Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
emcee825
csendes tag
válasz
Tarisznyarák
üzenetére
Amennyiben a profilodban a személyes adatok változtatásánál szürke és nem lehet módosítani, akkor az ügyfélszolgálat tud segíteni benne.
-
emcee825
csendes tag
Igen, ugyanúgy visszavonták az 1.999,- HUF díjat, ahogy bevezették, ezért díjtalan. Viszont egyszerre max 100 EUR-t ad ki, vagy a Forintos automaták egyszerre max 75.000,- HUF-t.
Amennyiben magyar regisztrációd van, akkor az ingyenes készpénzfelvétel 80.000.- HUF, max két részletben. Ez utóbbit nem, de előbbit a jelenlegi EUR árfolyam miatt túl fogod lépni és 1,75% -os díjat fog alkalmazni a limit feletti értékre.
-
emcee825
csendes tag
Bármelyikből, amelyik támogatja az érintéses tranzakciót.
Ilyen esetben pl. egy bank (ERSTE - legalábbis saját taasztalat alapján) a saját kártyájával is kevesebb pénzt ad ki, mint bedugva a kártyát.
Igazából még a legtöbb hazai ATM (kivéve pl.: ERSTE és talán még egy banké) ingyen ad ki a WISE limit erejéig, max nem egy összegben.
-
emcee825
csendes tag
válasz
Fehérsólyom
üzenetére
A korábbi meghívói feltétel úgy szólt, hogy 3db meghívott barátonként, aki teljesíti, hogy legalább 60.000 HUF értékű, deviza váltással járó pénzküldést (utalás) teljesít bármennyi időn belül. Az első váltással járó utalásuk 150.000 HUF-ig ingyenes, nem kell váltási díjat fizetni, csak a feletti részre. Kártyás vásárlás nem játszott.
A mostani, ahogy írtad, mind weboldalon, mind friss app-ban. Szerintem módosítottak rajta és még különböző infó volt app-ban/web-en.
-
emcee825
csendes tag
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Rövid válasz, hogy érdemes szétnézni a Facebook megfelelő csoportjaiban, mert számtalan ember meséli el a történeteit ezzel kapcsolatban.
Személyesen annyi a tapasztalat, hogy családban egy BB számla lett annó leváltva teljes egészében WISE-ra, akkor még működő BB bankkártyával, így az első feltöltés is működött saját bankkártyáról, ahogy a WISE kéri. (Viszont az is tapasztalat, hogy ha a meghívó fizeti saját kártyával a meghívott kezdeti feltöltését, akkor az sem volt probléma, legalább egy esetben).
Minden tökéletesen működik vele, amit ígérnek és amire használva van. Van fizikai és virtuális kártyája is. Fizetést kap rá egy magyar kisvállakozástól. Munkáltató válogatja, hogy elfogadja-e a számlaszámot (hivatalosan el kellene..). Most már IBAN száma is van, így nem lehetne kifogása a Cetelem Bank-nak sem, eddig mégsem volt hajlandó felvenni a kiutalásra engedélyezettek közé. Amióta van IBAN is, nem próbáltam. Nyugdíjat nem utalnak rá, de családi pótlékot, stb. simán. Kincstár is kiutal mind HUF, mind EUR szálára díjmentesen. A MOHU is kiutal rá. Gyakori deviza váltás esetén érdemes mellé Revolutot is tartani, mert jobb árfolyamon vált hétköznap az ingyenes keret erejéig. Hétvégén, vagy ha kimerült az ingyenes keret, akkor viszont WISE jobb. Revolutra ingyen lehet feltölteni a pénzt az WISE kártyáról.
Még valami. WISE eléggé rámegy a szürke zónás dolgokra, pláne ha ÁSZF-et is sért. Seperc alatt korlátozzák/megszüntetik a számlát, ha orosz bankszámlára utalás, stb. jön szóba. Egyéni vállakozóknak is kell a WISE Business, aminek csak egyszeri céges papír bevizsgálási díja van.Kb. ennyi.
-
emcee825
csendes tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Szerintem meg a WISE figyel arra, hogy ne keltsen felesleges aggodalmat azokban, akiknek nem volt az adott időszakban USD számlájuk. Az adatbázis lekérdezéskor csak egy plusz where feltétel az, hogy mikor nyitotta az USD számlátját. Annak a dátumát, pedig úgyis le kell tárolni adózási és mindenféle pénzmosási dolgok miatt.
Olyat tapasztaltam én is, hogy nem ugyanazon órában küldte a WISE a levelet, de ugyanazon a napon mindig megkapta a párom is és én is. Most ő nem kapott levelet, mert nincs megnyitva az USD számlája, mivel nem használja. -
emcee825
csendes tag
Rezsi nagy részét kártyával fizeti, maradékot meg lehet ingyen utalni. Csekkek 95%-án van QR kód és akár az iCsekk app-al lehet kártyával fizetni.
Sajnos az utalások kézzel mennek, mint minden, nem céges netbankban. Időzített utalások vannak, ismétlési lehetőséggel. Kedvezményezetteket létre lehet hozni.
Nyugdíj tényleg nem jöhet rá, illetve nagy multi cégek (AUDI, BOSCH, stb.) szoktak problémázni, mert nekik IBAN-t kell felvinni a fizetési rendszerben a számlaszámokat. Ilyenkor legtöbbször elég csak megadni azt is és megy simán. De pl. Cetelem Takarékszámlához nem lehet felvenni forrás számlának, mert nem tetszik nekik, hogy hivatalosan külföldi pénzügyi szolgáltató, hiába van belföldi formátumú számlaszáma és viselkedik minden alap szempontból úgy.Nem kell Gránitosnak lenni, bankmonitor.hu -n lehet keresgetni.
Ha akarat van, akkor lehetőség is akad

-
emcee825
csendes tag
Beszedés Forintban nem működik. Ezen felül minden más igen, tehát kártyás vásárlás, utalás.
Ha van akkora bejövő Forint utalás, akkor érdemes mellette fent tartani egy ingyenes magyar bankszámlát, de ismerek jó pár embert, akinek egyetlen pénzügyi szolgáltatója a WISE és teljesen jól elvan vele.
-
emcee825
csendes tag
válasz
üzenetére
Igen, a bizalom egy fontos kérdés, de ebben nem lesz két egyforma ember.
Én kezdetek óta használom a WISE-t. Akkor még Transferwise volt és csak arra szolgált, hogy pl. német IBAN számra tudtam utalni úgy, hogy egy gyűjtő számlára beutaltam a Forintot (ingyen utalok), ők ott átváltották (kb. 0,3-0,4% volt a költség szemben a mai több, mint duplájával) és utalták egyből tovább. Általában néhány órán belül ott volt.
Az elejétől fogva teljesen átláthatóan működött és már jó pár éve nyereséges és tőzsdén is van a cég. Nekem sose volt gondom velük. Pár hónapja kértek lakcím igazolást, mert nekem még eddig nem kellett. Ismerek olyat, akinek egyedüli magyar bankszámlája, fizetést kap rá és mindent csinál vele. Oylat is ismerek, aki csak családon belül kap rá nagyjából egyforma összegeket, de néha többet is és neki se volt gondja belőle évek óta. Ismerek olyat is, aki egyéni vállalkozóként sima WISE számlát használ, mert nem ÁFA körös, az éves bevétele nem éri el a 12 milliót. Szintén évek óta használja, különböző magánszemélyektől, cégektől kap rá pénzt teljesen rendszertelenül.
Szóval, ha engem kérdez valaki a WISE-ról, akkor ezeket szoktam mondani, meg még azt is, hogy a zárolásnak mindig oka van. Pl.: egyik kollégám elvállalta az osztálypénz gyűjtését és ezért csinált egy WISE számlát. Első körben nyilatkoznia kellett, hogy nem közszereplő/nincs hozzá köze (név egyezés miatt kérdezték). Majd a harmadik bejövő utalás után megfogták az összeget és nyilatkoznia kellett, hogy mire használja a számlát. Azért fogták meg, mert a közleményben "A. Andika 7A" és ilyenek voltak. Meg kellett magyaráznia, hogy mi ez. Ezt magyarul, email útján megválaszolta és 2 órán belül fel is oldották a számláját. Ha valaki nem fekete/szürke zónában akar mozogni, akkor nincs nagyon esély rá, hogy gondja legyen belőle. A különböző Facebook csoportokban olvasom az elégedetlenkedőket és a legtöbb esetben kiderül, hogy vagy ÁSZF sértés volt, vagy nem akart/tudott elszámolni a pénz eredetéről. Ilyen kérdések esetén nem érdemes a sértődöttet játszani, hogy mi közük van hozzá, csak simán meg kell adni valamit, ami kellően alá tudja támasztani a pénzmozgásait.
