Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ngabor2: Nyugodj békében Bordoi!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Gentoo telepítés kezdőknek
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Ennyire hosszú idő sose volt még nekem, ezért kérdeztem hátha van karbantartás amiről nem tudok.
Amit észrevettem, hogy reggel 8-10 óra között kell egy 10-30 perc amíg beérkezik az utalás, de egyébként azonnal rajta van.
Utaltak rá 60-70x, sose volt még ilyen, kicsit megijedtem, hogy valami fennakadás lesz, bár azóta közlemény nélkül kérek minden utalást.
-
-
Gardaai
senior tag
Másnak sem érkeznek be HUF azonnali utalások?
Több órája várok egyet. Most küldtem magamnak feleségem számljáráról, az sem érkezett meg.
Utaltam feleségemére utána, azonnal ott volt.
Server status nem ír semmiféle fennakadást. Vagy elkerült valami maintenance hír? -
HoTDoG
tag
Aha értem, szóval teljesen hülye vagyok és nem értem mit akar Tőlem a Wise Support. Te már ezt is tudod, hogy én mit hogy nem értettem. Mint ahogy már azt is leírtad, hogy nem tudsz mást elképzelni, csak hogy az lehet a gond, ki hova utalgatott és miféle bizonylat alapján. Pedig leírtam az elején, hogy mit kértek be másfél hónapja és hogy mit nem kértek be most 3-4 napon keresztül.
De igen, biztos én vagyok értetlen banki háttérrel, mindenféle fintech számlával sok éve.
Inkább csak az derült ki, hogy a Wise nagyon gyengén, hibásan és elkésve kommunikált, miközben már komoly következményeket helyezett kilátásba.
Ne haragudj, de nekem inkább úgy tűnik, hogy elég hibásan vontad le a következtetéseket. De a vita valóban parttalan és felesleges a semmiről.
Azért remélem másnak esetleg tanúlságos lehet és átgondolja, hogy mennyit tart egy ilyen számlán, ahogy ezt valaki helyesen le is írta közben. -
oil120
senior tag
Sziasztok,
Az elmúlt hónapokban kaptam a Wise-nál lévő devizák után kamatot, ebben a hónapban még nem. Megtudnátok mondani, hogy jöhet-e még, vagy most nem lesz? -
törölt tag
Időnként előkerülnek fórumozok akik ugy akarnak digitálisan számlát nyitni, hogy:
a, nincs okostelefonjuk
b, nem hajlandóak személyit rendelkezésre bocsátani
c, minek kell az adószámom én meg nem adomvannak azért esetek, bőven. Pedig ahogy írod normális esetben ha teljesíted ésszerűen nincs gond. De ettől én még céges számlát biztos nem bíznék wisera, fintechre, meg elvileg nem is lehet kizárólag.
-
Rick4
félisten
Oké, annyira kevés konrétummal tűzdelt sokismeretlenes szöveg volt elsőre, hogy elindult a diskurzus, mégis mi lehetett a kiváltó ok...
Senki nem is írta, hogy el akarják lopni, szét akarják osztani, olvasd el kérlek még egyszer mit írtam.
Valóban, senki. Én is csak azt írtam summázáként, mintegy lezárva a dolgot, hogy:
tehát nem szemetek, nem ellopják a pénzed, nem ezt akarják szétosztani szabi előtt költőpénz gyanánt....Hogy te mindebből miért vonsz teljesen ellentétes végkövetkeztetést, azt neked kell tudnod!
De így már látom, mi a gond, biztos ugyanez történhetett a wise supporttal is, nem érted azt, amit neked írnak, és úgy fogamazol, hogy az 3.-ra talán érthető.
Innentől én a diskurálást erről a sztoriról be is fejeztem! Feleslegesen írnál bármit is, kérlek már ne válaszolj! Lapozzunk.
-
HoTDoG
tag
Nem akarom leírni az elejétől a sztorit, bár nem hosszú, de a lényeg az előző kommentben is benne volt.
Hogy az algoritmusuk vagy bármilyük miért kérte be másfél hónap után ismételten ezeket, nem tudom. Nem szemetek, csupán egy céges utalást állítottak meg úgy, hogy rá három napra tájékoztattak, hogy pontosan mire is van szükségük, azt is csak azután, hogy írtam egy határozott levelet.
Senki nem is írta, hogy el akarják lopni, szét akarják osztani, olvasd el kérlek még egyszer mit írtam. Kiforgatásra semmi szükség nincs. -
Rick4
félisten
Na de akkor megint csak az van, hogy ha szükségük van valamire, és meg tudod adni, akkor működik a dolog, mondhatni soron kívül, tehát nem szemetek, nem ellopják a pénzed, nem ezt akarják szétosztani szabi előtt költőpénz gyanánt.....
Szerintem érdemes lenne ugyanezt megkérdezni tőlük, mennyire látják észszerűnek a dokumentum benyújtására adott 7 napos határidőt!
Amennyiben valakinek tiszta dolgai vannak, egy ilyen nagyon nem lepheti meg, ha kérnek valamit, be kell nyújtani, és kapják be.
-
HoTDoG
tag
Nem az utalgatás vagy a beérkező forrás háttere volt a gond, hanem ismételten azt kérték be dokumentummal igazolva, hogy a cég nevében én eljárjatok-e a bankszámla kezelésben, fel vagyok-e rá hatalmazva.
Azért ijesztő volt ma reggel arra az üzenetre ébredni, hogy van 7 napom ezt bizonyítani (ismételten) különben 7 napon túl mindent visszatérítenek és addig is zárolják a számlámat.
Miután elküldtem az általuk biztosított meghatalmazást aláírva, egy órán belül jelezték, hogy minden oké, levették a zárolást. Ennyi a pozitívum, hogy ezt vasárnap délelőtt.Na de mi történik akkor ha én egy két hetes nyaraláson vagyok digital detox szellemben és abban a tudatban, hogy másfél hónapja küldtem el mindent (másfél év után újra), úgyhogy biztosan nem keresnek meg újra valami igazolással. Közben eltelik a 7 nap és visszatérítenek mindent én meg futhatok a pénzem után?
Kemény dolgok ezek. Ilyen sosem fordul elő egy magyar banknál. És igen, ennyit nem ér az ingyenes számlavezetés és az olcsóbb pénzváltás sem. -
törölt tag
válasz
merqree
üzenetére
Én értem, hogy üzleti fiók, de normál banknál nincsenek ilyen zárolások, vagy ha mégis eltudod őket érni. Nem várni arra, hogy na válaszolnak, nem válaszolna mi is lesz most. Görcsölni. Ezért sem ajánlják nagyon a Revolut üzleti csomagját sem.
Van ismerős aki a wise-t használja, de csak utalásra céges szintén. Neki is kellett egy hazai bankszámla mellette volt a wise mint spórolás. De ha nála történik valami a pénzen nem ragad bent. Nem érdemes mindent egy lapra feltenni.
#7278 Rick4
"Én autóalkatrészekkel foglalkozom"
Biztos vagyok benne, hogy mindent meg lehet oldani, a szankciók árát meg a végfelhasználó fogja fizetni, hogy ilyen olyan módon, keresztül jut ide a termék. Autóiparban is van cég ami jelképes összegért "eladta" a gyárát visszavételi opcióval.Valamelyik skandináv ország is visszatáncolt oroszokhoz, mert elfogytak a készletek és az üzlet az üzlet... Egy dolog a színház és egy dolog az üzlet, gazdaság. Mindenre van megoldás, csak drágább lesz.
Legtöbb dolog arra jó hogy szívassák az átlagembert, a nagyok azok úgyis tudják, hogy kell kijátszani, esetleg más kompetenciák is rendelkezésre állnak.
Meg van néhány futóbolond is, akik bőröndben tartanak otthon euró milliókat, de az égvilágon semmi bajuk nem történik... sőt még nyomogathatják továbbra is a gombokat, elítélve mindenkit, hogy milyen korrupt... ennyi a pénzmosásról...

A Bankfiókba bemenni szerintem azért más kategória, mert van személyes kapcsolat, utána tudnak nézni, intézkedni, ha meg jó vagy kiemelt ügyfél vagy még inkább. Vagy ha van ismerős.
-
Rick4
félisten
válasz
üzenetére
Én autóalkatrészekkel foglalkozom, ott szigorúan nyilván van tartva a származási ország, és ugye más tételekről beszélünk, mint egy 200 m hosszú tanker tele olajjal, ahol már érdemes a papírokkal trükközni.
Egyébként az, hogy bemész egy fiókba, semmivel se viszi előrébb az életed, mint egy e-mail a wise supportnak, ott is "majd intézzük", aztán ennyi.
Nem tudni, mi miért történik, nekem is van céges TW fiókom, most is több milla áll rajta, és ugyan sok ilyen sztorit látok, de a sajátom miatt nem aggódom, ha bármit kérnek, be tudom mutatni, olyat meg úgyse csinálok, ami gyanúra adhat okot...
-
törölt tag
Ez a hátránya ennek. Egy hazai banknál bemész és elrendezed a dolgokat, esetleg felhívod őket. Esetleg még ismernek is mert gyakran jártál, ott nyitottál számlát láttak stb.
Itt a sürgetés lesz az egyik probléma ami miatt átkerültél másik kalapba. A "visszatérítenek" az jelenti, hogy a küldőnek visszaküldik. Talán a többit is oda ahonnan beutaltad (ha még létezik). Ha sikeresen azonosíttad magad, hogy jogosult vagy akkor leveszik a tiltást elvileg.
Ezért nem javasolják, hogy céges ügyeket ilyen szolgáltatokon keresztül bonyolítson valaki, volt már más is a topikban úgy emlékszek hasonló problémával, ott is hagyta talán őket ezután. Sokkal több kárt okoz egy ilyen történet, mint a banki költségek.
#7276 Rick4
Valamelyik ilyen szolgáltató nem fogadta el a hiteles okmányokat, fordítgatni, meg egyebek kellett volna. Ebből is adódhatnak gondok."nem jön semmiféle orosz vagy ukrán termék, mert az további vizsgálódásokat eredményezne."
Mindeközben jön az továbbra is az Eu-ba, csak Indiai, meg ilyen olyan név alatt... többszörös áron.
-
Rick4
félisten
Amennyiben jogszerűen vagy a cég megbízottja, képviselője, szerintem ezzel nincs semmi gond, céges formában kell legyen valami ellentételezés, ami egy beérkező utalás alapja, jogcíme, tehát szerződés, vagy kiállított számla, amennyiben ezt be tudod mutatni, nyilván nem csinálhatnak semmit, de szerintem azzal nem is akarnak semmit se csinálni, az ő fülüket is rágják, ők se szeretnének piszkos ügyekbe keveredni, ezért lehet szorosabbra lett állítva valamilyen pénzmozgást figyelő program.
Egy sima céges autó használat esetén is jó, ha van pecsétes meghatalmazás a jármű használatának engedélyezésekor, az ember sok bajtól kíméli meg magát, ha van egy papírja mindenről.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy az ukrán- orosz helyzet is rontott a dolgokon, nem lehet egyik vagy másik fél támogatásaként pénzeket küldözgetni sehova, nekem pl az usa import során minden egyes héten le kell nyilatkoznom, hogy nem jön semmiféle orosz vagy ukrán termék, mert az további vizsgálódásokat eredményezne.Amúgy a visszatérítések értelemszerűen a beérkező összegekre érvényesek, azaz minden oda megy vissza, ahonnan érkezett. Ez még a kisebbik rossz, nyitsz egy bankszámát máshol, és csinálsz pár módosító számlát az új bankszámlaszámmal, vagy sztornó, és újakat állítasz ki.
Bár a részleteket nem ismerem, a lezárás maga furcsa.
-
HoTDoG
tag
A hercehurca folytatódik.
Miután tegnap (szombaton) írtam egy levelet, hogy mégis mire várunk a csütörtökön indított utalásommal, ma érkezett egy levél, hogy töltsem fel, hogy jogosult vagyok-e a cég nevében eljárni, különben 7 napon belül minden összeget visszatérítenek. Ez a visszatérítés nem tudom mit jelent. Minden beérkező összeget visszautalnak a megrendelőknek?
A fiókomat pedig zárolták.
Egészen elképesztő. Ha ez lezárul, menekítem innen minden pénzemet. Nem pár millió parkol a céges számlán és most már gyomorgörccsel kelek-fekszek, hogy vajon hozzáférek-e majd a pénzemhez. Persze nyílván hozzá fogok, de ez nonszensz. -
HoTDoG
tag
válasz
Somatom
üzenetére
Akkor megpróbálom még érthetőbbé tenni.
De, van köze, ugyanis akkor is azt vizsgálták, hogy minden rendben van a személyem körül és most is azonosításra hivatkoznak.
Nem, nem ilyen lassú az utalás, ugyanis a Wise magyar számla rajta van a GIRO rendszeren, ezáltal az azonnali átutalásban is. Eddig minden HUF-HUF utalásom azonnal átment az elmúlt másfél évben. -
HoTDoG
tag
A tegnap indított utalást (amit az elmúlt másfél évben minden hónapban elutalok) mára ígérték teljesíteni. Semmilyen megkeresést, e-mailt, értesítést nem kaptam. Feltételezem hétvégén senki nem fog ezzel foglalkozni, illetve a gyakori kérdések alapján akár 5 munkanapot is igénybe vehet.
Ez így egészen konkrétan a komolytalan kategória, főleg úgy, hogy másfél hónapja kérték be az alap céges iratokat. -
törölt tag
Ezt a készüléket itthon vettem, egy országos üzlethálózatban, ma is elérhető ez a márka valószínüleg. Gyárilag járt hozzá 3 év. Az utáni frissítésekkel volt gond, mert időközben a kártyás megoldás megszűnt és már csak neten lehetett előfizetni újabb évekre. Nah ezt viszont a weboldal itthonról nem engedte.Kézbesítésre nem volt szükség mert elektronikus dologról van szó. Ha kézbesíteni kell az is megoldott.
-
Rick4
félisten
Sose használtam, és a magánszemélyes- EV-s wise számlámra egyszer jött egy utalás, ahol a jóember a saját nevét írta a közleménybe a számlaszám helyett. A mail jött, hogy ellenőrizniük kell, megmagyaráztam, hogy semmi baj, csináják, de ez egy vállalkozás számlája, és az ügyfél hülyeséget csinált, itt a nevére kiállított számla, nézegessék nyugodtan, viszont csütörtök délben el kell költenem az ügyfél pénzét, szóval vizsgálódjanak nyugodtan, de csütörtökig szabadítsák fel a pénzt, mert különben nem tudom a megrendelést teljesíteni.
Kb 2 óra múlva jött a második mail, hogy minden oké, számlán a pénz. Cégesen most is 3M fölött van az egyenleg, mennek kifelé, jönnek befelé az utalások, június 10-ig kérik ismét az ügyvezető okmányairól a fotót, és ennyi. -
biker
nagyúr
Hadd kérdezzem meg, akiket letiltott a Wise, nem használnak véletlen VPN-t? Már a mac os is beépített titkos kapcsolatot tud vpn-eken át, meg sokan használnak hely elfedésre vpn-t.
Megzavarhatja a banki rendszereket, ha egyik nap bangladesi másik nap chicagoi IP-ről logolsz be. -
Rick4
félisten
válasz
üzenetére
Rengeteg helyen vannak ilyen megkötések, huawei pl itthon nem szervizeli gariban azt a készüléket, amit te Ausztriában vagy Szlovákiában, alig 100-150 km-rel arrébb vettél, és hiába volt akár újonnan, boltból, hivatalos garival, a nevedre számlával, csak akkor nyúlnak hozzá, ha itthoni számlát tudsz felmutatni.
Ez is mind arra van kitalálva, hogy a helyi szerződött forgalmazó előnyben legyen a szürkeimportos, vagy alig használt készülékeknél is. -
Rick4
félisten
válasz
VikMorroHun
üzenetére
És mi van, ha a film vagy sorozat területi elosztásban forgalmazott, azaz az amazononos forglamazó számára csak az USA területén belüli értékesítés lehetséges?
Ahogy itthon az M4 sporton mennek focimeccsek, de más ország területén csak és kizárólag azt a műsort nem nézheted, mert oda más vette meg a közvetítési jogokat, úgy ugyanitt ez is lehet a háttérben.
Ellenben egy csomó mást ugyanúgy meg tudsz venni, mint egy amerikai.
-
törölt tag
Itt egyre több a megállításos panasz, a Revolut topikból meg eltűntek, el feltűnt nektek is?

-
biker
nagyúr
Furcsa nekem, a Wise FB csoportban is páran panaszkodnak épp (vagy pont ti vagytok ott is?)
2016-ban nyitottam személyes és céges accountot, megvolt az azonosítás, azóta talán kétszer kértek be frissítést, és egy utalásnál, tavaly volt hogy feljött egy üzenet, hogy jajjaj, ezt az utalást kézzel kell ellenőrizzük és 3-5 nap is lehet, de utána másnap ott volt a pénz.
Valami oka csak van a zárolásnak, pl gyanús hogy mindig 100€ összegek mozognak és hirtelen bejön 20.000€ majd azonnal továbbutalnád, vagy hasonló?
Ezek a flagek AI alapon kerülnek rá, nem kis bankárok nyomkodják a gombot hogy hopp, ezt megfogjuk. Megszokottól adott mértékben eltérő mozgás esetén jön a warning -
HoTDoG
tag
Na, kezd nem kicsit bosszantani a Wise. A 2021 őszén nyitott céges számlámhoz másfél hónapja kérték be ugyanazokat a papírokat amiket egyébként a számlanyitásnál is rendelkezésükre kell bocsátani. Majd most egy olyan utalást állítottak meg, amit másfél éve küldök havi rendszerességgel, arra hivatkozva, hogy ellenőrizniük kell a személyazonosságomat és emiatt e-mailben lehet kapcsolatba is lépnek majd velem. Eddig nem történt meg.
-
TMhun
tag
Sziasztok!
Próbáltam pénzt felvenni mobillal (Google Pay, NFC) OTP bankautomatából, de kérte az automata a PIN kódot. Ugye a virtuális kártyákhoz nem tartozik kód, így nem sikerült pénzt felvennem ezzel a módszerrel.
A kérdésem az volna, hogy contactless OTP automatából virtuális kártyával nem lehet pénzt felvenni? -
Gardaai
senior tag
-
ACE-
addikt
-
Manitou
veterán
válasz
osztszoroz
üzenetére
Igen. Kaptam visszatérítést. Virtuális kártyámat bevonták amivel történt az eset. Lehetett másikat igényelni. Szóval happyend. Tegnap már megkaptam a visszatérítést.
Érdemes jelezni, én is úgy voltam, hogy már ennek annyi, de semmi vesztenivaló nincs vele, ha jelented a jogtalan tranzakciót. -
cocka
veterán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Hát erre volt egy jó megoldásom, igaz, csak digitális tartalomnál működik. Kindle-re (az ebook-olvasóra, nem a tabletre) lehetett letölteni régebben programokat is, de az volt a mese, hogy US only. Na létrehoztam Amazonon egy kamu accountot, amiben valósnak látszó adatokat adtam meg, közben nyomoztam azt is, hogy egyáltalán milyen formátumúak a valódi címek illetve, hogy mezőkbe írva hogy néznének ki. Aztán végül csak összejött. Még VPN-eztem is emiatt, de kiderült, hogy teljesen felesleges volt, mert egy magyar IP-ről is megadhatsz USA-beli adatokat.

És onnantól kezdve szabad volt az út az említett tartalmakhoz és soha nem óbégatott, hogy nem is az USA-ból vagyok, mert később kiderült, hogy a kínálat szempontjából főleg a Country of Residence-t nézi. És az alapján érhető el pl. az angol mellett a spanyol is.
Ja igen, Oliverda hozzászólásáról jutott eszembe: azért fasza, mert államonként eltér a sales tax, így mindig a nettó árat írja ki, szóval lehetőleg olyan államot kell kamuzni, ahol nincs ez a sales tax vagy minél kevesebb. Persze esetemben ilyen 6-7% volt, mert én hülye Texast írtam be, de most már tudom, hogy New Hampshire-t, Montana-t vagy Oregont kellett volna.

-
Oliverda
félisten
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ha ott élnél, a különbözetet egyéb adókra és egészségügyi szolgáltatásokra költenéd el.
-
Krethx
aktív tag
válasz
osztszoroz
üzenetére
Ahogy Oliverda is írta a Wise vonta le. Reméljük így lesz.
De! Bennem azért felmerült egy kérdés. Ezeket a logókat a tranzakcióknál Wise tárolja és frissíti? Vagy a kereskedő oldalról tölti le és rakja be? Nem tudom és fogalmam sincs.
Nekem az is szemet szúrt hogy nem írta mire vonta le. Csak annyi hogy "Wise"
Pl. Mikor a kártyát rendeltem ott is szerepelt hogy mire.
-
VikMorroHun
őstag
"Mindössze azért, mert annyi bűnöd van, hogy nem az USA állampolgára vagy."
Pár hete szembejött velem egy TV sorozat reklámja Youtube-on. Sosem hallottam még róla, de érdekesnek tűnt. (Kb. 10 éve készült, mint kiderült.) Amazonon egész olcsón meg lehet venni - akkor jöhet az első rész, aztán meglátjuk a többit. Aha, csak mivel nem az USA állampolgára vagyok, hiába van ottani USD számlám (Wise ugye), nem vásárolhatom meg...
-
Noxy
veterán
válasz
osztszoroz
üzenetére
Használtad ez előtt fizetésre, ezt a b..kártyát?
-
Oliverda
félisten
válasz
osztszoroz
üzenetére
Ezt a Wise vonta le valami miatt. Írj az ügyfélszolgálatnak.
-
seolwon
tag
válasz
osztszoroz
üzenetére
Azt írja elmentett adatok. Azt ki lehet deríteni, hogy melyik szolgáltatónál volt elmentve a kártya, amit használtak a tranzakcióhoz? Náluk lehet a gond.
-
cocka
veterán
válasz
Gardaai
üzenetére
Tudtommal magánszemélyek PP accountjai közt a pénzküldés/-fogadás csak akkor ingyenes, ha a küldés az egyenlegből történik. Ha pl. a küldő egyenlege 0, de társítja hozzá a Revo kártyáját, akkor tudtommal a pénz fogadása már nem ingyenes, mivel az kvázi kártyás fizetés. Természetesen ez is jól meg van sarcolva.
-
cocka
veterán
válasz
jobarat01
üzenetére
Nekem sima forintszámla ugyan meg volt adva, amit ezer éve elfogadtak, de hallottam, hogy újabban a sima magyar bankszámla hozzáadása sem megy elsőre.
Azért valahol az sem természetes, hogy ha elkezdenél használni egy szolgáltatást vagy annak egy részét, akkor máris az ügyfélszolgálatot kell zaklatni. Ez arra utal, hogy valami alapból nincs rendben. A Curve-öt emiatt hagytam ott a francba, mert kb. 4 hétig nem tudtam elkezdni használni, mert az általuk küldött kártya (pontosabban kártyák) mondvacsinált hibaüzenetek miatt aktiválhatatlan volt. Ráadásul rossz kártyát küldtek, mert kiderült, hogy egy random kérdőív válaszai alapján döntik el, hogy commercial vagy sima kártyát kapsz-e. Erről persze nulla tájékoztatás.
ÉÉÉÉÉrdekes a Wise-zal soha semmi problémám nem volt még.

-
Gardaai
senior tag
válasz
zerodot
üzenetére
Én igazolva vagyok elég régóta. Használom a szolgáltatást.
4 éve (lekopogom) nincs belőle baj. Ha mégis lenne, majd igazolok mindent. Első perctől előfizetőjük vagyok, talán megértik. Ha nem, akkor kiküldik a pénzem és használom a feleségem Revolutják onnantól (gondolom tiltás lenne a vége).
-
jobarat01
tag
4 különböző support agent-tel beszéltem, mert állandóan azt szajkózták, hogy keressem fel a wise-t, mert nem ők tehetnek róla, aztán a másik hogy 'this bank is not supported', az egyik olyat is írt, hogy nem felel meg a wise a paypal "szabályzatának" . Szerencsére a negyedik egy telefonos megerősítés után hajlandó volt segíteni, és megoldódott. Az nagyon gáz, hogy ahány agent-tel beszéltem, annyi választ adtak

A dolláros számlaadatokat meg se próbáltam ezután hozzáadni -
cocka
veterán
válasz
jobarat01
üzenetére
Vitázni! Na ez a probléma, én vitáztam velük. Ugye van egy olyan opció magyar paypalok esetén is, hogy adding a U.S. bank account vagy mi.
Na most jön a fél-OFF rész: Ugye a Wise biztosít 126-os magyar, GIRO rendszer szerint érvényes bankszámlámokat, az USD egyenleghez pedig routing numbert meg ami kell, hogy USA belföldinek tűnjön.
Na ehhez képest soha nem sikerült hozzáadni a Wise által generált USA belföldi számlaszámot és írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy miért nem megy ez. Aztán mittomén hány nap elteltével hívott egy nő Írországból (természetesen géppisztolyszerűen elhadarva, hogy mit akar, mit sem törődve azzal, hogy nem mindenki native speaker), hogy ő most a Paypal európai központjából telefonál, mert látja, hogy nem sikerült hozzáadni a wise-os számlaszámot (A Wise-ot persze így nem mondta ki) és x próbálkozás után letiltotta a hozzáadást a rendszer.
Ő most küld a telefonomra egy SMS-t és olvassam neki vissza az SMS-ben szereplő számjegyeket. Mikor ez megvolt, mondván visszaállította a "próbálkozások számát" (már azt sem értem, hogy miért kell ezt korlátozni) és továbbra sem sikerült a hozzáadás, közölte, hogy de értsem meg, hogy csak valódi, fizikilag létező amerikai bank számlaszámát lehet megadni és csak ezt hajtogatta nonstop, hogy ha továbbra sem sikerül, akkor ez ezért van.
Ironikus, hogy pont egy szintén nem banknak minősülő PayPal óhajtja meghatározni, hogy milyen számlaszámokat fogad el.Na ezek után erősen kétlem, hogy majd pont a Wise magyarországi számlaszámainál nem fogják újra és újra ezt a műbalhét eljátszani! De örülnék, ha valaki ezt megcáfolná. (lásd lejjebb)
Valahol azért elgondolkodtató, hogy egy céggel nem lehet normálisan megállapodni, hanem csak vitatkozással vagy még úgy sem lehet "aktiváltatni" egy olyan szolgáltatást, amit amúgy vitatkozás nélkül is biztosíthatnának.
Utána okafogyottá vált az egész vita, mert állítólag, akiknek valami csoda folytán mégis sikerült hozzáadni amerikai számlaszámot, azokat sarcolja a kifizetésnél. Tehát túl szép is lett volna, hogy igaz legyen, hogy csak úgy hozzáadom a Wise számlaszámokat a PayPalhoz és semmi cirkusz nincs a PayPal részéről.
De azért arra kíváncsi lennék, hogy létezik-e élő magyar ember, magyar PayPal accounttal, akinek sikerült a 126-os wise-os számlaszámot hozzáadni PP accountjához és ha igen, az mennyire volt zökkenőmentes illetve, ha nem, mire hivatkozva utasították el.
Mondjuk nyilvánvalóan az USA belföldit azért nem akarták ennyire, mert ha USD-t kapsz a PP egyenlegedre, akkor annak a kiutalása (anno legalábbis elméletileg az volt) ingyenes és akkor nem lenne óriási sarc ha HUF-ra akarod konvertálni, mert akkor PP helyett a Wise váltana. Nyilván ezt nem akarták bevallani, ezért kellett a "virtuális pénzügyi szolgáltató számlaszámát nem fogadjuk el" ürügy.
Ugyanakkor a 126-os számlaszám esetében már nem lenne hivatkozási alap, hogy nem a PP szar árfolyamával konvertáltatsz, tehát papíron mehetne, de a fentiekre hivatkozva ilyen alapon a 126-os magyar számlaszám sem lenne elfogadható.
Ha pedig mégis elfogadják, az simán kettős mérce és mindig arra fordul a szélkakas, amerről nekik kedvező szelek fújnak. -
Gardaai
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ki lehetne hagyni a Revolutot ha erre gondolsz, de biztosabnak érzem a Revolutra feltölteni (ugyanis feleségem számlája, nekem nincs magyar banknál számlám) mert már évek óta arról töltöm. Minthogy pont emiatt, hogy feleségem számlája fennakadjon a PayPal-on. Ott nem mozgok annyira otthonosan. Magyar -> Wise-t pedig ahogy UberMutant is írja, a díj miatt kerülném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- LG LCD és LED TV-k
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Samsung LCD és LED TV-k
- PH! Darts
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- DOOM - The Dark Ages
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- SCULPFUN S30 PRO 10w lézervágó gravírozó gép + 350x350 méhsejt + Elszívó box + Kiegészítők
- MikroTik RB962UiGS-5HacT2HnT- hAP ac RouterBoard 2,4GHz - 5GHz
- PS Vita 2000 japán dobozos újszerű állapot, új aksi, 16 GB Sony, 256 GB SD kártya, hordtáska
- SZÉP ÉS OLCSÓ! 100% akku és csak 6 hónapos, iPhone 16e 128GB AZONNAL! - Space Black! 155.990Ft
- Jura Ena 8 kávégép
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Levél sem jött, hogy visszatartanák. Remélem megjön.