktorhu #1557 üzenetére
Magyarorszagon is van vagy volt ugynevezett deviza erkeztetesi koltseg. Regen meg tw elott hsbc ukbol ugy jott el font egy font szamlara hogy valami kozbenso bankozi ban hufra valtotta majd mikor megerkezett akkor meg vissza. Meg kuldeskor nyilatkozni kellett hogy vallalom evaz esetleges koltsegeket vagy terheljek a kedvezmenyezettre azaz vonjak le tole. Szerintem itt is hasonlo tortent.
-
-
- = Zk = -
félisten
válasz
viktorhu #1228 üzenetére
kártyás fizetés mennyire van korlátozva?!
szerk.
bár odahaza ink a kesst preferálom... évek óta bevett szokás, ahol fizetek, rendszerint kess.. szóval...
bár tudnék magyar számlára utalni... de az "diák" számla, vagy mi pontosan... fura lenne fél éventek 3-600ezret rátolni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest