Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cocka

veterán

Valaki érti, hogy mi a helyzet a virtuális kártyákkal?

A használat módjáról van szó.

fizikai

digitális

Linkeltem ide két képet, hogy egyértelmű legyen a különbség. Tehát virtuális/digitális esetén nem elérhetők a contactless és a mágnescsíkos tranzakciók. Ahogy a kártya sem fizikailag.

1.
    Na most gondolom, hogy ATM-nél csak egyféleképpen lehet pénzt felvenni kártya nélkül, ha a kártya digitalizálva van a mobilappban és egy (többnyire) okostelefon NFC chipjét használjuk ahhoz, hogy adott ATM-nél virtuális kártyánkkal tranzakciókat végezzünk, persze PIN kód megadását követően.
    Így tehát adódik a kérdés: Ha a contactless tranzakciók nem érhetőek el a virtuális kártyákhoz, akkor hogy veszek fel pénzt a nem létező kártyával az ATM-ből? Vagy ha használom az NFC-s megoldást egy ATM-nél, az hirtelen kivételt képez a contactless tranzakciók alól? Miért?

2.
    Nézzük a másikat: chip & PIN. Ez minden esetben azt jelenti, hogy be kell dugni a kártyát a POS-be. Tehát itt is adódik a kérdés, ha a contactless tranzakciók nem érhetőek el a virtuális kártyákhoz, akkor hogyan dugom be a nem létező kártyámat a POS terminálba? Ha pedig megint NFC-s fizetés történik mobillal majd PIN kóddal (vagy esetleg anélkül), akkor ez megint kivételt képez a contactless tranzakciók alól? Miért?

Vagy csak a fizikailag létező bankkártyával végzett contactless tranzakciók tartoznak a "contactless tranzakciók" kategóriába? Ha igen, miért?

Ha esetleg mindkettő a mobiltárca kategóriába esne, akkor a 2. esetben minek kell ez a chip & PIN külön kategória?

Digitális kártya esetében szerintem az egésznek így lenne értelme, meg ez tűnik nekem logikusnak a mostani helyett:

ATM NFC withdrawals
    Online payments
    Contactless transactions
    Mobile wallets

Új hozzászólás Aktív témák