- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Igen, lehet, amennyiben magyar címmel regisztráltál.
"Illetve Wise kártyához tudtok ajánlani valami lehetőséget vásárlások utáni visszatérítésre?"
A Wise semmilyen visszatérítést nem ad.dredjudge84: Nyilván unalmukban csinálják, hogy idegesítsék az ügyfeleket és feleslegesen szórják a pénzt az erre fenntartott alkalmazottakra.
-
Ygg
senior tag
válasz
dredjudge84 #6193 üzenetére
Sziasztok!
Valahol azt olvastam, lehet virtuális kártyát fizikai nélkül is igényelni.
Ez igaz?
Én nem találom.Illetve Wise kártyához tudtok ajánlani valami lehetőséget vásárlások utáni visszatérítésre?
Köszönöm!
-
dredjudge84
őstag
A wise ebből már sportot űz. Amikor megállít egy utalást, és megkérdezi, hogy ki az a gipsz Jakab akinek küldesz, miért küldöd, rokon vagy ismerős stb. az már nálam is kiveri a biztosítékot. Semmi közük hozzá, ha én gipsz Jakabnak utalok 50 000-et hogy mire, és hogy ki az.
-
merqree
őstag
Arra gondoltál, hogy megadod nekik a kért adatokat, jelezvén, hogy ezek bizalmas információk?
Ha hitelt igényelsz Magyarországon, akkor pl bekérhetik a 3 hónapnál nem régebbi bankszámla kivonatot, munkaszerződést, közüzemi számlát. Ha kell a hitel, beküldöd, az érzékeny adatok kitakarásával. -
hhgygy
senior tag
-
-
CsME
újonc
WISE FIÓK ZÁROLÁS
A WISE 2023 január 2-án zárolta a cégem fiókját és a benne lévő összeget elérhetetlenné tette.
Utalásokat nem tudok indítani és fogadni (8 napja).Magyarázatuk:
- Wise követi az európai szabályozó hatóságunk, a Belga Nemzeti Bank (NBB)
és a
- A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről és a készpénzhasználat korlátozásáról szóló, 2017. szeptember 18-i belga törvény értelmében több információt kell gyűjtenünk mind az új, mind meglévő ügyfeleinktől.
- Az angol fordítást itt találod . — A19., 21., 22., 23., 26., 27., 28., 29., 30. és 33. cikkelyek részletesebb magyarázatot adnakA WISE 2022-ben 4 alkalommal kért be különböző céges adatokat (kiállított számlákat, befogadott számlákat, más banki kivonatokat, adóbevallást stb.). Ezek Személyes, üzleti és adótitkokat tartalmaznak.
Hatósági szerveknek is csak bírósági (esetenként ügyészi) ítélet/végzés alapján van joguk ezeket megismerni.A WISE egy Belga és egy EU jogforrásra hivatkozva tartja magánál egy vállalat pénzeszközeit (nem keveset). Az angol fordításként megjelölt oldal nem elérhető. A WISE hivatkozása nem mutat aktív oldalra. az oldalon nincs tartalom. (Ha egy péksüteményt értékesítő kisvállalkozás megsért bármilyen jogszabályt, akkor a hatóságok megeszik reggelire. Ezeknek mindent is lehet).
A Belga törvényeknek semmilyen joghatása nincs Magyarországon.
Az EU irányelveket is a Magyar parlamentnek jóvá kell hagynia.Érthetetlen, a WISE egyáltalán hogyan működhet jogszerűen Magyarországon!
Egy. EGY darab konkrét személyt nem lehet azonosítani, esetlegesen be vagy feljelenteni.
Van az ügyfélszolgálaton EMMA, meg PEKKA, meg a fene tudja mik/kik.
- Nekem a a"nagymamám" cipőméretét is közölnöm kell velük, de nekik elég, hogy "EMMA" meg "PEKKA" vagyok.
- Adjam meg a telefonszámomat, a lakhelyemet, a rezsiszámlám másolatát, de Én egy cégkivonatot nem tudok róluk lekérni.
- Azonnal adjam meg a bizalmas adataimat különben lefoglalják a pénzemet, de ha nekem lenne kérdésem, akkor, majd egyszer küldenek válasz e-mail-t (nem azt jelenti, hogy válaszolnak a kérdésre, hanem, hogy "PEKKA" majd küld egy levelet).
- Természetesen alapból tegeződnek.Nem vagyunk barátok. Nem is leszünk.
Üdv mindenkinek.TARTSÁTOK MAGATOKAT TÁVOL A WISE-tól
(én is azt fogom tenni)PANASZ lehetőségek:
complaints@wise.com
ombudsman@ombudsfin.beTudja valaki, hogy ki(k) a WISE tulajdonosa(i)?
Érdekelne (ők is kíváncsiak mindenre és mindenkire).
Nekem nem törvény írja elő hogy tudjam az adataikat, csupán náluk van a cégem pénze.
KINÉL? -
Somatom
veterán
válasz
UberMutant #6185 üzenetére
Köszi! Akkor ez rövid kör volt, ezt a szolgáltatást nem nekem találták ki.
-
Somatom
veterán
Hali!
Próbálok ismerkedni, de az összefoglaló lenyitásakor nem történik semmi. Több böngészővel próbáltam. User error, vagy nincs összefoglaló? -
pictigjis
őstag
én nem jártam pórul, de elég sokan írták mostanában, hogy thai baht terhelések érkeztek sorozatban a wise kártyákra. érdekes ügy, itt van érintett?
-
Startech
csendes tag
válasz
dredjudge84 #6165 üzenetére
Megkérdezhetem hogyan lehetséges? Úgy gondolom olcsóbb mint amit utalással vonna a bank. Nem hitelkártya ahhoz en csóró vagyok. Sima otp s bankkártya.
-
Oliverda
titán
válasz
VikMorroHun #6168 üzenetére
Gondolom, egy olyan gépen léptél be, ahol korábban már megtetted ezt. Próbáld egy másik böngészőben és/vagy gépen.
-
net91
senior tag
válasz
VikMorroHun #6168 üzenetére
Netes felületre történő belépéskor, a bejelentkezés menü alatt található "emlékezz rám" kockából vegyed ki a pipát és úgy használd, akkor kérni fogja a megerősítést.
szerk.: Ha be van pipálva 30 napig bejelentkezve tart. De ez a kérdőjelre kattintva fel is van tüntetve.
-
VikMorroHun
őstag
Hát, érdekes ez a kétlépcsős azonosítás Wise módra.
1. ha belépek a netes felületen, nem kér Wise app megerősítést
2. ha átváltok pénzt egyik számlámról a másikra, nem kér Wise app megerősítést
3. ha megváltoztatom a jelszavam, akkor kér Wise app megerősítést
4. jelszóváltás után megpróbálok belépni Wise appba, nem megy (hiszen már nem aktuális a jelszó)
5. megadom az új jelszót, belépek Wise appba, és csodálkozva nézem a beállításoknál, hogy be van kapcsolva az ujjlenyomatos azonosítás (amit szintén nem kér)
6. persze a jelszót nem jegyzi meg; ha kijelentkezek a Wise appból, írhatom be újraMondjuk láttam már ennél rosszabbat is.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6165 üzenetére
Meg a bankja oldaláról is lesz, ha pl. Erste hitelkártyával tölti fel.
-
Noxy
veterán
válasz
dredjudge84 #6163 üzenetére
Akkor igényeljen b..kártyát.
Egy nyomorult b.. kártya topupnál miért kell a sz.. kell keverni? -
hhgygy
senior tag
válasz
#20238798 #6158 üzenetére
Pontosabban nagyobb összegnél megérheti kamucsomagot feladni pl. Foxposttal és kifizetni a "szállítást". Az "eladó" a Wise-ra kapja a pénzt és a "vevő" fizeti a szállítási díjat, ami kisebb lehet, mint a banki átutalás költsége. Valaki ajánlotta ezt a módszert, nem tudom, jól emlékszem-e.
-
Startech
csendes tag
Sziasztok. Fel lehet ugy tölteni a wise t hogy az a banknál bankkártyás vásárlásnak tünjön, s ne számoljon fel árutalási díjat?
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában.
Azt meg lehet oldani, hogy a kártyákon különböző összegek legyenek? (1 fizikai és 2 virtuális)
Esetleg különböző vásárlási limitekkel?Köszönöm
-
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Sos kellene online vásárolnom, de nincsen bankom.Csináltam egy wise fiókot virtuális kártyával. Járható út, hogy erre ismerős bankkártyájával rátesszük a pénzt és így fizetek?
Nem megoldható, hogy az ő kártyájával vásároljak. 32ezerről lenne szó. Olyan történhet, hogy ha rákerült a pénz zárolják is valamiért egyből? -
Oliverda
titán
Ha minden igaz, a mai naptól díjat számít fel bizonyos, készpénzesnek minősített HUF tranzakcióra a Wise, ha már Visa kártyátok van:
-
donbig
tag
Nincs horvát kunám, de kíváncsi lennék, ha valakinek maradt a számláján kuna, azt most váltja a Wise?
-
tng
tag
válasz
#20238798 #6129 üzenetére
Nekem EUR és USD van a számlámon. Sokáig csak USD volt, de amikor elérte a paritást, váltottam belőle EUR-t. Sokszor fizetek a Wise-os kártyámmal boltban itthon, tehát HUF-ban, és mióta van euróm, mindig azt használja, pedig én pont fordítva szeretném. Ezt sem lehet akkor sehogy beállítani?
-
dredjudge84
őstag
válasz
werszomjas #6128 üzenetére
Nyilván azért abból váltotta mert úgy volt olcsóbb. Mi ezzel a baj?
-
zsola400
aktív tag
válasz
werszomjas #6128 üzenetére
Magyar regisztrációval huf az alapértelmezett vagy tedd perselybe a pln-t
-
werszomjas
addikt
Hol tudom beállítani, hogy melyik számla legyen az alapértelmezett fizetés esetén?
Jelenleg van HUF és PLN a számlámon, az előbb vásároltam EUR-ban és nem a FT-ból váltotta, hanem a PLN-ből
-
axioma
veterán
fyi szerencsejatek zrt. kuldott levelet, hogy mostantol nem lehet kulfoldi szamlarol (wise konkretan emlitve) feltolteni penzt az online fogadashoz (magyar folyoszamlahoz kapcsolodo sajat nevre levo szamlarol es kartyarol lehet csak)
egyelore csak elso fecske, de ez is egy modja lehet a visszaszoritasnak (nem az szrt, hanem barmi allami ceg pl. szolgaltatok, adofizetes stb) -
pityeszka
őstag
Sziasztok! Egy kérdés: normális az, hogy a meglévő számlaszámok mellé kaptam olyan számlaszámokat is amiket én nem igényeltem?? Négy új számla számom is van amelyek eddig nem voltak.
-
embe
nagyúr
válasz
Oliverda #6115 üzenetére
Á most a Wise a hülye. Most jött csak az értesítés, hogy pénzt kaptam. Bő fél óra késéssel, úgy hogy z egyenlegen már látható.
Fizetni szeretnék PP-al- A PP mögé tett kártya zárolva volt, elfelejzkeztem róla, így a vásárlás nem jött létre. Ez jogos. Feloldottam a zárolás, vagy 15 perce, de még most sem tudok vele fizetni, mert még mindig azzal dob vissza a PP, hogy zárolva van a kártya.Év vége van.
-
embe
nagyúr
Fél órája utaltam pénzt Erste számláról Wise forint számlára. Még nem jelentkezett rajta. Máskor szinte azonnal jelzett az alkalmazás.Tapasztaltatok most valami hasonló hibát, késést?
Meg is érkezett. Tárgytalan. -
hhgygy
senior tag
Az Orbán-Matolcsy "szakértői"
páros előbb zárolja a pénzedet egy magyar bankban, minthogy a Wise csődbe megy.
-
net91
senior tag
A linkelt oldal első mondata:
"A Wise nem egy bank, hanem egy online pénzügyi intézmény."
A Wise váltásra, deviza küldésére való. Nem pénz tárolására.
Mit nem lehet ezen érteni.
Ha neked bankra van szükséged, akkor bankba tedd a pénzed. A pénzt bankban szokták "tárolni" (kifejezéseddel élve). -
Thom!
veterán
Milyen védelem van a tarolt pénzre pontosan?
-
törölt tag
válasz
VikMorroHun #6102 üzenetére
Az inkább csak tájékoztatásra jó... hitelesítéshez bankfiókba kellene menni... szerintem... olyan meg Revonál nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged