Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
Ezek szerint Te sem igényeltél emiatt új kártyát (egyelőre?).
Jó ez a teszt, csak egy baj van vele: nem minden esetben kér jóváhagyást az alkalmazás fizetéskor és nem tudom ez mitől függ.
AliExpress fiókom alatt be van kötve egy virtuális és simán fizetek vele Alin a chekoutnál, anélkül, hogy Wise app popupolna a kérdéssel... Miközben máskor már sokszor volt olyan (nem Alis vásárláskor, hanem pl Alza), hogy jóváhagyást kert rendszeresen minden esetben a Wise app... -
axlfsi
veterán
Azért hülyének engem sem kell nézni; képzeld, tudok káetya cserét indítani, a kérdés arra irányult, hogy melyiket hazudjam a három közül... Ugyanis egyik sem igaz a felkínált három opció közül és nem szeretném el bagatellizálni vagy kamuzni, ha nem muszáj. Erre kértem értelmes további tanácsot, hogy mi a jó indok, ha egyik sem a megfelelő és igaz - ha már addig elvittél, hogy - szerinted - kérjek új kártyát emiatt.
...és nem, nem lopták el a kártyaadataimat, ahogy Oliverda is írta. -
axlfsi
veterán
Ezt honnan veszed? Én ilyet nem írtam sehol. A virtuálissal tudtam és tudok is a mai napig fizetni, de a fizikaival is. Kevered kicsit vagy csak túlgondolod.
Volt korábban (!!) egy szolgáltatás, talán eMAG webshop vagy még a narancssárga X cég, akiket megvettek, ahol amikor hirdettek egy Visa kártyás akciót, amikor rögzíteni kellett a vásárlás során a kártyát, nem ette meg a virtuálist. Csak hoztam egy példát, hogy a Virtuális nem minden esetben megoldás. Legalábbis volt(!!) ilyen ... -
axlfsi
veterán
... most így utólag már nem fogom megmondani pontosan hol volt, de nem hazudok, miért is tenném?! ... a virtuálisat nem ette meg a rendszer ellenőrzéskor és emiatt nem lehetett rögzíteni a rendszerbe és/vagy fizetni vele... de mindegy is.
A folyamata az lenne, hogy egy chatet kezdeményezet a supporttal és megírom, hogy az a sikertelen fizetés nem általam volt, a kártyaadataimat nem adtam meg senkinek (ezt beccszóra elhiszik amúgy?) és kérem a fizikai kártyám letiltását, pótlását? Ez ilyenkor egyúttal azt is jelenti, hogy arra a pár hétre jegelve lesz minden fizetési lehetőségem, amíg meg nem jön az új kártya? ... hogy kell elképzelni ezt a folyamatot?
Köszi, ha leírjátok!
-
axlfsi
veterán
"Nem a Wise akar vásárolni helyetted kolumbiai pesoval. (COP) hanem valaki más."
Igen, ezt írtam én is szerintem...Ez biztos, hogy egy ilyen (sikertelen) bepróbálkozás után szabályszerű, hogy le kell tiltatnom és új kártyát kérni?
Ami pedig a fizikai/virtuális kártya kérdést illeti: lehet, hogy Te még nem tapasztaltad, de én már igen, hogy egyes helyeken nem fogadott el a szolgáltatás virtuális kártyát, csak a fizikait (már nem emlékszem hol voltak ilyen esetek, de magyar webshopban is volt 100% ,... Lehet eMAG, de nem 100%). Ez azóta nem tudom változott-e, de egyszerre, akkor, biztosan így volt.
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, esetleg számotokra ismerős ez a vállalkozás: Rappi ...?
Legalábbis ide próbáltak fizetni, de szerencsémre egy ideje már minden pénzem a széfben van és csak arra a rövidke időre mozgatok át és csak amennyit kell, amikor fizetnék.Egy dolgot viszont nem értek: miért nincs lehetőségem fizetési irányokat tiltani a jövőre nézve? Lehet kevés a valószínűsége, hogy ide akarna ismét majd fizetni valaki a pénzemmel, de én attól még örömmel letiltanám az eladót...

...aztán lehet van ilyen opcio, csak én nem látom (?)
-
axlfsi
veterán
Tanulságul (de gondolom kb.csak magamnak, mert mindenki más tudja); ha refundolsz (akár fél percen belül is - nincs jelentősége) egy hétre zárolják az összeget és egy hét után, automatikusan feloldódik (mondjuk, még mindig nem értem pontosan, hogy ezt a PP vagy Wise esetleg OnePlus csinálta-e, de mindegy is...).
-
axlfsi
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Pont így! Azóta rájöttem, hogy 2024-ben még mindig nem úgy működik, ahogy kellene (hanem úgy, ahogy megszoktuk, de most ebbe bele se menjünk; szerintem(!) az, hogy ilyen esetben napokig vársz a pénzedre, a mai, digitális világban nonszensz. Ülnek rajta és használják most napokig, nem kérdés...).
Mindegy, engedjük el. Lehet ez egy jel, hogy meg se vegyem az előző generációs tabletjüket, hanem már az újat
-
axlfsi
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Igy van, az éjszaka közepén felalombol figyelmetlen voltam.....de ha tudom előre, h ennyi macera van ezzel a 8000 ft-tal, biztos nem teszek így.
Persze, tudom nagyon jól, itt a fórumon senki nem hajol le 8k ft-ért, a mai fiatalok meg pláne nem, de én még másképp nevelkedtem. -
axlfsi
veterán
Tudom, hogy sajnos így működik, ... ennek ellenére vicc, hogy ez így elfogadott, hiszen ahogy rányomtam a fizetésre, 30 másodpercen belül refundoltattam is. Teljesen logikusnak tűnik, hogy a mai Világban képes legyen az a pénz azonnal visszakerülni. De inkább visszakérdeznék: miért is ne lehetne így? (... nem napokról beszélünk, amikor adott esetben már a vásárló is ki lett szolgálva, megvásárolt termék elküldve, stb).
-
axlfsi
veterán
...mondjuk, szinte biztos voltam benne, hogy semmi értelme a kommunikációnak, legalábbis részükről a refund "befejeződött", állítólag 1 vagy 2 billing ciklusnyi idő, mire az valójában realizálódik és ténylegesen megkapom (jelentsen ez bármit is ...
) és csak érdekességképpen, amit írtam;
...az "Activity" alatt pedig ennyit látni:

Ez van,... Nekem mindenesetre jó lecke volt és aki még nem járt így, tanuljon az én
hibámbólnaívságomból. -
axlfsi
veterán
Ahha, valójában a PayPal-nál ragadt be a pénzem? ... ha rájuk írok, lenne értelme vagy teljesen felesleges erőlködés?
Még az ebay-es időkből maradt nálam is meg, hogy PP-t kell használni, mert biztonságos, visszatéritenek mindig, blabla, ... de felesleges plusz kör, már bánom, hogy nem engedtem el... Sebaj, úgy látszik ez kellett, hogy felismerjem a helyzetet.
Azért remélem nem ülnek rajta egy hónapig!
-
axlfsi
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Értem (is, meg nem is). Ha köze nincs a valósághoz, akkor miért írják, mutatják azt, ami nem feltétlenül van úgy?
Azért 2024-ben pontosabb infókat várnék, hogy a rendszerek egymás között valós és pontosabb infókat küldenek egymásnak és váltanak státuszokat a különböző platformok, szolgáltatások. -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Az éjszaka egy vásárlásomat perceken belül refundoltattam. A Wise kártyám PayPal fiókba van bekötve és PayPal-lal fizettem. PayPal fiókomban már azt látni, hogy a refund befejeződött.
Kérdésem az lenne, hogy mi a gyakorlat, kb.mennyi idő után jut vissza a Wise egyenlegemre az összeg? (OnePlus.com oldalon vásároltam, de szerintem az most mindegy)
-
axlfsi
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
"...K val kezdődik, és van benne 2 másik betű is, ami az iráni terroristák nevében van..."
Elképzelni sem tudom, mi lehet az a (magyar?) név, hogy az még az iránis terr@rist@k nevében is ott van (gondolom nem iráni a kedves nejed és tartotta meg a családnevét).
Na, de nem kérdezősködöm, inkább csak elképesztő, hogy mik vannak és miket nem feltételeznek, ... -
axlfsi
veterán
válasz
üzenetére
"itt van kép atmekről felvehető összegről"
Nem olyan fontos, de kíváncsi lettem volna a képre. Megnézed nekem, hogy hol is az a kép (a link nem oda vezet). Köszi!Más: külföldön (horvátország) általános kártyahasználatra (fzetés vele) mit ajánlatok manapság inkább; Wise vagy Revo?
-
-
axlfsi
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
oh, ezt sem tudtam! Köszi!

-
axlfsi
veterán
válasz
eckerol
üzenetére
Érdekes ez a dolog, ... legalábbis abban az értelemben, hogy pl. nekem be van kötve a kártyám az eMag és az Aliexpress fiókjaim alá is többek között s míg az előzőnél Wise app hitelesítésre van szükség minden vásárlás alkalmával, Alinál nincs ilyen.
Vajon miért van ez így? (én nem bánnám, ha mindig kellene ...) -
axlfsi
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Évek óta használok Wise-t, de még soha nem gondoltam a perselyre - pedig nagyon jó megoldásnak tűnik. Létre is hoztam gyorsan egyet és ráküldtem a teljes összeget, ami a HUF számlán volt.
Kérdésem az lenne, hogy így, jelen esetben teljesen biztonságban van a pénzem? Illetve, ha így vásáolnék (vagy valaki más), akkor lévén nincs összeg az adott számlán, egyszerűen csak elutasításra kerül a tranzakció vagy esetleg rákéredez az app, hogy akarok-e az adott számlára pénzt mozgatni a perselyből, hogy realizálódjon a tranzakció?
-
axlfsi
veterán
válasz
üzenetére
NEM megoldas a Revolut sem. En egy evvel ezelott pont egy ilyen helyzet miatt veszitettem el a tobb eves Revolut accomat; ott nem csak, hogy visszautasitottak a topupot, hanem szo szerint becsuktak a fiokomat (Revo topikban anno irtam reszletesen az esetrol, napokig kommunikaltam veluk, valamilyen felsovezetoi szintre is eszkalaltak mar, de nem sokat ert).
Azota Wise-t hasznalok, de itt is csak addig fog mukodni, amig nem futok bele egy ilyen szopoagba, mint a kollega is... Emiatt viszont nem fogok egy kulon, sajat bankszamlat nyitni, ha mi IGY elunk (oldschool, boomer? idc!), mar pedig, hogy 1995 ota kozos konyhan vagyunk, mert egy csalad es van is nevre szolo bankkartyam, de a bankszamla nyilvan csak egy nevre szolhat.
Mindenesetre nevetseges szerintem, hogy 2024-ben nem tudjak megerteni es elfogadni a rengeteg igazolo dokumentaciot (Revos historia alkalmaval meg kozos videot is keszitettem a felesegemmel, amit atkuldtem nekik, ahol verbalisan lekommunkaltuk nekik a helyzetet - mindhiaba).
-
axlfsi
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Korábban írták itt többen is, hogy számlakivonatot vagy közüzeműt kértek, azért kérdeztem, ... illetve, ami miatt még kíváncsi vagyok erre a kombóra, hogy másoknak mennyire okoz esetleg problémat, az az, hogy ugye nem az én nevem szerepel az alkalmankénti utalások során a forrásszámlán (hanem a feleségemé).
-
axlfsi
veterán
Srácok!
Követem a topikot, de nem rémlik, hogy hasonló esetről olvastam volna, így hát megkérdezem (annál is inkább, mert emiatt a "kombó miatt", egy több éves Revolut accot már elvesztettem egy éve).
Szóval, van nekem egy Wise fiókom, kártyám, idén 2. éve. Eddig még soha nem kértek be semmi extra igazolást (de persze ha kérnek, nem lenne akadálya, pl. egy közüzemi számla), ... ámbár(!) a bankszámla, amit használok, amire a havi bérem is érkezik, nem a nevemre szól (nincs is saját basnkszámlám), mert a feleségemmel egyet használunk, ami valakinek a nevére kellett, hogy szóljon és úgy döntöttünk, hogy az övére fog. Ennek ellenére persze, a bankunknál teljeskörű felhatalmazásom van mindenre. Ugyanakkor, amikor utalok a Wise accomra pénzt, akkor - habár egy a vezetéknevünk, de tény, hogy - az Ő nevével történik (a saját nevemre szóló számla hiányában).
Ezzel kapcsolatban lett volna a kérdésem, hogy esetleg van-e itt még valaki hasonló szituációban mint én, esetleg emiatt adódott-e már problémája a fintecheknél?
(nem tartok sok pénzt rajta, nem is használom sokat, főképp külföldi webshopos vásárlások alkalmával megy rá egy összeg, amiből aztán történik egy vásárlás is, illetve egy közel 100k Ft is van rajta alapból - de ennyi).
-
axlfsi
veterán
Volt egy fő számlám és egy takarék vagy mi is volt a neve (appon belül át tudtam pöccinteni).
Emlékszem, hogy ha nem indítottuk el időben az utalást és belecsúsztunk a hétvégébe, akkor már csak hétfőn reggel került át az összeg.
...de mindegy is, itt egy nagyon off már. Köszi! -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Lenne három kérdésem:
1. Azt jól sejtem, hogy ha hétvégén akarok Wise számlámra Ft-ot tenni, akkor az utalás hétfő reggelig nem menne el, viszont bankkártyával is feltölthetem?
Elnézést, csak én eddig mindig utalással raktam rá pénzeket és nincs tapasztalatom a bankkártyás "top-up"-pal, de ha jól rémlik, ez nem is úgy működik, mint Revonal, ahol az bankkártyás vásárlásnak számít (?)
2. Ha így van és utalásnak számít, annak ellenére, még realizálódik azonnal, hétvégén és éjszaka is?
3. ha a kettes kérdésre a válasz igen, az esetben ez ugyanúgy ingyenes lesz, ha az utalásaim is azok voltak?(Unis számlám van, onnan ingyenes az utalásom).
Köszönöm!

((160-170k forintnyi összeget kellene rátennem a Wise-ra))
-
axlfsi
veterán
És tényleg! Jól írtátok, valóban jött rá frissítés (csak gondolom csupán kozmetikai, mert nem tették kötelezővé, frissítés nélkül is működik)... de most jól ráengedem (már a logója is yettelesen zöldike lett, csUdálatos

-
axlfsi
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Azt már viszont szintén írta valaki (talán éppen lehet, hogy banki belsős?), miszerint a bankok IS ellenőriznek és a gyanús vagy gyanúsnak vélt tranzakciókról (itt kérdés, hogy miként működik az algoritmus, de ne menjünk bele, mert nem tudjuk), viszont nem azzal folytatják, hogy megállítják az ügymenetet/pénzforgalmat, mint egy fintech, hanem azzal a lendülettel értesítik a hatóságokat (NAV). Ők meg anélkül eldöntik, hogy - általában, ahogy az pl itt, a fennforgó esetek 99.9%-ban is van - jelentéktelen, nem pénzmosás és nem terrorizmus pénzelése folyik, ezáltal meg sem állítják a tranzakciókat, így erről sosincs tudomásunk sem, hogy egyébként jóskapista raklapos dildó vásárlását Aliról gyanúsnak vélte az adott bank, aki értesítette a NAV-ot, kik pedig rájöttek, hogy jóskapista csak szeret nagyokat élvezni és abban nincs is semmi gyanús...
Igen, jó lenne, ha ilyen zökkenőmentes lenne egy fintech háttérbeli maszatolása is, de ők nincsenek ennyire bariban a hatósági szervekkel és náluk más a protokoll.
szerintem túl is lihegitük már ezt a témát. -
axlfsi
veterán
válasz
üzenetére
Igen, tudom, hogy Oliverda-nak határozott véleménye van a fórumtárs szakmai hozzáértéséről. Én csak jelezni szerettem volna, hogy ez most nem olyan mint, az "idióta, dilinyós, dili" stb, hozzá zöngében hasonhangzású szavak, mert ez "csak" annyit takar, hogy szakmailag nincs a toppon, nem profi, szakszerűtlen,
"Egy tehetséges dilettáns zongorista gyönyörűen tud zongorázni, de lehet, hogy nem tud kottát olvasni. A dilettáns énekes jobb volt az amatőröknél." és erről a véleményét eddig sem igyekezet titkolni, csak most kicsit cizelláltabban írta le Oliverda. Szerintem kár lenne ezen most kiakadni
-
axlfsi
veterán
Sokan különösen pejoratívnak értelmezik a dilettáns kifejezést, de valójában nem az (csak legfeljebb olyannak hangzik...)

-
-
axlfsi
veterán
válasz
üzenetére
Igen, én is próbáltam "úgy értelmezni", hogy ez csak amolyan "muszájból" van ott, azaz, ha mégsem jelenne meg azon nyomban az összeg a számlán, akkor ne legyen belőle ügyfél oldali hiszti, amolyan biztosíték. Nincs vele semmi gond, főleg, hogy ezek szerint az konstans ott áll és mindenkinek.
Köszi az infókat

Bogyi007, Neked is!
UI.: ez az 1405 Ft-os kártyadíj elég korrektnek tűnik, viszont olvastam, hogy a korábban használatos MC helyett, egy ideje VISA kártyákkal operál a Wise... mit gondoltok, várható, hogy újfent ismét visszatérnek MC-hoz vagy nem tudni semmit (és akkor én inkább meg is rendelem, mert ez a fél pizza ára bagatel végülis).
-
axlfsi
veterán
válasz
üzenetére
Igen, köszönöm, közben ugye már rá is jöttem, mert amint feltöltöttem minden információt, szelfiztem és hitelesítettem a regisztrációt, már elérhetővé is vált a virtuális bankkártya...
Habár elgondolkodom, hogy mégis megrendelem (nincs 1500 Ft sem), ... de egyelőre nem látom miben annak értelmét (főleg csak online vásárlásra, kevesebb pénzmennyiség tárolására használnám az accountot, néha talán kp felvétel - ez esetben viszont illene a fizikai kártya is ugyebár... de más hasznát nem látom).
Ti mire használjátok a fizikai kártyát?
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül; ha bezárom az accountomat, a telefonszám (és akár az e-mail cím is?) felaszabadul egy újabb regisztrációra? Majdnem végig vittem a folyamatot (több ablakon keresztül is megkérdezte, hogy biztossan akarom-e, de az utolsó előtt meghátráltam, mert egy olyat írt, hogy biztonsági okokból, egy embernek, csak egy regisztrációja lehet és ha újra szeretnék majd, akkor újra tudom majd aktiválni - ebből gondolom azt, hogy valószínűleg az e-mail címem és a megatott telefonszámom ilyen formában már sosem szabadulna fel, egy újabb regisztrációhoz). Nem fontos, csak most ugrott be, hogy egy kedves barátom pár hónapja küldött meghívót, csak megfeledkeztem róla...Még nem töltöttem fel a 6000 Ft-ot, sem adtam meg egyéb adatokat, de szerintem azt az egyszeri 150.000 Ft-os ingyenes utalási lehetőséget inkább elengedem, mintsem sz@arakodjak ezzel.Más előnye nincs (rám nézve legalábbis) a reflinkes regiszrációnak, igaz?Közben azóta (most) végigvittem a regisztrációt, meg is kaptam a virtuális kártyám, de ugyebár a számám csak akkor nyílik meg techinkailag, ha a 6000 Ft-ot feltöltöm rá - itt tartok most.
Ha feltöltöttem a 6000 Ft-ot, akkor kapok virtuális kártyát vajon vagy most ez fizikai rendeléshez van kötve újfent? Mi az igaz? (olvastam már mindent...)
Köszönöm!

UI.: az első topup (6000 Ft) költségére 38 HUF-t ír az alkalmazásban. Nyilván bagatel, csak a kíváncsiság kedvéért, hogy tudjam: ha az alső lehetőséget választom, ami a banki átutalás és ingyenes, annak az átfutási ideje jóval hosszabb és kb. ennyi a hátránya vagy mi más egyéb? (Unicreditnél vagyok, elvileg ingyen tudnék utalni Wise-ra, csak azért is kérdezem).
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Asztalos klub
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Építő/felújító topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Iqos cigaretta
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B560 i7 11700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) és csak érdekességképpen, amit írtam;

)