Ettől függetlenül tökéletesen megértem, ha valakinek nem szimpi vagy rossz tapasztalatai vannak vele, pedig teljesen ÁSZF szerint cselekedett. Nekem még nem volt. Persze nem frissen nyitott számlával kezdtem el milliókal mozgatni vele
-
emcee825
csendes tag
válasz
üzenetére
Mea culpa.
Ennyire nem néztem utána teljesen, de a lényeg, hogy OTP nem enged bármennyit egy tranzakció keretén belül idegen kártyával, ahogy szinte egyik bank sem.
Ekkora és nem rendszeres KP felvétel esetén én azt szoktam tanácsolni, hogy meg kell kérdezni családon belül, hogy nincs-e valakinek "felesleges" KP-je és akkor WISE-ról ingyen el lehet neki utalni. Ezt bárhányszor, bármekkora összeggel el lehet játszani. Vagy nincs-e valakinek olyan magyar számlája az ismeretségi körben, amivel olcsóbban fel lehetne venni.
-
emcee825
csendes tag
válasz
üzenetére
Bármelyik magyarországi ATM-nél, kivéve ERSTE és CIB (vagy CITI, sose tudom).
OTP, ERSTE napi 150.000,- ban határozta meg a KP felvételt idegen/külföldi kártyával.
Ha nem kell azonnal, akkor OTP/MBH/stb. ATM-ekből napi 150k, ha egyben kell, akkor több ATM-et is meg kell látogatni.
Költségek: 80k felett 1,75%; 2 db. KP felvétel után +200 HUF/felvétel
(az app-ban lehet ellenőrizni az adott bankártya limiteken belül --> ATM limitek > Nézd meg ATM díjainkat) -
emcee825
csendes tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Ingyenes most is, legalábbis hét elején még az volt nekem.
Azt kell kiválasztani a pénzküldés módjánál, hogy pénz küldése egyenlegről és akkor ingyenes. Ha a gyors pénzküldés van kiválasztva (az talán az alapértelmezett), akkor azt bankkártyás feltöltést jelent, ami WISE esetén mindig is pénzbe került.
-
emcee825
csendes tag
válasz
Herpike
üzenetére
WISE esetén nincs hétvégi felár, sem havi kedvezményes váltási limit.
Mindig, minden esetben az aktuális középárfolyam + jutalékért cserébe vált.
Nem is muszáj előre átváltani a Forintot, csak akkor, ha sejthető, hogy kedvezőtlen irányba fordul az árfolyam (drágább lesz).Javaslom, hogy a WISE-ra történő beutalás saját néven lévő számláról történjen és esetleg érdemes a közleménybe (akár angolul) beleírni, hogy mi céllal történt. (pl.: for holiday spending). Én ezt a közlemény kitöltést csak akkor szoktam megtenni, ha pl. Államkincstárból utaltatok oda pénzt.
Ezek nincsenek sehol leírva, pusztán az évek tapasztalata beszél belőlem és teljesen szubjektív vélemény.
-
emcee825
csendes tag
válasz
scott_free
üzenetére
Kb. másfél éve kérdeztem erről a support-ot. Azt a választ kaptam, hogy a számlaszám csak a küldőre tartozik. Amennyiben szükséges, úgy meg kell kérdezni a küldőt.
-
emcee825
csendes tag
válasz
pvt.peter
üzenetére
Ekkora összeget még nem utaltam ebben az irányban, csak kb. ötödét, de az gond nélkül ment, mivel mindkét számla a nevemen van és a MÁK utalás közleménybe beleírtam angolul, hogy: állampapír eladás. Nekem a WISE még soha nem kért forrásigazolást semmivel kapcsolatban, de számtalan más személynek igen. Viszont, aki legális forrással tudja igazolni, ott max az 1-2 nap helyetti 1-2 hét lehet kellemetlen, amit hallani néhány üggyel kapcsolatban mostanában. Lehet, hogy elfoglaltak lettek.
Az még hozzátartozik a dologhoz, hogy szinte egyből nyitottam náluk fiókot, miután lehetett Magyarországon. Használtam is havi rendszereséggel EUR utalásra. Majd lettek számláim (EUR, USD, PLN, GBP miután elérhetőek lettek), és kártyám is. Azóta HUF is és ezt is használom a MÁK-hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Fuvarozást-költöztetést-lomtalanítást-szállítást, vállalunk! ORSZÁGSZERTE!
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, makulátlan vadonatúj állapotban, 2 év garanciával
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- Amd Radeon RX 6650 XT - Kipróbálási lehetőség
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest